Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Locked
Dozer

#51 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

MuaDib wrote:Građani BiH koji se izajsne kao Bosanci i/ili Hercegovci, će biti najznačajnije vezivno tkivo bosanske države, a to smeta konsititutivnim etnokratama.
Tacno tako :thumbup: :bih:

@Havatar
Bitno je posto je ovo tema o tome i radi se o uplitanju njemackih parlamentaraca u unutrasnje stvari i ucestvovanje u raslojavanju Bosnjaka i na takvoj temi pricati i kritikovati sto Bosnjaci pozivaju Bosnjake da se izjasne kao Bosnjaci je vrijedjanje inteligencije svakom ko cita ovu temu. A nisi ni svjestan koliko grijesis kad kazes to za mene i SDA.
Samo totalno zatupljen i zadojen mozak i um mogu iz onoga sto je napisao kao preporuka Njemaca "procitati" da se radi o uroti protiv jadnih Bosnjaka.
Ljudi su se obratili svim gradjanima BiH, a ne samo Bosnjacima. To sto si ti paranoican, ipak je samo tvoj problem. A oslikava i nivo inteligencije, nazalost...

Sto se Sejfudina Tokica tice - jadni su oni koji i jednu jedinu rijec iz njegovih usta prihvataju kao relevantnu. Dovoljno mu je samo pogledati zivotni opus, sto karijerni, sto privatni, i pametnom je sasvim dovoljno da shvati o kakvom imbecilu se tu radi.
Zivo me zanima ko ga sad placa da vodi ovu BJBB kampanju... Srebrenicu je i te kako unovcio, a sada ce i ovu manipulaciju nad Bosnjacima takodjer dobro unovciti. Steta sto to upravo Bosnjaci ne uvidjaju...
VjecitiStudent

#52 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by VjecitiStudent »

Ako se izjasnim kao Bošnjak, hoću li imati grijanja, vode i javnog prevoza ove zime?
area51

#53 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by area51 »

muzicar_iz_parka wrote:Šta ponuditi popisivačima za jest i popit, jel se smiju pipati popisivačice?
Jbga,bruka nekih pitanja.Neće iz kuće izaći za dva sata,moRe se i pojest i popit i zguzit :D
Havatar

#54 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

Dozer wrote:
MuaDib wrote:Građani BiH koji se izajsne kao Bosanci i/ili Hercegovci, će biti najznačajnije vezivno tkivo bosanske države, a to smeta konsititutivnim etnokratama.
Tacno tako :thumbup: :bih:

@Havatar
Bitno je posto je ovo tema o tome i radi se o uplitanju njemackih parlamentaraca u unutrasnje stvari i ucestvovanje u raslojavanju Bosnjaka i na takvoj temi pricati i kritikovati sto Bosnjaci pozivaju Bosnjake da se izjasne kao Bosnjaci je vrijedjanje inteligencije svakom ko cita ovu temu. A nisi ni svjestan koliko grijesis kad kazes to za mene i SDA.
Samo totalno zatupljen i zadojen mozak i um mogu iz onoga sto je napisao kao preporuka Njemaca "procitati" da se radi o uroti protiv jadnih Bosnjaka.
Ljudi su se obratili svim gradjanima BiH, a ne samo Bosnjacima. To sto si ti paranoican, ipak je samo tvoj problem. A oslikava i nivo inteligencije, nazalost...

Sto se Sejfudina Tokica tice - jadni su oni koji i jednu jedinu rijec iz njegovih usta prihvataju kao relevantnu. Dovoljno mu je samo pogledati zivotni opus, sto karijerni, sto privatni, i pametnom je sasvim dovoljno da shvati o kakvom imbecilu se tu radi.
Zivo me zanima ko ga sad placa da vodi ovu BJBB kampanju... Srebrenicu je i te kako unovcio, a sada ce i ovu manipulaciju nad Bosnjacima takodjer dobro unovciti. Steta sto to upravo Bosnjaci ne uvidjaju...
A zbog cega tebi ne smeta uplitanje njemackih parlamentaraca u unutrasnje stvari Bosne posto tvrdis da si za jaku Bosnu :?: Time si sam pokazao da tvrdnja da su jedino etnicki Bosanci za Bosnu a svi koji se drugacije izjasne protiv jeste jedna obicna laz .
Naslovnica

