Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Locked
Danguba

#226 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Danguba »

LaBomba wrote:

Kako tebi nije jasno? Biti Bosnjak JESTE pripadnost drzavi. Naziv BosANAC meni zvuci koda su nam Slovenci dali taj naziv, a o regionalnoj odrednici stranog porijekla "Hercegovac" da i ne govorim.
Ne treba bukvalno tumaciti izraz ''Bosanac''. To je sinonim svih drzavljana BiH a nikako geografska ili neka druga odrednica kao sto nam se zeli podvaliti.

Ponosan san da sam Bosanac- Bosnjak.
Dozer

#227 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Zaista ovo postaje komedija :)
Toliko neinformisanosti, neznanja i nelogicnosti na jednom mjestu i u krace vremena - jos nisam vidio :)

Recimo, pitanja tipa "A sta su hercegovci?", "Jesu li i oni nacija?" i sl., samo pokazuju da oni koji konstruisu ovakvo pitanje, u stvari nemaju pojma o ne tako davnoj istoriji Bosne, a i te Hercegovine. Ali, zato najcesce "znaju sve" o BHS matricama.

Elem, bili popišivači, a rezultat je:
Etnicko/nacionalno izjasnjavanje: BiH (x4)
Drzavljanstvo: BiH (x4)
Religija: Bez izjasnjavanja (x4)

Eto, a BHS neka slobono nastave laprdati o ugrozenosti BiH od strane Bosanaca. A i Hercegovaca.
House

#228 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

@Labomba

Kad bi Dalmatinci rekli "mi smo Dalmatinci ne Hrvati" , ili Slavonac kaze "nisam hrvat ja sam Slavonac" ....

kakvi crni bosanci kao nacija , prave komediju od sebe :D
Last edited by House on 01/10/2013 21:16, edited 1 time in total.
Basvod

#229 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

Dozer wrote:Zaista ovo postaje komedija :)
Toliko neinformisanosti, neznanja i nelogicnosti na jednom mjestu i u krace vremena - jos nisam vidio :)

Recimo, pitanja tipa "A sta su hercegovci?", "Jesu li i oni nacija?" i sl., samo pokazuju da oni koji konstruisu ovakvo pitanje, u stvari nemaju pojma o ne tako davnoj istoriji Bosne, a i te Hercegovine. Ali, zato najcesce "znaju sve" o BHS matricama.

Elem, bili popišivači, a rezultat je:
Etnicko/nacionalno izjasnjavanje: BiH (x4)
Drzavljanstvo: BiH (x4)
Religija: Bez izjasnjavanja (x4)

Eto, a BHS neka slobono nastave laprdati o ugrozenosti BiH od strane Bosanaca. A i Hercegovaca.
Znaci na kraju si se izjasnio ko BiH. :lol:
Sta si ti? Ja sam Francuska. :lol:
Basvod

#230 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

covjekvjeverica wrote:
sherbett wrote: Naravno! i to pravo nitko ne osporava...
Nego mene zanima, da li postoji teritorij u BiH koji bi mogao da zaokruži Bošnjačko stanovništvo u jednu državu, ili ako on misli drugačije, što sa ostalima?
Da li ostali nemaju pravo na normalnu državu samo zato što su druge vjeroispovijesti, a isto tako stoljećima žive na tim područjima?
Ja se slažem da trenutna situacija nije, ne neko, nego gotovo nikakvo riješenje, i da su vas MZ i ostali ukanačili, ali koje je riješenje? Ima li ikoja zajednica, što ti kažeš, u BiH a da nije ovim uređenjem i ovom politikom ugrožena?
Dobro žive samo u Međugorju..a ostali?

plan je da ostali dobrovoljno odu preko 2 rijeke une i drine.

oni koji ne odu dobrovoljno, neće biti otjerani - nasilno. nego će biti otjerani suptilno. npr. dođeš u poštu da platiš račun, vide ti po imenu da nisi bošnjak nekulturno se odnose prema tebi. zaustavi te murija, vidi po imenu da nisi bošnjak - bezobrazni prema tebi. apliciraš za posao u javnoj upravi, dadnu ti za šefa bošnjaka koji te šikanira jer imaš drugo ime. odeš na utakmicu, pjevaju šovinističke pjesme. u gluho doba noći - neko prevrne križ na groblju...

