Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bodkin

#376 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:
PeppermintSA wrote:
ultima_palabra wrote:Jeste Sarajevo konzervativan grad u tom nekom seksualnom smislu, ali to nema veze sa religijom i religioznošću. Više sa tradicijom, veličinom grada, pa ako hoćete i geografskim položajem i skučenošću među planine. Siromaštvo... možda u onoj mjeri u kojoj se mladi teže osamostaljuju, pa su onda primorani živjeti po roditeljskim pravilima dok su pod njihovim krovom.

Evo ja sam išao u srednju i na faks odmah poslije rata, kad se nazor religioznost nije još toliko "primila". Cure su bile 5x zatvorenije nego sada, 90% ih prvi put suknju obuklo na matursku večer :D

Jednostavno se kod nas drugačije poima kakvo žensko treba da bude (barem javno, u 4 zida ima svašta :D ), nego u većini zapadnog svijeta... pa Talijani i Španci su 10x religiozniji od nas, ali se promiskuitetnost ne može ni porediti.
Zanimljiv post. Itekako ima istine, s tim da je religioznost na Zapadu, izuzev zemalja poput Poljske mahom folklornom tipa, dok se kod nas to malo drugačije pojma iako je takođe na neki način folklornog tipa. Primjerice, kod nas treba koja klanja 5 vakata se sigurno neće jebati na noć, dok na Zapadu treba koja ide na misu svake nedjelje hoće - ja ih znam puno takvih. Pri tom, da se ne lažemo, islamski kulturni okvir je drugačiji od kršćanskog na Zapadu, koji je de facto prerastao u ateistički. Na kraju krajeva, zato kod nas i postoji priča da su Srpkinje u Lukavici lakše od naših. Na Zapadu hladno vidiš trebu sa ogromnom kršćinom oko vrata kako se guzi u hali s nekim nepoznatim likom. S druge strane, kod nas upoznaš trebu koja se sama izjašnjava kao ateistkinja, ali je odgojena u ovdašnjem kulturnom okviru koji nesvjesno nameće moralna načela koja u orginalu potiču iz vjere. Znači, njen moralni kompas, kada je riječ o seksu, potiče iz vjere iako ona nominalno nije vjernica. Na Zapadu je obrnuto.
Pa guzi se i ona isto koliko i ta sa krstom... samo ne javno. Sto ce reci da nije do vjere koliko do mahale :D
:evil: :D
Bodkin wrote:Nocni zivot je sad pao kur** za usi, a ni nekad nije bio sjajan.
Poenta je u mentalitetu mahale. To se nece mijenjati i zato je glupo ocekivati od sarajeva da bude kao drugi gradovi. Znaci nije do manjka alkohola, droge ili klubova. Poenta je u “joj da me vidi babo”
dezurni_ucenik

#377 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

rimsa91 wrote:Prvi i osnovni problem je nedostatak posla za mlade kako bi zaradili ali mislim normalan posao i plata veća od 600 KM. Kad to bude omogućeno bit će i bolji noćni život. Ovako nam ostaje po nargila barovima da se za 10 KM provede noć i to je vrh našeg noćnog života

Realno više od 20 KM za izlazak većini raje je puno. Nazalost SIROTINJO I BOGU SI TEŠKA.

:thumbup:
Bodkin

#378 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:
JThomas wrote:to je politička priča pod krinkom izlaska. vjerovatno iz nekog centra za multidisciplinarne studije i gubljenje vremena.

provod u sarajevu treba razumjeti. nikad on neće ličiti na onaj u beogradu, budimpešti ili njujorku. ali i to ima a i b stranu. ko skonta i ko nema očekivanja k'o da je njujork, bude mu lijepo u sarajevu s koje god da je strane svijeta. pa i ljudima iz zagreba i beograda. oni se vrlo često oduševe sarajevom, iako (ili upravo zato) što je drukčije od onoga na šta su navikli.
Nije nista pogresno rekla. Odnosno jeste neke gluposti tipa ne mozes pivo u gradu popiti ali ono sto je tema nije daleko od istine. Nikakve veze to nema sa politikom
Itekako ima veze sa politikom.
Ok kasnije je dokazala da ima :D u mom slucaju nema. Ostajem pri svom
Ramzess Veliki

#379 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

BadBoy wrote:Sarajevo i BiH ima prelijepe žene koje shodno tome drže cijenu.

