hajmo moja Serbska braco, dosta je bilo ...
ionako nemamo "dokaza" ni za sta, pa eto...
umro je mostar wrote:a kad bi ti navodio onda se ne bi zaustavio na jednom Hrvatu, medjutim ja za razliku od tebe u taj kos ne trpam cijeli narod, jer ako ti imas predispozicije da budes zlocinac, a ocito imas vidi se. Ne trpaj sve Hrvate u to. Ja takve zovem jednostavno ustase, a ne trpam sve Hrvate u ustase. Medjutim tebi je ustasa i hrvat isto, jer si zastranio do bola, a sad stvarno odoh spavat a ti mi ostani kulturan ko i do sad. Mozes ti iz opanaka u cipele ali opanke ne mogu iz tebeMBA wrote:umro je mostar wrote: naravno da smo zreli, jer ipak tamo neko treba voditi brigu o tebi da ne utices stetno na ostale pacijente
odoh spavat
Ako lijepo iskazes svoje nezadovoljstvo sa necim sto ti je Hrvat ucinio, ja cu se iskreno zamisliti nad time. Ako svedes svoje nezadovoljstvo na kritiku jednog naroda (kao sto si dosak cinio), ja cu ti ukazati na lose u tvom narodu.
danas wrote:nemojte da ste takvi, ja recimo najvise cijenim principijelnostevo mali isjecak sa druge teme
kao primjer
![]()
MBA wrote:Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."
Šandor wrote:Vidim primilo se.MBA wrote:Ja sam odrastao na SA asfaltu.Ima nešto u Sarajevu. Ne mogu ga ja voljeti koliko ga ti možeš mrziti.
Ili što bi Husref Musemić rek'o: "ne možemo mi dati koliko možemo primit"(golova
).
Šandor wrote:Vidim primilo se.MBA wrote:Ja sam odrastao na SA asfaltu.Ima nešto u Sarajevu. Ne mogu ga ja voljeti koliko ga ti možeš mrziti.
Ili što bi Husref Musemić rek'o: "ne možemo mi dati koliko možemo primit"(golova
).
Koliko sam primijetio, jako si osjetljiv kad su u pitanju izjave koje ti se ne svidjaju, a ticu se naroda kojem pripadas. U tvome gornjem postu, zamijeni "Serb" sa "Hrvat", pa mi reci jel' i dalje zvuci sarkasticno???MBA wrote:danas wrote:nemojte da ste takvi, ja recimo najvise cijenim principijelnostevo mali isjecak sa druge teme
kao primjer
![]()
MBA wrote:Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."
Ja sam konzistentan u svojim izjavama! Zar ne!? Ali, jos uvijek nisi shvatio/la sarkazam moga posta; inace, vec bi mi glavu otkinuli. Konsultirajte starije i pametnije!
array wrote:Ima tu malo veca slika od ovoga sto je Papa rekao. Od 11 Septembra 2001 u Americi je pocela sistematska kampanja protiv muslimana. Prvo je poceo Bush sa svojom administracijom plasirati lazi o nekakvoj hitnoj opasnosti koja se nadvila nad Amerikom i svijetom u vidu oruzja za masovno unistavanje u rukama nekakvih terorista. Kampanji su se prudruzile skoro sve TV i radio kuce ciji novinari koriste sve da bi prikazali Islam kao jednu nasilnicku i izmisljenu religiju.fix tha thing wrote:a ja ovo vidim kao poziv da peremo zube barem nekoliko puta na dan .... svatko moze da svati kako zeli!ovaj papa se ni meni ne svidja ali brate sta ti izvuce...
Najgledanija Americka news TV kuca Fox News svaki dan 24 sata pljuje po Islamu i teroristima kao da je to jedno te isto. Ako neko nevjeruje, neka se raspita ko su i sta pricaju ljudi poput Sean Hannity i Bill O'Reilly.
Jos je gora kampanja na radio talasima. Najslusaniji voditelji Rush Limbaugh i Neal Boortz otvoreno govore kako su Islam i muslimani uzrok svih nasilja na planeti i da tu religiju treba iskorijeniti sa lica Zemlje. Svojim milionskim slusaocima iznose anktete po kojima vecina Amerikanaca misli kako muslimani u USA ne trabju imati ista prava kao i ostali i da je u redu da se muslimani muce u zatvorima ne bi li se izvukle informacije.
Covjeku se jednostavno zgadi zivot kad vidi i cuje kakvi ljudi su danas najgledaniji i najslusaniji u Americi. Onda tu su i najveci krscanski lideri u USA Pat Robertson i Jerry Falwell koji otvoreno govore o opasnosti od Islama i kako na Bliski Istok treba poslati sto vise vojnika rako da se protiv Islama bori tamo a ne na Americkoj teritoriji. Obojica su prilicno cesti gosti u Bijeloj Kuci.
Sad se svemu tome pridruzuje i Papa koji bas kao i Bush zove svijet da se ujedini u borbi protiv "terorista". I sama Evropa se polako ali sigurno priblizuje tim stavovima. Ja samo znam da se muslimanima ne pise dobro ako se ovako nastavi a svi su izgledi da hoce.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Koliko sam primijetio, jako si osjetljiv kad su u pitanju izjave koje ti se ne svidjaju, a ticu se naroda kojem pripadas. U tvome gornjem postu, zamijeni "Serb" sa "Hrvat", pa mi reci jel' i dalje zvuci sarkasticno???MBA wrote:danas wrote:nemojte da ste takvi, ja recimo najvise cijenim principijelnostevo mali isjecak sa druge teme
kao primjer
![]()
Ja sam konzistentan u svojim izjavama! Zar ne!? Ali, jos uvijek nisi shvatio/la sarkazam moga posta; inace, vec bi mi glavu otkinuli. Konsultirajte starije i pametnije!
