Sto je vise zaradjenih para,radom...sve je manje vjere.Sto prihod vise zavisi od politike,vjere,pripadnosti necemu a ne poslovnim sposobnostima i idejama,sve je vise vjere...Obicno ovi prvi bez problema kupe ove druge,drugi bi vecinom i mamin guz prodali za dobre pare.Rijetki su istinski vjernici,bas rijetki.Sve je to interes.Pogotovo na ovim nasim prostorima.Tu je isti i zagreb i beograd i sarajevo.moonca wrote:Kada je u pitanju novac, onda je svako iste vjere.
Noćni život i hedonizam u Sarajevu
- HAVANA
#526 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
- SaraFina
#527 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
John Cleese wrote:Pa zar nismo utvrdili da je to precijenjeno...SaraFina wrote:
Ako završimo skupa u dženetu, biću hurija sa onakvim razmišljanjem. A onda ćeš imati povlastice kod frendica mojih! Svidja ti se ta ideja?![]()
U dzenetu (ako me kojim slucajem zapadne) ocekujem nesto nepojmljivo dobro i u svakom smislu vjecno, a ne takve rezidue zemaljske prolaznosti i dunjalucke opsjene
Sad si me razočarao i ti i Havana
Nisam ja mislila biti podvodačica, nego pod specijalne beneficije se podrazumijevalo, da vas zapadnu najbolji i najukusniji komadići hrane, probrani, onda najkvaliternije voće i odjeća. Odlična i mir mjesta za popodnevne odmore i sl.
Tc Tc Tc Tc tc
- forum_selektor
#528 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Mercedes kao pokretac mase kompleksa. Zamisljen kao simbol, a zloupotrebljen od strane iskompleksiranih i manje obrazovanih slojeva drustva.Hakiz wrote:A što to i mi ne bi mogli s vremena na vrijeme u mečku smjestiti nešto mlađe? Ne gubi se želja sa 40 ili 50, dapače.triconja wrote:Stani ba, nisi skonto. Nije fazon o starohanima koji imaju iznad 25 (evo da ne budem toliko strog, nek ide i do 35e) da se napijaju i taslace nego je tema da omladina to treba to da radi, a kad se ostari (iznad 25e ili 35e), jebiga, riljaj, sta nekog boli ona stvar za starohaneforum_selektor wrote: Ako okolina daje konacnu rijec i ako je to vremenska konstanta, zasto se onda svako malo nadju pojedinci sa pricama slicnim ovoj. Onaj koje je zelio takav nacin zivota, otisao je. Manjina zeli da ubijedi vecinu, kako zive pogresan koncept i kako trebaju po tom osnovu da promijene stil zivota. Ako se ne pronalazis u takvoj sredini, onda put pod noge, gdje mislis da ces dobiti zadovoljstvo za kojim zudis. Iako "nazadno" i "primitivno" drustvo, jos uvijek se hvata u kostac sa takvim koji vrijedjaju i agresivno namecu svoje ideje. Ako je cilj zivota alkoholiziranje, kao dokazan uzrok problema drustva i pojedinca, onda nam ne treba nikakva vrsta napretka. Bazirat cemo se na lokanju i je*acini, a neko drugi, mozda Eskimi ili Aboridjini, ce dok smo mahmurni i dok truhnemo od spolnih bolesti, proizvoditi hranu, graditi stambene objekte, lijeciti nas, odrzavati vladavinu zakona itd.
- SaraFina
#529 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ramzess Veliki wrote:suncana_strana wrote:Najjednostavnije receno:
Ljudi su velika go*na i manje vise su svugdje isti, samo sto je Balkan sa posebnim naglaskom na BIH posebno osjetljiv na pojam etnije , nacije, religijske doktrine i svjetonazora koji se sa istom poistovjecuje te u kombinatorici sa losim zivotnim standardom i ekonomskim sunovratom rezultira opcim nezadovoljstvom velikog dijela stanovnistva.
Veli onaj jedan glazbenik da je nacionalizam hrana za ljude sa primanjima do 300 eura.
Ni Zapad ni uredjenija drustva od balkanskih nisu imuna na anomalije. Ima ih u svakom drustvu, samo su sustavno neke stvari pravilno podesene, pa se moze lakse izboriti sa poteskocama.
Ali eto, dublji su im dzepovi pa su donekle i spokojniji pa mogu traziti blagodati jer biti novcano obezbjedjen je briga manje u zivotu i razlog vise za srecu.
Novac ultimativno ne donosi srecu, ali nedostatak novaca uvijek donosi nesrecu.
Ende.Sve istina. Pored slabe ekonomije i besparice jos imamo atake fasistickih nacionalnih stranaka koji su stvorili jedno trulo i korumpirano drustvo, zastitili sebe od istraga, totalno beznadje oliceno u dudlanju nargila i netrazenju posla.