Nedavno sam bio u Berlinu, ja ne vidjeh lijepa ženska. Jest da su klubovi gori hala, ljudi sa lustera vise, al žene niđe veze. I preko dana isto tako.

U Sarajevu ćeš u 10 ujutro vidjeti ljepotica da ti mozak stane.

Shodno tome, ima i kod nas hookup kulture ali moraš znati i nije tako lako.
Tacno tako ... pitaju me 'vamo na istoku kako mi se svidjaju njihove ljepotice (thai, cina, patanke, filipinke itd ...) ... a ja zasutio, ne znam kako da im Kazem a da ih ne uvrijedim ... :sad:
kiligonzales

#380 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

suncana_strana wrote:Ovdje je izgleda najveci problem reci da forsirana religioznost koja zadire u svaki aspekt zivota u BIH je glavni krivac za stanje svijesti ljudi.

Ako nesto kazes protiv islama, odmah te nazivaju mrziteljem Sarajeva, Bosnjaka, i slicno

Podsjeca me ovo na jednu anegdotu:

"Znas , ja te volim i ne smeta meni sto si ti Srbin/Hrvat, ali ne da mi Babo! " :lol:

U tome je kljuc svega.

Financijski aspekt je jako bitan, i on uvjetuje dobrim dijelom razmisljanja i djelovanja ljudi.
U srednjim dvadesetim i tridesetim prosjecna osoba u BIH i dalje zivi sa roditeljima i ne planira se osamostaliti jer objektivno ne moze.
Maksimalni domet je vlastiti kat kuce u zajednickom domacinstvu sa roditeljima.
90% ljudi u BIH zivi ovako.

Platezna moc je jako slaba, place su dovoljne tek toliko da se prezivi mjesec, i naravno da je luksuz shvacen kao krajnje nepotreban.

Pa vi imate X obitelji po Bosni kojoj je maksimalni domet sedmodnevno ljetovanje na makarskoj rivijeri svake 2 godine.
Kad se ovako zivi, kad se ljudi dovoljno ne krecu, onda i mentalitet zaostaje.
Na Zapadu postoji mali milijun mogucnosti, da se covjek izgradi i da ocvrsne jer mu sustav pruza takve mogucnosti.

U BIH je svakako drugacije jer se ljudi ne odmicu od tradicionalnih vrijednosti koje su im usadili roditelji koji svojim navikama koje su naslijedili, prenose na svoju djecu.

I naravno, da ne bi bilo sada da pljujem po nekome iz ovog ili onog razloga, ovo sve navedeno vrijedi i kod druge dvije nacije.
Identicno je razmisljanje, ali je samo drugacijii dres.
Znaci ako ti ne jebes po nekom zeljenom planu, kriva je tudja religioznost, konkretno kriv je Islam. Morbidno nema sta.

Posto je Islam poprilicno jasna religija, ali su ovdasnji ljudi nejasni, kako ta teza stoji, pored cinjenice da su nam dzamije pune jedino petkom, a drugim danima nisu? Puniji nam kafici nego dzamije, crkve, sinagoge, nema ovdasnjeg pripadnika bilo koje religije da nije na vlastitom samotocku prohtijeva, zagrizao u alkoholu, drogi, kocki, seksu i ko zna svemu vec ne i zato sto neko manje guzi ili ne krivica mu lezi u nekoj od religija. Sve se ovo ne moze nazvati hedonizmom, ako nema jebacine.

