Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

video

#26 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by video »

osa wrote:galbraith se malo ispravio, nisu srbi genocidni fašisti nego njihovo rukovodstvo iz vremena rata, i kod zauzimanja banja luke spominje samo jedne snage jer druge nisu prismrdile ni blizu.

To nije tacno !!!!!
Ja sam zivi dokaz tome da HV nije bila ni u pola blize BL kao armija BIH !!!
dallton

#27 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

video wrote:
osa wrote:galbraith se malo ispravio, nisu srbi genocidni fašisti nego njihovo rukovodstvo iz vremena rata, i kod zauzimanja banja luke spominje samo jedne snage jer druge nisu prismrdile ni blizu.

To nije tacno !!!!!
Ja sam zivi dokaz tome da HV nije bila ni u pola blize BL kao armija BIH !!!
armija bih je bila na domak bl, hrvatska vojska se bavila istocnim dijelovima krajine...iz bl su traktori vec krenuli, kao i iz doboja
Luke Perry

#28 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by Luke Perry »

Da li je HV prosla Tijesno na putu do BL? Ako jeste onda je bila blizu.
video

#29 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by video »

Luke Perry wrote:Da li je HV prosla Tijesno na putu do BL? Ako jeste onda je bila blizu.

HV je isla prvacem od Mrkonjic grada a Armija BH pravcem Sanski most - Bosanska krupa
osa

#30 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

video wrote:
Luke Perry wrote:Da li je HV prosla Tijesno na putu do BL? Ako jeste onda je bila blizu.

HV je isla prvacem od Mrkonjic grada a Armija BH pravcem Sanski most - Bosanska krupa
a stvarno si znalac pravcem s. most- bos. krupa armija se udaljavala od banja luke, na pravcu kojim bi hipotetski nastupala armija prema banja luci moralo se prije uzeti prijedor jer tako velik grad se ne može ostaviti na boku. najbliže banja luci bila je 82. gardijska bojna iz virovitice u rejonu male manjače, na domet tupova 130 mm, to je još uvijek daleko. a armija banja luku nije mogla gađati ni s lunama.
dallton

#31 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

osa wrote:
video wrote:

a stvarno si znalac pravcem s. most- bos. krupa armija se udaljavala od banja luke, na pravcu kojim bi hipotetski nastupala armija prema banja luci moralo se prije uzeti prijedor jer tako velik grad se ne može ostaviti na boku. najbliže banja luci bila je 82. gardijska bojna iz virovitice u rejonu male manjače, na domet tupova 130 mm, to je još uvijek daleko. a armija banja luku nije mogla gađati ni s lunama.
to ti je isto ko da si rekao armija bih na divicu treba da udje u srbiju jer mogu gadjati granatma mali zvornik - zato sto je tu granica :lol:
osa

#32 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

quote="osa"]
video wrote:

a stvarno si znalac pravcem s. most- bos. krupa armija se udaljavala od banja luke, na pravcu kojim bi hipotetski nastupala armija prema banja luci moralo se prije uzeti prijedor jer tako velik grad se ne može ostaviti na boku. najbliže banja luci bila je 82. gardijska bojna iz virovitice u rejonu male manjače, na domet tupova 130 mm, to je još uvijek daleko. a armija banja luku nije mogla gađati ni s lunama.[/quote]

to ti je isto ko da si rekao armija bih na divicu treba da udje u srbiju jer mogu gadjati granatma mali zvornik - zato sto je tu granica :lol:[/quote]

ne znam je li isto ali je istina.
mostarac

#33 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by mostarac »

NEKADAŠNJI ambasador SAD-a u Hrvatskoj Peter Galbraith u intervjuu za Dnevni avaz pojasnio je svoje izjave za američki nacionalni radio NPR kada je rekao da su "bosanski Srbi genocidni fašisti".

"Ne znam koje sam točno riječi koristio na NPR-u, gdje je bila akademska rasprava o ratovima na Balkanu i u BiH." - rekao je Galbraith dodajuči kako je možda rekao nešto slično.

"No, ne mislim da su bosanski Srbi fašistički i genocidni. Rukovodstvo RS i Vojska RS iz tog doba - jesu!" - ustvrdio je.

