Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sandra01

#1 Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by sandra01 »

Dragi moji forumasi,ovo tema je posvecena samo onima koji su vec u braku.
Pitanje je:
Imate li dilema sa izborom vasih zivotnih partnera? Da li ponekad razmisljate o vasim bivsim ljubavima i razmisljate li o tome kakav bi vas zivot bio da ste umjesto sadasnjih muzeva/supruga, ozenili/udali se za tu osobu?
Molim vas da se fokusirate samo na one koji su vec bili dio vasih zivota a ne na osobe koje ste upoznali kad ste vec bili u braku.
exliberal

#2 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by exliberal »

sandra01 wrote:Dragi moji forumasi,ovo tema je posvecena samo onima koji su vec u braku.
Pitanje je:
Imate li dilema sa izborom vasih zivotnih partnera? Da li ponekad razmisljate o vasim bivsim ljubavima i razmisljate li o tome kakav bi vas zivot bio da ste umjesto sadasnjih muzeva/supruga, ozenili/udali se za tu osobu?
Molim vas da se fokusirate samo na one koji su vec bili dio vasih zivota a ne na osobe koje ste upoznali kad ste vec bili u braku.
Uvijek se ta pitanja postavljaju...sta bi bilo da sam...ali nisi i sad si skim si zato probaj sebi napravit zivot ugodnijim. Ja se cujem sa par bivsih i neke su se udale neke ne....ponekad se pitamo sta bi bilo da smo nastavili ali o to su samo nagadjanja...
Tirkiz

#3 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by Tirkiz »

meni ovo lici na jednu pjesmu :

zenis onu koja ti je sudjena, svidjalo se to tebi ili ne. takva je sudbina i to se MORA prihvatiti.
callmethebreeeze

#4 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by callmethebreeeze »

kad se ovo pitanje potegne, meni na pamet padne drug tito koji je mudro rekao: zivite kao da nikada nece biti rata, a spremajte se kao da se sutra zaratiti. to se moze prenijeti i na vezu. meni kad je fino uzivam, kad zaskripi pokusam popraviti, ako ne ide, ili se ne isplati, kupujem novo... mislim da su razmisljanja zasnovana na teoriji ssbbkbb mozda dobra za ubijanje vremena, ali kontraproduktivna za dusevno stanje. samo naprijed treba ici!
:D
zelenashica

#5 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by zelenashica »

Nikad sebi ne postavljam pitanja na koja ne znam odgovor :D prema tome kako god da bi mi bilo s'nekim bivšim....ama kakve koristi kad je bivši :-D
callmethebreeeze

#6 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

zelenashica wrote:Nikad sebi ne postavljam pitanja na koja ne znam odgovor :D prema tome kako god da bi mi bilo s'nekim bivšim....ama kakve koristi kad je bivši :-D
da mu posaljes sliku s avatara, mozda bi se zamislio.
:D :dance: :run:
zelenashica

#7 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by zelenashica »

callmethebreeeze wrote:
zelenashica wrote:Nikad sebi ne postavljam pitanja na koja ne znam odgovor :D prema tome kako god da bi mi bilo s'nekim bivšim....ama kakve koristi kad je bivši :-D
:lol: :lol: :lol: neka hvala.rijetko kad napravim istu grešku ;-) a avatar eh........šta bi tek bilo da me vidi okice u okice :-)
callmethebreeeze

#8 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

zelenashica wrote:
callmethebreeeze wrote:
:lol: :lol: :lol: neka hvala.rijetko kad napravim istu grešku ;-) a avatar eh........šta bi tek bilo da me vidi okice u okice :-)
ne skreci s teme!
zelenashica

#9 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by zelenashica »

callmethebreeeze wrote:
zelenashica wrote:
callmethebreeeze wrote:
ne skreci s teme!
de ba kakve teme..... :D kad su halteri bili tema :lol: :lol: :lol: šalim se naravno..eto rado bi ima poslala da znam gdje su ;-) da ih malkice zaintrigiram :razz:
callmethebreeeze