Ko je kriv nekome sto ode divaniti u Morica Han i traziti seks za jednu noc ili sto ne zna gdje da kuca, nestrpljiv je, ima jednake obrasce ponasanja prema zenama i sve dozivljava jednako, iako nisu iste.

I to sto navodis nije kljuc svega, iako jeste pogresno.

S ovim oko finansija se slazem, ali ljudi danas ne zele rizika, boje se graditi u dvoje i onda ne cudi sto neko igra prvo na kartu materijalnog, pa onda na kartu ljubavi.

Bogme da je to tako kako pises da je tradicija presudna onome kakvi cemo biti kroz zivot, pola nas koji zivimo u BiH, nebi bili tezi komadi zivotopisnih budala.

Jedino sto me mrzi kod nasih ljudi, sto imaju i pretjeranu zelju da se zale, sve bi bez muke... e jbg... Ne moze uvijek biti tako..
sheilak

#381 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by sheilak »

Pa vecina klubova propadne kad klosari pocnu dolaziti da zavode red ili da odradjuju jakne i sl
Eto primjer sa pussy
Partije u domu mladih su splasnule kad su poceli dolaziti ovi sta me gledas pa se na sred kruga pobiju i sl a do tad sve super iako nije bilo uopste uredjeno tj jos uvijek neobnovljeno od rata to je znaci period 02-03 kad je pocelo padati
Doduse poklopilo se jos stvari tu pa je tako ta house techno scena i srodna dogadjanja posla silaznom putanjom
Rok scena i srodne se drze koliko toliko zbog starije raje najvise koja gaji taj domaci rok pa se tu cuje i strane muzike al inace slabo
Ove gage beyonce i sl su se uvijek pustali u prostorima za mladje tako da ce toga uvijek biti u nekoj mjeri dok su narodnjaci prica za sebe krenuvsi od Ilidze i famozne bosne pa preko barlotija atile
E ovi su zatvoreni zbog kojekakvih razloga al zato face je tu onda bagdad postao narodnjacki pirat downtown i sl
Oni najvise opstaju i sire se jer kod nas prolazi ta muzika vecinom na neciju zalost a na neciju radost
Ne mozemo pobjeci od toga da vecina slusa to bez obzira sto u razgovoru mnogi kazu ne slusam ja to a onda dalje u prici ma kad popijes moras pustiti acu i sl
Meni pored stalnih klubova fale i desavanja koja su ranije bila
Party na otvorenoj pozornici ilidza recimo pa vaso pelagic pa hipodrom 2-3 puta onda je bio vistafon mada je skoro uvijek prazan bio
Party u željezničkoj je meni jedan od boljih itd itd i mislim da bi vise raje tako islo na neke dogadjaje nego da se to organizuje u slogi domu mladih i sl (r)
mali jomu

#382 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by mali jomu »

Kad dodje droga bolje zatvorit..... nema tu vise nista normala regulare. Ako vam treba droga da se zajebajete onda treba sve zatvorit. Dosta ih je pozatvarano radi takvog belaja, i neka je :mrgreen:
vješalica

#383 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by vješalica »

[quote="suncana_strana"]Sarajevo i BIH u cjelini su izrazito zatvorene sredine , to je fakt.

U Sarajevu se nikad nece otvoriti klub ovakvog tipa:

[url]https://www.fokus.ba/magazin/taj-ludi-s ... to/691192/[/url]

[url]https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /141121133[/url]

[b]U klubu trenutno nastupa 12 djevojaka koje dolaze iz Brazila, Španije, Portugala, Argentine, Srbije i Hrvatske.
[/b]
Mislim, da ovo jeste posao, i sam clanak to kazuje, ali nijedna cura iz BIH nikad ne bi radila u ovakvom klubu, sto jasno pokazuje koliko je BIH konzervativno i zatvoreno drustvo, sto dovoljno govori u prilog i autoru teme koji drzi tu stranu kao i ja.

