Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
The 51st State

#701 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by The 51st State »

dnevne opcije najjace.
Nastasia

#702 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Nastasia »

Hakiz wrote:
A nisam deb'o.

Pročitam ja tvoje postove na raznim temama. Pa da te pitam:

Koje frustracije tebe muče?

U stvari, ne zanima me, nemoj odgovoriti. Tvoj problem.
Ne muče Fudu frustracije on samo mora vazda i uvijek bit kontra.

Znači ja ako sam rekla da kad fino obrazložim zašto treba da se makne, on će reći trebala si samo proći i ne bi imala problema.
Ti ako kažeš da si samo prošao, on će reći trebo si se izvinut pa ne bi imo problema.

A to ti je klasični primjer nekog ko po vazdan hladi muda a najveći mu je užitak izazvati neku reakciju tipa iznerviranosti, ljutnje ili tome slično kod drugog.

A što se tiče zatucanosti nas u Sarajevu, samo još jedan primjer te "zatucanosti": Ljudi u Sarajevu ne znaju koristiti eskalator, pokretne stepenice, lift.
Znači ne znaju da treba stajati na jednoj strani stepenica, jedan iza drugog u redu, da ljudi koji žure mogu drugom stranom hodati. Jok, to se sjati grupa od 5 pa blokira prolaz pa moraš ko debil: oprostite, oprostite na svakom ćošku, ili nekog zakačit ramenom i gurnut, il' jednostavno stajat k'o debil. Ljudi u Sarajevu ne znaju da se iz lifta prvo IZLAZI pa onda ulazi, jok, ono navali da uđe iako si ti očito zakoračio da izađeš.

Znači, nije to jednom u 200 puta da se desi, radim u tržnom centru i stalno hodam gore- dole pokretnim stepenicama ili liftom i svaki jebeni put se desi jedna od ovih situacija. :chmoljava:
Hakiz

#703 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

.
Edin H.

#704 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Edin H. »

Nastasia wrote:[
Znači ne znaju da treba stajati na jednoj strani stepenica, jedan iza drugog u redu, da ljudi koji žure mogu drugom stranom hodati. Jok, to se sjati grupa od 5 pa blokira prolaz pa moraš ko debil: oprostite, oprostite na svakom ćošku, ili nekog zakačit ramenom i gurnut, il' jednostavno stajat k'o debil. Ljudi u Sarajevu ne znaju da se iz lifta prvo IZLAZI pa onda ulazi, jok, ono navali da uđe iako si ti očito zakoračio da izađeš.

:lol: :lol: :lol:
Hakiz

#705 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

Nastasia wrote:
Hakiz wrote:
A nisam deb'o.

Pročitam ja tvoje postove na raznim temama. Pa da te pitam:

Koje frustracije tebe muče?

U stvari, ne zanima me, nemoj odgovoriti. Tvoj problem.
Ne muče Fudu frustracije on samo mora vazda i uvijek bit kontra.

Znači ja ako sam rekla da kad fino obrazložim zašto treba da se makne, on će reći trebala si samo proći i ne bi imala problema.
Ti ako kažeš da si samo prošao, on će reći trebo si se izvinut pa ne bi imo problema.

A to ti je klasični primjer nekog ko po vazdan hladi muda a najveći mu je užitak izazvati neku reakciju tipa iznerviranosti, ljutnje ili tome slično kod drugog.

A što se tiče zatucanosti nas u Sarajevu, samo još jedan primjer te "zatucanosti": Ljudi u Sarajevu ne znaju koristiti eskalator, pokretne stepenice, lift.

Znači, nije to jednom u 200 puta da se desi, radim u tržnom centru i stalno hodam gore- dole pokretnim stepenicama ili liftom i svaki jebeni put se desi jedna od ovih situacija. :chmoljava:
Ma, i Fudo kao i svi mi se hvali onim šta ima.