"Govorio sam o tadašnjoj situaciji, špekuliralo se što bi se odogodilo da smo pustili Hrvatima da uzmu Banja Luku. Istaknuo sam da je tadašnje vodstvo bosanskih Srba genocidno i fašistoidno te da bi možda bilo bolje da smo dopustili da budu potpuno poraženi nego da smo se odlučili na kompromis." - rekao je Galbraith.

Dodao je da je govorio o okolnostima koje su dovele do takvog raspleta.
malo si mi samodopadan i nadobudan a da u stvari lupas bezveze. ima ovdje ljudi iz bosanske krajine koji ti to jako jednostavno mogu pojasniti. HVO je zauzeo Mrkonjic Grad, a Armija BiH Sanski Most i Kljuc. Ukoliko ne gazis preko polozaja Armije BiH, a sasvim sigurno da HVO to ne bi cinio niti bi mogao, onda jedini put iz Mrkonjic Grada do Banjaluke ti vodi kroz kanjon Vrbasa, a tu vod vojnika moze zaustaviti brigadu. Ne znam jesi li tuda ikada prolazio, al sa tim se moze porediti samo kanjon neretve, mada je i kroz kanjon neretve lakse nego tuda. Tu je vojno napredovanje svedeno na nikakvo ili na puzeve korake. Do Mrkonjic Grada se moglo i nekako, al od Mrkonjic Grada HVO bi tesko mogao stici do Banjaluke jer mu jednostavno konfiguracija terena to ne bi dopustala bez ogromnih gubitaka u ljudstvu i tehnici. Nisam siguran da je HVO cak i da akcija nije zaustavljena imao interesa da na sebe preuzme tu odgovornost i rizik od toliko mrtvih. S druge strane Armija BiH je imala kudi kamo bolji geo-strateski polozaj i njena udaljenost od Banjaluke nije veca nego ona HVO-a. Cak kao sto ti karta prikazuje bila je i manja, al tvoja silna zelja za propagandom i zadojenost nacionalizmom ti ne daju da dises i davis se polako u njima. Nije ti to dobro za zdravlje. Ohladi malo.
Na karti ti je crnom strelicom prikazan HVO, a crvenom ARMIJA BiH i gradovi iz kojih su kretali prema Banjaluci. Armija je imala kracu udaljenost, 100% veci motiv i bolju konfiguraciju terena od HVO za svoje nadiranje. Ja bi samo volio viditi cime ti potkrepljujes svoje izjave i "cinjenice". Ovo je prica sta bi bilo kad bi bilo, al ne mogu da mi neko prodaje muda pod bubrege, a pogotovo da ponizava najelitniju jedinicu rata u Jugoslaviji a to je 5. korpus Armije Bosne i Hercegovine.
Za skontati ovo sve ne treba biti vojni strucnjak, dovoljno je samo procitati kartu, al tebi je draze slusati sta ti drugi kazu ili jos gore ako si bio na Mrkonjicu onda su te tvoji pretpostavljeni lagali o polozajima ostalih vojnih formacija.

Image
osa

#34 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

mostarac wrote:

NEKADAŠNJI ambasador SAD-a u Hrvatskoj Peter Galbraith u intervjuu za Dnevni avaz pojasnio je svoje izjave za američki nacionalni radio NPR kada je rekao da su "bosanski Srbi genocidni fašisti".

"Ne znam koje sam točno riječi koristio na NPR-u, gdje je bila akademska rasprava o ratovima na Balkanu i u BiH." - rekao je Galbraith dodajuči kako je možda rekao nešto slično.

"No, ne mislim da su bosanski Srbi fašistički i genocidni. Rukovodstvo RS i Vojska RS iz tog doba - jesu!" - ustvrdio je.

"Govorio sam o tadašnjoj situaciji, špekuliralo se što bi se odogodilo da smo pustili Hrvatima da uzmu Banja Luku. Istaknuo sam da je tadašnje vodstvo bosanskih Srba genocidno i fašistoidno te da bi možda bilo bolje da smo dopustili da budu potpuno poraženi nego da smo se odlučili na kompromis." - rekao je Galbraith.