#10 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

nisu halteri tema, vec vasa ladacki. ja mislim da insan ne treba da se varaca u proslost, ali to je, na zalost, puno lakse reci, nego uraditi.
zelenashica

#11 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by zelenashica »

callmethebreeeze wrote:nisu halteri tema, vec vasa ladacki. ja mislim da insan ne treba da se varaca u proslost, ali to je, na zalost, puno lakse reci, nego uraditi.
pa dobro ne moraš baš biti tako ozbiljan :roll: :sad: :D ...mislim ok je tvoja teza da se na prošlost ne treba vraćati,slažem se....
Kristijana

#12 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by Kristijana »

Onaj ko je glup pa pored voljene zene ozeni drugu, i zasluzio je takvu sudbinu. Mislim, ocaj, flasa, Vaso Ladacki i to...
Ali, sve se da popraviti, pa i to... Treba samo htjeti. I na koljena pasti, boriti se za svoju ljubav. Medjutim, ovi danasnji metroseksualci su prave placipicke, pa se zene reda radi, naprimjer Kristijan iz Doline sunca, ozeni Irenu a zaljubio se u Evu, koja munjara... :D
callmethebreeeze

#13 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

zelenashica wrote:
callmethebreeeze wrote:nisu halteri tema, vec vasa ladacki. ja mislim da insan ne treba da se varaca u proslost, ali to je, na zalost, puno lakse reci, nego uraditi.
pa dobro ne moraš baš biti tako ozbiljan :roll: :sad: :D ...mislim ok je tvoja teza da se na prošlost ne treba vraćati,slažem se....
nisam ozbiljan, nego pijem vino, pa zaboravim staviti ovog smajlija.
callmethebreeeze

#14 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Kristijana wrote:Onaj ko je glup pa pored voljene zene ozeni drugu, i zasluzio je takvu sudbinu. Mislim, ocaj, flasa, Vaso Ladacki i to...
Ali, sve se da popraviti, pa i to... Treba samo htjeti. I na koljena pasti, boriti se za svoju ljubav. Medjutim, ovi danasnji metroseksualci su prave placipicke, pa se zene reda radi, naprimjer Kristijan iz Doline sunca, ozeni Irenu a zaljubio se u Evu, koja munjara... :D
ni meni nisu jasni ti koji ozene drugu 'sem one koju vole, ali to je mozda do sudbine klete.
Kristijana

#15 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by Kristijana »

[/quote]

ni meni nisu jasni ti koji ozene drugu 'sem one koju vole, ali to je mozda do sudbine klete.[/quote]

:lol: :lol: :lol:

Nije ba sudba kleta, nego debili, kad ti kazem. Mekusni i ko od papira. Posle im djavo kriv. :evil:
callmethebreeeze

#16 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Kristijana wrote:
ni meni nisu jasni ti koji ozene drugu 'sem one koju vole, ali to je mozda do sudbine klete.[/quote]

:lol: :lol: :lol:

Nije ba sudba kleta, nego debili, kad ti kazem. Mekusni i ko od papira. Posle im djavo kriv. :evil:[/quote]

sto bi pjesnik rekao, mene je ucilo vrijeme da ne generalizujem i da nikada ne kazem nikad.
zelenoka

#17 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by zelenoka »

Eh, kad musko nema muda da ozeni onu koju voli, nego neku stotu koja bolje pase mami, babi & komsinici....pa onda placi kasnije bivsoj kad nije sretan u braku.

Bljak, kad se samo sjetim :D daleko mu kuca od moje bila :mrgreen:
howyesno

#18 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by howyesno »

sandra01 wrote:Dragi moji forumasi,ovo tema je posvecena samo onima koji su vec u braku.
Pitanje je:
pitanje na koje neces naci valjan odgovor. ako si napravila svoj izbor, on je takav kakav je i pokusaj od njeg napraviti najbolje sto znas.
ako ne uspijes svakako znas sta te slijedi a s druge strane te sigurno ne ceka princ na bijelom konju, prije ce imati obratne uloge.

