Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
prof-ca
#51 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Da mi je odgovarao , ne bi bio bivši, šta bi bilo, da je bilo-ne bi bilo ništa ,štop već nije viđeno i prežvakano...sutra je novi dan , nova nafaka ...
-
Omerovim_Koracima
#52 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
@Rascupana
ma reko da se nisi vratila iz mrtvih

ma reko da se nisi vratila iz mrtvih
-
sandra01
#53 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Ja poslije ovoliko godina i iskustva kazem samo jedno:
Treba se udavati/zeniti samo i samo iz ciste ljubavi
Jer interesi i kompromisi vremenom nestanu iz braka isto kao i ljubav .
Treba se udavati/zeniti samo i samo iz ciste ljubavi
-
Omerovim_Koracima
#54 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Znaci ti si iskusna sto se tice brakovasandra01 wrote:Ja poslije ovoliko godina i iskustva kazem samo jedno:
Treba se udavati/zeniti samo i samo iz ciste ljubavi![]()
-
sandra01
#55 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Omerovim_Koracima wrote:Znaci ti si iskusna sto se tice brakovasandra01 wrote:Ja poslije ovoliko godina i iskustva kazem samo jedno:
Jer interesi i kompromisi vremenom nestanu iz braka isto kao i ljubav .![]()
Jesam, sto pitas?
-
Katy
#56 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
sandra01 wrote:Ja poslije ovoliko godina i iskustva kazem samo jedno:
Samo da dodam ,mislim ,ako je ipak bilo prave ,iskrene,strasne ljubavi cak i ako dodje do krize i nekog ljubavnog 'zatisja' postoji mogucnost da se strasti probude i nadje se put jedno prema drugom ponovo.U suprotnom
,ide li se samo 'glavom' kroz brak,moze da funkcionise ALI ako sami sebe svaki dan zavaravamo da 'svi ostali tako zive' i da 'niciji brak nije bolji od sopstvenog'.
I tako dan za danom!
-
Omerovim_Koracima
#57 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Nista..samo konstatujem,sto mi je zapalo za okosandra01 wrote:Omerovim_Koracima wrote:Znaci ti si iskusna sto se tice brakovasandra01 wrote:Ja poslije ovoliko godina i iskustva kazem samo jedno:
Jer interesi i kompromisi vremenom nestanu iz braka isto kao i ljubav .![]()
Jesam, sto pitas?
-
girl
#58 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
ja dragom Bogu uvijek zahvalim sto mi je "namijenio" mog muza. Imala sam veliku ljubav prije njega, cak se pricalo o zarukama, veza trajala par godina. Ali me uvijek nesto "kocilo". Kad sad pogledam, taj muskarac je zaista bio pogresan za mene, iako me obasipao i paznjom i ljubavlju, iako sam ga beskrajno volila. Tesko je objasniti ali njegov i moj svijet su zaista bili razliciti, potpuno. I on je koliko sam cula sretno ozenjen, ja sam sretno udata i zaista kad pomislim kako bi bilo da sam se udala za njega, najezim se, jer bi sigurno bilo lijepo, ali nikad ovako prelijepo kao sto je s mojim muzem. Naravno da se to ne zna dok ljudi nisu vjencani, ali barem mislim tako. Tek u svom braku sam vidjela sta mi je nedostajalo u mojoj prosloj vezi, i zasto se nisam udala i pored svih pritisaka za bivseg. Znam da je ova tema normalno i da se ljudi zapitaju cesto takve stvari : odgovor je uvijek, Sudjeno je, i naravno svi nastavljaju zivjeti s tim, neki mogu osjecati blagu "nostalgiju" za proslom vezom, a neki, su presretni (u njih se i ja ubrajam) jer su im se kockice poslagale na najljepsi nacin, hvala Bogu 
-
Officer Crabtree
#59 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
nhf, cisto informativno
zanima me dakle racionalan razlog kao takav, jer ovo me sve navodi na zaklucke da vi zene pojma nemate sta hocete...
hvala na iskrenom odogoru, unaprijed, ako ga bude
a posto je sve anonimno, sta je to sto jedna osoba ima da bi bio adekvatan sugovornik o zarukama, adekvatan za par godina veze, usput pazljiv i neko koga beskrajno volis, a ko je usprkos tome neko s kim bi brak bio pogresan korak jer ste razliciti, cekaj, cekaj... potpuno.Imala sam veliku ljubav prije njega, cak se pricalo o zarukama, veza trajala par godina. Ali me uvijek nesto "kocilo". Kad sad pogledam, taj muskarac je zaista bio pogresan za mene, iako me obasipao i paznjom i ljubavlju, iako sam ga beskrajno volila. Tesko je objasniti ali njegov i moj svijet su zaista bili razliciti, potpuno.