i tako.... polako, polako, na suptilan način sve dok hina tokićevaca ne bidne 99%. niko te neće nasilno otjerat ali će se tebi ići i bićeš još šupak nacionalistički što ti se ide.
Pa tako je od 1991. i kod jednih i kod drugih i kod trecih. Nista novo.
Dozer

#231 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

@House
Isto kao sto to rade Bosnjaci, Hrvati i Srbi u BiH - kakve su to crne nacije u BiH?! :D
Ah, da...zaboravili smo na vlazne BHS etno-nacionalisticke snove po kojima su oni sami sebe proglasili nacijama, iako kao takvi nisu priznati nigdje u svijetu, pa cak ni u samoj BiH. Procitati preambulu Ustava BiH :mrgreen:

@Basvod
Pogresno sam napisao tu stavku, po inerciji. Ne "BiH", nego "BH", a to je = bosanskohercegovacka.
Havatar

#232 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

Dozer wrote:@House
Isto kao sto to rade Bosnjaci, Hrvati i Srbi u BiH - kakve su to crne nacije u BiH?! :D
Ah, da...zaboravili smo na vlazne BHS etno-nacionalisticke snove po kojima su oni sami sebe proglasili nacijama, iako kao takvi nisu priznati nigdje u svijetu, pa cak ni u samoj BiH. Procitati preambulu Ustava BiH :mrgreen:

@Basvod
Pogresno sam napisao tu stavku, po inerciji. Ne "BiH", nego "BH", a to je = bosanskohercegovacka.
Znaci ne ides u Bosance nego u Bosancohercegovce :mrgreen:
LaBomba

#233 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by LaBomba »

House wrote:@Labomba

Kad bi Dalmatinci rekli "mi smo Dalmatinci ne Hrvati" , ili Slavonac kaze "nisam hrvat ja sam Slavonac" ....

I kad bi naziv hrvatske drzave bio "Hrvatska i Dalmacija" ili "Hrvtaska i Slavonija", al samo u Bosni apsurdi prolaze i budu ozvaniceni. I da je to "Bosanac" bar opste prhvaceno od svih pa hajde.
Dozer

#234 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Za neupucene poput Havatara i sl. - jedina u svijetu priznata nacionalnost ili nacionalna pripadnost gradjana Bosne i Hercegovine u svom punom nazivu jeste BOSANSKOHERCEGOVACKA.
Sobodno prevedite to na koji god jezik hocete, rezultat je uvijek isti. Na eng. to izgleda ovako: Bosnian-Herzegovinian nation, ili Nation of Bosnian-Herzegovinians.

Sad slobodno nastavite laprdati i ceriti se. :izet:
Last edited by Dozer on 01/10/2013 21:27, edited 1 time in total.
LaBomba

#235 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by LaBomba »

Havatar wrote:
Dozer wrote:@House

@Basvod
Znaci ne ides u Bosance nego u Bosancohercegovce :mrgreen:
I kazes nekom strancu "ja sam bosancohercegovac" i ovaj te gleda koda si sa druge planete.
Basvod

#236 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

A do kad traje popis?
Kod mene niko nije dosao.
LaBomba

#237 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by LaBomba »

Dozer wrote:Za neupucene poput Havatara i sl. - jedina priznata nacionalnost ili nacionalna pripadnost gradjana Bosne i Hercegovine u svom punom nazivu jeste BOSANSKOHERCEGOVACKA.
Sobodno prevedite to na koji god jezik hocete, rezultat je uvijek isti. Na eng. to izgleda ovako: Bosnian-Herzegovinian nation, ili Nation of Bosnian-Herzegovinians.

