Ali da je najljepša,NAJLJEPŠA JE
Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
- 1919
#151 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Pitao bih vas da živite u Tuzli
Kada prođeš gradom pogotovu Korzom pa dok te svi "odmjere" s kim si,šta si obukao,jel ti to momak/cura ili samo ste prijatelji (mada na kraju bude da se zabavljate) itd itd.
-
silver testelone
#152 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
za seljakluk kraj Jale su krivi seljaci, koji ostavljaju deponije smeća... i da je nekom u vlasti to u interesu, lako bi se riješilo... ali ne, lakše je napadati sve kolektivno koji tu izlaze... Meni lično je to najbolje mjesto za opustit se tokom ljetnih noći, kad se nema obaveza... i često tu s kolegama s faksa sjedim, ali nikad ništa iza sebe ne ostavljamo na neprikladnim mjestima, čak pokupimo i tuđe u blizini što bude usput... i zašto radi pojedinaca da i normalni ispaštaju kojih ima takođe velik broj... Ekološka svijest i seljački mentalitet vlada kod većine u našoj zemlji, ali sistem kazni bi to mogao promijeniti... ali eto...harač wrote:ne mogu sad da se sjetim ko je kazao (izet sarajlić?): "tuzla je lijep grad, al' se nemaš pored čega slikati."
to je naročito izraženo ako se poredi sa sarajevom, BL, a naročito mostarom, pa i bihaćem. tuzla je dugo bila, i više nego "socijalistički", industrijski grad [zenica je čak i gora]. nakon što je pola kulturno-historijskog nasljeđa potonulo, jedina stvar pored koje si se mogao slikati bila je ona ulazna kapija stare medrese na skveru. danas je situacija znatno drugačija. tuzla je divan grad, sjajnih ljudi.
[još da nema onog seljakluka kraj jale, i onih deponija smeća koje ostanu nakon tih sijela "omladine", opći utisak bio bi i bolji]
- Ivo Lola
#153 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
e vidi silver....
sinoc sam bio na jali i deponije smeca su ostavljali i "seljaci" sa poznatim tuzlanskim prezimenima, naravno necu ti sad rec koja su to
cisto da se zna seljak moze biti rodjen i na kapiji i na mejdanu i na bulevaru, on je seljak zato sto mu je takav mentalni sklop nema veze gdje je rodjen
sinoc sam bio na jali i deponije smeca su ostavljali i "seljaci" sa poznatim tuzlanskim prezimenima, naravno necu ti sad rec koja su to
cisto da se zna seljak moze biti rodjen i na kapiji i na mejdanu i na bulevaru, on je seljak zato sto mu je takav mentalni sklop nema veze gdje je rodjen
-
silver testelone
#154 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
znam ja to sve, na takve seljake sam i mislio... znam ih i ja dosta... najgore je petkom ili subotom, ujutro ne može se proći tuda od smeća... al nismo svi isti, iako nas je malo... nije mi jasno u čemu je problem prošetat 2 metra... baš neku noć vidim grupa sjedi na klupi, a preko puta njih 2 metra ima mjesto za smeće, ono drveno čudo, posebno razdvojeno papir, staklo, plastika... i džaba što im je tu pred očima, kad su završili sijelo, samo ustadoše sa klupe i odoše, a smeće ostade na klupi i pored :SIvo Lola wrote:e vidi silver....
- 1919
#155 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Sve ovo što si rekao je tačno odn. kako se u narodu kaže "ponio/la od kuće"Ivo Lola wrote:e vidi silver....
- insomnia78
#156 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
I u 11 kapakmalac neznalac wrote:fina raja, kulturna narod neostrascen nacionalizmom, niko te nepita sta si niti ko si...Shacii wrote:hajde da te čujem 3 stvari koje su te oduševile u TZ?
Univerziteti,zdravstvo panonsko jezero,modrac jezero...
poprilican broj atraktivnih lokala, pozoriste...
s' moje sokocalo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#157 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
u 11 idemo u mrak, ne otezemo vazdan 
- plain vanilla
#158 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
vjeruj zensku kad lazemalac neznalac wrote:Tako dakle a vamo lafo sve fine cure... Ta se prica stalno prosipa nama naivnim seljacimaplain vanilla wrote:u 11 idemo u mrak, ne otezemo vazdan![]()
- NeonFelin
#159 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Lijepa moja Tuzla i moje FUKARE.
Last edited by NeonFelin on 08/09/2012 01:03, edited 1 time in total.
- NeonFelin
#160 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Ooooooo
Na istok pogledaj sad ti
Mene ćeš tamo vidjeti
Sa rukom visoko u zrak
Slobodi svojoj pjevam jaaa
Na istok pogledaj sad ti
Mene ćeš tamo vidjeti
Sa rukom visoko u zrak
Slobodi svojoj pjevam jaaa
- NeonFelin
#161 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Neka druge lige,trebalo je to,da se cistka napravi.