Ta kombinacija rijeci je nepromjenjiva.
Najbolje ti je da se samobaniras, jer ako je bilo ikakve sanse da na forumu budes prihvacen i zapamcen kao covijek i Hrvat koji je svojim razumom, kulturom, principima i ljudskoscu zaradio postovanje i ugled, nakon tvojih vecerasnjih postova mozes ocekivati samo suprotno.
Ti si bolesna osoba fasisoidnih stavova.
Ja se nemam kome dokazivati na ovom forumu. Jedino osjecam potrebu da pokvarenjacima zlih namjera podijelim par verbalnih samara.
Obrati paznju na cinjenicu da se moj komentar odnosi na tebe licno. Nemoj se zaklanjati iza plastva Hrvatstva u svom odgovoru!!!
islam je uvijek bio i ostace vjera koja osvaja srce i dusu , svima nam se pise dobro ako Bog da!Larci wrote:array wrote:Ima tu malo veca slika od ovoga sto je Papa rekao. Od 11 Septembra 2001 u Americi je pocela sistematska kampanja protiv muslimana. Prvo je poceo Bush sa svojom administracijom plasirati lazi o nekakvoj hitnoj opasnosti koja se nadvila nad Amerikom i svijetom u vidu oruzja za masovno unistavanje u rukama nekakvih terorista. Kampanji su se prudruzile skoro sve TV i radio kuce ciji novinari koriste sve da bi prikazali Islam kao jednu nasilnicku i izmisljenu religiju.fix tha thing wrote:a ja ovo vidim kao poziv da peremo zube barem nekoliko puta na dan .... svatko moze da svati kako zeli!ovaj papa se ni meni ne svidja ali brate sta ti izvuce...
Najgledanija Americka news TV kuca Fox News svaki dan 24 sata pljuje po Islamu i teroristima kao da je to jedno te isto. Ako neko nevjeruje, neka se raspita ko su i sta pricaju ljudi poput Sean Hannity i Bill O'Reilly.
Jos je gora kampanja na radio talasima. Najslusaniji voditelji Rush Limbaugh i Neal Boortz otvoreno govore kako su Islam i muslimani uzrok svih nasilja na planeti i da tu religiju treba iskorijeniti sa lica Zemlje. Svojim milionskim slusaocima iznose anktete po kojima vecina Amerikanaca misli kako muslimani u USA ne trabju imati ista prava kao i ostali i da je u redu da se muslimani muce u zatvorima ne bi li se izvukle informacije.
Covjeku se jednostavno zgadi zivot kad vidi i cuje kakvi ljudi su danas najgledaniji i najslusaniji u Americi. Onda tu su i najveci krscanski lideri u USA Pat Robertson i Jerry Falwell koji otvoreno govore o opasnosti od Islama i kako na Bliski Istok treba poslati sto vise vojnika rako da se protiv Islama bori tamo a ne na Americkoj teritoriji. Obojica su prilicno cesti gosti u Bijeloj Kuci.
Sad se svemu tome pridruzuje i Papa koji bas kao i Bush zove svijet da se ujedini u borbi protiv "terorista". I sama Evropa se polako ali sigurno priblizuje tim stavovima. Ja samo znam da se muslimanima ne pise dobro ako se ovako nastavi a svi su izgledi da hoce.
pa j@bote ti sva ova imena sa USA Radia & TV znash...
![]()
MBA wrote:umro je mostar wrote: a kad bi ti navodio onda se ne bi zaustavio na jednom Hrvatu, medjutim ja za razliku od tebe u taj kos ne trpam cijeli narod, jer ako ti imas predispozicije da budes zlocinac, a ocito imas vidi se. Ne trpaj sve Hrvate u to. Ja takve zovem jednostavno ustase, a ne trpam sve Hrvate u ustase. Medjutim tebi je ustasa i hrvat isto, jer si zastranio do bola, a sad stvarno odoh spavat a ti mi ostani kulturan ko i do sad. Mozes ti iz opanaka u cipele ali opanke ne mogu iz tebe
Da se kladimo da nisi otisao spavat. Bas te nesto svrbi, zar ne?! Ja sam odrastao na SA asfaltu. Nisam nikakav gospodin, ali u poredjenju sa tobom--hercegovackim seljacino (uz to--Serbijanderom), ja sam super. Da, ja imam i obrazovanje, za razliku od tebe i tvoje bratije, koje se ne brine propascu i stradavanjem svekolikog Serbstva. Ja sam voljan da pomognem ljudima koji nisu moje vjere, sto i cinim. Ti si jadan, bolestan, i uvijek kritican. Ti nemas pozitivnih komentara. Tvoj zivot je tuzan.
nacista, fasista, ustasa, cetnik - isti k....MBA wrote:danas wrote:MBA wrote: Komentar ti je glup! Papu ne mozes zvati fasistom jer nije Italijan; da si napisao "Nacista," ja bih te i donekle razumio!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
znaci, samo talijani mogu biti fasisti...pitam se...
sta je bio... recimo... pavelic![]()
![]()
garant ni fasista ni nacista, ha? nije ni talijan ni nijemac...
Ne, on je bio Ustasa! A, ti si glup k'o k....!