njemacka viza?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ALDZA

#1 njemacka viza?

Post by ALDZA »

Ovako , zanima me da li je ko upoznat dobijanjem njemacke vize preko nekih njemackih agencija.
Recimo na primjer ova agencija http://internationaler-bund.de/mainnavi ... tartseite/ ,,naime jedan moj skolski kolega je dobio njihovu vizu na godinu preko ove agencije i oni su mu nasli posao i stan cini mi se , obojica smo zavrsili srednju poljoprivrednu skolu 2010. i on je otisao u augustu ove godine,samo obojica slabo razumijemo jezik tako da mi ni on nije znao tacno objasniti za sta se aplicirao posto je isao tamo i neka zena mu je to popunila .
Iteresuje me ako netko zna njemacki dobro da pogleda ovu stranicu i objasni mi malo bolje kako da se prijavim ako je moguce ovako jer od papira mi treba samo zivotopis ,kopija diplome prevedene i neki obrazac njihov popunjen al nez jel ima na toj stranici za download..ETO AKO TKO ZNA NEK POJASNI ..HVALA
Desnik

#2 Re: njemacka viza?

Post by Desnik »

Zar vize nisu ukinute?
ALDZA

#3 Re: njemacka viza?

Post by ALDZA »

ma ovdje se radi o radnoj vizi ,,znaci dobijes posao na godinu dana ,,a mozda se uspije i produziti ,,to me interesuje jer kolega sad tamo radi al nezna mi ni on objasniti posto jezik nezna,,al preupitacu jos ,,ipak ako iko ima informacija javite..

malo sam googlao i sad to mi se cini kao neka vrsta skole neznam tacno alo kako da se prijavim ,sta ,,sve mi je nejasno??? :?
paladinka

#4 Re: njemacka viza?

Post by paladinka »

Znas kako, to ti je organizacija koja pomaze pri skolovanju i trazenju posla najvise onima koji su socijalno ugrozeni, zatim invalidima, strancima itd. Znaci to nije firma za posredovanje posla , nego organizacija koja pomaze u integraciji, kad kliknes na partner pise da saradjuju sa agenturom za rad, pa agenturom za migraciju, crvenim krizom itd...Spektar njihovog rada je prilicno sirok, mrsko mi sve citati, kad kliknes gore u meni Angebote für pa ces vidjeti da imaju ponude za mlade ( Jugentliche ), ucenike ( Schüler ), za ono koji traze posao ( Arbeitsuchende) , zaposlene ( Beschäftigte), stariji ljudi ( Senioren ), invalidi ( Menschen mit Behinderung) itd ...
Kad skrolas prema dole, pa gdje pise Zentrale Seiten , e, ima u meniju pise , IB-Arbeitsvermittlung Online ,onda Bewerberprofile, pa aufgeben, i onda se registriras, ja mislim da je to to sto ti trazis :-)
newlevel

#5 Re: AW: njemacka viza?

Post by newlevel »

A koji posao radi u Njemackoj ?! Sta kaze jeli zadovoljan, plata smjestaj posao , daj nam malo vise informacija.

Sent from my Nokia 3310
ALDZA

#6 Re: njemacka viza?

Post by ALDZA »

paladinka hvala na pomoci i pojasnjenju,,bas cu sad pogledat to,,a guglao sam pa sam nesto skuzio da je vezano za skolu i tak nesto..e sad taj kolega on je isao na fakultet u bihacu al slabo mu islo pa prekinuo i gore malo radio kao konobar ,onda mu je neka zena starija rekla za to i objasnila mu,pa je on isao tamo nez sad u koji grad posto oni imaju agencije u vise gradova,i tamo je zena koja radi popunila mu to i onda ga preporucila jednoj zeni za posao tj nasla mu posao u nekom hotelu ,,a kad je osao ona se iznenadila kako nezna skoro nista njemackog al sad uci i radi tu ,,ima placu oko 400 eura i stan.
sad neki dan je isao u agenciju i pitao sta mi treba od papira posto bi i ja pokusao to a u medjuvremenu ucim njemacki ,,kaze trebas zivotopis i kvalifikacije a zatim prevedenu diplomu na njemacki te popunjen neki obrazac njihov pa sad cu pogledat imal na njihovoj stranici taj obrazac da skinem i popunim...eto toliko znam
dijana_19

#7 Re: njemacka viza?