- Ivo Lola
#162 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
bogami ne ide bas cistka, barem ne gledajuci rezultate
mater im jebem lopovsku
mater im jebem lopovsku
- NeonFelin
#163 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Mozda nam treba trecaIvo Lola wrote:bogami ne ide bas cistka, barem ne gledajuci rezultate
mater im jebem lopovsku
Neka brate,pravi ljudi ce uvijek doci na utakmicu kad god i gdje god da igramo. Treba se dosta napraviti da pravi ljudi dodju u vodstvo.A ne papani.
-
Heller
#164 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina
u 11 maloljetnice odu kuci i vecini vise nije zanimljivomalac neznalac wrote:Nije valjda fajront u 11 ? Nisam ja tuzlak... Nemam pojma da je tako ?.insomnia78 wrote:
I u 11 kapak
s' moje sokocalo
- plain vanilla
#165 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Sretan vam Dan oslobodjenja Tuzle

-
emirolini
#166 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Sretan dan Tuzle!!
- plain vanilla
-
Great Cornholio
#168 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
E vala ja bih ovaj kip bolje napravio, bijagi neki umjetnik ga napravioplain vanilla wrote:
- plain vanilla
#169 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
napravi, ko ti brani 
-
Great Cornholio
#170 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Nemam za to, kažu, diplomuplain vanilla wrote:napravi, ko ti brani
Nego, eno nam popravljaju "skver", sad se više neću morati moliti Bogu, kad nekom pođem na dženazu, il sahranu, pa kad autom krenem iz "Šeste bosanske" na skver, neću morati moliti Boga da me sačuva, da preživim "skver" i živ stignem do komemomorativnog centra"
- plain vanilla
#171 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
pa rijetko se dogadjaju sudari tu...bez obzira sto je konfuznoGreat Cornholio wrote:Nemam za to, kažu, diplomuplain vanilla wrote:napravi, ko ti brani![]()
![]()
Nego, eno nam popravljaju "skver", sad se više neću morati moliti Bogu, kad nekom pođem na dženazu, il sahranu, pa kad autom krenem iz "Šeste bosanske" na skver, neću morati moliti Boga da me sačuva, da preživim "skver" i živ stignem do komemomorativnog centra"![]()
ma Jasko cuda pravi, pa vi njega opet ruzite
-
Great Cornholio
#172 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Ma ne "komplikuju" svi, ja jednom vidio kako jedan "vehabija" Sžutim golfom "presiječe" skver, idući od kina "Mladost" prema skveru, fino čovjek "smota" lijevo odmah nakog pješačkog, i hitro se uputi prema "komemorativnom".plain vanilla wrote:
pa rijetko se dogadjaju sudari tu...bez obzira sto je konfuzno
ma Jasko cuda pravi, pa vi njega opet ruzite
Izgleda da je polagao u auto-školi " Jusuf Barčić"
- plain vanilla
#173 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Great Cornholio wrote:
Ma ne "komplikuju" svi, ja jednom vidio kako jedan "vehabija" Sžutim golfom "presiječe" skver, idući od kina "Mladost" prema skveru, fino čovjek "smota" lijevo odmah nakog pješačkog, i hitro se uputi prema "komemorativnom".
Izgleda da je polagao u auto-školi " Jusuf Barčić"![]()
ali stvarno, ljudi se zbune, nemaju pojma ni kuda da idu ni ko ima prednost
zato i kazem da i nema puno udesa tu...
kriticnija je ona raskrsnica kod Batve
-
Great Cornholio
#174 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Šta se smiješ, to je za plakat'plain vanilla wrote:Great Cornholio wrote:
Ma ne "komplikuju" svi, ja jednom vidio kako jedan "vehabija" Sžutim golfom "presiječe" skver, idući od kina "Mladost" prema skveru, fino čovjek "smota" lijevo odmah nakog pješačkog, i hitro se uputi prema "komemorativnom".
Izgleda da je polagao u auto-školi " Jusuf Barčić"![]()
![]()
![]()
![]()
ali stvarno, ljudi se zbune, nemaju pojma ni kuda da idu ni ko ima prednost
zato i kazem da i nema puno udesa tu...
kriticnija je ona raskrsnica kod Batve
Eto reci Jaski da postavi semafore i na toj raskrsnici kod Batve, a i na onoj kod bolnice Kreka, fakat je na te dvije raskrsnice najviše ljudi glavu izgubilo
- Platformas
#175 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "
Realno, najbolji grad u BiH.