Nocni tramvaj!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shadow

Post by shadow »

Svaki se posao radi jer se na neki nacin isplati. Izuzev ako je nekom samo stalo da ubije vrijeme :-)
A isplatiti se i zaradjivati kao doktor nije isto...ili jeste? :-)
sulesavic

Post by sulesavic »

Edin H. wrote: Neka Semiha i Gras zavuku ruku u dzep i uvedu video nadzor
Nadzor koji nema opciju automatskog ispaljivanja smrtonosnog projektila pri registrovanju prekr¹aja - nema nikakvu svrhu...
Arogantni

Post by Arogantni »

Najbolje je traziti da nam Norvezani doniraju nocni trambaj ili bus. Dona zakon!
Ako hocete mogu ja pisati norveskoj kraljici posto znam dobro danski. :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

shadow wrote:Svaki se posao radi jer se na neki nacin isplati. Izuzev ako je nekom samo stalo da ubije vrijeme :-)
Znaci ipak se ne radi o tome da se ne isplati, nego da je guzica zinula ;) Toliko o tvom prethodnom komentaru ;)
shadow

Post by shadow »

_BosanaC wrote:
shadow wrote:Svaki se posao radi jer se na neki nacin isplati. Izuzev ako je nekom samo stalo da ubije vrijeme :-)
Znaci ipak se ne radi o tome da se ne isplati, nego da je guzica zinula ;) Toliko o tvom prethodnom komentaru ;)

a ti inace volontiras?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

shadow wrote:
_BosanaC wrote:

a ti inace volontiras?
Ne, ali ni ne taksiram ;)
shadow

Post by shadow »

pa ne mozemo svi...evo ja taksiram, start mi je 5 mambi i vozim samo zensku populaciju starosne dobi 20-25 godina ;-)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

prije rata je to sasvim fino funkcioniralo. Svaki sat je vozio autobus tramvajskom i trolejbuskom trasom izmedju 12 i 5 ujutro jer tramvaji i trolejbusi nisu po noci saobracali. U puni sat je vozio autobus tramvajskom trasom a u sat i 30 minuta trolejbuskom trasom. U busevima je vrijedila mjesecna karta i super atmosfera :D
danas

Post by danas »

ha ja, 'pjanski' bus :D :D :D those were the days :D
shadow

Post by shadow »

danas wrote:ha ja, 'pjanski' bus :D :D :D those were the days :D
vidi komsilare :), sta ces ti u tom busu, zar ti nisi bila fino celjade? ccc :-D
becu

Post by becu »

daj ba shadow sta su to skopske ili beogradske taksiste gluplje od sarajevskih??? Mozda voze bolje ovi nasi nisam primjetio tu razliku stvarno. Cijena goriva ista. Auta ista. Nisam ti ja izmislio ove cijene. Tako je kako jeste. Rade ljudi s tim cijenama. Uostalom pravo na tvoje misljenje da odredis koliko vrijedi voznja taksijem. Za mene je preskupo.
shadow

Post by shadow »

Nit sam taxista niti ih branim ali mi ove cijene izgledaju ok s obzirom na cijene goriva a pogotovo na cijene odrzavanja (a velika vecina njih bas drzi do svojih vozila i trose dosta u te svrhe). Mozda sam zato sto zivim vani (ali sam pravo cesto u Sa) izgubio predstavu i sve mi se cini jeftinim :? A mozda ste i vi koji cesto koristite taxi naucili da se dzabalesku vozite pa vam sad taxisti krivi sto su digli cijene.
Posao im je sigurno opao, prosle sedmice krenuo nazad za ameriku i zovnem taxi da me vozi do aerodroma, za vrijeme voznje taxista mi se zalio kako im je voznja postala skupa i kako ce od ovog poskupljenja imati vise stete nego koristi. Vrijeme ce pokazati, mozda im je bolje da voze manje za iste pare. :-)
superxenon

#38 Re: Nocni tramvaj!!!

Post by superxenon »

BABOcool wrote:Bash nedavno raspravljam sa rajom oko gradskog prevoza... poskupio taxi-tacnije preskupio:D... pa se ljudima iz drugog dijela grada ne isplati ostati duze od pola 12 u gradu... i sad u toj raspravi dodjosmo na ideju...

Da se uvede nocni tramvaj...ali npr. da idu 4 ili 5 tramvaja nocu... pa bi se moglo organizovati po jedan policajac unutra ili dva!!!
Pa i da je karta 2 KM svima bi se isplatilo... za pocetak da ide samo udarnim danima, npr vikend!!!!

Ne bi bilo loshe AAAA????
ma ti si genije... :D
River_isle

Post by River_isle »

ma bjezi vise, komercjala iza 12h 2,70KM - mislim haalllooo mozel skuplje ikako
Post Reply