Zapravo, rijec je o odsutnosti potrebe da se osoba moze i seksualno izraziti, bez stigmatizacije i prebijanja preko usta okoline i okruzenja u kojem se zivi.
Jednako vazi u oba smjera, kako i za muskarce tako i za zene.
U BIH se na to ne gleda blagonaklono, sto opet jasno znaci koliko je BIH u kontekstu svoga mentaliteta bliza Turskoj nego Europskom uticaju, sto je fakt koji se ne moze zanemariti.[/quote]

Preko pičke do Stambola smo dosli...kako divno putovanje.Iz posta u post se zavaljujes neznanjem i frustriranoscu sto te niko nije posteno osamario.dok si navodno ovdje studirala.
Poenta o seksualnom izrazavanju nije u otvaranju klubova,ovdje kod nas.su dame sofisticirane i na posebnim mjestima se bave sa tim i sa posebnom klijentelom.Doduse imas i.onih obicnih koje prodaju tijelo ispod mosta za par markica,do nekih prolazih sema ne bas sofisticiranih zenskih za ove sa tankim.dzepom,do sofisticiranih tzv glamuroznih kurava za skupa pica,provode,lokale,stanove automobile.
Opet pricas gluposti iskljucivo zbog razloga jer se nisi seksualno uspjela izraziti u danima kad ti je bilo potrebno,jer te niko nije htio.A zasto nije bilo hemije nek procjene drugi.Ovo sto ti pises je obicna posljedica tj.seksualna frustacija.
kiligonzales

#384 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

dezurni_ucenik wrote:
rimsa91 wrote:Prvi i osnovni problem je nedostatak posla za mlade kako bi zaradili ali mislim normalan posao i plata veća od 600 KM. Kad to bude omogućeno bit će i bolji noćni život. Ovako nam ostaje po nargila barovima da se za 10 KM provede noć i to je vrh našeg noćnog života

Realno više od 20 KM za izlazak većini raje je puno. Nazalost SIROTINJO I BOGU SI TEŠKA.

Ima istine u tome, ali ima ona nasa pruzi se koliko ti je jorgan dug i taktika zajedno smo jaci, koja se gustirala u vrijeme cesceg kokuzluka i mladjih dana, neko petak, cener, neko cvaju, neko nista ali ne smije na derneku falit, neko gitaru, neko liniju, pa bum dernek, sjedaljka, izlet a djevojke se obavjeste samo da dodju, pa bude lom, zajebancija, neko se ocese, neko ne, ali prezive sjecanja i zajebancije ti neki momenti onaj razbio vrata, onaj povratio u lavabo, neka zijanila djanu pa place, a hadzo iz sobe izaso ko iz rata, onaj dobio korpu pa ga zajebava raja, onaj se zakljuca u vc s djevojkom i nemozes uci da se popisas a piva mili iz tebe i td.

Da ne govorim o onome ima jedan imaju svi i idemo u noc pa kuci se vratis ne znas jesi li dosao ili posao. Kuca ko hotelska soba, u njoj si samo kad se presvuces, ako roditelji nisu tu ide dernek. Na vratima nam se majke obrate rijecima javite se da znamo samo jeste li zivi. :lol: U neka doba dodju u fazi da ti psuju siri spisak jarana, jaranica, raju jer u kuci vise vide komsije nego svoje dijete :lol:

Realno treba znati nekada uzivati i sa malim i sve ne mora biti megalomansko da bi covjek izgurao cejfove, jednostavno ko ne zna ni sebi, ne zna ni drugima...
vješalica