Dodao je da je govorio o okolnostima koje su dovele do takvog raspleta.
malo si mi samodopadan i nadobudan a da u stvari lupas bezveze. ima ovdje ljudi iz bosanske krajine koji ti to jako jednostavno mogu pojasniti. HVO je zauzeo Mrkonjic Grad, a Armija BiH Sanski Most i Kljuc. Ukoliko ne gazis preko polozaja Armije BiH, a sasvim sigurno da HVO to ne bi cinio niti bi mogao, onda jedini put iz Mrkonjic Grada do Banjaluke ti vodi kroz kanjon Vrbasa, a tu vod vojnika moze zaustaviti brigadu. Ne znam jesi li tuda ikada prolazio, al sa tim se moze porediti samo kanjon neretve, mada je i kroz kanjon neretve lakse nego tuda. Tu je vojno napredovanje svedeno na nikakvo ili na puzeve korake. Do Mrkonjic Grada se moglo i nekako, al od Mrkonjic Grada HVO bi tesko mogao stici do Banjaluke jer mu jednostavno konfiguracija terena to ne bi dopustala bez ogromnih gubitaka u ljudstvu i tehnici. Nisam siguran da je HVO cak i da akcija nije zaustavljena imao interesa da na sebe preuzme tu odgovornost i rizik od toliko mrtvih. S druge strane Armija BiH je imala kudi kamo bolji geo-strateski polozaj i njena udaljenost od Banjaluke nije veca nego ona HVO-a. Cak kao sto ti karta prikazuje bila je i manja, al tvoja silna zelja za propagandom i zadojenost nacionalizmom ti ne daju da dises i davis se polako u njima. Nije ti to dobro za zdravlje. Ohladi malo.
Na karti ti je crnom strelicom prikazan HVO, a crvenom ARMIJA BiH i gradovi iz kojih su kretali prema Banjaluci. Armija je imala kracu udaljenost, 100% veci motiv i bolju konfiguraciju terena od HVO za svoje nadiranje. Ja bi samo volio viditi cime ti potkrepljujes svoje izjave i "cinjenice". Ovo je prica sta bi bilo kad bi bilo, al ne mogu da mi neko prodaje muda pod bubrege, a pogotovo da ponizava najelitniju jedinicu rata u Jugoslaviji a to je 5. korpus Armije Bosne i Hercegovine.
Za skontati ovo sve ne treba biti vojni strucnjak, dovoljno je samo procitati kartu, al tebi je draze slusati sta ti drugi kazu ili jos gore ako si bio na Mrkonjicu onda su te tvoji pretpostavljeni lagali o polozajima ostalih vojnih formacija.

Image

hv nije stao u mrkonjiću, nije bitna ta palanka, već elektrana bočac i penjanje na manjaču, kad bi to označio na karti malo bi ti drukčije izgledala i mogao bi izvući druge zaključke.evo ti ugrubo malo podataka, pogledaj pod cilj operacije, to je onaj pritisak na s. most, pomaže se i ovako ne samo direktno.i bez obzira na hrabrost vojnika armije, bez hv ništa od ovog se ne bi odradilo htio ti to priznati ili ne.

DATUM: 08. - 12.10.1995. godine
VOJNOREDARSTVENA OPERACIJA: "Južni potez"
BOJIŠTE: Prostor jugozapadne BiH.
CILJ OPERACIJE: Odbaciti srpske snage iz područja Mrkonjić Grada, Podrašničkog Polja i HE - Bočac. Staviti pod nadzor putove koji vode ka Banja Luci: - Čađavica - Banja Luka - Mrkonjić Grad - Banja Luka - Jajce - Banja Luka. Uspostaviti bojišnicu na južnim padinama pl. Manjače. Oslabiti pritisak na 5. i 7. K ABiH.
OSLOBOĐEN TERITORIJ: Oslobođeno je područje ukupne površine 800 četvornih kilometara i bili su samo 23 kilometara od Banja Luke.
POSTROJBE:

Hrvatska vojska: 4. i 7. gbr, 1. HGZ, 1., 2., 3. gbr HVO, 126. dp, SP MUP, 60 gdb i 22. do.
Agresorska vojska:

TIJEK VOJNOREDARSTVENE OPERACIJE: 08.10.1995. Većih pomaka nije bilo. 1. gbr HVO i 126. dp su imale početne uspjehe. 9.10.1995. Veći uspjeh je i dalje imala 126. dp. 10.10.1995. Oslobođeni su: Mrkonjić Grad, Podrašničko Polje, Čađavica i HE - Bočac. 11.10.1995. Zamjena postrojbi na bojišnici 1., 2. i 3. gbr HVO dobile su područja odgovornosti za obranu.
mostarac

#35 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by mostarac »

istovremeno je armija uzela sanski most i isla naprijed sa jednom znatnom razlikom, a to je da je armija imala otvoren put prema banjaluci a HV i HVO je cekao kanjon vrbasa.
Prosjecno inteligentnom covjeku to mnogo govori ko ima prednost.
Maraschino

#36 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by Maraschino »

otislo se daleko od teme,

i jedni i drugi imali su svoje zasluge za oslobadjanje tih dijelova krajine ali

nije fino onako se izraziti '' da abih nije prismrdila ni blizu '' i zato je otisla ova diskusija nasiroko
kustah

#37 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by kustah »

Neovisno od njegove izjave kao i samog rata, ja cu reci da je ovaj novopeceni Nobelovac
najobicniji gad kakvi su bili: David Owen, Cyrus Vance, Akashi, Kushner i ostali envoy
su nam donosili "mir" sa zapada.

Ovi emisari smrti su izvsavali ono sto su im njihovi geostratezi naredli, da bi onda kroz
"kreiranje istorije", kako je to najbolje opisao jedan drugi Nobelovac, dobitnik nagrade
za literaturu Harold Pinter u svome govoru, prilikom dodjele nagrade: Art, Truth & Politics.

Inace o njegim diplomatskim sposobnostima svijedoci slijedeci clanak:

Ahtisaari opened the meeting by declaring, “We are not here to discuss or negotiate,”
after which Chernomyrdin read aloud the text of the plan. Ahtisaari says that Milosevic
asked about the possibility of modifying the plan, to which he replied, “No. This is the best
that Viktor and I have managed to do. You have to agree to it in every part.” Milosevic
listened to the reading of the text, he realized that the “Russians and the Europeans had
put us in the hands of the British and the Americans.” Milosevic took the papers and asked,
“What will happen if I do not sign?” In answer, “Ahtisaari made a gesture on the table,”
and then moved aside the flower centerpiece. Then Ahtisaari said, “Belgrade will be like
this table. We will immediately begin carpet-bombing Belgrade.”Repeating the gesture of
sweeping the table, Ahtisaari threatened, “This is what we will do to Belgrade.” A moment
of silence passed, and then he added, “There will be half a million dead within a week.”
Chernomyrdin’s silence confirmed that the Russian government would do nothing to
discourage carpet-bombing.

Ahtisaari’s mission was a success. He “was sensational,” said a senior U.S. official. Chernomyrdin
won praise for remaining silent while Ahtisaari threatened Milosevic. “Chernomyrdin did great,”
an appreciative U.S. official noted.
vee-jay

#38 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by vee-jay »

kustah wrote:Neovisno od njegove izjave kao i samog rata, ja cu reci da je ovaj novopeceni Nobelovac
najobicniji gad kakvi su bili: David Owen, Cyrus Vance, Akashi, Kushner i ostali envoy

Ovi emisari smrti su izvsavali ono sto su im njihovi geostratezi naredli, da bi onda kroz
"kreiranje istorije", kako je to najbolje opisao jedan drugi Nobelovac, dobitnik nagrade
za literaturu Harold Pinter u svome govoru, prilikom dodjele nagrade: Art, Truth & Politics.

