Hajd dobro, necu viseseln wrote:Ne diraj u rane, ziva bila.plain vanilla wrote:A Stelekt?
Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#826 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
- seln
#827 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Znas kako je, obicno ovako upadnemo u pricu kako je prije bilo bolje...plain vanilla wrote:Hajd dobro, necu viseseln wrote:Ne diraj u rane, ziva bila.plain vanilla wrote:A Stelekt?
vaistinu, puno toga nije bilo bolje, ali jedno definitivno jeste: raja i provod.
Kako je izgledao izlazak u to vrijeme, tzv. runda ili tura?
Prvo na cevape, vec po ukusu ili sklonosti: Sarajka, Limenka ili ona kod pijace, zaboravio sam ime... a ako si bas prozdrljiv, onda Shela kod Nume.
Ako si to vece namjeravao bariti, onda naravno bez luka.
Poslije toga na pivu kod Piketa ili neki srodan lokalitet.
Vece se zavrsavalo u Stelektu, a ljeti na platou Mejdana, gdje je bila ljetna svirka na otvorenom.
Ja sam uvijek imao dvije lijeve noge za ples, ali u Tuzli je bilo fakat dobrih plesaca, pa je bio ceif cugati bijelo vino i gledati kako plesu.
Runda danas?
Prvo kebab u nekoj od onih bezbrojnih prcvarnica koje se svako malo otvaraju i nestaju.
Onda nargila sa brudama. A kraj u nekom "disko klubu", u kojem dere turbo folk, skacuci kao budala, ili u onom smijesnom kolu, gdje se svi uhvate za ruke (podignute u visinu ramena) i vrte se u krug, rukama izvodeci pokrete koji su mene uvijek podsjecali na bregastu osovinu.
Novo vrijeme, jebi ga... i tu ne pomazu ni pare, ni parkirana bijesna limuzina, ni markirana odjeca.
p.s. Neki dan, na poslu (ljetno vrijeme, pa manje posla) pade mi na pamet muzika koja je svirala u to vrijeme. Bilo je fakat fenomenalne muzike, ali bilo je i onih Italo-disko sranja. I znas ono kad ti se neka misao uvuce u glavu, pocnem traziti bas tu bezveznu muziku, a sjecao sam se samo par rijeci...
sjeca li se neko ovoga?
- plain vanilla
#828 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Ja sam ipak mladja
, stigla jednom u Pelikan otici, kod Piketa koji put vise, ali sam na Stelekt izlazila.
Kad smo kod cevapa, prica mi stariji drug kako su isli u Sloznu bracu na cevape. Jednom prilikom narucili cevape, a kad je ovaj donio, oni isprebacivali, pa kao u jednoj partizanci sedam umjesto pet cevapa i naravno prijavili konobaru 'gresku'. Kazu da je u kuhinji lom bio poslije
Kad smo kod cevapa, prica mi stariji drug kako su isli u Sloznu bracu na cevape. Jednom prilikom narucili cevape, a kad je ovaj donio, oni isprebacivali, pa kao u jednoj partizanci sedam umjesto pet cevapa i naravno prijavili konobaru 'gresku'. Kazu da je u kuhinji lom bio poslije
-
Heller
#829 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Čuo sam za ćevape kod Složne Braće.
-
dječak sa šibicama
#830 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
ne znam gdje bi ovo, a sjecam se tragedije ko klinac, kad su izvlacili mrtve i prezivjele ako ih je bilo, i direktan prijenos sahrane
da ne bude bas skroz zaboravljeno