#55 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Naslovnica »

Ja ću se izjasniti kao Bosanac i Hercegovac.
Havatar

#56 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

VjecitiStudent wrote:Ako se izjasnim kao Bošnjak, hoću li imati grijanja, vode i javnog prevoza ove zime?
Ako se ne izjasnis kao Bosnjak sigurno hoces , rekli njemacki parlamentarci :oops:
Shahab

#57 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Shahab »

VjecitiStudent wrote:Ako se izjasnim kao Bošnjak, hoću li imati grijanja, vode i javnog prevoza ove zime?
:lol:
Dozer

#58 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Sreco...etnicki "Bosanci" ne postoje. Koliko je ovo tesko za shvatiti?
I ne vidim zasto bi mi smetalo "uplitanje" njemackih parlamentaraca - ljudi su samo rekli sustu istinu.

Ukratko - svi oni koji su za ovu drzavu u njenim postojecim granicama, za normalan zivot, za umanjenje rizika od novih idiotluka zvanih sukob i rat, oni ce BHS etno-nacionalistima jasno reci DOSTA JE tako sto ce na pitanje br. 24 o etnickoj/nacionalnoj pripadnosti odgovoriti sa upisivanjem "bosanskohercegovacka" u polja za to, ili jendostavno nece odgovoriti na to pitanje uopste.
Istovremeno, u polje "Drzavljanstvo" ce upisati - bosanskohercegovacko.
Last edited by Dozer on 01/10/2013 11:21, edited 1 time in total.
Banksy

#59 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Banksy »

Havatar wrote:
Banksy wrote:
akcid wrote: Da, nažalost.
Dobro je da je ovo rekao, da se zna šta je u pozadini svega, šta je konačni cilj.

Ako nas bude preko 50% onda je BiH nacionalna država Bošnjaka ...

Stvarno sramota da drzava u kojoj su Bosnjaci vecina bude nacionalna drzava Bosnjaka :skoljka:
Sramota je da se takva namjera umotava u ''budi Bošnjak'' kampanje, ali dobro je da je na koncu ipak i izrečena.
Ovakve izjave, naravno, samo dodatno homogeniziraju već skoro sasvim homogenizirane Srbe i Hrvate.
Pesimistično, ali predviđam 0,5 % Ostalih ...
O'zone
Globalni moderator

#60 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by O'zone »

Jel zna neko do kada je radno vrijeme ovih popisivača?

Sad me stara zove kaže evo došli da popisuju. Ja joj rekoh neka im kaže da dođu iza 17:00 kad se supruga i ja vratimo sa posla.

Glupo mi da se popisuje i hoda naokolo a zna se da je pola stanova prazno a ljudi rade pa ćemo na kraju svi morati ići i gužvati se po popisnim centrima danam nebi odrezali kaznu :-)
Banksy

#61 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Banksy »

O'zone wrote: Glupo mi da se popisuje i hoda naokolo a zna se da je pola stanova prazno a ljudi rade pa ćemo na kraju svi morati ići i gužvati se po popisnim centrima danam nebi odrezali kaznu :-)
Zna li ko kolika je kazna ili koja je sankcija ako se ne budemo htjeli popisati?
O'zone
Globalni moderator

#62 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by O'zone »

E vidi ti ove gluposti i kaže sve je spremno a na kraju ispade na ništa nije spremno i da će (a sigurno hoće) svako moći da vršlja po popisnom materijalu i radi sa njim skoro šta hoće. Čak nema ni popisanog sporazuma o zaštiti podataka
Za popis (ne)spremni

Popis stanovništva i domaćinstava u BiH je počeo jutros u devet sati i trajat će do 15. oktobra. Iako je sve počelo i sada nema povratka, čini se kako su problemi brojni i da se nadležne institucije nisu baš najbolje spremile.

U sinoćnjem Dnevniku 2 FTV-a gostovao je Fadil Fatić, zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH, koji je iznio niz problema s kojima starta popis.

