danas u 11 se objavljuje dobitnik nagrade za mir, preko 300 kandidata, 5-6 likova iz komieteta odlucuje (sa cudnim kriterijima)
spominje se vise mladih ljudi koji se stvarno bore za mir u svojim zemljama, novinari ... i greta

Znam vrlo dobro koga je Hendke branio tokom devedesetih.espn wrote:Hendke je bio zagovornik politike Miloševića.
Onda se na tom spisku može dodati i Aleksandar Solženjicin. I on je branio Miloševićevu politiku.BHCluster wrote:Srbi dobili jos jednog nobelovca za književnost, čestitke. Jedan koristen za uvod u agrsiju na Bosnu i Hercegovinu a ovaj novi apologeta masovnih ubica.
Zar njemu nije i krimen sto se usudio spomenuti "nepostojeci" genocid nad Armenima.Škobo Habu wrote:Kad smo kod Hendkea i njegove nominacije, zadržao bih se na reakcijama bošnjačkoga političkoga establišementa.
Pamuku su, upravo zbog kritike Erdoganova režima, dodjelilili, a zatim oduzeli tituli počasnog građanina Sarajeva, upravo ovakvi koji govore o "moralnom kompasu" onih koji dodjeljuju nagradu Hendkeu.
Ko je tražio da se Pamuku oduzme nobelova nagrada?Škobo Habu wrote:Znam vrlo dobro koga je Hendke branio tokom devedesetih.espn wrote:Hendke je bio zagovornik politike Miloševića.
Problem je u tome što instituciju Nobelove nagrade napadaju oni koji su oduzeli pravo jednom drugom nobelovcu zbog njegovih stavova o Erdoganovom režimu. Pamuk nije branio Miloševića.
Dok razuman svijet osuđuje, Dodik hvali Handkea provocirajući izjavom da "pravda nije izgubljena"Škobo Habu wrote:Kad smo kod Hendkea i njegove nominacije, zadržao bih se na reakcijama bošnjačkoga političkoga establišementa.
Pamuku su, upravo zbog kritike Erdoganova režima, dodjelilili, a zatim oduzeli tituli počasnog građanina Sarajeva, upravo ovakvi koji govore o "moralnom kompasu" onih koji dodjeljuju nagradu Hendkeu.
Idi se umi, pa dođi na forum.Haris.ba wrote:Ko je tražio da se Pamuku oduzme nobelova nagrada?Škobo Habu wrote:Znam vrlo dobro koga je Hendke branio tokom devedesetih.espn wrote:Hendke je bio zagovornik politike Miloševića.
Problem je u tome što instituciju Nobelove nagrade napadaju oni koji su oduzeli pravo jednom drugom nobelovcu zbog njegovih stavova o Erdoganovom režimu. Pamuk nije branio Miloševića.
Škobo Habu wrote:Idi se umi, pa dođi na forum.
Ko si ti da tako pises o jednom nobelovcu? Srami se!Rampage wrote:Za katolibančića i Plavšićkinog malog je Miloševićev i Hendkeov svijet "razuman svet":)
Ne čudi nimalo
Ko piše uopšte o tome?Haris.ba wrote:Škobo Habu wrote:Idi se umi, pa dođi na forum.![]()
Nego, ko je tražio da se Pamuku oduzme nobelova nagrada?
Meni nije problem spominjati hipokriziju SDA. Krivi su. Ali, je li važno o tome, ili o onome što je Šefkija napisao?Škobo Habu wrote:
Ko piše uopšte o tome?
SDA pjeni o tome kako se Miloševićevom šegrtu daje Nobelova nagrada, a oni sami, po fermanu iz Istanbula, oduzimaju Pamuku tituli počasnoga građanina Sarajeva!?
Otkud onda ideja jednom Džaferoviću pravo da priča o "moralnom kompasu"?