NO COUNTRY FOR OLD MEN

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

galama

#1 NO COUNTRY FOR OLD MEN

Post by galama »

Dobri stari Teksas više nije ono što je nekad bio... Kauboje su zamijenili okrutni dileri, mirni gradići postaju streljane…
Film braće Cohen, "Nema zemlje za starce", dominirao je dodjelom Oscara, a pripala su mu četiri zlatna kipa. Osvojio je nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg sporednog glumca (Javier Bardem) i najbolji scenario. Bardem u filmu tumači ulogu psihopatskog ubice Antona Chigraha.
Pustinjski krajolik Texasa, hladnokrvnti mladić, koji je ubio djevojku, samo zato jer je htio. I da nije uhvaćen, ponovno bi to napravio... sasvim je dobar uvod u filmsku adaptaciju romana 'Nema zemlje za starce', Cormaca McCarthya.
Ovaj napeti triler, zahvaljujući vješto ispričanoj priči, izvrsnoj režiji i impresivnoj glumi, od 3. aprila na repertoaru kina Meeting Point u terminu od 21.00 sat.
alcho

#2 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by alcho »

Sta hos ti? :D
maybelline

#3 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by maybelline »

E, mene živo interesuje koliko je uistinu dobar taj film, pa molim one koji su ga pogledali da se jave sa komantarima i kritikama!
akebani

#4 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by akebani »

Toliko je dobar da bih ti odmah preporucio da ga slobodno preskocis :D
Ja citav film ocekujem da se nesto desi, da vidim koja je furka tom ludjaku sto ubija...ali sve mi na kraju djeluje totalno bez smisla...nit ima kakvog smisla sto on ubija...nit se ovi nesto specijalno trude da ga uhvate zbog toga....sve je bez smisla i desava se ono sto bi rekli "in the middle of nowhere". E sad druga je stvar sto ce se neko javiti pa naci da film ima neka skrivena znacenja i slicne stvari....ja ga iskreno NEVIDIM!
Odavno dosadniji film nisam pogledao....Inace braca Coen prave filmove sa nekim cudnim tematikama..a mislim da ovaj dosta podsjeca na njihov film "Fargo"...mada je Fargo za ovaj film remek dijelo. (bar za mene)
akebani

#5 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by akebani »

Jedna pozitivna stvar u ovom filmu: Gluma Javiera Bardema....Neznam jeli bas oskarovska...ali coek glumi tako dobro hladnokrvnu budalu...bas djeluje onako mracno, opako :D
black

#6 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by black »

najkrace...odlichan film :thumbup:
hammerhead

#7 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by hammerhead »

U pravu si,Javier glumi fenomenalno.Ako nista zbog toga bi valjalo pogledati film.
A sta mu je ono oruzje,jel ono za ubijanje krava? :run:
kaubojstina

#8 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by kaubojstina »

Odlican film. :thumbup: Mogu sebe pronaci u tom filmu. 8)
Ali samo film... :| Sad nazad dosadnom zivotu.
kaubojstina

#9 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by kaubojstina »

hammerhead wrote:U pravu si,Javier glumi fenomenalno.Ako nista zbog toga bi valjalo pogledati film.
A sta mu je ono oruzje,jel ono za ubijanje krava? :run:
Jel' to ti sebi nisi nikad napump'o zraka/vode pod kozu...na ruci obicno, kad si bio mail igrajuci se sa kompresorom? :)
Na istom principu radi. Samo sto je u njega americki...ti su 10^9 puta zeznutiji od ovih nasih. :lol:
maybelline

#10 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by maybelline »

E ako je slicno kao Fargo onda mi se ne gleda. Taj mi je film bio tako morbidan. Za one koji mozda gledaju seriju Uvod u Anatomiju - zar vas glavni lik ovog filma ne podsjeca na Dennyja???
Tesssa

#11 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by Tesssa »

Moze me jedino Danny podsjecati na Javiera :D
maybelline

#12 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by maybelline »

Kako to mislis?
Tesssa

#13 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by Tesssa »

Pa treba poredati velicine :D

Javier Bardem je veliki glumac s puno iskustva i filmova u nogama :D , a onaj sto glumi Dannyja je ruku na srce anonimus :)

Zato nikako ne mogu reci da me "glavni lik u ovom filmu" podsjeca na Dannyja, moze samo biti obrnuto :D ;-)
dark side of the moon

#14 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by dark side of the moon »

maybelline wrote:E ako je slicno kao Fargo onda mi se ne gleda. Taj mi je film bio tako morbidan. Za one koji mozda gledaju seriju Uvod u Anatomiju - zar vas glavni lik ovog filma ne podsjeca na Dennyja???
Ma sta fali Fargu? Dajte ba oba filma su odlicna nema se tu sta raspravljati 8)
maybelline

#15 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by maybelline »

Tesssa wrote:Pa treba poredati velicine :D

Javier Bardem je veliki glumac s puno iskustva i filmova u nogama :D , a onaj sto glumi Dannyja je ruku na srce anonimus :)

