Connaisseur Karlin wrote:dale cooper wrote:Connaisseur Karlin wrote:
pa ako nemam znanja o muzic,imam o drusvtenim zbivanjima

a ti si previse subjektivan i romantiziras drogriane hipike
pa nesto sumnjam da su svi bili civil rights aktivisti ,ipak je mnogim seks i droga uz rock and roll bila primarna potreba
napsiala sam da znam nekoliko osoba koje sam pitala za Dylana i nagradu,a znam da im black lives matter apsolutno ne interesira

Romantiziram muziku generalno zato što sam strastveni obožavatelj. Ali takođe poznajem i istoriju iza muzike koju
obožavam pa mi to daje itekako pravo da govorim o njenom kulturološkom uticaju.
Većina muzičara tog vremena jeste bila na neki način uključena u civil rights movement 60-tih.
Nekoliko osoba ne čini uzorak i ne govori za sve ljude od 50+ i njihovim aktivnostima i političkoj i društvenoj svjesti.
Neki vjerovatno i nisu čuli ili ne prate zbivanja oko black lives matter pokreta.
rzumijem tvoj stav,ali nisam primjetila znajcan uticaj muzike na drustvene sukobe ,i da je muzika promjenila drustveno politiku klimu
biti aktivist kao muzicar nije isto sto biti aktivista u orgnizacijama na protestima i sl.
za podebljani dio: to je prosto nemoguce

Opet kažem, ne poznaješ dovoljno događaje i razinu uticaja koje je muzika imala tokom 60-tih.
I ovo drugo nisi u pravu, muzičar može određenu poruku iskomunicirati mnogo većem broju ali i širem spektru ljudi.
Pa eto i sam black lives matter pokret ti je primjer koji je dobio na većoj raširenosti i svijesti kako su se pojedini
celebritiji iz svijeta muzike ali i šire aktivno uključili.
Znaju sigurno za pozadinu pokreta, ali dobar dio ljudi u toj dobi se jednostavno prestanu baviti aktivnim učešćem
u društvenim zbivanjima pa čak i ovim dramatičnim koji su iznjedrili black lives matter pokret.
Middle aged, middle income ljudi koji su se zabavili sobom i svojim problemima. Tužno jeste, ali ne znači
da su rasisti zbog toga. Ne da nema i nekih koji zaista i jesu rasisti naravno.
Odoh i ja spavati, smorila si me vala.