- Ovo su moja dva prijedloga:

1. Nikola Tesla - kandidat za Nobelovu nagradu iz fizike.

2. Mehmed Meša Selimović - kandidat za Nobelovu nagradu iz književnosti.

A o čemu se radi u djelima od tog pisca Dževada Karahasana ?Individualism18 wrote:Smatram da su Nobelovu nagradu za književnost zaslužili Meša Selimović i Dževad Karahasan. Meša Selimović je bio i ostao najbolji pisac s naših prostora i velika je šteta što za sve, pa i za Nobelovu nagradu, važniju ulogu igra politika i sve ostalo, od onoga što je zaista bitno, a to je u ovoj kategoriji književni rad. Što se tiče Dževada Karahasana - njegov potencijal nije prepoznat i uopće nije cijenjen na našim prostorima, a trebao bi biti jer je vrhunski književnik. Tužno je kako jako malo ljudi zna za njega, a o njegovim djelima da ne pričam.
Andjelka RaulMesa wrote:Mesa velikan! Zasluzio je Nobelovu nagradu za roman "Dervis i smrt", ali nazalost nije je dobio. Ivo jeste dobar i drago mi je zbog njegovog uspjeha. Ali Mesa je po mom misljenju mnogo bolji od njega. Moja pretpostavka sto Mesa nije nije dobio nagradu je zbog toga jer mnogi kriticari kritikuju to sto je veoma slican Dostojevskom.
Mesa, jedan jedini! Najbolji!
Andjelka RaulMesa wrote:Mesa velikan! Zasluzio je Nobelovu nagradu za roman "Dervis i smrt", ali nazalost nije je dobio. Ivo jeste dobar i drago mi je zbog njegovog uspjeha. Ali Mesa je po mom misljenju mnogo bolji od njega. Moja pretpostavka sto Mesa nije nije dobio nagradu je zbog toga jer mnogi kriticari kritikuju to sto je veoma slican Dostojevskom.
Mesa, jedan jedini! Najbolji!
Meša je kralj.tvsabina wrote:Andjelka RaulMesa wrote:Mesa velikan! Zasluzio je Nobelovu nagradu za roman "Dervis i smrt", ali nazalost nije je dobio. Ivo jeste dobar i drago mi je zbog njegovog uspjeha. Ali Mesa je po mom misljenju mnogo bolji od njega. Moja pretpostavka sto Mesa nije nije dobio nagradu je zbog toga jer mnogi kriticari kritikuju to sto je veoma slican Dostojevskom.
Mesa, jedan jedini! Najbolji!![]()
![]()
![]()
![]()
Potpisujem. Osim što bih Derviš i Smrt itekako zamijenila Tvrđavom....