Gledam izvjesnog Lavića kako prosipa lažnu brigu za bošnjački narod. Nova generacija etnokrata i demagoga dolazi na scenu. U suštini ih zanimaju isključivo privilegije vlasti. Sve su to jadnici i sitne duše bez vizije i strateškog promišljanja. Galamdžije prazne priče. Još samo nedostaje Sejfudin Tokić. U Njemačkoj Nijemac, u Hrvatskoj Hvat, u Brazilu Brazilac. Kada moja domovina bude Bošnjakistan pisaću se kao Bošnjak. Ovako ostaje samo jedan logički izbor."Rezultati ovoga popisa mogu najaviti politički zaokret Bosne i Hercegovine", nevodi se u saopćenju kojeg potpisuju zastupnici njemačkog Bundestaga Josip Juratović, Uta Zapf i Dietmar Nietan, svi troje inače članovi SPD-a, objavio je Tportal.
"Svi građani koji se odluče etničku i nacionalnu pripadnost ostaviti iza sebe te u upitniku popisa stanovništva izjasnit se kao Bosanac i Hercegovac, šalju jasnu poruku političkim strankama u zemlji: Pokrećemo Bosnu i Hercegovinu iz stanja stagnacije. Dosta je starog načina razmišljanja. Dopustite nam da gradimo jednu funkcionalnu državu! Neka konačno prestane blokada cijele zemlje, pod izlikom nacionalnih interesa!", navodi se u apelu njemačkih političara.
Juratović, Zapf i Nietan napominju da je rješenje za probleme Bosne i Hercegovine "građansko razmišljanje":
"Izjasniti se kao Bosanac i Hercegovac najjači je mogući način dati priliku Bosni i Hercegovini kao zajedničkoj državi, u njenim postojećim granicama. Konstitutivnost naroda ne proizlazi iz prebrojavanja nacionalnih grupa, nego iz ustava BIH", naveli su.
Na kraju svog poziva Juratović, Zapf i Nietan zaključuju: "Svako ko se prepoznaje kao Bosanac i Hercegovac poziva se na ustav kojem su u fokusu ljudska prava, a ne nacionalizam."
Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
- Shahab
#1 Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
- akcid
#2 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Sve više mi se čini da je i jedan od ciljeva inteziviranja i ekspanzije kampanje bošnjaštva upravo stvaranje pozicije za kreiranje Bošnjakistan državeShahab wrote: Kada moja domovina bude Bošnjakistan pisaću se kao Bošnjak...
- escobar__
#3 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Drago mi je da njemački parlamentarci nemaju pametnijeg posla od savjetovanja građana BiH kako da se izjasne na Popisu.
- covjekvjeverica
#4 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
zadnji apel idiotima da ne nasjedaju na podvalu za podjelu bosne. izjasnite se ljudi kao bosanci ili se nemojte izjasnjavati nacionalno ostavite tu rubriku praznu. samo nemojte se izjasnjavat kao konstitutivni jer time zauvjek cementirate podjelu bosne. evropa sada zeli da rijesi situaciju u bosni i prelomice ili tako sto ce ukinuti entitete ili tako sto ce dozvoliti podjelu bosne na tri djela. popravnog za nekih deset godina sigurno nece biti jer međunarodna zajednica nece cekati 10 godina.
- Danguba
#5 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Ostalistan ne postoji a oni da su htjeli Bosance jos bi u dejtonu o tome razmisljali i ako treba isto nametnuli.
Ovaj dingospo bi trebao ovu kampanju prvo povesti u Livnu, B.Luci a sa Bosnjacima bi bilo laHko.
Ovaj dingospo bi trebao ovu kampanju prvo povesti u Livnu, B.Luci a sa Bosnjacima bi bilo laHko.
- covjekvjeverica
#6 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
pa normalno, ali na podmukao nacin tako da bas oni koji bi naradije ukidali entitete upadaju u zamku njihovog jacanja. koje budale...akcid wrote:Sve više mi se čini da je i jedan od ciljeva inteziviranja i ekspanzije kampanje bošnjaštva upravo stvaranje pozicije za kreiranje Bošnjakistan državeShahab wrote: Kada moja domovina bude Bošnjakistan pisaću se kao Bošnjak...