#385 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by vješalica »

mali jomu wrote:Kad dodje droga bolje zatvorit..... nema tu vise nista normala regulare. Ako vam treba droga da se zajebajete onda treba sve zatvorit. Dosta ih je pozatvarano radi takvog belaja, i neka je :mrgreen:
Sjecam se ruralne diskoteke Aqua. Lokal kojeg je drzao mafijas koji se nakon par racija i pronalazaka droge i ispalio iz ovih prostora,a diskoteke vise nema.Imaju drugi lokali,ti je sve biznis i ko diktira na trzistu posao.Nema tu nikakvih slobodnim misljenja religije ruralnog mentaliteta.To je obicni biznis u kojem se zna ko je iz podzemlja gazda i sta ce narodu da nudi i za koje.pare
sheilak

#386 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by sheilak »

mali jomu wrote:Kad dodje droga bolje zatvorit..... nema tu vise nista normala regulare. Ako vam treba droga da se zajebajete onda treba sve zatvorit. Dosta ih je pozatvarano radi takvog belaja, i neka je :mrgreen:
Ma nije do droge nego do belaja (r)
dezurni_ucenik

#387 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

kiligonzales wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ima istine u tome, ali ima ona nasa pruzi se koliko ti je jorgan dug i taktika zajedno smo jaci, koja se gustirala u vrijeme cesceg kokuzluka i mladjih dana, neko petak, cener, neko cvaju, neko nista ali ne smije na derneku falit, neko gitaru, neko liniju, pa bum dernek, sjedaljka, izlet a djevojke se obavjeste samo da dodju, pa bude lom, zajebancija, neko se ocese, neko ne, ali prezive sjecanja i zajebancije ti neki momenti onaj razbio vrata, onaj povratio u lavabo, neka zijanila djanu pa place, a hadzo iz sobe izaso ko iz rata, onaj dobio korpu pa ga zajebava raja, onaj se zakljuca u vc s djevojkom i nemozes uci da se popisas a piva mili iz tebe i td.

Da ne govorim o onome ima jedan imaju svi i idemo u noc pa kuci se vratis ne znas jesi li dosao ili posao. Kuca ko hotelska soba, u njoj si samo kad se presvuces, ako roditelji nisu tu ide dernek. Na vratima nam se majke obrate rijecima javite se da znamo samo jeste li zivi. :lol: U neka doba dodju u fazi da ti psuju siri spisak jarana, jaranica, raju jer u kuci vise vide komsije nego svoje dijete :lol:

Realno treba znati nekada uzivati i sa malim i sve ne mora biti megalomansko da bi covjek izgurao cejfove, jednostavno ko ne zna ni sebi, ne zna ni drugima...

ti si izgleda 90s kid. :-)
bosanska senzacija

#388 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by bosanska senzacija »

Nase cure su fine pa se i muskarci tome prilagodjavaju.

Ja nisam fin i zbog toga jebem sve u sesnest.

A niti spadam u tradicionalno ljepuskaste niti vozim bijesno auto, to su vec price za debile.
Hakiz

#389 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

suncana_strana wrote: Mislim, da ovo jeste posao, i sam clanak to kazuje, ali nijedna cura iz BIH nikad ne bi radila u ovakvom klubu, sto jasno pokazuje koliko je BIH konzervativno i zatvoreno drustvo, sto dovoljno govori u prilog i autoru teme koji drzi tu stranu kao i ja.
kada sam bio u Egiptu, trbušni ples su izvodile Azijatkinje, nisu Egipćanke.

Dobro je, nismo sami.
vješalica

#390 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by vješalica »

]
suncana_strana wrote: Pa vi imate X obitelji po Bosni kojoj je maksimalni domet sedmodnevno ljetovanje na makarskoj rivijeri svake 2 godine.
Kad se ovako zivi, kad se ljudi dovoljno ne krecu, onda i mentalitet zaostaje.
Na Zapadu postoji mali milijun mogucnosti, da se covjek izgradi i da ocvrsne jer mu sustav pruza takve mogucnosti.

U BIH je svakako drugacije jer se ljudi ne odmicu od tradicionalnih vrijednosti koje su im usadili roditelji koji svojim navikama koje su naslijedili, prenose na svoju djecu.