Redovna šojava u zanjih desetak godina u Sarajevu. Tramvaj. Skoro prazan. Odlazi sa stanice poluprazan, ljudi ostali na stanici. Zašto su ostali? Zato što od tijela u tramvaju naguranih na vratima nisu mogli ući. I moram to reći, najmanje 80% tih tijela je ženskih.

Stanje stajališta gradskog prevoza. Tvoj primjer pokretnih stepenica. Parkiranje automobila sipred ulaznih vrata zgrada. Itd, itd.

WTF?

Kako nam grad izgleda čini se da je vrhunac hedonizma ovdje najesti se košpi na tramvajskoj stanici, naravno ljuske bacati na stanicu, baciti pakovanje od košpi, naravno, na stanicu, potegnuti iz flašice loze, naravno flašu baciti na stanicu, izvaditi glanc novu kutiju Drine, otvoriti je i celofan, naravno, baciti na stanicu, pa zapaliti cigaretu poslije obilnog jela i, naravno, opušak baciti na stanicu.
Hakiz

#706 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

Edin H. wrote:

Al, stvarno, šta je smiješno? To je red kada se koriste pokretne stepenice. Stati na desnu stranu i osloboditi lijevu da ljudi mogu proći.
Edin H.

#707 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Edin H. »

Hakiz wrote:
Edin H. wrote:

Al, stvarno, šta je smiješno? To je red kada se koriste pokretne stepenice. Stati na desnu stranu i osloboditi lijevu da ljudi mogu proći.
Pa zar nije smijesno sto je napisala da blokiraju pokretne stepenice sa obje strane, a jos je smijesnije da pocnu ulaziti u lift prije nego ljudi izadju? :D

Papanluk, sta cemo sada plakati. :-)
Connaisseur Karlin

#708 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

Fudonja je moj frend , ne diraj te mi ga :twisted:

Nastasia , treba uvesti strelice, i znakove uzpozorenja :)
moonca

#709 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Edin H. wrote:
Hakiz wrote:
Edin H. wrote:

Pa zar nije smijesno sto je napisala da blokiraju pokretne stepenice sa obje strane, a jos je smijesnije da pocnu ulaziti u lift prije nego ljudi izadju? :D

Papanluk, sta cemo sada plakati. :-)
Sto se tice stepenica, ne moramo ocekivati da ta strana bude slobodna. Vecina pokretnih stepenica su sirine toliko da jedan debelindjo to lako blokira a i nisam vidjela da se bas zele penjati na pokretnim.mada ako me sjecanje sluzi u BBC je traka nisu stepenice, tako da to parvilo ne vazi. :zoka:
triconja

#710 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

Dozer wrote: Mladji od 25 su posebna pica, "ogrezla" u nekom novom kulturoloskom miljeu koji se ogleda u nekim novim "vrijednostima".
Stani ba malo, zaboravio si jos jednu stavku, prave se da su pokupili svu pamet svijeta, ha ja :lol:
triconja

#711 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

Nastasia wrote: Znači, nije to jednom u 200 puta da se desi, radim u tržnom centru i stalno hodam gore- dole pokretnim stepenicama ili liftom i svaki jebeni put se desi jedna od ovih situacija. :chmoljava:
Ne kontam sto ljudi idu pokretnim stepenicama ili liftom ako nije iznad sestog sprata. Sami od sebe pravimo invalide, zali boze puste kineticke i potencijalne energije :(
triconja

#712 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

Hakiz wrote: Ma, i Fudo kao i svi mi se hvali onim šta ima.

Redovna šojava u zanjih desetak godina u Sarajevu. Tramvaj. Skoro prazan. Odlazi sa stanice poluprazan, ljudi ostali na stanici. Zašto su ostali? Zato što od tijela u tramvaju naguranih na vratima nisu mogli ući. I moram to reći, najmanje 80% tih tijela je ženskih.

Stanje stajališta gradskog prevoza. Tvoj primjer pokretnih stepenica. Parkiranje automobila sipred ulaznih vrata zgrada. Itd, itd.

WTF?