Zato nikako ne mogu reci da me "glavni lik u ovom filmu" podsjeca na Dannyja, moze samo biti obrnuto :D ;-)

Aaa, pa dobro, u nacin glume ne ulazim, niti sam na to mislila, vec cisto fizicki, u faci...? :-D
aNTropocentrio

#16 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by aNTropocentrio »

Prilično dobar film. Najbolji od Cohena koji sam gledao.
akebani

#17 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by akebani »

dark side of the moon wrote:
maybelline wrote:E ako je slicno kao Fargo onda mi se ne gleda. Taj mi je film bio tako morbidan. Za one koji mozda gledaju seriju Uvod u Anatomiju - zar vas glavni lik ovog filma ne podsjeca na Dennyja???
Fargo je "lood" na neki svoj nacin i svidja mi se sto se na pomalo komican nacin predstavljaju morbidna ubistva koja su se stvarno i desila (film radjen po istinitom dogadjaju). Plus, glumi Steve Bushemi koji je fakat onooo glumcina teska. Koliko je samo on imao tih uloga nekih ludjaka.... :D

Mislim svako ima pravo na svoje misljenje al cinjenica je da u zadnje 3 godine filmovi diskutabilne kvalitete dobijaju Oskare. Ovo je moje misljenje cisto iz razloga zato sto su nesto mozda drugacije od vidjenog ili su ih pravili ljudi koji su vala zasluzili da dobiju taj kipic puno prije (primjer Martin Scorsese i film Departed - mada je Departed odlican film fakat, mislim da je dobio nagradu prvenstveno zbog Scorsese-a, a sam Scorsese je imao i jacih filmova: uporedite Departed sa Goodfellas i shvatit cete sta govorim), Brokeback Mountain (drama o dva pedera....citaj: legalizujmo homosexualnost i sve sto ona sa sobom nosi). Za primjer, kada je Brokeback Mountain dobio nagradu, nominovan je bio i Crash koji je fakat film za 10! .
harač

#18 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by harač »

akebani wrote:
dark side of the moon wrote:
Fargo je "lood" na neki svoj nacin i svidja mi se sto se na pomalo komican nacin predstavljaju morbidna ubistva koja su se stvarno i desila (film radjen po istinitom dogadjaju). Plus, glumi Steve Bushemi koji je fakat onooo glumcina teska. Koliko je samo on imao tih uloga nekih ludjaka.... :D

Mislim svako ima pravo na svoje misljenje al cinjenica je da u zadnje 3 godine filmovi diskutabilne kvalitete dobijaju Oskare. Ovo je moje misljenje cisto iz razloga zato sto su nesto mozda drugacije od vidjenog ili su ih pravili ljudi koji su vala zasluzili da dobiju taj kipic puno prije (primjer Martin Scorsese i film Departed - mada je Departed odlican film fakat, mislim da je dobio nagradu prvenstveno zbog Scorsese-a, a sam Scorsese je imao i jacih filmova: uporedite Departed sa Goodfellas i shvatit cete sta govorim), Brokeback Mountain (drama o dva pedera....citaj: legalizujmo homosexualnost i sve sto ona sa sobom nosi). Za primjer, kada je Brokeback Mountain dobio nagradu, nominovan je bio i Crash koji je fakat film za 10! .
Crash je dobio Oskara
harač

#19 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by harač »

inače, da li je u četvrtak ona zatvorena premijera ili?
tehnikalijus

#20 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by tehnikalijus »

Nakon ogromne pompe i buke oko filma, te kako je dobar, te kako je krasan, a nakon sto sam ostao dobrano razocaran sa The Lady Killers, koji je bio apsolutno negledljiv, odlucim da pogledam No Country for Old Men. Mislim, film je dobar, ali nije dobar koliko ga hvale, niti je blizu najboljih radova brace Coen, kao sto su Fargo, ili O Brother... Kvalitetom je moguce blizu The Big Lebowski, mada je No Country radjen deset godina nakon Lebowskog.

Necu da pricam zasto mi se ne dopada, jer bih mogao nehtijuci da userem neciji merak gledanja, ali cu reci samo, nemojte ocekivati film koji vrijedi toliko oskara, koliko je pokupio No Country i necete biti razocarani. Film je dobar, samo nije toliko, koliko ga hvale. Imam osjecaj da je ovaj film dobio oskare iz nekog drugog razloga, a ne jer je film dobar.
Klodovik

#21 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by Klodovik »

Radije ću se držati knjige :)
Deb's

#22 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by Deb's »

Klodovik wrote:Radije ću se držati knjige :)
Koje knjige?!
maybelline

#23 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by maybelline »

Crash je odlican film ,samo nisam znala da je dobio Oskara - za sta tacno?
akebani

#24 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by akebani »

Dobio je 3..ali ne onaj najvazniji kao najbolji film godine
The_Fluid

#25 Re: NO COUNTRY FOR OLD MAN

Post by The_Fluid »

veoma dobar film
Post Reply