I naravno, da ne bi bilo sada da pljujem po nekome iz ovog ili onog razloga, ovo sve navedeno vrijedi i kod druge dvije nacije.
Identicno je razmisljanje, ali je samo drugacijii dres.
X "obitelji" iz Bosne je sagradilo Rivijeru,jer da nije jos bi tamo bila varijanta spicastih stijena i nista vise
To sto stanovnici Rivijere su izuzetno lose platezne moci pa ih izdrzava fukara iz Bosne,tu smo samo mi krivi sto vam placamo i.pare ostavljamo.Sada se to drasticno mijenja jer je dole sve to smece,a ponuda za jeftinije pare je veca.Ljudi su cak zadovoljniji odlaskom u Albaniju,Crnu Goru,a do Turske nije vise nemoguce otici.Jednostavno su se zasitili gasulhne/monotonije vaseg mora,vjecite izdrkanosti na goste koji su vas izgradili.Koliko ste bili perspektivni da vam Tito nije napravio magistralu,kao sto rekoh,bili bi obicni obronci uz vodu,nista vise od toga.
Vasa "mladez" isto tako se odseljava od roditelja,prave neke buntove i zavaljuju se u boga oca,rade za sitne pare za svoju samostalnost.I tu ste mnogo zaostali,a i crkva vas jednostavno pritisce.Izuzetno ste i netolerantni prema drugima jer sta ce reci crkva vlada mentalitet.
kiligonzales

#391 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

sheilak wrote:Pa vecina klubova propadne kad klosari pocnu dolaziti da zavode red ili da odradjuju jakne i sl
Eto primjer sa pussy
Partije u domu mladih su splasnule kad su poceli dolaziti ovi sta me gledas pa se na sred kruga pobiju i sl a do tad sve super iako nije bilo uopste uredjeno tj jos uvijek neobnovljeno od rata to je znaci period 02-03 kad je pocelo padati
Doduse poklopilo se jos stvari tu pa je tako ta house techno scena i srodna dogadjanja posla silaznom putanjom
Rok scena i srodne se drze koliko toliko zbog starije raje najvise koja gaji taj domaci rok pa se tu cuje i strane muzike al inace slabo
Ove gage beyonce i sl su se uvijek pustali u prostorima za mladje tako da ce toga uvijek biti u nekoj mjeri dok su narodnjaci prica za sebe krenuvsi od Ilidze i famozne bosne pa preko barlotija atile
E ovi su zatvoreni zbog kojekakvih razloga al zato face je tu onda bagdad postao narodnjacki pirat downtown i sl
Oni najvise opstaju i sire se jer kod nas prolazi ta muzika vecinom na neciju zalost a na neciju radost
Ne mozemo pobjeci od toga da vecina slusa to bez obzira sto u razgovoru mnogi kazu ne slusam ja to a onda dalje u prici ma kad popijes moras pustiti acu i sl
Meni pored stalnih klubova fale i desavanja koja su ranije bila
Party na otvorenoj pozornici ilidza recimo pa vaso pelagic pa hipodrom 2-3 puta onda je bio vistafon mada je skoro uvijek prazan bio
Party u željezničkoj je meni jedan od boljih itd itd i mislim da bi vise raje tako islo na neke dogadjaje nego da se to organizuje u slogi domu mladih i sl (r)
To je to, vala od pomenutog najzalosnije mi je to u sta su se pretvorili Hacijenda i Bagdad. Mogla se pretrpiti propast Relaksa, Bazena, pa i nekih drugih kafana, ali ta dva su mjesta bila ono pravo i odskakalo je daleko od uobicajenog, ako ti se izlazi u ponoc i kasnije, znas da ces tamo naci uvijek provod.
kiligonzales

#392 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

dezurni_ucenik wrote:
kiligonzales wrote:

ti si izgleda 90s kid. :-)
Dijete olimpijade. :D
mali jomu

#393 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by mali jomu »

sheilak wrote: Ma nije do droge nego do belaja (r)
Droga sama po sebi ne pravi belaj, vec je belaj kad se pocnes drogirat..... kao i cuga dok je ne pocnes cugat :mrgreen:
Hakiz

#394 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

vješalica wrote:
suncana_strana wrote:Sarajevo i BIH u cjelini su izrazito zatvorene sredine , to je fakt.

