NLO
-
Hendrix
Vjerujem u izvanzemaljski život ali ne i u leteće tanjire.Od onih 2% stvarnih viđenja letjelica vjerovatno je riječ o naprednim tehnologijama USA o kojima se ionako ništa ne govori.Pogledajte sada neke bombardere tipa B2 ili itako nešto , prije 30 godina i on bi ko NLO izgledo i letio.Vjerujem da sada ima puno više čuda o kojima ne smijemo znati pa se vanzemaljci čine kao idealna pokrivka za tajne operacije.
-
_STOKA_OD_OKA
kazes najvjerovatnije da nije ovako kako ja kazem a jest produkt bujne maste...Arminovski wrote: Da Arminovski pojasni malo da ne bi bio pogresno shvacen. NLO znaci neidentifikovani leteci objekat, sto opet znaci da sve sto ne znas sta je, moze biti NLO. Primjerice, jato ptica ili zalutali balon iz cirkusa moze biti NLO. Arminovski vjeruje da je vrlo mala vjerovatnoca da smo posjeceni od vanzemaljaca u stilu X-Files. Moguce je da su to neke tajne letjelice (mozda americke ili kineske ili mozda nekih naprednijih vlada) ali najvjerovatnije je da to nije tako. (kladio bih se da to vazi za vise od 99% slucajeva). Dakle, Arminovski stoji iza stava da su NLO najcesce produkt bujne maste i nemogucnosti detaljne obzervacije.
pozdrav
- chuchumbamayumbe
Obzirom na broj galaksija u nasem svemiru, na broj zvijezda u njima i na broj sistema oko njih (sve se mjeri u milijardama milijardi) beskonacno je mala mogucnost da ne postoji izvanzemaljski zivot, a samim time i njihovi leteci objekti.
Da li su nas posjecivali? Iskreno sumnjam, obzirom na medjusobne udaljenosti izmedju zvijezda i galaksija.
Koliko su naprediniji ili nazadniji od nas? To jos treba da vidimo!
Da su mnogo napredniji nego mi, vjerovatno bi do sada bio uspostavljen kontakt, i to ne cula-kazala, nego pravi kontakt, zasto da ne?
Ali ih nema pa nema!
Da li su nas posjecivali? Iskreno sumnjam, obzirom na medjusobne udaljenosti izmedju zvijezda i galaksija.
Koliko su naprediniji ili nazadniji od nas? To jos treba da vidimo!
Da su mnogo napredniji nego mi, vjerovatno bi do sada bio uspostavljen kontakt, i to ne cula-kazala, nego pravi kontakt, zasto da ne?
Ali ih nema pa nema!
-
Galadriela
vjerujem u vanzemaljski život i u nlo-e, ali čisto sumnjam da su nas posjetili...ikad 
- Arminovski
Ne znam sta ti je smijesno u mom postu. Mislim da sam bio jasan._STOKA_OD_OKA wrote:kazes najvjerovatnije da nije ovako kako ja kazem a jest produkt bujne maste...Arminovski wrote: Da Arminovski pojasni malo da ne bi bio pogresno shvacen. NLO znaci neidentifikovani leteci objekat, sto opet znaci da sve sto ne znas sta je, moze biti NLO. Primjerice, jato ptica ili zalutali balon iz cirkusa moze biti NLO. Arminovski vjeruje da je vrlo mala vjerovatnoca da smo posjeceni od vanzemaljaca u stilu X-Files. Moguce je da su to neke tajne letjelice (mozda americke ili kineske ili mozda nekih naprednijih vlada) ali najvjerovatnije je da to nije tako. (kladio bih se da to vazi za vise od 99% slucajeva). Dakle, Arminovski stoji iza stava da su NLO najcesce produkt bujne maste i nemogucnosti detaljne obzervacije.![]()
dobro jarane ali onda ne bi ljudi mastali namjerno ili izmisljali, tj. ako je neko vidio ne znaci da on izmislja a veoma je vjerovatno da jest to u sklopu nekih tajnih projekata nekih vlada kako rece Hendrix
pozdrav
- Suicidal Siberian
Ja mislim....
da je.....