da ne bude bas skroz zaboravljeno

- Mea_parvitas
#831 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Cini se kao super mjesto za zabaviti se
Treba naletiti podjahkad
https://tuzlanski.ba/carsija/zabava-bez ... anka-foto/
https://tuzlanski.ba/carsija/zabava-bez ... anka-foto/
- samsonsam
#832 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Prvo dvije "s nogu" u Fadilovoj kafani, zatim uletis u (zonu sumraka) Fokus. Poslije fajronta standard padne u Sarajci partizanka, onda se uleti na produzetke kod koga je prazan stan (zimska tura)....
Kako je izgledao izlazak u to vrijeme, tzv. runda ili tura?
Prvo na cevape, vec po ukusu ili sklonosti: Sarajka, Limenka ili ona kod pijace, zaboravio sam ime... a ako si bas prozdrljiv, onda Shela kod Nume.
Ako si to vece namjeravao bariti, onda naravno bez luka.
Poslije toga na pivu kod Piketa ili neki srodan lokalitet.
Vece se zavrsavalo u Stelektu, a ljeti na platou Mejdana, gdje je bila ljetna svirka na otvorenom.
Ja sam uvijek imao dvije lijeve noge za ples, ali u Tuzli je bilo fakat dobrih plesaca, pa je bio ceif cugati bijelo vino i gledati kako plesu.
Runda danas?
Prvo kebab u nekoj od onih bezbrojnih prcvarnica koje se svako malo otvaraju i nestaju.
Onda nargila sa brudama. A kraj u nekom "disko klubu", u kojem dere turbo folk, skacuci kao budala, ili u onom smijesnom kolu, gdje se svi uhvate za ruke (podignute u visinu ramena) i vrte se u krug, rukama izvodeci pokrete koji su mene uvijek podsjecali na bregastu osovinu.
Novo vrijeme, jebi ga... i tu ne pomazu ni pare, ni parkirana bijesna limuzina, ni markirana odjeca.
Do zadnje cigare i case se djelilo. Svi smo manje vise isto nosili od garderobe.
Ljetna tura je imala manje varijacije. Ponekad kod Ismeta cvrlje umjesto Fadila,onda na Stelekt ili Teleks a zavrsavalo se na garazama,na otvorenom, ostatak noci.
p.s.
Ko se sjeca jos Bejtule?
- samsonsam
#833 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
E moj ti onaj primuse, boza je to ,pice nase mladostisumirprimus wrote:eh da ti znas ljudi maksuz dodju s flasama da naspu boze.
Volio sam je uvijek a kad sam se ozenio i punici nosio
-
sumirprimus
#834 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
kakvi cepavi kod slozne, pa tamo se otakako znam islo na poljev? 
partizanka otkad to nisam cuo...
- seln
#835 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Sad se to zove "bula".sumirprimus wrote:k
-
sumirprimus
#836 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
nije ba sad je srednja...
bila je jedno vrijeme ljiljanka...
- plain vanilla
#837 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
joj sjecam se tog periodasumirprimus wrote:nije ba sad je srednja...
- seln
#838 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Vidis kako je govor uvijek pokazatelj postojeceg stanja i mentaliteta...plain vanilla wrote:joj sjecam se tog periodasumirprimus wrote:nije ba sad je srednja...
Doduse, kako je krenulo, uskoro bi se mogla zvati "nedostizna".
- plain vanilla
#839 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
i dokaz pokusaja silovanja jezikaseln wrote:Vidis kako je govor uvijek pokazatelj postojeceg stanja i mentaliteta...plain vanilla wrote:
joj sjecam se tog perioda
Doduse, kako je krenulo, uskoro bi se mogla zvati "nedostizna".
'partizanka' protjerana kao simbol neceg loseg
- Maraschino
#840 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
a panonika u limenci?
- plain vanilla
#841 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Panonika u limenci? Ne razumijem sta pitasMaraschino wrote:a panonika u limenci?
-
omar little
#842 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
islo se i na cevape. brzi su bili i na dobroj, usputnoj lokaciji. poljev bio popularan jer je bio jeftin, taman za skolaracki dzep.sumirprimus wrote:kakvi cepavi kod slozne, pa tamo se otakako znam islo na poljev?
- Maraschino
#843 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Povremeno ali ne bas cesto odem tamo pojesti cevape i tazim srednju a ona meni ponavlja ''panonika''.plain vanilla wrote:Panonika u limenci? Ne razumijem sta pitasMaraschino wrote:a panonika u limenci?
Dobro, rekoh daj tu panoniku.
- seln
#844 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Cuuuj?Maraschino wrote:Povremeno ali ne bas cesto odem tamo pojesti cevape i tazim srednju a ona meni ponavlja ''panonika''.plain vanilla wrote:Panonika u limenci? Ne razumijem sta pitasMaraschino wrote:a panonika u limenci?![]()
Onda se u Sarajki bezbeli srednja zove "korzo", a kod Zlaje "sodaso" (samo resh pecena
- plain vanilla
#845 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
evo, moradoh guglatiMaraschino wrote:
Povremeno ali ne bas cesto odem tamo pojesti cevape i tazim srednju a ona meni ponavlja ''panonika''.![]()
Panonika je sa sedam cevapa
nisam bila u Limenci 100 godina, pa pojma nemam
ima i Ljiljanka

-
sumirprimus
#846 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Meni se iskreno limenka pokvarila skroz.
I zato tamo vise i ne idem.
- plain vanilla
#847 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
pa narucis i dobijes cevape dok trepnes okomsumirprimus wrote:Meni se iskreno limenka pokvarila skroz.
oni peku masu cevapa, pa kad narucis, to jos malo procvrljaju i donesu ti
tamo uglavnom ide dijaspora i gosti
-
LongDong
#848 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Bilo tako oduvijek , međutim u zadnjih otprilike godinu idem često u limenku i promijenili su koncept
Sad ako naglasiš kakve želiš ćevape (reš, manje polivene, više) takve i dobiješ... i nema više onog da kad naručiš porcija se ekspresno nađe na stolu... otprilike 10-ak minuta čekanja i baš sam prijatno iznenađen uslugom kao i kvalitetom.
Sad ako naglasiš kakve želiš ćevape (reš, manje polivene, više) takve i dobiješ... i nema više onog da kad naručiš porcija se ekspresno nađe na stolu... otprilike 10-ak minuta čekanja i baš sam prijatno iznenađen uslugom kao i kvalitetom.
- plain vanilla
#849 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
mozda je tako, stvarno ne znam, nisam tamo bila godinama jer zapravo nisam neki ljubitelj cevapa, jedem ih samo zbog lepineLongDong wrote:Bilo tako oduvijek , međutim u zadnjih otprilike godinu idem često u limenku i promijenili su koncept
- Bloo
- Globalna šefica
#850 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Crazy woman.plain vanilla wrote:mozda je tako, stvarno ne znam, nisam tamo bila godinama jer zapravo nisam neki ljubitelj cevapa, jedem ih samo zbog lepineLongDong wrote:Bilo tako oduvijek , međutim u zadnjih otprilike godinu idem često u limenku i promijenili su koncept