U Sarajevu se nikad nece otvoriti klub ovakvog tipa:

https://www.fokus.ba/magazin/taj-ludi-s ... to/691192/

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /141121133

U klubu trenutno nastupa 12 djevojaka koje dolaze iz Brazila, Španije, Portugala, Argentine, Srbije i Hrvatske.

Mislim, da ovo jeste posao, i sam clanak to kazuje, ali nijedna cura iz BIH nikad ne bi radila u ovakvom klubu, sto jasno pokazuje koliko je BIH konzervativno i zatvoreno drustvo, sto dovoljno govori u prilog i autoru teme koji drzi tu stranu kao i ja.

Zapravo, rijec je o odsutnosti potrebe da se osoba moze i seksualno izraziti, bez stigmatizacije i prebijanja preko usta okoline i okruzenja u kojem se zivi.
Jednako vazi u oba smjera, kako i za muskarce tako i za zene.
U BIH se na to ne gleda blagonaklono, sto opet jasno znaci koliko je BIH u kontekstu svoga mentaliteta bliza Turskoj nego Europskom uticaju, sto je fakt koji se ne moze zanemariti.
Preko pičke do Stambola smo dosli...kako divno putovanje.Iz posta u post se zavaljujes neznanjem i frustriranoscu sto te niko nije posteno osamario.dok si navodno ovdje studirala.
Poenta o seksualnom izrazavanju nije u otvaranju klubova,ovdje kod nas.su dame sofisticirane i na posebnim mjestima se bave sa tim i sa posebnom klijentelom.Doduse imas i.onih obicnih koje prodaju tijelo ispod mosta za par markica,do nekih prolazih sema ne bas sofisticiranih zenskih za ove sa tankim.dzepom,do sofisticiranih tzv glamuroznih kurava za skupa pica,provode,lokale,stanove automobile.
Opet pricas gluposti iskljucivo zbog razloga jer se nisi seksualno uspjela izraziti u danima kad ti je bilo potrebno,jer te niko nije htio.A zasto nije bilo hemije nek procjene drugi.Ovo sto ti pises je obicna posljedica tj.seksualna frustacija.
Ne govorimo o profesionalkama. Govorimo o prilasku i seksu sa "girl next door"

I ne mora sve biti kurvaluk.

Teško da će se desiti da djevojka koja studira u Sarajevu školarinu plaća zarađujući u klubu kao što su Crazy horse ili Moulin rouge. Pa da je večeras gledam kako gola pleše, a sutra sjedim sa njom na predavanjima recimo iz informacionih tehnologija. I da je poslije predavanja čeka momak koji zna gdje ona radi.

Dok studentkinja u Parizu hoće tako zarađivati, i sjediti sa kolegom koji je noć prije gledao kako gola pleše na predavanjima i čekaće je momak poslije predavanja.

Ali, djevojka u Parizu ima jednu prednost nad djevojkom u Sarajevu i to joj olakšava. Ova u Parizu ima gdje pobjeći od porodice i mahale koja bi je mogla osuđivati. Grad dovoljno veliki da se mogu izbjegavati. Ova u Sarajevu nema gdje pobjeći, mali grad.
Last edited by Hakiz on 29/06/2018 18:46, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#395 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by un1ted »