Izzonni Gegaj vanzemaljac....iz sazvjezdja Alpha Mahalix....

da je.....
Izzonni Gegaj vanzemaljac....iz sazvjezdja Alpha Mahalix....
-
ulicar
#33 Re: NLO
Jesam ja, kada sam bio pravo mali, sjecam se da smo na Bascarsiji gledali neki leteci hepek visoko iznad grada, a onda su doletila dva aviona JNA, malo letili oko tog hepeka, koji je ubrzo nestao iza brda. Kasnije su na dnevniku javili da je to bio nekakav balon iz Italije, ali sumnjivo mi to, mora da su bili neki nezemaljci. Superbrko iz druge galaksije?
Usput, matematicki nemozes imati vanzemaljce u tvom komsiluku. To ne znaci da ih nema, vec da oni trenutno nemogu doci do nas, pa da se hebu
Usput, matematicki nemozes imati vanzemaljce u tvom komsiluku. To ne znaci da ih nema, vec da oni trenutno nemogu doci do nas, pa da se hebu
klif wrote: Da li je neko bio svjedokom slicnih fenomena i u BiH?
-
ja71
#34 Re: NLO
11. Oktober 1492 su dvojica Maja (ili more bit Asteka) vodili sledeci dijalog:ulicar wrote:Jesam ja, kada sam bio pravo mali, sjecam se da smo na Bascarsiji gledali neki leteci hepek visoko iznad grada, a onda su doletila dva aviona JNA, malo letili oko tog hepeka, koji je ubrzo nestao iza brda. Kasnije su na dnevniku javili da je to bio nekakav balon iz Italije, ali sumnjivo mi to, mora da su bili neki nezemaljci. Superbrko iz druge galaksije?
Usput, matematicki nemozes imati vanzemaljce u tvom komsiluku. To ne znaci da ih nema, vec da oni trenutno nemogu doci do nas, pa da se hebu![]()
Maja_1: "Da li je moguce da tamo daleko na istoku ovaj nas okean ne zavrsava nego da postoje zemlje drugacije od nasih. I da tamo zive ljudi. I da imaju velike camce kojima plove.
Maja_2: "Matematicki to nije iskljuceno ali ne mogu sa svojim velikim camcima doveslati do nas, pa da se hebu"
P.S. Gornji primjer ne sluzi da pokaze kako vanzemaljci nas MOGU posjecivati nego samo treba pokaze na predrasude
- NIN
Vecina vas ne razumije osnovnu biologiju a da ne pricam o extraterrestrialnoj. Prvo sebi prevedite termin NLO (UFO), onda sjedite i procitajte Saganov Cosmos nakon cega cisto sumnjam da ce se obazirati na ovakve gluposti... 
- chuchumbamayumbe
Vecina nas je zavrsila makar srednju skolu, tako da se ne bih slozio sa tvojom prvom konstatacijom o nepoznavanju biologije, pogotovu osnovne.NIN wrote:Vecina vas ne razumije osnovnu biologiju a da ne pricam o extraterrestrialnoj. Prvo sebi prevedite termin NLO (UFO), onda sjedite i procitajte Saganov Cosmos nakon cega cisto sumnjam da ce se obazirati na ovakve gluposti...
Nisam procitao knjigu koju navodis, trenutno nemam ni vremena da je nadjem i procitam, pa bih te zamolio da mi ukratko objasnis o cemu se tu radi, kako bih svatio sta podrazumijevas pod tim kada kazes da se necemo obazirati na ovakve "gluposti".
thnx!