Ahtisaari opened the meeting by declaring, “We are not here to discuss or negotiate,”
after which Chernomyrdin read aloud the text of the plan. Ahtisaari says that Milosevic
asked about the possibility of modifying the plan, to which he replied, “No. This is the best
that Viktor and I have managed to do. You have to agree to it in every part.” Milosevic
listened to the reading of the text, he realized that the “Russians and the Europeans had
put us in the hands of the British and the Americans.” Milosevic took the papers and asked,
“What will happen if I do not sign?” In answer, “Ahtisaari made a gesture on the table,”
and then moved aside the flower centerpiece. Then Ahtisaari said, “Belgrade will be like
this table. We will immediately begin carpet-bombing Belgrade.”Repeating the gesture of
sweeping the table, Ahtisaari threatened, “This is what we will do to Belgrade.” A moment
of silence passed, and then he added, “There will be half a million dead within a week.”
Chernomyrdin’s silence confirmed that the Russian government would do nothing to

Ahtisaari’s mission was a success. He “was sensational,” said a senior U.S. official. Chernomyrdin
won praise for remaining silent while Ahtisaari threatened Milosevic. “Chernomyrdin did great,”
pa upravo zato ju je i dobio :D :D :D
dallton

#39 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

a posto je mitropolit amfilohije nagovjestio novi rat na balkanu kao "neizbjezan" trebali bi i njega pozvati u ovu raspravu, ali ne znamo hoce li mu milo izdati pasos :D nego jedno pitanje - posto sam puno puta cuo analize koje nagovjestavaju neku vrstu nasilja pa cak i rat sirih razmjera u samoj srbiji, sta mislite koliko bi se takav (zasad hipoteticki scenario) odrazio na nas (mislim na BiH u cjelini)?

znate onu salu BiH se raspada:
92-93 srbija je skupa s cg, tzv. rsk, kosovom, vojvodinom i pc-em ali je glavna prica bosna se raspada
95 - nestaje "rsk", ali je prica bosna se raspada
95 - pc ostaje u bih, ali je prica bosna se raspada
99 - ode kosovo, bosna se raspada
2006 - cg neovisna, bosna se raspada
2008 - nezavisno kosovo, bosna se raspada
2008 - vojvodina usvaja statut koji joj daje de facto neovisnost , bosna se raspada

elem ta zemlja zvana bosna nikako da se raspadne i dakle dokle ce trajati ovaj proces raspadanja bosne koji se izgleda centrifugalno odrazava jedino na srbiju? koji je sljedeci sastavni dio srbije koji bi mogao otpuhati u slucaju bilo kakvog nasilja?
Last edited by dallton on 18/10/2008 00:45, edited 1 time in total.
dallton

#40 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

kustah wrote:Neovisno od njegove izjave kao i samog rata, ja cu reci da je ovaj novopeceni Nobelovac

jah, jest ti vidio sto je ahtisari gad :roll: bolje je bilo da je fino pregovarao ko holandski bataljon u srebrenici sa srbima :x

da se moglo sa milosevicem i inim karadzicima i mladicima fino pregovarati do sranja ne bi nikad ni doslo...
krivorijek

#41 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by krivorijek »

Pa sa Milosevicem se i nije dalo vise nikako drugacije razgovarat! Sjetite se samo kako su cetnici prijetili da ce ubijati otete unproforce u Bosni, a cijeli svijet drhtato: hoce li stvarno ili nece!? Da ih je ta zadnja gamad fasisticka drzala u ruci kad im se i kako prohtjelo? Eh, zato mu je cika Athisari sve lijepo rekao onako kako se moralo (ne vjerujem da se Athisariju svidio pretjerano njegov ton), malom Slobodanu, koji kasnije za dobro vladanje bi i nagraden jednom ekskurzijom u Hag, dok se cika Atishari morao zadovoljiti samo sa ovom kilerskom nagradom nekoliko godina kasnije.
kustah

#42 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by kustah »

dallton wrote:

jah, jest ti vidio sto je ahtisari gad :roll: bolje je bilo da je fino pregovarao ko holandski bataljon u srebrenici sa srbima :x

da se moglo sa milosevicem i inim karadzicima i mladicima fino pregovarati do sranja ne bi nikad ni doslo...
Jah, sto ti imas mozga. Jesi li bio u ratu? Ili je za tebe rat poceo
kada se zakuhalo oko Kosova!
dallton

#43 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

ja bio u ratu cjelo vrijeme - i bas zato ovako i govorim jer sam te "dogovore" sa srbima vidio sto puta i skontao da ljudi ne razumiju nista sem sile, ne znam koji dio ne razumijes...