Još je problematično pitanje lokacije za skladištenje popisnog materijala, za koje tvrde da je u završnoj fazi i da će biti u Istočnom Sarajevu.

"Što se tiče skladištenja popisnog materijala, danas sam dobio odluku direktora Agencije Zdenka Milinovića, u kojoj stoji da je on izabrao određenu lokaciju, a ja mogu da tvrdim da je ta odluka u suprotnosti sa zakonom", rekao je Fatić.

"Što se tiče tehničkih priprema za popis stanovništva, nije usvojena metodologija o registrima teritorijalnih jedinica, a bez nje se ne mogu kvalitetno raditi dalji postupci. Entitetske institucije nisu dostavile podatke koje smo mi tražili, a to se odnosi na vektorske krugove, a pomoću vektorskih linija mi možemo napraviti kartografski sistem, gdje ćemo tačno pratiti šta se dešava na terenu i imati kvalitetan monitoring popisa stanovništva", rekao je Fatić.

"Pored navedene metodologije uopšte ne postoji potpisan protokol o zaštiti podataka i baze podataka između Agencije i entiteskih zavoda za statistiku, što je nedopustivo, jer je to obaveza po Zakonu o popisu stanovništva BiH", istakao je Fatić.

Kazao je da je dodatni problem stvorilo odustajanje popisivača i instruktora, te da se obuke, koje bi trebale trajati najmanje pet dana, vrše u dan ili dva.

"Centralni popisni biro uopće nije usaglasio plan popisnih aktivnosti sa sadašnjim stanjem, niti je usvojio niz akata koji se odnose na kontrole kontingenata, logičke kontrole i sistem optičkog čitanja. Počinje popis, a ovo su sve tehnički i stručni problemi - ništa od toga nije završeno", naglašava Fatić.

Prema Fatićevim riječima, stvar je procjene nadležnih institucija da li popis može doći u pitanje i svako treba da snosi svoju odgovornost.

"Ja sam član Komisije za izbor centralne popisne lokacije. Na posljednjoj sjednici svoje mišljenje sam izdvojio - ostali članovi su na protivpravan način isključili više ponuđača iz dalje procedure odabira tako što su iskoristili neku mogućnost mišljenja državnog Pravobranilaštva, koje je samo po sebi kontradiktorno", kazao je zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH, dodavši da je Komisija dala zaključak da se angažuje pravni ekspert, koji će dati mišljenje da li je tenderska dokumentacija urađena u skladu sa zakonom ili ne.

Fadil Fatić (Foto: Anadolija)

Fatić je spomenuo i probleme u vezi sa Međunarodnim monitoring timom.

"Vijeće ministara ima zaključen sporazum sa Evrospkom komisijom o Međunarodnom monitoring timu. U principu, taj tim je imao afirmativnu ulogu, ali je bilo i kontradiktornih izjava. U jednom izvještaju su nešto konstatovali, a kasnije imate situaciju da u nekom daljem izvještaju govore suprotno prvom izvještaju", tvrdi Fatić.

Podsjetio je i da je Međunarodni tim dao preporuku da se Vijeće ministara uključi u rješavanje nekih metodoloških situacija koje su isključivo u nadležnost struke. U Zakonu o statistici u članu 21. navedeno je da se politika ne smije mješati u nadležnosti struke. "Međunarodni monitoring tim je uvukao politiku u popis stanovništva tako da mi na neki način imamo politički, a ne projekt struke i statistike, što je situacija za analize nekog nezavisnog tijela”, kaže Fatić.

"Još jedan bitan problem je što ne postoji procjena državnih instruktora i Agencije. Mi imamo oko 140 lokacija, gdje će popisivači dostavljati materijal za skladištenje. Mi nemamo informacije da li su te lokacije zaštićene i šta će se dešavati sa njima. Uopće ne postoji strategija zaštite podataka", izjavio je Fatić
Dozer

#63 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Od 9 do 21. I duzni su doci opet poslijepodne ako u stanu/kuci nema nikoga ili nedostaju stanari.

