Nocne linije u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Podrzavate li akciju da se uvedu nocne linije prema Ilidzi i Dobrinji:

DA!
21
88%
NE!
3
13%

Total votes: 24

sklonost

#1 Nocne linije u Sarajevu

Post by sklonost »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/061018008

Ovo je potpuno ispravno i treba nam nesto ovakvo jer niko sa Ilidze bez automobila ne moze u grad poslije 23:30 ili pak ono 02.00 do Nedzarica pa opet placaj taxi. Ne znam neka naprave poseban autobus u kome ce vozac biti oklopoljen i lagano neka naprave precku kao kod Njemaca, Amera i svugdje u svijetu nema proci nego samo na prva vrata i to mozes proci samo ako ponistis kartu, tako siguran vozac, siguran putnik i sve je dobro a mi imamo liniju sa kojom mozemo ostati i malo duze vani.

To je stvarno sramotno zasto nema jer taxi do Ilidze je jebiga uglavnom pola para od nekog normalnog izlaska ili pak nekome je to puno vise od para za izlazak, zato ljudi dajte glas da i da imamo te nocne linije do Dobrinje ali full noc pa eto neka bude svaka 2 sata tj. 12:00, 02:00, 04:00 i onda ima ona rega u 06:00.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Probaj neku peticiju, Općini i Grasu.

Ima nas dosta kojima bi to bilo životno važno.
flora.sa

Post by flora.sa »

znam...meni je oko 11KM do Ilidze :roll:

koliko se sjecam da su prije otprilike 2 godine bili uveli Komercijalu do Ilidze u kasne sate, ali je on brzo iskljucena, kao zbog male zainteresiranosti gradjana za koristene iste. :roll:

zaista bi trebala ova linija, ali mislim da pisati Grasu, je kao trositi rijeci u prazno, jer sam im ja poslala mail u avgustu 2004 godine, i jos nisam dobila odgovor :roll: :D :D
unipege

Post by unipege »

Mislim da bi trebalo uvesti nocne linije i tram i bus. Sta bi im falilo da uvedu ponovo ono sto je bilo prije tri (mislim) godine kada si poslije 00:00 imao tram svakih 17 minuta ili tako nesto.
To bi bilo svima od koristi (ok, Novom Sarajevu i Novom Gradu, pa i Ilidzi).
flora.sa

Post by flora.sa »

unipege wrote:Mislim da bi trebalo uvesti nocne linije i tram i bus. Sta bi im falilo da uvedu ponovo ono sto je bilo prije tri (mislim) godine kada si poslije 00:00 imao tram svakih 17 minuta ili tako nesto.
To bi bilo svima od koristi (ok, Novom Sarajevu i Novom Gradu, pa i Ilidzi).
ne i grasu, jer bi tada morali raditi i trecu smjenu :roll:
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

flora.sa wrote:znam...meni je oko 11KM do Ilidze :roll:

koliko se sjecam da su prije otprilike 2 godine bili uveli Komercijalu do Ilidze u kasne sate, ali je on brzo iskljucena, kao zbog male zainteresiranosti gradjana za koristene iste. :roll:

zaista bi trebala ova linija, ali mislim da pisati Grasu, je kao trositi rijeci u prazno, jer sam im ja poslala mail u avgustu 2004 godine, i jos nisam dobila odgovor :roll: :D :D
Mozda dodje danas :D
Post Reply