NLB banka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tabija

#1 NLB banka

Post by tabija »

Hocu da otvaram racun i karticu pa imam dileme izmedju par banaka.
Interesuje me kakav je sms sistem u NLB-u?
Vidio sam u nekim slucajevima u nekim bankama kasne poruke, pa dolaze duple, pa pise samo transakcija a nema kolko je ostalo na racunu isl
Kako izgleda njihova poruka ako ko ima screen shot? naravno sakrijte bitne djelove, ne interrsuje me kolko para imate, tj nemate :D :mrgreen:

Ovi detalji su mi bas bitni pa me shvatite :D

I tamam nek vam ostane tema za NLB, nisam vidio da je ima.
problemnatravunu

#2 Re: NLB banka

Post by problemnatravunu »

S obzirom na proslost i , barem po mom misljenju, los bekgraund doticne banke, ja sa njima jednostavno ne bih zelio nista imati....čak ni u slučaju da su PUUUNOOOO povoljniji od neke druge banke, a što sigurno neće biti, jer sve je to u "par deka" :run:
S@din

#3 Re: NLB banka

Post by S@din »

Već jednom pisali upravo kako su povoljni. Otvoren račun ponajviše zbog blizine poslovnice mjestu stanovanja.

Definitivno najisplativija banka. Vođenje računa ako uzmeš full paket 3 KM :shock:

Sms odmah po transakcijama bez kašnjenja, dizanje gotovine na bankomatima bez naknade (naravno bankomati nlb banke), internet bankarstvo, sms bankarstvo, izvod na mail i sl., limit naravno (u visini zadnjih šestomjesečnih isplata), besplatna kartica (visa/mastercard), novo vađenje izgubljene kartice 5 KM i ne znam više...

Druge banke naplaćuju mnogo više kad se dodaju sve ove gore nabrojene usluge. :thumbup:
Daryl Dixon

#4 Re: NLB banka

Post by Daryl Dixon »

kakva su vam iskustva sa NLB bankom?
jeste li uzimali neki od kredita kod njih (konkretno stambeni)?
hvala
Cecilija

#5 Re: NLB banka

Post by Cecilija »

S@din wrote:Već jednom pisali upravo kako su povoljni. Otvoren račun ponajviše zbog blizine poslovnice mjestu stanovanja.

Definitivno najisplativija banka. Vođenje računa ako uzmeš full paket 3 KM :shock:

Sms odmah po transakcijama bez kašnjenja, dizanje gotovine na bankomatima bez naknade (naravno bankomati nlb banke), internet bankarstvo, sms bankarstvo, izvod na mail i sl., limit naravno (u visini zadnjih šestomjesečnih isplata), besplatna kartica (visa/mastercard), novo vađenje izgubljene kartice 5 KM i ne znam više...

Druge banke naplaćuju mnogo više kad se dodaju sve ove gore nabrojene usluge. :thumbup:
Mene danas na njihovom bankomatu dočeka obavijest da se svaki upit naplaćuje 0,25 KM :shock:

Šta im to znači? Ako provlačim njihovu karticu na njihovom bankomatu skidaju mi 25 f?
probook

#6 Re: NLB banka

Post by probook »

Cecilija wrote:
S@din wrote:Već jednom pisali upravo kako su povoljni. Otvoren račun ponajviše zbog blizine poslovnice mjestu stanovanja.

Mene danas na njihovom bankomatu dočeka obavijest da se svaki upit naplaćuje 0,25 KM :shock:

Šta im to znači? Ako provlačim njihovu karticu na njihovom bankomatu skidaju mi 25 f?
Tako je i na Novoj banci. Ako provjeravas stanje na bankomatu skinu ti 25 f. Strasan lopovluk.
Cecilija

#7 Re: NLB banka

Post by Cecilija »

probook wrote:
Tako je i na Novoj banci. Ako provjeravas stanje na bankomatu skinu ti 25 f. Strasan lopovluk.
A to je smišljeno iz kojeg razloga tačno? Da provjeravamo sms-om koji se opet plaća ili ulazi u sastav tog nekog skupljeg paketa? Da im ne habamo bankomate? Koja glupost :roll:
HardCore

#8 Re: NLB banka

Post by HardCore »

ja koliko znam postoji m-banking app i u svakom trenutku se mozes ulogovati i pregledati stanje racuna a i poplacati racune za komunikalije, ja sam vec 4 godine na NLB i zadovoljan sam...racune placam preko mobitela vec 4 godine i nikad nisam imao nekih problema...sms mi isto dolazi kad skinem,placam karticom i dizem novac i uvjek znam kakvo je stanje tako da do sad ni jednom na bankomatu nisam provjeravao stanje racuna....
escobar__

#9 Re: NLB banka

Post by escobar__ »

HardCore wrote:ja koliko znam postoji m-banking app i u svakom trenutku se mozes ulogovati i pregledati stanje racuna a i poplacati racune za komunikalije, ja sam vec 4 godine na NLB i zadovoljan sam...racune placam preko mobitela vec 4 godine i nikad nisam imao nekih problema...sms mi isto dolazi kad skinem,placam karticom i dizem novac i uvjek znam kakvo je stanje tako da do sad ni jednom na bankomatu nisam provjeravao stanje racuna....
Isto. :thumbup: Zadovoljan sam uslugama NLB banke.
Rolo

#10 Re: NLB banka

Post by Rolo »

U NLB banci se naplacuje izdavanje PRVE debitne kartice. Prekjuce sam podnio zahtjev/pristupnicu da bi me nesto kasnije nazvali i rekli da to kosta 10KM i ako se slazem s tim skinut ce mi sa racuna.
Ne znam o cemu se radi, ali mi taj njihov "potez" djeluje vrlo neozbiljno i neprofesionalno. Valjda ti odmah kazu uslove izdavanja a ne ovako pijacarski...
ExNihilo

#11 Re: NLB banka

Post by ExNihilo »

NLB je samo dno dna.
mayab

#12 Re: NLB banka

Post by mayab »

To samo potvrdjuje da sa njima ne treba poslovati, osim ako bas nisi u kakvom sranju :D
Ne, stvarno, i mene nervira njihova "ratna" prošlost, a uz to su marginalni, slabo pokrivenog terena, a ne vjerijem da su bas TOLIKO povoljniji da bih presao preko svega toga i postao njihov klijent :run:
escobar__

#13 Re: NLB banka

Post by escobar__ »

Uveli su NLB pay no još nisam našao prodavnicu u kojoj to mogu iskoristit. :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#14 Re: NLB banka

Post by gentoo »

escobar__ wrote:Uveli su NLB pay no još nisam našao prodavnicu u kojoj to mogu iskoristit. :D
U svakoj gdje moze bezkontaktno placanje ? Nije nista drugacije ni sa NFC u mobitelu..
escobar__

#15 Re: NLB banka

Post by escobar__ »

O NFC plaćanju mobitelom i pričam i u teoriji to jest tako (da može gdje god ide beskontaktno) ali u praksi haman kasirke ne znaju da to uopšte radi ili neće da koriste.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#16 Re: NLB banka

Post by gentoo »

Poenta i jest u tom da kasirke i ne moraju znati nista.. samo ti njega prisloni :mrgreen:
The 51st State

#17 Re: NLB banka

Post by The 51st State »

dodikov tajkun je kupio, neka hvala.
Post Reply