A nema potrebe da se ne popisemo. Ipak je to bitna stvar za drzavu zbog raznih aspekata. Revolt radi etno-nacionalistickih idiotarija se moze minimizirati neodgovaranjem na pitanja koja se ticu tih stvari.
VjecitiStudent

#64 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:
Ako se ne izjasnis kao Bosnjak sigurno hoces , rekli njemacki parlamentarci :oops:
Nisu njemački parlamentarci krivi što živimo u gradu koji sve više liči na ratno Sarajevo.
O'zone
Globalni moderator

#65 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by O'zone »

Banksy wrote:
O'zone wrote: Glupo mi da se popisuje i hoda naokolo a zna se da je pola stanova prazno a ljudi rade pa ćemo na kraju svi morati ići i gužvati se po popisnim centrima danam nebi odrezali kaznu :-)
Zna li ko kolika je kazna ili koja je sankcija ako se ne budemo htjeli popisati?
Kazna ide ovako
POGLAVLJE VI. KAZNENE ODREDBE

Član 43.
(Kazne za prekršaj uesnika u popisu)
Novanom kaznom u iznosu od 100 KM do 10.000 KM kaznit e se za prekršaj fiziko lice
obuhvaeno popisom ili lice koje je obavezno dati podatke o odsutnim lanovima domainstva,
odnosno roditelj, usvojitelj ili staratelj za dijete mlae od 15 godina ako odbije da odgovori na
pitanja u popisnim obrascima ili da netane i nepotpune odgovore.

Član 44.
(Kazne za nepostupanje po instrukcijama)
Novanom kaznom u iznosu od 100 KM do 10.000 KM kaznit e se sljedei uesnici u popisu
ili lice koje obavlja poslove i zadatke vezane za popis ako:
a) protivno volji lica obuhvaenog popisom utiu na to lice da se protiv svoje volje izjasni o
etnikoj ili nacionalnoj pripadnosti ili vjeri,
b) blagovremeno i na propisan nain ne obavljaju poslove popisa i
c) ne uvaju kao službenu tajnu sve podatke koji se odnose na njihove line, porodine i
imovinske prilike.

Član 45.
(Odluivanje o prekršajima)
Postupanje i nadležnost ovlaštenih organa u Bosni i Hercegovini koji odluuju o prekršajima
utvrenim u l. 43. i 44. ovog zakona odreeni su Zakonom o prekršajima BiH.
http://www.fzs.ba/Dem/Popis/Zakon_o_popisu-bh.pdf
Banksy

#66 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Banksy »

O'zone wrote:
Banksy wrote:
Kazna ide ovako
POGLAVLJE VI. KAZNENE ODREDBE

Član 43.
(Kazne za prekršaj uesnika u popisu)
Novanom kaznom u iznosu od 100 KM do 10.000 KM kaznit e se za prekršaj fiziko lice
obuhvaeno popisom ili lice koje je obavezno dati podatke o odsutnim lanovima domainstva,
odnosno roditelj, usvojitelj ili staratelj za dijete mlae od 15 godina ako odbije da odgovori na
pitanja u popisnim obrascima ili da netane i nepotpune odgovore.
Hvala.
Širok raspon, 100 do 10 000 KM ...
Zna li se šta određuje visinu kazne? Šta ako nikako ne želim da se popišem? :D
O'zone
Globalni moderator

#67 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by O'zone »

Banksy wrote: Hvala.
Širok raspon, 100 do 10 000 KM ...
Zna li se šta određuje visinu kazne? Šta ako nikako ne želim da se popišem? :D
Direktno i indirektno visinu kazne određuje tranša prema MMF-u i rupa u budžetu
animals

#68 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by animals »

Sve je ovo mlacenje slame..sta ste navalili na Bosnjake, nek se izjasnjavaju kao Bosnjaci, jos su svjeza iskustva iz rata..i Hrvati ce se izjasnjavati kao Hrvati kao i Srbi, Srbi...problem je druge prirode, i tesko ce BIH, izaci zadugo iz krize i postati normalna drzava..problem je nacionalizam i korupcija, a to se tesko iskorjeniva...nisu problem Bosnjaci vec Srbi u BIH, oni bi trebali da traze oprost i da pocnu da se ponasaju kao Bosanci i Hercegovci..ali ne vjerujem nesto da bi to oni htjeli..i dok je tako, nema od BIH, drzave..
BHCluster