a ako mislis da se nesto promjenilo pogledaj vodjstvo pc-a i srbije nakon predaje milosevica - nece se okanuti svoje fasisticke politike dok ih opet nesto ne lupi po glavi, a onda ce biti kuku lele majko svijet nas kolektivno kaznjava a cime smo mi to zasluzili
dallton

#44 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

kamo_dalje wrote:
Maraschino wrote:otislo se daleko od teme,

nije fino onako se izraziti '' da abih nije prismrdila ni blizu '' i zato je otisla ova diskusija nasiroko
Kazu da ima prica da je u Dejtonu neki muslimanski pregovarac (general mozda) poceo za stolom nesto prijetiti,
u stilu:"Kad smo mogli dostici ove polozaje, mi hocemo dalje - necemo sad stati". A onda se neki americki general
okrenuo, nasmijao i rekao:"You??? If we get out, you'll see - so better for you to shut up...."
jel to slicna prica ko kad se milosevic suprotstavio ahtisariju i imperijalizmu? :D ili ona kad je srpska vojska porazila nato na kosovu?
kustah

#45 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by kustah »

dallton wrote:ja bio u ratu cjelo vrijeme - i bas zato ovako i govorim jer sam te "dogovore" sa srbima vidio sto puta i skontao da ljudi ne razumiju nista sem sile, ne znam koji dio ne razumijes...

a ako mislis da se nesto promjenilo pogledaj vodjstvo pc-a i srbije nakon predaje milosevica - nece se okanuti svoje fasisticke politike dok ih opet nesto ne lupi po glavi, a onda ce biti kuku lele majko svijet nas kolektivno kaznjava a cime smo mi to zasluzili
Procitaj onaj moj post, od same prve recenice.

Ono sto ja mislim je da nas Zapad zavalio 1992, I OPET CE ako im se cefne. Poslije sto je
doslo su poljedice njihove politike, prema ex-Jugoslaviji.
Milosevic,Kucan,Tudjman billi su samo instrumenati njihove politike i koristili su ih do kada
su im trebali.

A Milosevid kada je postao neposlusan i otkacio se od kontrole onda su ga i unistili.
kustah

#46 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by kustah »

kamo_dalje wrote:

Kazu da ima prica da je u Dejtonu neki muslimanski pregovarac (general mozda) poceo za stolom nesto prijetiti,
u stilu:"Kad smo mogli dostici ove polozaje, mi hocemo dalje - necemo sad stati". A onda se neki americki general
okrenuo, nasmijao i rekao:"You??? If we get out, you'll see - so better for you to shut up...."
Nije bio muslimanski nego Bosnjacki!
dallton

#47 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

kustah wrote:
kamo_dalje wrote:

Nije bio muslimanski nego Bosnjacki!
uze mi rijec iz usta, a taman sam htjeo da pitam da se taj general nije zvao barack osama, ili mahmuh ahmedinezad ili tako nesto? :lol: :lol:
dallton

#48 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

evo jedna alternativna verzija tvoje price a odvija se u buducnosti:

Kazu da ima prica da je u Washingtonu neki crni pritajeni muslimanski pregovarac (zovu ga nesto commander in chief, aman pa general) poceo za stolom nesto prijetiti, u stilu:"Kad smo mogli dostici ove polozaje, mi hocemo dalje - necemo sad stati". A onda se neko iz srbije
okrenuo, nasmijao i rekao:"You??? If we get out, you'll see - so better for you to shut up...."...a onda je crni pritajeni musliman odgovorio "i guess i will have to take another part of your country, so you can keep on screaming..." :lol:
dallton

#49 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

kamo_dalje wrote:
dallton wrote:
uze mi rijec iz usta, a taman sam htjeo da pitam da se taj general nije zvao barack osama, ili mahmuh ahmedinezad ili tako nesto? :lol: :lol:
Nije. Tu pricu sam procitao u Globusu (cini mi se), bilo je to za vrijeme crtanja granica, kad se ovaj Musliman nije htio sloziti sa nekim povlacenjem ARBiH
hajd to, al sto veliko M? jel to kod tebe na snazi ustav iz 1974 ili vrsis popis po vjerskim opredjeljenjima?
dallton

#50 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

a ti si s tunjom isto godiste ili?
Post Reply