[img]http://www.monitor.hr/slike/pogodak_logo.gif[/img] wrote:Dajmo da dišu
Travno: Građani ne žele crkvu na mjestu parka
Članovi udruge 'Travno moj kvart' održali su jučer popodne mirni prosvjed kojim traže da se crkva ne gradi na zelenoj površini. Dio građana smatra da prostor za igru i zelenilo mora imati prednost, jer čini cjelinu s naseljem i jedna je od njegovih rijetkih svijetlih strana. Po njima, gradnjom će se znatno pogoršati uvjeti života i stanovanja u naselju, stoji na www.travno.hr. Potpisivanje peticije "Crkva da, na parku ne" organizirano je u parku iza Centra za kulturu u Travnom svaki dan od 18 do 19 sati, a možete je potpisati i online.
Iscrpnije...
NO(N) PASARAN
- Fair Life
#1 NO(N) PASARAN
Da li je kod nas moguc ovakav vid "gradjanske neposlusnosti"?
Last edited by Fair Life on 24/10/2005 03:43, edited 2 times in total.
- Fair Life
Bas to Toozla... U jednoj (uvjetno receno) "katolickoj zemlji" podize se glas javnosti protiv izgradnje vjerskog (katolickog) objekta na prostoru neprikladnom za takvu gradnju, a kod nas u "multikulturnoj" zemlji Bosni i Hercegovini... ni mukajet u slicnim slucajevima.
-
mostarac
odakle im pravo da se bune. Pa ne pravi se iz budzeta nego ga crkva sama finansira novcem nekog donatoraFair Life wrote:Bas to Toozla... U jednoj (uvjetno receno) "katolickoj zemlji" podize se glas javnosti protiv izgradnje vjerskog (katolickog) objekta na prostoru neprikladnom za takvu gradnju, a kod nas u "multikulturnoj" zemlji Bosni i Hercegovini... ni mukajet u slicnim slucajevima.
- danas
a i koji ce im klinac taj parkic?umro je mostar wrote:odakle im pravo da se bune. Pa ne pravi se iz budzeta nego ga crkva sama finansira novcem nekog donatoraFair Life wrote:Bas to Toozla... U jednoj (uvjetno receno) "katolickoj zemlji" podize se glas javnosti protiv izgradnje vjerskog (katolickog) objekta na prostoru neprikladnom za takvu gradnju, a kod nas u "multikulturnoj" zemlji Bosni i Hercegovini... ni mukajet u slicnim slucajevima.
-
mostarac
i ja ne znam sto ce im, a jos novac za crkvu donirandanas wrote:a i koji ce im klinac taj parkic?umro je mostar wrote:odakle im pravo da se bune. Pa ne pravi se iz budzeta nego ga crkva sama finansira novcem nekog donatoraFair Life wrote:Bas to Toozla... U jednoj (uvjetno receno) "katolickoj zemlji" podize se glas javnosti protiv izgradnje vjerskog (katolickog) objekta na prostoru neprikladnom za takvu gradnju, a kod nas u "multikulturnoj" zemlji Bosni i Hercegovini... ni mukajet u slicnim slucajevima.
TO SE NE SMIJE ODBITI!!!
DONATORI GOVORE GDJE CE GRADITI CRKVU I TAKO MORA DA BUDE!!!
Sta ima veze sto djeca nemaju gdje da se igraju, bitno je da fratri imaju odakle siriti propagandu, a mozda ako se zalomi bude i neki znate vec
- danas
tacno -- tako MORA da bude... pitaju se donatori, a ne ti tamo neki kojima je vazniji -- gluho biloumro je mostar wrote:
i ja ne znam sto ce im, a jos novac za crkvu doniran
TO SE NE SMIJE ODBITI!!!
DONATORI GOVORE GDJE CE GRADITI CRKVU I TAKO MORA DA BUDE!!!
-
mostarac
pokrenimo akciju koja moze imati radne naslove:
* PIJESAK SA DJECIJIH IGRALISTA UTROSIMO U DZAMIJE
* PRETVORIMO KLACKALICE U CRKVENE KLUPE
* SUTITE DJECO!!! HODZE, FRATRI I POPOVI VOLE DA NAS JE** U MIRU
* PRETVORIMO ŠKOLSKE U CRKVENE KLUPE
* PRETVORIMO SPORTSKE DVORANE U DZAMIJE
* NEKA DONATORI KAZU

* NEKA DONATORI KAZU
-
List
Mostarca za predsjednika!umro je mostar wrote:pokrenimo akciju koja moze imati radne naslove:
* NEKA DONATORI KAZU
![]()
![]()
- Fair Life
Ispravicu kike, ispraviti. U pravu si... djelomicno.kike wrote:U naslovu topica je greška.
Nije non pasaran, nego no pasaran.
A sta kazes na... Andava forte lo spagnolo con le bandiere giallorosse e gli slogan in castigliano: "Guera y teror non pasaran".
- 8. sekretar SKOJ-a
* MILION VEZENIH PEŠKIRA ZA CRKVU U PARKUŠI (Širi, širi vezeni peškiri...)umro je mostar wrote:pokrenimo akciju koja moze imati radne naslove:
* NEKA DONATORI KAZU
![]()
![]()
-
MRAVOJED
ima jedan mali problem....gdje su bili ti građani kad je bila javna rasprava za dotični urbanistički plan koja traje mjesec dana i na kojoj svi mogu dati primjedbu?
mislim, ok je ovo, ali još se ne znamo služiti svim instrumentima koje imamo, a ne znamo ni da postoje
mislim, ok je ovo, ali još se ne znamo služiti svim instrumentima koje imamo, a ne znamo ni da postoje
- Saian
mrav zvuchis ko Vogoni u Autostop vodichu, urbanistichki planovi lezhe u uredu vec 200 godina sto se niste na vrijeme zalilimraVOjed wrote:ima jedan mali problem....gdje su bili ti građani kad je bila javna rasprava za dotični urbanistički plan koja traje mjesec dana i na kojoj svi mogu dati primjedbu?
-
MRAVOJED