- karanana
#7 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
temelji bosnjakistana su udareni kada i temelji ovog novog bosnjastva koje pripada samo muslimanima, na kongresu bosnjaka u holidayu tacno prije 20 godina. pogledajte alijin govor tada, bosnjakistan vec dogovoren.
proklet onaj holiday. sds-ova baza.
- Danguba
#8 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Najgori su oni koji samo Bosnjake ubjedjuju da se trebaju izjasniti kao Ostali dok Srbi i Hrvati nemaju tih dilema.covjekvjeverica wrote:zadnji apel idiotima da ne nasjedaju na podvalu za podjelu bosne. izjasnite se ljudi kao bosanci ili se nemojte izjasnjavati nacionalno ostavite tu rubriku praznu. samo nemojte se izjasnjavat kao konstitutivni jer time zauvjek cementirate podjelu bosne. evropa sada zeli da rijesi situaciju u bosni i prelomice ili tako sto ce ukinuti entitete ili tako sto ce dozvoliti podjelu bosne na tri djela. popravnog za nekih deset godina sigurno nece biti jer međunarodna zajednica nece cekati 10 godina.
- escobar__
#9 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Ma nemaju ni Bošnjaci tih dilema ba. Ko je Bošnjak, Bošnjak je. Ko nije, razglaba na temama poput ove, divi se njemačkim zastupnicima, gostima iz Beograda, Brkanu i sličnima.Danguba wrote:Najgori su oni koji samo Bosnjake ubjedjuju da se trebaju izjasniti kao Ostali dok Srbi i Hrvati nemaju tih dilema.covjekvjeverica wrote:zadnji apel idiotima da ne nasjedaju na podvalu za podjelu bosne. izjasnite se ljudi kao bosanci ili se nemojte izjasnjavati nacionalno ostavite tu rubriku praznu. samo nemojte se izjasnjavat kao konstitutivni jer time zauvjek cementirate podjelu bosne. evropa sada zeli da rijesi situaciju u bosni i prelomice ili tako sto ce ukinuti entitete ili tako sto ce dozvoliti podjelu bosne na tri djela. popravnog za nekih deset godina sigurno nece biti jer međunarodna zajednica nece cekati 10 godina.
- Man of steel
#10 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Ja sam Bošnjak ali isto tako Bosanac i Hercegovac, jedno ne isključuje drugo i zato prestanite lagati i manipulisati.
- Pisistratus
#11 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Da mi je znat' koliko će se Srba i Hrvata izjasnit' kao Bosanci i Hercegovci. 
- escobar__
#12 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
98%Pisistratus wrote:Da mi je znat' koliko će se Srba i Hrvata izjasnit' kao Bosanci i Hercegovci.
- Pisistratus
#13 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
escobar__ wrote:98%Pisistratus wrote:Da mi je znat' koliko će se Srba i Hrvata izjasnit' kao Bosanci i Hercegovci.
da nisi suviše optimističan?
- Man of steel
#14 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Nije tačno da Bošnjaštvo pripada samo muslimanima.karanana wrote:temelji bosnjakistana su udareni kada i temelji ovog novog bosnjastva koje pripada samo muslimanima, na kongresu bosnjaka u holidayu tacno prije 20 godina. pogledajte alijin govor tada, bosnjakistan vec dogovoren.
Ja se ne smatram muslimanom ali sam Bošnjak.
-
stari grad Visegrad
#15 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
50% srba i hravta ce se izjasniti kao Bosanci, ali u iducem zivotu.Pisistratus wrote:escobar__ wrote:98%Pisistratus wrote:Da mi je znat' koliko će se Srba i Hrvata izjasnit' kao Bosanci i Hercegovci.
- escobar__
#16 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Sasvim realan broj. I onih 2% nisu skeptični zbog sebe, već zbog Bošnjaka. Da Bošnjaka nema, svi bi oni bili Bosanci i Hercegovci, ljiljani bi se viorili na 100% teritorije BiH, a himna bi nam bila Jedna i jedina.Pisistratus wrote:escobar__ wrote:98%Pisistratus wrote:Da mi je znat' koliko će se Srba i Hrvata izjasnit' kao Bosanci i Hercegovci.