Pa koji je onda naziv za pojedinca pripadnika te nacije na engleskom?
covjekvjeverica

#238 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by covjekvjeverica »

šta ako prođe popis i ne uhvate me kod kuće? pa ne mogu ja njih čekat ko budala da se pojave? danas došo s posla u 5 4 sata čamio čekajući a imo sam pametnijeg posla i nisu došli? sutra odoh igrat košarku poslje posla isto tako i prekosutra šta ako me ne popišu?
Dozer

#239 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

@LaBomba
I kazes nekom strancu "ja sam bosancohercegovac" i ovaj te gleda koda si sa druge planete.
Naravno da ne. Kazem ono sto stalno i govorim - Bosanac, odnosno Bosnian (a ovo vrlo cesto koristim), sto je opsteprihvaceni skraceni naziv bosanskohercegovacke nacije.
Zaista ne znam koliko pameti treba da se ovo shvati...
Pise u postu na koji si ovo replicirao. E sad, ako ne razumijes engleski...
Last edited by Dozer on 01/10/2013 21:31, edited 1 time in total.
Basvod

#240 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

Dozer wrote:Za neupucene poput Havatara i sl. - jedina u svijetu priznata nacionalnost ili nacionalna pripadnost gradjana Bosne i Hercegovine u svom punom nazivu jeste BOSANSKOHERCEGOVACKA.

Boga mi... Bosanaskohercegovaca ce na popisu biti otprilike 4... skoro 5. :lol: Tj. svi koje si ti nagovorio. Gdje se toga sjeti... cuj, Bosanskohercegovac. :lol:
Basvod

#241 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

LaBomba wrote:
Dozer wrote:Za neupucene poput Havatara i sl. - jedina priznata nacionalnost ili nacionalna pripadnost gradjana Bosne i Hercegovine u svom punom nazivu jeste BOSANSKOHERCEGOVACKA.

A na kineskom?
Dozer

#242 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Dozer »

Zalosno je kada neko nije u stanju srociti ni najprostiju rijec...

"BH" u kontekstu pitanja "Etnicka/Nacionalna pripadnost" = bosanskohercegovacka. "Bosanskohercegovac" je besmislena konstrukcija. :roll:
Basvod

#243 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

Dozer wrote:Zalosno je kada neko nije u stanju srociti ni najprostiju rijec...

"BH" u kontekstu pitanja "Etnicka/Nacionalna pripadnost" = bosanskohercegovacka. Bosanskohercegovac je besmislena konstrukcija.
Pa ti si je smislio. :lol:
House

#244 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Sta rece nacija bosanskohercegovacka :lol: :lol: zemljo otvori se

Bosanac ili Hercegovac pa biraj buraGeru :D
House

#245 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

LaBomba wrote:
House wrote:@Labomba

I kad bi naziv hrvatske drzave bio "Hrvatska i Dalmacija" ili "Hrvtaska i Slavonija", al samo u Bosni apsurdi prolaze i budu ozvaniceni. I da je to "Bosanac" bar opste prhvaceno od svih pa hajde.

Jedno je etnicka pripadnost a totalno druga geografija , naravno da sam Bosanac ali etnicki pripadam bosnjackoj naciji ...

Flamanci i Valonci nisu Belgijanci npr ?
escobar__

#246 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by escobar__ »

Ovdje će samo na probosanskoj strani bit jedno deset varijanti (Bošnjak, Bosanac, Bosanac i Hercegovac, Bosanac-Hercegovac, Bosanskohercegovac, Musliman i sl.). Yebo te kako nepismen narod... :-)
Last edited by escobar__ on 01/10/2013 21:43, edited 1 time in total.
Basvod

#247 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Basvod »

escobar__ wrote:Ovdje će samo na probosanskoj strani bit jedno deset varijanti (Bošnjak, Bosanac, Bosanac i Hercegovac, Bosanac-Hercegovac, Musliman i sl.). Yebo te kako nepismen narod... :-)
I 4 Bosanskohercegovca. :D
House

#248 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Bosanskohercegovci :lol: :lol: :run:
escobar__

#249 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by escobar__ »

Basvod wrote:
escobar__ wrote:Ovdje će samo na probosanskoj strani bit jedno deset varijanti (Bošnjak, Bosanac, Bosanac i Hercegovac, Bosanac-Hercegovac, Musliman i sl.). Yebo te kako nepismen narod... :-)
I 4 Bosanskohercegovca. :D
Pa to je sjajno. :D Dodao sam i njih u prethodni komentar.
House

#250 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by House »

Imamo 256 nacija :lol: :oops:
Locked