#69 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by BHCluster »

akcid wrote:
Shahab wrote: Kada moja domovina bude Bošnjakistan pisaću se kao Bošnjak...
Sve više mi se čini da je i jedan od ciljeva inteziviranja i ekspanzije kampanje bošnjaštva upravo stvaranje pozicije za kreiranje Bošnjakistan države :(
A ovi druga dva naroda? Daj ba providan si.
Gojeni H

#70 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Gojeni H »

Dozer wrote: Sto se Sejfudina Tokica tice ... Srebrenicu je i te kako unovcio ...
@Dozer
Na koji je to nacin Sejfo uhajrio Srebrenicu?
Mozda nisam dobro informisan, ali ne znam da je on bilo sta znacajno radio u vezi tragedije Srebrenice.

Ovo je ozblijno pitanje. Sejfullaha u zadnje vrijeme samo gledam na "za svaku bolest trava raste" na TVTK.
Naslovnica

#71 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Naslovnica »

animals wrote:Sve je ovo mlacenje slame..sta ste navalili na Bosnjake, nek se izjasnjavaju kao Bosnjaci, jos su svjeza iskustva iz rata..i Hrvati ce se izjasnjavati kao Hrvati kao i Srbi, Srbi...problem je druge prirode, i tesko ce BIH, izaci zadugo iz krize i postati normalna drzava..problem je nacionalizam i korupcija, a to se tesko iskorjeniva...nisu problem Bosnjaci vec Srbi u BIH, oni bi trebali da traze oprost i da pocnu da se ponasaju kao Bosanci i Hercegovci..ali ne vjerujem nesto da bi to oni htjeli..i dok je tako, nema od BIH, drzave..
Ne dira niko Bošnjake, nego se neki (većinom Bošnjaci), satraše dokazivajući i dirajući Bosance (i Hercegovce).
Šta su navalili...
The 51st State

#72 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by The 51st State »

Naslovnica wrote:
animals wrote:Sve je ovo mlacenje slame..sta ste navalili na Bosnjake, nek se izjasnjavaju kao Bosnjaci, jos su svjeza iskustva iz rata..i Hrvati ce se izjasnjavati kao Hrvati kao i Srbi, Srbi...problem je druge prirode, i tesko ce BIH, izaci zadugo iz krize i postati normalna drzava..problem je nacionalizam i korupcija, a to se tesko iskorjeniva...nisu problem Bosnjaci vec Srbi u BIH, oni bi trebali da traze oprost i da pocnu da se ponasaju kao Bosanci i Hercegovci..ali ne vjerujem nesto da bi to oni htjeli..i dok je tako, nema od BIH, drzave..
Ne dira niko Bošnjake, nego se neki (većinom Bošnjaci), satraše dokazivajući i dirajući Bosance (i Hercegovce).
Šta su navalili...
zato sto ste vecinom bosnjaci u zabludi i kompleksasi....
Last edited by The 51st State on 01/10/2013 12:17, edited 1 time in total.
BHCluster

#73 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by BHCluster »

Pisistratus wrote:
karanana wrote:
Man of steel wrote:
Nije tačno da Bošnjaštvo pripada samo muslimanima.

Ja se ne smatram muslimanom ali sam Bošnjak.
pa tako ovi kazu. nacija bosnjak, vjera islam, jezik bosanski.

Navikli smo od naših mudonja - političara da kažu štošta, pa jel' to znači da je sve istina? :oops:

Ja sam također ateista i Bošnjak.
Ja Bošnjak Agnostik Bosanski jezik
Naslovnica

#74 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Naslovnica »

The 51st State wrote:
Naslovnica wrote:
Šta su navalili...
zato sto ste vecinom bosnjaci u zabludi i kompleksasi....
Pokušah skontati šta si htio reći, ali mi ne ide od ruke.
Može pojašnjenje?!
muzicar_iz_parka

#75 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by muzicar_iz_parka »

area51 wrote: Jbga,bruka nekih pitanja.Neće iz kuće izaći za dva sata,moRe se i pojest i popit i zguzit :D
Sve je to dobro ako me žena ne pošalje u crnu hroniku kad se vrati sa posla.
Locked