Nismo svi isti, dakako. Neko se utopi u tu baru, a neko ne jebe zive sile ni drzave pa se sam izbori, zaradi i jebe ga se za stranke, niko mu ne moze nista, ali to su pojedini slucajevi. Drustvo kao drustvo mora da se bori za sebe. Srecom ima dobro placenog posla i drugdje na ovoj maloj lopti koja pluta svemirom ...
A HR je pak na nivou Švice i Zagreb je onak' poput Berna ili Ciriha. Daj bolan Ramo životati. Žena uporedjuje iz perspektive kao da je u najmanju ruku Švicarka ili Norvežanka i ti to još shvataš kao kritiku? Otvorenost i multikulturu susjeda??
U narodu se kaže "Sova Sirnicu korila, da joj glava golema". Tako i ova poredjenja. Pa u toj istoj HR...
1.Homoseksualci kad paradiraju lijepom našom i njenim gradovima, kordoni policije po Sp i ZG.
2. Halabuka i peticije se potpisuju, zbog toga što istospolne zajednice, moraju po EU standardima izjednačiti zakonski sa bračnim.
3.Ona Markićka inkvizitoricu glumata i crkva je umiješana u te afere.
4.Po crkvama propovijedaju da su istospolne zajednice udar na brak kao zajednicu i odnos muškarca i žene. Bukvalno žele kontrolirati ko koga guzi iza svoja četiri zida. I ko će kome imovinu ostaviti. Pravo na nsslijedjivanje su sporili u homoseksualnoj zajednici? WTF?
5.Propovijedaju su homoseksualci društvene anomalije
7.Svastike po stadionima i drakonske kazne zbog fašističkih obilježja na sportskim natjecanjima ( Šimunić i ZDS s tribinama odjekivale su, ne tako davno)
8.Lupanje ćiriličnih natpisa i spomenika sa obilježijima srpskim žrtvama.
9.Ustaški spomenici čije uklanjanje je štićeno tijelima bukvalno.
10.Na Srbe a i na Bosance se gleda kao nepoželjne goste
11.Medjuregionalno se ne podnose a svi "Hrvati", kako će medjunacionalno druge podnositi?
12.pate od sindroma "velike nacije" pokušavajući parirati jedno Češkoj i Poljskoj, a dalje od balkanske kaljuže nisu odmakli što i jeste najbolji dokaz svih ovih "dobronamjernih kritika" sunčane
13. O noćnom životu mogla bi do prekosutra i ovim njenim generaliziranjima. Da je normalno u Rijeci imati dijete sa Afrikancem a u Sarajevu nije. Narod upire prstom. Pa i pojedine Švabe u Beču ne gladaju blagonaklono na miješanja rasa, sad eto Hrvati "evoluirali" kulturološki dalje od Austrijanaca. Idi molim te.
Itd itd
I sad "sunčana" dodje nekom ovdje opisivati "tamnu stranu Teherana" do tri ujutro i prednosti "lijepe naše i ZG" i to iz dojčlanda. I ti se upecaš kao da si jucer došao tu.
Last edited by SaraFina on 30/06/2018 08:44, edited 1 time in total.
- SaraFina
- Haris.ba
#531 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
A kakav je zivot u Sirokom Brijegu da znate.... 
- SaraFina
#532 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Haris.ba wrote:A kakav je zivot u Sirokom Brijegu da znate....
Apsolvirali smo neki dan, da općina Živinice ima više stanovnika (preko 60k) nego Široki, Posušje, Ljubuški, Čitluk, Čapljina
A Kalesiju poredili sa svima pojedinačno. Porazni podaci
-
dezurni_ucenik
- cLo
#534 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Andrićev roman Na Sunčanoj Strani, Travnik možda?
Nije Široki 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#535 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
moonca wrote:
Sta radis u ta doba vani i jos jedes?
Pa upravo zbog ovakvih pitanja i komentarisanja mahale u Sarajevu ni nema povoda. Ako je tebi kasno za izlazak i hranu, zašto bi moralo biti i meni?
- Ramzess Veliki
#536 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ne interesuje me Hrvatska ni Zagreb, nego mi sami.SaraFina wrote: A HR je pak na nivou Švice i Zagreb je onak' poput Berna ili Ciriha. Daj bolan Ramo životati. Žena uporedjuje iz perspektive kao da je u najmanju ruku Švicarka ili Norvežanka i ti to još shvataš kao kritiku? Otvorenost i multikulturu susjeda??
.....
I sad "sunčana" dodje nekom ovdje opisivati "tamnu stranu Teherana" do tri ujutro i prednosti "lijepe naše i ZG" i to iz dojčlanda. I ti se upecaš kao da si jucer došao tu.