- NIN
Pod osnovnim znanjem iz biologije podrazumjevam da se zna kako se zivot generira. Nas oblik zivota kojeg poznajemo na nasem planetu je baziran na ugljiku i vodiku, tj. vodi. Logicki zakljucujemo i pravimo referencu za ostale hipotetske oblike istog u svemiru ali grijesimo. Ekstrater. oblici zivota ne moraju biti bazirani na istim elementima kao nas. Ako si upoznat sa Mendeljevim i njegovim sistemom onda znas da imamo oko 90-tak prirodnih elemenata i to ti je dovoljno da shvatis kakvi sve oblici zivota egzistiraju tamo vani. Ako znas o kolikom prostoru govorimo kada pricamo o nasem svemiru onda ti mora biti jasno da je nas signal kojeg neprestano saljemo u kosmos dosegao samo 50-tak svj. godina! To nije ni tackica prostora. Oni da su tu sigurno bi se javili i taj susret sigurno ne bi bio ugodan. Ono sto se prica da su NLO-i to nisu. Abdakcije koje se navodno desavaju su mentalne prirode pacijenta koji tvrdi da je bio dio istih. Ako malo razumijes fizikalne zakon na makroplanu jasno ti je da je to sve budalastina i plod maste ljudskog fenomena.chuchumbamayumbe wrote:Vecina nas je zavrsila makar srednju skolu, tako da se ne bih slozio sa tvojom prvom konstatacijom o nepoznavanju biologije, pogotovu osnovne.NIN wrote:Vecina vas ne razumije osnovnu biologiju a da ne pricam o extraterrestrialnoj. Prvo sebi prevedite termin NLO (UFO), onda sjedite i procitajte Saganov Cosmos nakon cega cisto sumnjam da ce se obazirati na ovakve gluposti...
Nisam procitao knjigu koju navodis, trenutno nemam ni vremena da je nadjem i procitam, pa bih te zamolio da mi ukratko objasnis o cemu se tu radi, kako bih svatio sta podrazumijevas pod tim kada kazes da se necemo obazirati na ovakve "gluposti".
thnx!
Pozdrav...
-
ja71
Slazem se sa onim dijelom da se radi o fantaziji ljudi.NIN wrote: Pod osnovnim znanjem iz biologije podrazumjevam da se zna kako se zivot generira. Nas oblik zivota kojeg poznajemo na nasem planetu je baziran na ugljiku i vodiku, tj. vodi. Logicki zakljucujemo i pravimo referencu za ostale hipotetske oblike istog u svemiru ali grijesimo. Ekstrater. oblici zivota ne moraju biti bazirani na istim elementima kao nas. Ako si upoznat sa Mendeljevim i njegovim sistemom onda znas da imamo oko 90-tak prirodnih elemenata i to ti je dovoljno da shvatis kakvi sve oblici zivota egzistiraju tamo vani. Ako znas o kolikom prostoru govorimo kada pricamo o nasem svemiru onda ti mora biti jasno da je nas signal kojeg neprestano saljemo u kosmos dosegao samo 50-tak svj. godina! To nije ni tackica prostora. Oni da su tu sigurno bi se javili i taj susret sigurno ne bi bio ugodan. Ono sto se prica da su NLO-i to nisu. Abdakcije koje se navodno desavaju su mentalne prirode pacijenta koji tvrdi da je bio dio istih. Ako malo razumijes fizikalne zakon na makroplanu jasno ti je da je to sve budalastina i plod maste ljudskog fenomena.
Pozdrav...
Licno ne vjerujem da je iko ikada vidio jedan NLO.
Slazemo se i oko brzine prostiranja elektromagnetnih talasa.
Ono u cemu se ne slazemo je sledece:
Ne mozemo na osnovu nasih dometa nauke prosudjivati na kakvom stupnju bi bila neka eventualna civilizacija.
Da li je eksperimentalno dokazano da se i gravitacija siri istom brzinom kao i elektromagnetni talasi ?
Da li postoje jos nekakve sile osim nama poznatih (elektrognetne, mehanicke, gravitacione i atromske) ?
- NIN
Pa dobro,ja71 wrote:Slazem se sa onim dijelom da se radi o fantaziji ljudi.NIN wrote: Pod osnovnim znanjem iz biologije podrazumjevam da se zna kako se zivot generira. Nas oblik zivota kojeg poznajemo na nasem planetu je baziran na ugljiku i vodiku, tj. vodi. Logicki zakljucujemo i pravimo referencu za ostale hipotetske oblike istog u svemiru ali grijesimo. Ekstrater. oblici zivota ne moraju biti bazirani na istim elementima kao nas. Ako si upoznat sa Mendeljevim i njegovim sistemom onda znas da imamo oko 90-tak prirodnih elemenata i to ti je dovoljno da shvatis kakvi sve oblici zivota egzistiraju tamo vani. Ako znas o kolikom prostoru govorimo kada pricamo o nasem svemiru onda ti mora biti jasno da je nas signal kojeg neprestano saljemo u kosmos dosegao samo 50-tak svj. godina! To nije ni tackica prostora. Oni da su tu sigurno bi se javili i taj susret sigurno ne bi bio ugodan. Ono sto se prica da su NLO-i to nisu. Abdakcije koje se navodno desavaju su mentalne prirode pacijenta koji tvrdi da je bio dio istih. Ako malo razumijes fizikalne zakon na makroplanu jasno ti je da je to sve budalastina i plod maste ljudskog fenomena.