Kako nam grad izgleda čini se da je vrhunac hedonizma ovdje najesti se košpi na tramvajskoj stanici, naravno ljuske bacati na stanicu, baciti pakovanje od košpi, naravno, na stanicu, potegnuti iz flašice loze, naravno flašu baciti na stanicu, izvaditi glanc novu kutiju Drine, otvoriti je i celofan, naravno, baciti na stanicu, pa zapaliti cigaretu poslije obilnog jela i, naravno, opušak baciti na stanicu.
To se kae treba sve poslat u radni kamp ko god odstupa od nekih postavljenih kriterija :lol:
Nastasia

#713 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Nastasia »

Connaisseur Karlin wrote:Fudonja je moj frend , ne diraj te mi ga :twisted:

Nastasia , treba uvesti strelice, i znakove uzpozorenja :)
Pa našem narodu treba :D
triconja wrote:
Nastasia wrote: Znači, nije to jednom u 200 puta da se desi, radim u tržnom centru i stalno hodam gore- dole pokretnim stepenicama ili liftom i svaki jebeni put se desi jedna od ovih situacija. :chmoljava:
Ne kontam sto ljudi idu pokretnim stepenicama ili liftom ako nije iznad sestog sprata. Sami od sebe pravimo invalide, zali boze puste kineticke i potencijalne energije :(
Nisu mi ni blizu klasične stepenice, a kad napustim radno mjesto moram se brzo i vratiti, tako da baš nemam vremena da se šetkam stepenicama, a da žurim ne mogu jer ipak radim s ljudima, neću bit znojava i zapuhana :D :D
Nastasia

#714 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Nastasia »

moonca wrote:
Sto se tice stepenica, ne moramo ocekivati da ta strana bude slobodna. Vecina pokretnih stepenica su sirine toliko da jedan debelindjo to lako blokira a i nisam vidjela da se bas zele penjati na pokretnim.mada ako me sjecanje sluzi u BBC je traka nisu stepenice, tako da to parvilo ne vazi. :zoka:
Ne znam kuda si se ti vozala :lol: ali sve pokretne stepenice u Sarajevu su sasvim dovoljne širine da se čak i dvije malčice deblje osobe mogu mimoići.
Ramzess Veliki

#715 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

:D Pokretne stepenice nisu predvidjene da se po njima koraca.
Stajati na jednoj strani u redu da drugi mogu proci? Matereti ??? :lol: E toga sam se bas nagledao u Rijeci i Zagrebu, svi se purgeri nagnu na jednu stranu pokretnih stepenica, da drugi mogu protrcavati sa druge strane ... :lol: :lol: :lol:
Pokretne stepenice su projektovane da se na njima ravnomjerno stoji, a ne da se trckara. Osim toga vrlo je neprimjereno I NEKULTURNO gurati se na pokretnim stepenicama da se prodje mimo reda. Pokretna traka je drugo, ona je uvijek sira od pokretnih stepenica da bi se ljudi mogli mimoilaziti, a dimenzionira se na sirinu jednih kolica iz samoposluge i jedne osobe u mimoilasku. Tu trci ako ti je volja.
Last edited by Ramzess Veliki on 02/07/2018 04:26, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#716 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Hakiz wrote:
Edin H. wrote:

Red je stati na sredinu i ako te ko pokusa obici zviznut' mu samarcinu. Nekulturno je da te neko odguruje na pokretnim stepenicama da bi protrcao.
Ljudi iz Sarajeva ZNAJU da se saceka da drugi izadju iz lifta, oni sto dodju iz ruralnih sredina ... oni ne znaju.
moonca

#717 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Nastasia wrote:
moonca wrote:
Ne znam kuda si se ti vozala :lol: ali sve pokretne stepenice u Sarajevu su sasvim dovoljne širine da se čak i dvije malčice deblje osobe mogu mimoići.
E, onda i ti, ako hoces da juris, tj koristis kao stepenice, Image zasto ne koristis prave tkz. pozarne.
Hajte molimvas. :-D