zanima me dakle racionalan razlog kao takav, jer ovo me sve navodi na zaklucke da vi zene pojma nemate sta hocete...
hvala na iskrenom odogoru, unaprijed, ako ga bude
-
Omerovim_Koracima
#60 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Brao Oficiru 
-
Gospoda Ministarka
#61 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Recimo, ljudi zaglave u vezi iz koje nemogu i nece da se izvuku, zbog navike, zbog straha od samoce, da ne bi razocarali drugu osobu jer su prijatelji, nadaju se necem boljem ...Officer Crabtree wrote:sta je to sto jedna osoba ima da bi bio adekvatan sugovornik o zarukama, adekvatan za par godina veze, usput pazljiv i neko koga beskrajno volis, a ko je usprkos tome neko s kim bi brak bio pogresan korak jer ste razliciti, cekaj, cekaj... potpuno.
Misle da su bolji ljudi ako se "zrtvuju" za dobrobit veze, braka i druge osobe a u biti su slabici koji uzimaju dragocjeno vrijeme i slobodu druge osobe te tako unesrece i sebe i osobu s kojom se ne vide u buducnosti.
Ne govorim iz vlastitog iskustva, vec imam priliku da vidim par takvih parova pa sam malo razmisljala o tome.
- Epitop
#62 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Riješenje problema je u tome da se oženiš sa 15 godina, onda ne znaš za bolje

-
Officer Crabtree
#63 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
znaš koliko ja takvih znam koji su zaglavili u braku?Recimo, ljudi zaglave u vezi iz koje nemogu i nece da se izvuku, zbog navike, zbog straha od samoce, da ne bi razocarali drugu osobu jer su prijatelji, nadaju se necem boljem ...
mene su samo zanimale osobine tog kandidata koji je dobar za sve (ljubav, dugu vezu, priču o zarukama...) a pogrešan za brak ( i pazi sad skonta da su totalno drugačiji). Čisto racionalno (bavi se organizovanim kriminalom, shvatio da je žena...)...
Zanima me zašto je pogrešan, eto, tražim nadu u racionalnom jer sutra imam isti problem onda...
-
Gospoda Ministarka
#64 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Ono sto ja znam tim momcima je problem sto su previse dobri, previse popustaju, nemaju ni malo muskosti i samopostovanja, a ne svako malo prolongijaru svadbe , a sex katastrofa jednom paru je jednom mjesecno, samo takve parove znam gdje one znaju "da to nije to".Officer Crabtree wrote:mene su samo zanimale osobine tog kandidata koji je dobar za sve (ljubav, dugu vezu, priču o zarukama...) a pogrešan za brak ( i pazi sad skonta da su totalno drugačiji). Čisto racionalno (bavi se organizovanim kriminalom, shvatio da je žena...)...
-
Officer Crabtree
#65 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
a zašto je onda cijela jebena industrija usmjerena ka tome da muškarac treba biti previše dobar?
ono, nisam zao, ne mogu biti zao, al sam 2 puta pao na tom ispitu jer sam previse jebeno dobar, fuck platio bih kurs da mi neko pokaze gdje prestaje "previse dobar", pocinje "tamam" pa do kad je to tako da ne pocne "zao"...
ne znam sto vam ne odgovara da je lik OK prema vama...
ono, nisam zao, ne mogu biti zao, al sam 2 puta pao na tom ispitu jer sam previse jebeno dobar, fuck platio bih kurs da mi neko pokaze gdje prestaje "previse dobar", pocinje "tamam" pa do kad je to tako da ne pocne "zao"...
-
Gospoda Ministarka
#66 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Jel to pitanje???Officer Crabtree wrote:a zašto je onda cijela jebena industrija usmjerena ka tome da muškarac treba biti previše dobar?
Tu "jebenu industriju" usmjeravaju feministice, kojima opet na kraju ni jedan muskarac nije dovoljno dobar
Granica pocinje tu sto imas svoje stavove a zavrsava tamo gdje postujes i uvazavas njene dokle god je to u interesu veze. Biti tamam dobar znaci, biti dobar prema njoj, ispostovat nju i njene potrebe po pitanju svega, ali ne dozvoliti da te pravi budalom, takoder najbitnija stvar je zasluziti postovanje.