Pozdrav...
Ne mozemo na osnovu nasih dometa nauke prosudjivati na kakvom stupnju bi bila neka eventualna civilizacija.
Da li je eksperimentalno dokazano da se i gravitacija siri istom brzinom kao i elektromagnetni talasi ?
Da li postoje jos nekakve sile osim nama poznatih (elektrognetne, mehanicke, gravitacione i atromske) ?
ali nisam razmatrao o eventualnim civilizacijama nego o eventualnim zivotnim oblicima. Jedina zivotinjska vrsta koju mi poznajemo a posjeduje civilizaciju jesmo mi. Smatram da je relativno mali broj mogucih civilizacija blizu nasoj. Drakeova jednacina ti na to moze dati eksplicitan odgovor u zavisnosti od referenci koje su relativne ali one realne nam ne daju veliku sansu da dodjemo u kontakt sa jednom, mada ih definitivno egzistira velik broj i bilo bi veoma glupo i neuko smatrati suprotno.
Ticano za gravitaciju mogu ti reci da je ona najslabija od svih elementarnih sila ali je u isto vrijeme i najzastupljenijat, ima najsiri doseg. Tereticari i ekperimantalisti trenutno rade na tome da gravitaciju dovedu na razinu ostalih nama empirijski verifikovanih sila. To ce biti veliki korak naprijed i promijenut ce nasu percepciju kosmosa, a i mnogo cega drugog.
Sto se tice hipotetskih sila koje egzistiraju pored osnovne cetiri mislim da nema solidnih argumenata da bi pricali o tome osim u sferi naucne fantastike, nesto kao u Zvjezdanim stazama kada kapetan izda naredbu za Vorp 9 koji je ustvari devet brzina svjetlosti a znamo (vrlo sigurno) da se NISTA ne moze kretati brze od brzine svjetlosti, mehanicko-dinamicki govoreci.
Pozdrav...
- Suicidal Siberian
NIN wrote:Pa dobro,ja71 wrote:Slazem se sa onim dijelom da se radi o fantaziji ljudi.NIN wrote: Pod osnovnim znanjem iz biologije podrazumjevam da se zna kako se zivot generira. Nas oblik zivota kojeg poznajemo na nasem planetu je baziran na ugljiku i vodiku, tj. vodi. Logicki zakljucujemo i pravimo referencu za ostale hipotetske oblike istog u svemiru ali grijesimo. Ekstrater. oblici zivota ne moraju biti bazirani na istim elementima kao nas. Ako si upoznat sa Mendeljevim i njegovim sistemom onda znas da imamo oko 90-tak prirodnih elemenata i to ti je dovoljno da shvatis kakvi sve oblici zivota egzistiraju tamo vani. Ako znas o kolikom prostoru govorimo kada pricamo o nasem svemiru onda ti mora biti jasno da je nas signal kojeg neprestano saljemo u kosmos dosegao samo 50-tak svj. godina! To nije ni tackica prostora. Oni da su tu sigurno bi se javili i taj susret sigurno ne bi bio ugodan. Ono sto se prica da su NLO-i to nisu. Abdakcije koje se navodno desavaju su mentalne prirode pacijenta koji tvrdi da je bio dio istih. Ako malo razumijes fizikalne zakon na makroplanu jasno ti je da je to sve budalastina i plod maste ljudskog fenomena.