Cuj upecao se ... ohladi malo i smiri strasti.
Ima I Hrvatska svojih negativnosti, kao i svaka zemlja na planetu, ali me ne interesuje, nije moj problem.
- SaraFina
#537 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ramzess Veliki wrote:Ne interesuje me Hrvatska ni Zagreb, nego mi sami.SaraFina wrote: A HR je pak na nivou Švice i Zagreb je onak' poput Berna ili Ciriha. Daj bolan Ramo životati. Žena uporedjuje iz perspektive kao da je u najmanju ruku Švicarka ili Norvežanka i ti to još shvataš kao kritiku? Otvorenost i multikulturu susjeda??
.....
Cuj upecao se ... ohladi malo i smiri strasti.
Ima I Hrvatska svojih negativnosti, kao i svaka zemlja na planetu, ali me ne interesuje, nije moj problem.
Nije ni njen Bosna. A najmanje od svega je dobronamjerno kritična. Nego hinjski tražiiiii saučesnika za pljuvačinu i odobravanje. No nastavi ti, ne plaćam ti ja net
- triconja
#538 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Vidim isto i ja moja ti, ali mi nikako nije jasno kako drugi ne vide? Bog to dao zbog takvih razmisljanja i ispiranja mozga i jest bio rat i sad umjesto da se malo vise pazi na takve stvari, jok, bosnje su glupe (naravno da jesu, jer skoro niko ne reaguje na provokacije) i nisu liberalne. Ma hajte molim vasSaraFina wrote: Nije ni njen Bosna. A najmanje od svega je dobronamjerno kritična. Nego hinjski tražiiiii saučesnika za pljuvačinu i odobravanje. No nastavi ti, ne plaćam ti ja net
-
smijesni_ste
-
Bodkin
#540 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Daju naravno ali tema nije o tome. Cuj nevina u brak. Zar je to mjerilo_Scarlett_ wrote:Najbolji citat na temi.Što se sexa tiče, pretjerali ste ga.Guzilo se i guzit' će se.
Onaj ko je navikao garant i sada zigu u šesnes', a onaj ko nije kuca po forumu u dva sata iza ponoći pljujući arogantne, primitivne Sarajke i zlu Mahalu koja onemogućava iste da češće rašire noge. Ili o nečemu desetom, ko ja.
![]()
Nisu mi nikada bili jasni ovi koji kukaju kako im Sarajke ne daju ("kucke jedne"), a ne vidi da to puno vise govore o njima samima nego o Sarajkama.
Evo ja sam Sarajka, odrasla u Sarajevu, mislim da nijedna moja prijateljica, osim mozda pokoje koja je bila bas u vjerskom fazonu, nije usla nevina u brak. Neke su bile radodajke, neke su imale stalnog momka, vecina je bila tu negdje izmedju.
Ali kad cujem muskadiju ovdje kako kaze da "Sarajke ne daju". Pffff. Daju, samo ne vama.
-
suncana_strana
#541 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Naravno, da. Samo sto cure obicno "daju" nakon godinu dana veze, i to kad se opet dobro proracunaju da li se isplati. Neke ne daju ni nakon 3 god.Bodkin wrote:
Daju naravno ali tema nije o tome. Cuj nevina u brak. Zar je to mjerilo
Prosjecni Njemac ako trazi one night stand u Berlinu, iste noci to moze naci, dok u Sarajevu ne moze jer ne postoji ciljana publika za to.
Njemica u Berlinu ce otici u stan momka kojega je upoznala u disku, i sutradan ce nastaviti kao da se nista nije znacajno dogodilo te noci, osim sto je imala jako dobar provod.
U Sarajevu to neces naci.
Po tome se mjeri konzervativnost nekog mjesta ili grada.
A ne govorimo o tome sta znaci faktor nevinosti kod cure u Sarajevu, jer ako cura nije nevina, onda i nije kvalitet neki. Sve je to u glavi i mentalitetu.
Samo da rasclanimo te pojmove do kraja.
- ¤ jelena ¤
#542 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ko ne trpi kritiku ne treba ga ni kritikovati ni trošiti uzalud dragocjeno vrijeme...uživaj i realizuj svoje ideje negdje drugo po principu "ako vam je dobro, onda ništa" - i problem riješen.
A sve to što može bolje, usmjeriti tamo gdje može bolje ako se ovdjje tretira kao nemoral i provokacija.
A sve to što može bolje, usmjeriti tamo gdje može bolje ako se ovdjje tretira kao nemoral i provokacija.
