njemacke tv serije

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
bmx

#1 njemacke tv serije

Post by bmx »

ja bih da malo unaprijedim svoje znanje njemackog, pa nesto kontam da su mi serije super prilika...e, sad, trebaju mi serije za koje bi se mogli naci titlovi na netu (makar na engleski), pa ako neko ima nekih prijedloga i naziva serija da potrazim, unaprijed zahvaljujem :D

p.s.
znam da ima neka njemacka sapunica na bht-u ili ftv-u, ali mi termin nikako ne odgovara, pa ako ima neko nesto drugo da mu pada na pamet... ;-)
elSaik

#2 Re: njemacke tv serije

Post by elSaik »

Imaš Alarm fur Cobra 11... bilo je neko vrijeme na tvu... :mrgreen:
vjesticanametli

#3 Re: njemacke tv serije

Post by vjesticanametli »

gledaj onu gute zeiten schlechte zeiten ili ich kriege nie genug :mrgreen:
faye

#4 Re: njemacke tv serije

Post by faye »

elSaik wrote:Imaš Alarm fur Cobra 11... bilo je neko vrijeme na tvu... :mrgreen:
to je meni sjajna serija bila :thumbup: ne znam da li je jos uvijek na programu?

tu je i berlin, berlin :D malo starije, cini mi se (par godina), ali simpaticna i zabavna serija :oops:

i rex, naravno :D :oops:

a sad... gdje to pronaci... ne znam stvarno :D ali eto ako ces vec traziti, imas preporuke za ovo, bolje nego gledati nesto bezveze, nepoznato :D
guja

#5 Re: njemacke tv serije

Post by guja »

Hehheh, jeste bila dobra. Al nema je vise. Sjecam se da je Semir Gerkhan fur'o sa bembarom :D
Lippenbekenntnis

#6 Re: njemacke tv serije

Post by Lippenbekenntnis »

vjesticanametli wrote:gledaj onu gute zeiten schlechte zeiten ili ich kriege nie genug :mrgreen:
alles was zählt.. :D
bach

#7 Re: njemacke tv serije

Post by bach »

faye wrote:
elSaik wrote:Imaš Alarm fur Cobra 11... bilo je neko vrijeme na tvu... :mrgreen:
to je meni sjajna serija bila :thumbup: ne znam da li je jos uvijek na programu?

tu je i berlin, berlin :D malo starije, cini mi se (par godina), ali simpaticna i zabavna serija :oops:

i rex, naravno :D :oops:

a sad... gdje to pronaci... ne znam stvarno :D ali eto ako ces vec traziti, imas preporuke za ovo, bolje nego gledati nesto bezveze, nepoznato :D

Ima, ima, samo na njemackom RTL-u. I dalje se snima, Samir i dalje lovi švercere po Autobahnu, i razbija službena kola.

Meni je tatort fantastična serija.
faye

#8 Re: njemacke tv serije

Post by faye »

bach wrote: Samir i dalje lovi švercere po Autobahnu, i razbija službena kola.
:D sjajno si opisao citavu seriju u jednoj recenici :D iako je, naravno, bolje od ovog sto zvuci, to je to otprilike :D
Lippenbekenntnis

#9 Re: njemacke tv serije

bmx wrote:ja bih da malo unaprijedim svoje znanje njemackog, pa nesto kontam da su mi serije super prilika...e, sad, trebaju mi serije za koje bi se mogli naci titlovi na netu (makar na engleski), pa ako neko ima nekih prijedloga i naziva serija da potrazim, unaprijed zahvaljujem :D

p.s.
znam da ima neka njemacka sapunica na bht-u ili ftv-u, ali mi termin nikako ne odgovara, pa ako ima neko nesto drugo da mu pada na pamet... ;-)
Kad bolje razmislim, nije mi poznata niti jedna njemacka serija koju bi mogla preporuciti. "Tatort" je sasvim ok, ali prilicno dosadno i bez ikakve dinamike. Pogledaj neki film, npr. "Das Leben der Anderen" .
faye

#10 Re: njemacke tv serije

Post by faye »

Lippenbekenntnis wrote: Pogledaj neki film, npr. "Das Leben der Anderen" .
ovo je za obavezno gledanje, ucili jezik ili ne :D

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

takodje, "die welle" :thumbup:
Lippenbekenntnis

#11 Re: njemacke tv serije

faye wrote:
Lippenbekenntnis wrote: Pogledaj neki film, npr. "Das Leben der Anderen" .
ovo je za obavezno gledanje, ucili jezik ili ne :D

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

takodje, "die welle" :thumbup:
"Die Welle" nisam imala priliku gledati. Ali koliko sam skontala prilicno je slicno onom filmu "Das Experiment". Das ist mir alles zu böse. :D
faye

#12 Re: njemacke tv serije

Post by faye »

ne znam, ja nisam gledala experiment :D a i ovaj welle slucajno pogledah, dobar je film skroz :D
metastasio

#13 Re: njemacke tv serije

Post by metastasio »

Ako zelis da naucis bavarski dijalekt, a uz to se i fino zabavis, preporucujem ti seriju "Der Bulle von Tölz". Sto bi rekli German speaking people, köstlich! :D

Njemackih serija ima jako puno, a mislim da je za ucenje stvarno najbolje zapoceti s nekom sapunicom (bez obzira kako to strasno zvuci), prije svega zbog jednostavnijih i kracih dijaloga. Evo, neko je spomenuo "Gute Zeiten, schlechte Zeiten", a trenutno ima i ova nova trakavica "Der Sturm der Liebe". Strasno... :D
dimu

#14 Re: njemacke tv serije

Post by dimu »

Alarm fur Cobra 11 bude cetvrtkom u 20.15 na RTL, ne znam koja sezona po redu, ali su najnovije epizode...

to je jedina njemacka serija koju sam gledao, jes da je manje vise na isti fazon, ali je produkcija ekstra, ima stvarno dobrih scena pogotovo sudara, a bez kompjuterske obrade...
neprilagodjena

#15 Re: njemacke tv serije

Post by neprilagodjena »

bmx wrote:ja bih da malo unaprijedim svoje znanje njemackog, pa nesto kontam da su mi serije super prilika...e, sad, trebaju mi serije za koje bi se mogli naci titlovi na netu (makar na engleski), pa ako neko ima nekih prijedloga i naziva serija da potrazim, unaprijed zahvaljujem :D

p.s.

Gledaj svako vece 'Das Perfekte Dinner' na VOX :-D
semmy

#16 Re: njemacke tv serije

Post by semmy »

neprilagodjena wrote:

Gledaj svako vece 'Das Perfekte Dinner' na VOX :-D
uze mi slova sa tastature :thumbup: ili '' taxi quiz '' ( mislim da se tako zove, nisam odavno gledala ) na kabel 1
semmy

#17 Re: njemacke tv serije

Post by semmy »

a da zaboravih reci da je uz crtane ( ima ih pravo interesantnih i dobrih da ih i sama gledam :D ) super nauciti jezik, moj sin je u kratkom vremenu naucio njemacki ( poprilicno dobro ) gledajuci crtice. nemogu vise sa sestrom progovorit a da on ne cuje i ne prevede, sad se moramo opet kriti da bi pricale nesto sto nije za njegove usi
Post Reply