Pozdrav...
ali nisam razmatrao o eventualnim civilizacijama nego o eventualnim zivotnim oblicima. Jedina zivotinjska vrsta koju mi poznajemo a posjeduje civilizaciju jesmo mi. Smatram da je relativno mali broj mogucih civilizacija blizu nasoj. Drakeova jednacina ti na to moze dati eksplicitan odgovor u zavisnosti od referenci koje su relativne ali one realne nam ne daju veliku sansu da dodjemo u kontakt sa jednom, mada ih definitivno egzistira velik broj i bilo bi veoma glupo i neuko smatrati suprotno.
Ticano za gravitaciju mogu ti reci da je ona najslabija od svih elementarnih sila ali je u isto vrijeme i najzastupljenijat, ima najsiri doseg. Tereticari i ekperimantalisti trenutno rade na tome da gravitaciju dovedu na razinu ostalih nama empirijski verifikovanih sila. To ce biti veliki korak naprijed i promijenut ce nasu percepciju kosmosa, a i mnogo cega drugog.
Sto se tice hipotetskih sila koje egzistiraju pored osnovne cetiri mislim da nema solidnih argumenata da bi pricali o tome osim u sferi naucne fantastike, nesto kao u Zvjezdanim stazama kada kapetan izda naredbu za Vorp 9 koji je ustvari devet brzina svjetlosti a znamo (vrlo sigurno) da se NISTA ne moze kretati brze od brzine svjetlosti, mehanicko-dinamicki govoreci.
![]()
Pozdrav...
Ti jarane izgleda jos nisi vozio golfa 2.....
- seljak_cojek
...i zvučna barijera je nekad predstavljala nepremostivu prepreku.
- StLouis
mene su vec cetii puta oteli, ali ja se nisam dao, nista im nisam priznao, a mogao sam. u svicarskoj banci su otvorili ziro racun koji cu vam uskoro proslijediti, na kojeg mozete uloziti priloge za projekt 2009. javim vam se uskoro s opsirnijim informacijama, i naravno brojem ziroracuna.
-
pijem_i_derem
ovdje je u pitanjuu cisto americka propaganda koja je NLO serijama poput X-files omogucila sebi da nadzire teritorije sirom svijeta uz tehnologiju koja je pedeset godina ispred nas...ovo mozete shvatiti cisto kao zajebanciju, a mozda i kao "otvaranje novih vidika za zajebanciju"...
-
umorni
#46 Re: NLO
[quote="ulicar"]Jesam ja, kada sam bio pravo mali, sjecam se da smo na Bascarsiji gledali neki leteci hepek visoko iznad grada, a onda su doletila dva aviona JNA, malo letili oko tog hepeka, koji je ubrzo nestao iza brda. Kasnije su na dnevniku javili da je to bio nekakav balon iz Italije, ali sumnjivo mi to, mora da su bili neki nezemaljci.
Ja sam nesto slicno vidio u Sarajevu 1991 novembar mjesec prohladna noc,taj objekat je bio bas u obliku tanjira a izmedju gornjeg i donjeg dijela je ima neku narandzasto zutu liniju koja je mijenjala intenzitet..objekat se kretao iz pravca SZ prema Trebevicu (znaci prema JI) i bas je onako se lagano kretao,prosto da lebdi..tako je lagano zamakao za Trebevic..
Ma nema sanse da je to bila spijunska letjelica neke svjetske sile., a poslije sam cuo od nekih ljudi d a je slican objekat vidjan o okolini Trnova i Tamo prema Konjicu i u okolici Hadzica...
Ja sam nesto slicno vidio u Sarajevu 1991 novembar mjesec prohladna noc,taj objekat je bio bas u obliku tanjira a izmedju gornjeg i donjeg dijela je ima neku narandzasto zutu liniju koja je mijenjala intenzitet..objekat se kretao iz pravca SZ prema Trebevicu (znaci prema JI) i bas je onako se lagano kretao,prosto da lebdi..tako je lagano zamakao za Trebevic..
Ma nema sanse da je to bila spijunska letjelica neke svjetske sile., a poslije sam cuo od nekih ljudi d a je slican objekat vidjan o okolini Trnova i Tamo prema Konjicu i u okolici Hadzica...