- Connaisseur Karlin
#543 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
tebi je mjerilo konzervativnosti otvoren kazualni seks , ali to ne znaci da nema kazualnog seksasuncana_strana wrote:Naravno, da. Samo sto cure obicno "daju" nakon godinu dana veze, i to kad se opet dobro proracunaju da li se isplati. Neke ne daju ni nakon 3 god.Bodkin wrote:
Daju naravno ali tema nije o tome. Cuj nevina u brak. Zar je to mjerilo
Prosjecni Njemac ako trazi one night stand u Berlinu, iste noci to moze naci, dok u Sarajevu ne moze jer ne postoji ciljana publika za to.
Njemica u Berlinu ce otici u stan momka kojega je upoznala u disku, i sutradan ce nastaviti kao da se nista nije znacajno dogodilo te noci, osim sto je imala jako dobar provod.
A ne govorimo o tome sta znaci faktor nevinosti kod cure u Sarajevu, jer ako cura nije nevina, onda i nije kvalitet neki. Sve je to u glavi i mentalitetu.
konzervativnost sredine je znanto opasnija u drugim sferama zivota
-
TheMule
#544 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ne mjeri se po tome konzervativnost, nego kvalitet zena. Ta iz Berlina je obicno smece.suncana_strana wrote:
-
Bodkin
#545 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ali nema veze sto su tacne. Nije sta je rekao nego ko je rekaotriconja wrote:Vidim isto i ja moja ti, ali mi nikako nije jasno kako drugi ne vide? Bog to dao zbog takvih razmisljanja i ispiranja mozga i jest bio rat i sad umjesto da se malo vise pazi na takve stvari, jok, bosnje su glupe (naravno da jesu, jer skoro niko ne reaguje na provokacije) i nisu liberalne. Ma hajte molim vasSaraFina wrote: Nije ni njen Bosna. A najmanje od svega je dobronamjerno kritična. Nego hinjski tražiiiii saučesnika za pljuvačinu i odobravanje. No nastavi ti, ne plaćam ti ja net
- MarlboroGold
#546 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Pišeš gluposti.suncana_strana wrote: Naravno, da. Samo sto cure obicno "daju" nakon godinu dana veze, i to kad se opet dobro proracunaju da li se isplati. Neke ne daju ni nakon 3 god.
- triconja
#547 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Gledaj sta je fazon, nek neko novi otvori profil i nek pljuje po svemu i svacemu niko mu nece a rec, pa cak ni ja prvi, ali kad postavis par postova gdje pokazujes da si majorizovan i jos uz to pozivas na linc neke osobe i onda se presaltas na ovakvu temu i pises uvredljive stvari onda se covjek treba malo zapitat sto je to tako.Bodkin wrote:Ali nema veze sto su tacne. Nije sta je rekao nego ko je rekaotriconja wrote:Vidim isto i ja moja ti, ali mi nikako nije jasno kako drugi ne vide? Bog to dao zbog takvih razmisljanja i ispiranja mozga i jest bio rat i sad umjesto da se malo vise pazi na takve stvari, jok, bosnje su glupe (naravno da jesu, jer skoro niko ne reaguje na provokacije) i nisu liberalne. Ma hajte molim vasSaraFina wrote: Nije ni njen Bosna. A najmanje od svega je dobronamjerno kritična. Nego hinjski tražiiiii saučesnika za pljuvačinu i odobravanje. No nastavi ti, ne plaćam ti ja net
Pa nisu cak ni tacne nego su vecinom poluistine. Kontas sta hocu da kazem? Evo da pomognem, kad vec naciju spominjes i jos nake stvari sa tim radis onda se ne treba cudit kad te neko procita.
- triconja
#548 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Jasta, ko jebe junga i njegove arhetipove, ovdje su svi sociolozi sa nobelovom nagradom ba, svi sve znaju, a pogotovo kakvo je stanovnistvo u sarajevu bez da su tu neko duze vrijeme, eee, a pogotovo kakvo je stanovnistvo u vecim gradovima (svjetskim jelde) jer su vidjeli nekad na teveuMarlboroGold wrote: Pišeš gluposti.
-
Hakiz
#549 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
TheMule wrote:Ne mjeri se po tome konzervativnost, nego kvalitet zena. Ta iz Berlina je obicno smece.suncana_strana wrote:
- sheilak
#550 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Da se ne lazemo dosta stvari koje je napisala su istina (r)triconja wrote:Vidim isto i ja moja ti, ali mi nikako nije jasno kako drugi ne vide? Bog to dao zbog takvih razmisljanja i ispiranja mozga i jest bio rat i sad umjesto da se malo vise pazi na takve stvari, jok, bosnje su glupe (naravno da jesu, jer skoro niko ne reaguje na provokacije) i nisu liberalne. Ma hajte molim vasSaraFina wrote: Nije ni njen Bosna. A najmanje od svega je dobronamjerno kritična. Nego hinjski tražiiiii saučesnika za pljuvačinu i odobravanje. No nastavi ti, ne plaćam ti ja net