Pitati cu benu, za misljenje, sto se tice tih malcice debljih. :wink:
Inace mislim, da se bez potrebe nerviras. :-)

eh, napisah-vidim sada da je Ramzess- detaljnije obrazlozio
Fudo387

#718 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Eno sad, problem nekultura na pokretnim stepenicama.
Sarajevo je fenomen, kako se uspijete zaglaviti na njima ako one idu samo u jednom smjeru?
:lol:
Jarane, citav grad ima dva mjesta dje se to vrti i eto, uspiju napraviti problem od toga. Nevjerovatno.
strong69

#719 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by strong69 »

A pazi naslova teme.
ovo_mi_je_nick

#720 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by ovo_mi_je_nick »

hhahahhahaahahhaha spore pokretne stepenice pa mora zaobilaziti ljudove :lol: :lol: :lol:

Šta ćeš propustiti ako sprat pređeš za 25 sekundi umjesto za 15 sekundi. Ni malo ne kontam
Haris.ba

#721 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Haris.ba »

ovo_mi_je_nick wrote:hhahahhahaahahhaha spore pokretne stepenice pa mora zaobilaziti ljudove :lol: :lol: :lol:

Šta ćeš propustiti ako sprat pređeš za 25 sekundi umjesto za 15 sekundi. Ni malo ne kontam
Ma to postoji samo u metroima. Kad ljudi žure da stignu na stanicu. I smatra se općom kulturom kad stojiš na eskalatorima da stojiš desno, ako neko žuri da može proći.

A u tržnim centrima to nisam vidio. Al, hajd.
SaraFina

#722 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by SaraFina »

John Cleese wrote:
SaraFina wrote:Nije majka ružila Kliza što se kockao, nego što se vadio :kiss:
Ako si ti (a ja bezrezervno vjerujem da jesi) mislila prevashodno na dzenetsku prehranu, konfekciju i turisticke destinacije, ne nalazim valjan razlog da ne vjerujes da sam isto mislio i ja :|
Jesiiiii! Jer si pomalo nesuvislo ali ipak se dalo "isčitati" zamišljao "podvodjenje" hurija tebi kao beneficiju. : D Ne vadi se.

P.S i ja sam s memli strane :D
Bodkin

#723 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Bodkin »

Hakiz wrote:
Edin H. wrote:

Stay right, vote left pravilo :D
Ramzess Veliki

#724 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Fudo387 wrote:Eno sad, problem nekultura na pokretnim stepenicama.
Sarajevo je fenomen, kako se uspijete zaglaviti na njima ako one idu samo u jednom smjeru?
:lol:
Jarane, citav grad ima dva mjesta dje se to vrti i eto, uspiju napraviti problem od toga. Nevjerovatno.
Ma nama zabremedet ti pokretni basamaci pa ekskurzije organizujemo da ih djeca vide I provozaju se. Nije Saraj'vo Zagreb pa da svaki kontejner ima pokretne basamake. :lol:
John Cleese

#725 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by John Cleese »

SaraFina wrote:
John Cleese wrote:
SaraFina wrote:Nije majka ružila Kliza što se kockao, nego što se vadio :kiss:
Ako si ti (a ja bezrezervno vjerujem da jesi) mislila prevashodno na dzenetsku prehranu, konfekciju i turisticke destinacije, ne nalazim valjan razlog da ne vjerujes da sam isto mislio i ja :|
Jesiiiii! Jer si pomalo nesuvislo ali ipak se dalo "isčitati" zamišljao "podvodjenje" hurija tebi kao beneficiju. :D Ne vadi se.

P.S i ja sam s memli strane :D
Svi znaju da hurije rahmetlijama nude iskljucivo hranu, osvjezavajuce bezalkoholne napitke, odjecu i turisticke aranzmane - zasto bi, za boga miloga, iko pomislio nesto cetvrto?

Kako "iscitavas" sta sam ja zamisljao - sad si i ti meni sumnjiva, a ne volim biti sumnjicav, to je zahmetli :|

P.S.
Ja nisam, gluho bilo - bila je to tek stilska figura :D :lol:
Locked