- NIN
Ten Alien Encounters Debunked
As a longtime investigator of unusual phenomena, I have no doubt that UFOs exist. UFOs, are, of course, Unidentified Flying Objects, and "unidentified" simply means that what the eyewitness saw was not immediately recognized by that person, at that time, under those circumstances. There are many things in the skies that the average person may not be able to identify from a quick look but that a pilot, a meteorologist, or an astronomer might instantly recognize. There are also seemingly unusual experiences that most people may not understand but that a psychologist can explain.
With alien encounters, we find that often an explanation lies not necessarily in the skies but in our minds. Humans are pattern-seeking creatures, and our brains try desperately to make sense of things we don’t immediately recognize. Often we are correct in our assessments of what we see and experience, but many times we simply misperceive, misunderstand, or misremember.
Those who claim to encounter aliens and see UFOs are sometimes ridiculed as crazy, but in fact we are all hardwired with the same fallible brains. While some people seek out the skeptical or scientific explanations, others decide that since they can’t explain something, no one else can either, and therefore that experience is mysterious or inexplicable.
So with that, here are 10 alleged alien encounters—those brushes with aliens (or supposed aliens) that have been definitively debunked over the years.
Benjamin Radford
Odgovori:
http://www.space.com/top10_alienencount ... unked.html
Pozdrav...
As a longtime investigator of unusual phenomena, I have no doubt that UFOs exist. UFOs, are, of course, Unidentified Flying Objects, and "unidentified" simply means that what the eyewitness saw was not immediately recognized by that person, at that time, under those circumstances. There are many things in the skies that the average person may not be able to identify from a quick look but that a pilot, a meteorologist, or an astronomer might instantly recognize. There are also seemingly unusual experiences that most people may not understand but that a psychologist can explain.
With alien encounters, we find that often an explanation lies not necessarily in the skies but in our minds. Humans are pattern-seeking creatures, and our brains try desperately to make sense of things we don’t immediately recognize. Often we are correct in our assessments of what we see and experience, but many times we simply misperceive, misunderstand, or misremember.
Those who claim to encounter aliens and see UFOs are sometimes ridiculed as crazy, but in fact we are all hardwired with the same fallible brains. While some people seek out the skeptical or scientific explanations, others decide that since they can’t explain something, no one else can either, and therefore that experience is mysterious or inexplicable.
So with that, here are 10 alleged alien encounters—those brushes with aliens (or supposed aliens) that have been definitively debunked over the years.
Benjamin Radford
Odgovori:
http://www.space.com/top10_alienencount ... unked.html
Pozdrav...
-
Gost123
jap, nlo-i postoje i te kako... cak i leteci tanjuri... samo sto u njima nisu alieni, nego domaci nasi, zemljani:)
letjelice u obliku popularnih letecih tanjura nisu nepoznanica vojnoj industriji. nedavno gledah na discoveryju kako su u 70ima pravili letece tanjure za vojnu industriju... a i intervjuirali su nekog starca, vojnog pilota talijana, koji kaze da je negdje 43. ili 44. vidio u skodinim pogonima u pragu kako njemacki inzenjeri rade na letjelici u obliku leteceg tanjura... pa vi racunajte sto se sve pravilo za vrijeme hladnog rata... "nevidljivi" bombarder f117 je otkriven javnosti tek 92. (ako sam dobro upamtio)... zamislite kad je bio tek prototip... a dokad je letio nepoznat javnosti... i sto je bilo prije i poslije njega:)
letjelice u obliku popularnih letecih tanjura nisu nepoznanica vojnoj industriji. nedavno gledah na discoveryju kako su u 70ima pravili letece tanjure za vojnu industriju... a i intervjuirali su nekog starca, vojnog pilota talijana, koji kaze da je negdje 43. ili 44. vidio u skodinim pogonima u pragu kako njemacki inzenjeri rade na letjelici u obliku leteceg tanjura... pa vi racunajte sto se sve pravilo za vrijeme hladnog rata... "nevidljivi" bombarder f117 je otkriven javnosti tek 92. (ako sam dobro upamtio)... zamislite kad je bio tek prototip... a dokad je letio nepoznat javnosti... i sto je bilo prije i poslije njega:)