- karanana
#17 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
pa tako ovi kazu. nacija bosnjak, vjera islam, jezik bosanski.Man of steel wrote:Nije tačno da Bošnjaštvo pripada samo muslimanima.karanana wrote:temelji bosnjakistana su udareni kada i temelji ovog novog bosnjastva koje pripada samo muslimanima, na kongresu bosnjaka u holidayu tacno prije 20 godina. pogledajte alijin govor tada, bosnjakistan vec dogovoren.
- escobar__
#18 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Znači oni sutra ako odluče da kažu Bosanac - islam - bosanski ti nećeš bit Bosanac?karanana wrote:pa tako ovi kazu. nacija bosnjak, vjera islam, jezik bosanski.Man of steel wrote:Nije tačno da Bošnjaštvo pripada samo muslimanima.karanana wrote:temelji bosnjakistana su udareni kada i temelji ovog novog bosnjastva koje pripada samo muslimanima, na kongresu bosnjaka u holidayu tacno prije 20 godina. pogledajte alijin govor tada, bosnjakistan vec dogovoren.
- limeni
#19 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
cuj bosnjakistan, isto neki sumari iz rs-a. ovo je ljudi Bosna i Hercegovina, ona ce biti ili drzava bosnjaka,srba i hrvata ili drzava bosnjaka i ostalih. na njima je da se odluce, bosanci kao nacija su nazalost propala ideja. nazalost je medijska propaganda zadnjih 30 godina udaljila srbe i hrvate od bosne, tako da je umrla pro-bosanska ideja blaza kraljevica.akcid wrote:Sve više mi se čini da je i jedan od ciljeva inteziviranja i ekspanzije kampanje bošnjaštva upravo stvaranje pozicije za kreiranje Bošnjakistan državeShahab wrote: Kada moja domovina bude Bošnjakistan pisaću se kao Bošnjak...
- Pisistratus
#20 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
karanana wrote:pa tako ovi kazu. nacija bosnjak, vjera islam, jezik bosanski.Man of steel wrote:Nije tačno da Bošnjaštvo pripada samo muslimanima.karanana wrote:temelji bosnjakistana su udareni kada i temelji ovog novog bosnjastva koje pripada samo muslimanima, na kongresu bosnjaka u holidayu tacno prije 20 godina. pogledajte alijin govor tada, bosnjakistan vec dogovoren.
Navikli smo od naših mudonja - političara da kažu štošta, pa jel' to znači da je sve istina?
Ja sam također ateista i Bošnjak.
-
chill001
#21 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Ko kaze?karanana wrote:pa tako ovi kazu. nacija bosnjak, vjera islam, jezik bosanski.Man of steel wrote:Nije tačno da Bošnjaštvo pripada samo muslimanima.karanana wrote:temelji bosnjakistana su udareni kada i temelji ovog novog bosnjastva koje pripada samo muslimanima, na kongresu bosnjaka u holidayu tacno prije 20 godina. pogledajte alijin govor tada, bosnjakistan vec dogovoren.
Koji je to Car nad Carevima, Kralj nad Kraljevima Bosne da govori u nase ime? O cemu ti... ?
- LeonardoAC
#22 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
Asim Sarajlić pozvao Nijemce... Izjasnite se kao ŽIDOVI!
- karanana
#23 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
nisu oni kovaci moga misljenja ni u pozitivnom ni u negativnom smjeru. ako oni hoce da promjene na ono sto sam ja odabrao bujrum im.escobar__ wrote: Znači oni sutra ako odluče da kažu Bosanac - islam - bosanski ti nećeš bit Bosanac?
- Hajvan
#24 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
imam spolnu bolest u svezi ... a i bez veze...toga... glede, jel' te
- karanana
#25 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci
pa reis i ova neka druga udruzenja.chill001 wrote:
Ko kaze?
Koji je to Car nad Carevima, Kralj nad Kraljevima Bosne da govori u nase ime? O cemu ti... ?