ako su male razlike i problemi ja sam uvijek za to da se pokusa naci neko rjesenje za iste. ako su pak velike razlike medju partnerima mislim da je bolje razici se nego cijeli zivot natezati i na kraju ne znas u sta ti zivot prodje.

a prica sta bi bilo kad bi bilo je bezze. sta god da je bilo, da je vrijedilo i odrzalo bi se.
Krvotok

#19 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by Krvotok »

Pitanje je:
Mislim da nema te, ili tog, koji se nije zamislio nad mogućnošću, a i ljudski je. Budeš sa nekim, više niste skupa, bez obzira na razloge, i da ti je u braku med i mlijeko, nisi stoka da nemaš sjećanja i pitanja šbb kbb. I pitaš se, nakon godina i godina, da si možda nekad postupio drugačije, ali tada si mislio tako, tada i ako nisi bio mudar uradio si tako, jer naglost i vatra se ne pali u zrelom dobu, već kada si mlad, i tvoja greška ima opravdanje jer naprosto tako si se osjećao tada, i bio to što jesi tada. I ko se nikad nije upitao taj ni volio nije, njemu su ženu našle provodadžike. Neko reče, kad nema velikih ljubavi, dobre su i male, slažem se jer se tako nekako nastavlja život...I dok si čovjek pitaćeš se, a kada prestaneš, znaćeš da si umro, ili makar zaboravio, što je isto.
Gospoda Ministarka

#20 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 09:31, edited 1 time in total.
djana h

#21 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by djana h »

Ne pitam se nikad SBB-KBB :lol:
Ozbiljno,cemu se pitati,da sam htjela i zeljela bilo bi drugacije.Izabrala sam najboljeg i ni dan-danas se ne kajem.Inace ,mislim da samo oni koji su u nekoj kusnji ili smatraju da su pogrijesili misle o onome sta bi se desilo da su se udale/ozenili onu /onoga.
Imala sam poprilican broj deckih,ali ni sa jednim nisam ni razmisljala o braku,jednostavno nismo bili dosli do te faze u vezi.S mojim muzicem sam od pocetka nekako imala tu ozbiljnost i poglede u buducnost koji su podrazumjevali brak.Nekako se to od pocetka osjeti,barem je tako kod mene bilo.
Cim se neko zapita stabi bilo,kad bi bilo,to je znak da mu u sadasnjoj vezi nesto ne stima.
kmirsad

#22 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by kmirsad »

đana, đana...ovom mišljenju treba dodati još samo malo crvene, žute, roza i plave... pa da bude dovedeno do školski idealnog, do savršenstva... :-D
ilija cvorovic

#23 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by ilija cvorovic »

kmirsad wrote:đana, đana...ovom mišljenju treba dodati još samo malo crvene, žute, roza i plave... pa da bude dovedeno do školski idealnog, do savršenstva... :-D
A muzička podloga - Niko kao Bane ( Đ. Balašević).
djana h

#24 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by djana h »

kmirsad wrote:đana, đana...ovom mišljenju treba dodati još samo malo crvene, žute, roza i plave... pa da bude dovedeno do školski idealnog, do savršenstva... :-D
Dodaj slobodno :lol:
Zar je "skoro savrseno" nemoguce misliti ili dozivjeti?
chuchumbamayumbe

#25 Re: Nju da sam zenio,ne bi tako uvenuo...

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam se samo pokajao sto se nismo ranije "skontali"...Pcelica Maja i ja. 8-)
Naime, isli smo u isti razred 8 godina osnovne i ja sam uvijek bio zaljubljen u nju. I to su izgleda svi znali, svi osim nje. :D
I bili smo svo vrijeme u kontaktu, lafo najbolji prijatelji (ja njoj garant jesam bio neko na koga je gledala kao na najboljeg prijatelja, a ona meni? Tesko.)
I eto, sto kaze ona narodna "sudbina je tako htjela", na kraju smo se i uzeli.
Dvoje djece.
Taman da me prevari veceras sa nekim, ja se opet ne bih pokajao, jer su se, ako nista, ispunili moji snovi iz osnovne skole!
:thumbup: 8-)
Post Reply