-
Officer Crabtree
#67 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
jeste u teoriji, al u praksi moje shvatanje "mojih stavova" i tvoje shvatanje "mojih stavova" nisu isti...Granica pocinje tu sto imas svoje stavove a zavrsava tamo gdje postujes i uvazavas njene dokle god je to u interesu veze.
o nekim stvarima nemam stav osim genralnog stava da su mi nebitne, a to nit jedna zenska osoba s kojom sam bio/pricao ne moze da shvati...
jednostavno nama su neke stvari oko kojih pravite problem totalno nebitne i oko tih stvari osim stava da su nam nebitne nemamo nikakav stav...
imam stav oko bitnih stvari u zivotu, a tim glupostima se ne mogu zamarati...
et to je ta nesuglasica u cijelom tom odnosu, nisam predobar jer nemam stav nego ne vidim u tim stvarima uopste potencijal za formiranje bilo kakvog stava
i onda mi je svejedno, po principu uradi sta god hoces ili kako god ti odlucis o tome ja se slazem (sto vi prevodite nema stav, prihvatio bi sta god, vidis kako ga pravim budalom, motam ga oko malog prsta, shonja...)
- Aurora Borealis
#68 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 23:36, edited 1 time in total.
-
Officer Crabtree
#69 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
ama ne radi se bona o dvije licnosti nego dva odvojena svijeta
ti treba da kontas da mene zaboli na temu kakve ti cizme nosis... et nego neeeeeeee, kakve su mi cizme, sta mislis jesul one bile bolje, jel mi dobro stoje uz ovaj kaput...
to su samo obicne cizme, ne zanima me nikako, obuj kakve god zelis
ti treba da kontas da mene zaboli na temu kakve ti cizme nosis... et nego neeeeeeee, kakve su mi cizme, sta mislis jesul one bile bolje, jel mi dobro stoje uz ovaj kaput...
to su samo obicne cizme, ne zanima me nikako, obuj kakve god zelis
-
Officer Crabtree
#70 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
plus izvini ako cu te bacit u bed, al ovo je stvar razumijevanja i prilagodbe, ti ako budes isla svijetom i trazila kompatibilnu osobu slicnih stajalista i zanimacija neces je nikad naciTreba ti kompatibilna osoba, slicnih stajalista i zanimacija.
- Aurora Borealis
#71 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
.
-
Officer Crabtree
#72 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
ti govoris o interesima koje se mogu poklapati
postoje interesi koji nema sanse da se poklapaju, jednostavno mene kao muskarca to ne zanima (kao koncept ili kao realna stvar)... i ne govorim o zenskim stvarima, pogresan sam primjer uzeo (cizme), neg eto kontekstualno, tesko mi objasniti bez primjera
...
e oko tih stvari treba da postoji razumijevanje da sam, kao sto onaj gore navede, muskarac a ne tvoja drugarica

postoje interesi koji nema sanse da se poklapaju, jednostavno mene kao muskarca to ne zanima (kao koncept ili kao realna stvar)... i ne govorim o zenskim stvarima, pogresan sam primjer uzeo (cizme), neg eto kontekstualno, tesko mi objasniti bez primjera
e oko tih stvari treba da postoji razumijevanje da sam, kao sto onaj gore navede, muskarac a ne tvoja drugarica
Last edited by Officer Crabtree on 20/02/2010 16:12, edited 1 time in total.
-
Omerovim_Koracima
#73 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
Pa uvjek je fazon sto si vise dobar vise te jebu,realno..Kad si dobar ne vlajas,kad si los ne valjas,kad si izmedju ne valjas...jbga..al opet volim zhene ne bi mogo bit homo ocam,definitivno 
- Aurora Borealis
#74 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
.
-
Officer Crabtree
#75 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...
ne, ja zaista mislim da je tako, eno navela je i gđa ministarka...
mene brine to tvoje kliknulo, prije svega što ga ne možeš definisati (sebi i nama) a drugo što je kako vidim vezano samo za tvoje osobine koje tražiš u drugima...

mene brine to tvoje kliknulo, prije svega što ga ne možeš definisati (sebi i nama) a drugo što je kako vidim vezano samo za tvoje osobine koje tražiš u drugima...