Teško da će se desiti da djevojka koja studira u Sarajevu školarinu plaća zarađujući u klubu kao što su Crazy horse ili Moulin rouge. Pa da je večeras gledam kako gola pleše, a sutra sjedim sa njom na predavanjima recimo iz informacionih tehnologija. I da je poslije predavanja čeka momak koji zna gdje ona radi.
Sto se tiče ovog, napreduje se. Kod nas su maserke trenutno u usponu, a za par godina će biti ovako kao što si napisao, naravno bez momka, jer se to nikada neće promijeniti. Kompleksi :D
Hakiz

#396 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

un1ted wrote:
Sto se tiče ovog, napreduje se. Kod nas su maserke trenutno u usponu, a za par godina će biti ovako kao što si napisao, naravno bez momka, jer se to nikada neće promijeniti. Kompleksi :D
Vidiš u čemu je problem. Maserke na koje ti misliš su djevojke za koje se pretpostavlja da će pružati seksualne usluge. A maserka je i ona djevojka iz Zavoda za slijepe i slabovidne koja nema puno prilika da radi nešto drugo.

A zamisli šta bi se mislilo o djevojci koja gola pleše u klubu. Ona je sigurno kurva, makar svaku noć spavala sa mačkom na jorganu, sama.

Trebaće puno vremena da se neke stvari prestanu pretpostavljati.

A pretpostavljati je najbolji način da se pogriješi.
BadBoy

#397 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by BadBoy »

Ramzess Veliki wrote:
BadBoy wrote:Sarajevo i BiH ima prelijepe žene koje shodno tome drže cijenu.

Nedavno sam bio u Berlinu, ja ne vidjeh lijepa ženska. Jest da su klubovi gori hala, ljudi sa lustera vise, al žene niđe veze. I preko dana isto tako.

U Sarajevu ćeš u 10 ujutro vidjeti ljepotica da ti mozak stane.

Shodno tome, ima i kod nas hookup kulture ali moraš znati i nije tako lako.
Tacno tako ... pitaju me 'vamo na istoku kako mi se svidjaju njihove ljepotice (thai, cina, patanke, filipinke itd ...) ... a ja zasutio, ne znam kako da im Kazem a da ih ne uvrijedim ... :sad:
Ne znam jel sarkazam ili me zezaš, ali naše žene su fakat lijepe
kiligonzales

#398 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Hakiz wrote:
un1ted wrote:
Vidiš u čemu je problem. Maserke na koje ti misliš su djevojke za koje se pretpostavlja da će pružati seksualne usluge. A maserka je i ona djevojka iz Zavoda za slijepe i slabovidne koja nema puno prilika da radi nešto drugo.

A zamisli šta bi se mislilo o djevojci koja gola pleše u klubu. Ona je sigurno kurva, makar svaku noć spavala sa mačkom na jorganu, sama.

Trebaće puno vremena da se neke stvari prestanu pretpostavljati.

A pretpostavljati je najbolji način da se pogriješi.
Pretpostavka je majka svih zajeba. :D
Fudo387

#399 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Ispade da smo zaostali sto nam se zene ne jebu na prvu nakon dvije pive i tri helo haujudin.
Ovaj svijet oso u qrac.
bosanska senzacija

#400 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by bosanska senzacija »

Licno ne volim zadimljena i bucna mjesta kakvi su nasi smrdljivi podrumi koje neko naziva klubovima.

Kad hocu da pijem uglavnom se drzim lokalnih kafana, a kad mi prahne da zguzim nesto i odlazak do konzuma po cigare mi pruza sijaset mogucnosti za to.

Kod nas muskarci nisu svjesni da upravo ta zatvorena patrijahalna sredina sa sobom donosi hejbet isfrustriranih i svega zeljnih djevojaka, te ako podjete od ISTINE da i one vole ono sto i vi sve ostalo se svodi na vjestinu prirodne i iskrene interakcije izmedju muskarca i zene.

Pa meni je pohod na Ajvatovicu dogadjaj koji ja ne bi mijenjao ni za jedan exit ili bilo kakav drugi festival koji mladi ljudi zamisljaju kao dobar provod.
Locked