A isplatiti se i zaradjivati kao doktor nije isto...ili jeste?
Nocni tramvaj!!!
-
_BosanaC
Znaci ipak se ne radi o tome da se ne isplati, nego da je guzica zinulashadow wrote:Svaki se posao radi jer se na neki nacin isplati. Izuzev ako je nekom samo stalo da ubije vrijeme![]()
A isplatiti se i zaradjivati kao doktor nije isto...ili jeste?
-
shadow
_BosanaC wrote:Znaci ipak se ne radi o tome da se ne isplati, nego da je guzica zinulashadow wrote:Svaki se posao radi jer se na neki nacin isplati. Izuzev ako je nekom samo stalo da ubije vrijeme![]()
A isplatiti se i zaradjivati kao doktor nije isto...ili jeste?Toliko o tvom prethodnom komentaru
a ti inace volontiras?
-
_BosanaC
Ne, ali ni ne taksiramshadow wrote:_BosanaC wrote:Znaci ipak se ne radi o tome da se ne isplati, nego da je guzica zinulashadow wrote:Svaki se posao radi jer se na neki nacin isplati. Izuzev ako je nekom samo stalo da ubije vrijeme![]()
A isplatiti se i zaradjivati kao doktor nije isto...ili jeste?Toliko o tvom prethodnom komentaru
a ti inace volontiras?
-
basta sljezove boje
prije rata je to sasvim fino funkcioniralo. Svaki sat je vozio autobus tramvajskom i trolejbuskom trasom izmedju 12 i 5 ujutro jer tramvaji i trolejbusi nisu po noci saobracali. U puni sat je vozio autobus tramvajskom trasom a u sat i 30 minuta trolejbuskom trasom. U busevima je vrijedila mjesecna karta i super atmosfera 
-
becu
daj ba shadow sta su to skopske ili beogradske taksiste gluplje od sarajevskih??? Mozda voze bolje ovi nasi nisam primjetio tu razliku stvarno. Cijena goriva ista. Auta ista. Nisam ti ja izmislio ove cijene. Tako je kako jeste. Rade ljudi s tim cijenama. Uostalom pravo na tvoje misljenje da odredis koliko vrijedi voznja taksijem. Za mene je preskupo.
-
shadow
Nit sam taxista niti ih branim ali mi ove cijene izgledaju ok s obzirom na cijene goriva a pogotovo na cijene odrzavanja (a velika vecina njih bas drzi do svojih vozila i trose dosta u te svrhe). Mozda sam zato sto zivim vani (ali sam pravo cesto u Sa) izgubio predstavu i sve mi se cini jeftinim
A mozda ste i vi koji cesto koristite taxi naucili da se dzabalesku vozite pa vam sad taxisti krivi sto su digli cijene.
Posao im je sigurno opao, prosle sedmice krenuo nazad za ameriku i zovnem taxi da me vozi do aerodroma, za vrijeme voznje taxista mi se zalio kako im je voznja postala skupa i kako ce od ovog poskupljenja imati vise stete nego koristi. Vrijeme ce pokazati, mozda im je bolje da voze manje za iste pare.
Posao im je sigurno opao, prosle sedmice krenuo nazad za ameriku i zovnem taxi da me vozi do aerodroma, za vrijeme voznje taxista mi se zalio kako im je voznja postala skupa i kako ce od ovog poskupljenja imati vise stete nego koristi. Vrijeme ce pokazati, mozda im je bolje da voze manje za iste pare.
- superxenon
#38 Re: Nocni tramvaj!!!
ma ti si genije...BABOcool wrote:Bash nedavno raspravljam sa rajom oko gradskog prevoza... poskupio taxi-tacnije preskupio:D... pa se ljudima iz drugog dijela grada ne isplati ostati duze od pola 12 u gradu... i sad u toj raspravi dodjosmo na ideju...
Da se uvede nocni tramvaj...ali npr. da idu 4 ili 5 tramvaja nocu... pa bi se moglo organizovati po jedan policajac unutra ili dva!!!
Pa i da je karta 2 KM svima bi se isplatilo... za pocetak da ide samo udarnim danima, npr vikend!!!!
Ne bi bilo loshe AAAA????
- River_isle
ma bjezi vise, komercjala iza 12h 2,70KM - mislim haalllooo mozel skuplje ikako