"No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bolonjac

#1 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by Bolonjac »

Ja sam uvijek bio zagovornik:
* Da se ulica od BBI(možda i do predsjednišva pri cemu se ostavlja samo jedna traka) do vječne vatre blokira.
* Da Titova bude pjesacka zona a da tuda vozi tramvaj u dva smijera.
* Da se saobracaj odvija po Obali (u *ba smijera ili da bude sa jedne strane obale jedan smijer sa druge drugi)
* Da Titovoj i iza sebilja mogu pristupiti samo dostava i ljudi koji tu stanuju.

Mislim da je kriza da mozes autom u centar grada uci.
Realno za ovo fali jos jedan veliki parking npr onaj kod pozorista kada bi se napravio dao bi fundament da se ovako nesto napravi
malena_EU

#2 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by malena_EU »

...
Last edited by malena_EU on 08/04/2024 09:31, edited 1 time in total.
someone_

#3 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by someone_ »

Kad smo vec kod ovih ideja i mastanja. Veliki parking kod mosta Suade i Olge pretvoriti u ogromnu garazu. 3 sprata ispod zemlje 3 iznad. Odatle napraviti mali tramvaj (tipa san francisco) koji ce biti besplatan i stalno kruziti do sebilja i nazad i polaziti svake minute. Redovni tramvaj se okrece na skenderiji (sestica). Zatvoriti obalu i titovu za saobracaj. Ostaviti otvorene neke djelove za ljude koji tu zive: npr. od mosta kod Careve dzamije do sebilja (ili Logavine) i od bolnicke da se moze presjeci pored predsjednistva, fis, kino apolo (kao i sada) a onda kad se dodje na obalu samo moze desno.

Naravno ima sigurno 100 razloga zasto ovo ne moze, ali se meni cini fino :)
VjecitiStudent

#4 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by VjecitiStudent »

Prije će nafte nestati ...
l33t

#5 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by l33t »

Dobra ideja, ako nista tramvaje gurnut pod zemlju :D

ma moze se sve samo je nasim idiotima politicarima bitnije da naprave trzni centar da operu pare i to je to.....
nema hajra dok isti vladaju
Last edited by l33t on 18/04/2014 13:47, edited 1 time in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by Matijevic_Vlado »

nije problem, pocinjemo u ponedjeljak :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by bitanga_sa_otesa »

samo da pozdravim inzinjere :lol: :lol: :lol:
johntra

#8 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by johntra »

A možemo li kako Miljacku isušiti?
bitanga_sa_otesa

#9 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

zar sumnjas ??mogu ovi forumski inzinjeri sve :sax:
zanimljiv

#10 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by zanimljiv »

Nemoguć projekt zbog problema sa tlom. Inače je to zbog potoka i podzemnih voda službeno najkritičniji km2 u Sarajevu.

A ove druge ideje :shock: :-) :run:
kurty

#11 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by kurty »

bolje da se saobracaj digne... recimo da stubovi budu sve visocije zgrade u sa, i preko njih cesta...ionako nam krovovi zjape prazni :kravata:
bitanga_sa_otesa

#12 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

ne znam samo gdje bi inzinjeri skrenuli potok susicu koji ide iz velesica i protice ispod zeljeznicke stanice , duzinom ulice pored americke ambasade i ispod obje glavne saobracajnice...
bitanga_sa_otesa

#13 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

dvorana zvana put u srediste zemlje :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#14 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by O'zone »

Mi još uvjek POKUŠAVAMO dobiti stvari koje normalan svijet ima, recimo nešto kao redovan gradski prevoz ili vodu iza 23:00 h a evo od Utorka vjerovatno i prirodni gas da ugrijemo gujice a neki bi da kopaju tunele ispod Marijin dvora :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#15 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by muha_sa »

O'zone wrote:Mi još uvjek POKUŠAVAMO dobiti stvari koje normalan svijet ima, recimo nešto kao redovan gradski prevoz ili vodu iza 23:00 h a evo od Utorka vjerovatno i prirodni gas da ugrijemo gujice a neki bi da kopaju tunele ispod Marijin dvora :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :thumbup:
zanimljiv

#16 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by zanimljiv »

sastrore wrote:
zanimljiv wrote:Nemoguć projekt zbog problema sa tlom. Inače je to zbog potoka i podzemnih voda službeno najkritičniji km2 u Sarajevu.

A ove druge ideje :shock: :-) :run:
Pa ako je tako, kako misle onu dvoranu pod zemljom zbog koje cuvaju plac pored parlamenta i Miljacke, kako nju misle ukopati i iznad napraviti park? Dvorana ce imati jos vise dubine, jos vise podzemnih voda itd od tog tunela. Trazite pobjednicki projekt dvorane, sva je pod zemljom, a iznad je park, Miljacka pored. Parcela za nju se cuva vec jako dugo, naravno, dok se Zlaji ili Bakiru ne pojavi investitor tipa Tibra, pa to ne prodaju i tu ne naprave par spavaonica za jedno 1000 ljudi.

Kako je SCC rjesio problem podzemnih voda, jer koliko je visok shoping centar, jos vise je SCC pod zemljom. Kako su oni rjesili podzemne vode?
Koristili su raznorazne metode "ukopavanja", isušivanja zemlje, za BiH atipične temelje, tj.metode kakve se često koriste u južnoj Aziji ili u zemljama Zaljeva.
Logovan

#17 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by Logovan »

O'zone wrote:Mi još uvjek POKUŠAVAMO dobiti stvari koje normalan svijet ima, recimo nešto kao redovan gradski prevoz ili vodu iza 23:00 h a evo od Utorka vjerovatno i prirodni gas da ugrijemo gujice a neki bi da kopaju tunele ispod Marijin dvora :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi ne pokušavamo dobiti stvari koje normalan svijet ima. Da pokušavamo bilo bi troduplo bolje stanje oko gradskog prevoza i vode iza 23.00 h.
mayab

#18 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by mayab »

Čuj ukopati cestu, e prijatelju moj, kako ti nije jasno da smo mi jos uvijek u nivou tla :D , a da bi se dosta problema u saobracaju u Sarajevu rijesilo kad bi "strucnjaci" konacno poceli graditi ispod ili iznad nivoa tla, ali njihovi vidici su totalno ograniceni!
Takodje, jedna od hitech stvari kod nas je kako napraviti fuckin_g šaht kako treba !
Kontam, kad covjecanstvo poleti put Marsa i dalje, mozda BH uspije uraditi poneki šaht kako treba :run:
OldMayor

#19 Re: "No traffic" zona kod Holidaya, Alte, SCC-a?

Post by OldMayor »

Glupost. Nemamo osnovne stvari, ajmo se sad zajebavati oko ovoga.

Prvo neka obnove sporedne puteve. Neka naprave normalnu komunikaciju od Carsije do Ilidze.

Put na Dobrinji je krpa na zakrpi. Kako ih nije stid patiti 30.000 ljudi. Pa eto i na Marijin Dvoru cim skrenes sa glavne saobracajnice docekaju te titine ceste, jbt ko da sam u djibutiju, makadam.

I sta 95% gradjana ima od ovakvog skupog projekta? Veliko nista.
Post Reply