Post by dijana_19 »

ALDZA wrote:paladinka hvala na pomoci i pojasnjenju,,bas cu sad pogledat to,,a guglao sam pa sam nesto skuzio da je vezano za skolu i tak nesto..e sad taj kolega on je isao na fakultet u bihacu al slabo mu islo pa prekinuo i gore malo radio kao konobar ,onda mu je neka zena starija rekla za to i objasnila mu,pa je on isao tamo nez sad u koji grad posto oni imaju agencije u vise gradova,i tamo je zena koja radi popunila mu to i onda ga preporucila jednoj zeni za posao tj nasla mu posao u nekom hotelu ,,a kad je osao ona se iznenadila kako nezna skoro nista njemackog al sad uci i radi tu ,,ima placu oko 400 eura i stan.
sad neki dan je isao u agenciju i pitao sta mi treba od papira posto bi i ja pokusao to a u medjuvremenu ucim njemacki ,,kaze trebas zivotopis i kvalifikacije a zatim prevedenu diplomu na njemacki te popunjen neki obrazac njihov pa sad cu pogledat imal na njihovoj stranici taj obrazac da skinem i popunim...eto toliko znam

Kakve veze ovo ima sa "Nauka i edukacija". A sto se tog slucaja tice, to je kriminalno. Na osnovu cega je uopce dobio vizu? Na osnovu posla kao konobar za 400 EUR ? :D Ja bih to na tvom mjestu dobro provjerila. U biti je nacin dobijanja radne vize ili plava karta (visokokvalifikovalifikovani kadar + placa minimum 46800 EUR godisnje bruto) ili brak. Ja za opciju sa 400 EUR nisam jos nikad cula.
ALDZA

#8 Re: njemacka viza?

Post by ALDZA »

pa cuj nez u koju temu da stavim pa sam bubnuo tu ,a sto se tice ovog mislim da nisi dobro razumjela,,kao sto gore rece paladinka ovo je neka vrsta agencije za pomoc,npr. socijale mislim da je u tu kategoriju usao gdje mu oni nadju posao i vizu daju radnu na godinu dana ,a poslije ti trazis nacin da je produzis :D a imas tu i kao za skolu i jos nekih kategorija

a ovo konobarenje nema veze s tim ,,bitno je diploma od skole i zivotopis tvoj pa ako te prime,,,tvoje je ako hoces da se prijavis
dijana_19

#9 Re: njemacka viza?

Post by dijana_19 »

ALDZA wrote:pa cuj nez u koju temu da stavim pa sam bubnuo tu ,a sto se tice ovog mislim da nisi dobro razumjela,,kao sto gore rece paladinka ovo je neka vrsta agencije za pomoc,npr. socijale mislim da je u tu kategoriju usao gdje mu oni nadju posao i vizu daju radnu na godinu dana ,a poslije ti trazis nacin da je produzis :D a imas tu i kao za skolu i jos nekih kategorija

a ovo konobarenje nema veze s tim ,,bitno je diploma od skole i zivotopis tvoj pa ako te prime,,,tvoje je ako hoces da se prijavis
Kako god razmisli. 400 EUR je bezobrazluk.
graue_maus

#10 Re: njemacka viza?

Post by graue_maus »

ALDZA wrote:paladinka hvala na pomoci i pojasnjenju,,bas cu sad pogledat to,,a guglao sam pa sam nesto skuzio da je vezano za skolu i tak nesto..e sad taj kolega on je isao na fakultet u bihacu al slabo mu islo pa prekinuo i gore malo radio kao konobar ,onda mu je neka zena starija rekla za to i objasnila mu,pa je on isao tamo nez sad u koji grad posto oni imaju agencije u vise gradova,i tamo je zena koja radi popunila mu to i onda ga preporucila jednoj zeni za posao tj nasla mu posao u nekom hotelu ,,a kad je osao ona se iznenadila kako nezna skoro nista njemackog al sad uci i radi tu ,,ima placu oko 400 eura i stan.
da nije se prijavio za nastavak studija ...........onda ima pravo neko vrijeme da uci jezik i radi ........ eh studenti imaju pravo na neku svotu da zarade godisnje bez poreza , nemam pojma kolika je sad .........to se podjeli mjesecno ili odradi na raspustu ....sad zavisno da li imas stipendiju ili ne .....ima ti zezancija jos tona ........
ali kako vidim to mi je ova opcija , ucenje jezika i nastavak skolovanja vani ........
dijana_19

#11 Re: njemacka viza?

Post by dijana_19 »

graue_maus wrote:
da nije se prijavio za nastavak studija ...........onda ima pravo neko vrijeme da uci jezik i radi ........ eh studenti imaju pravo na neku svotu da zarade godisnje bez poreza , nemam pojma kolika je sad .........to se podjeli mjesecno ili odradi na raspustu ....sad zavisno da li imas stipendiju ili ne .....ima ti zezancija jos tona ........
ali kako vidim to mi je ova opcija , ucenje jezika i nastavak skolovanja vani ........
Da to bi moglo biti jer kao student imas pravo na 20h sedmicno. Onda je 400 eur (sa placenim stanom) jos i odlicno za konobarski posao!
ALDZA

#12 Re: njemacka viza?

Post by ALDZA »

a dobro cujte valja biti uporan i probat na bilo kakav nacin doci do papira ,,jer ovdje u bih nema se bas nesto puno izbora ,,a tamo na ovaj nacin dobijas godinu dana vizu ,onda je nekako produzis ,,najlakse putem skolovanja i nakon 3 godine mislim dobijes stalni boravak,,nisam sad siguran al otprilike je tako a negdje je 4 godine
dijana_19

#13 Re: njemacka viza?

Post by dijana_19 »

ALDZA wrote:a dobro cujte valja biti uporan i probat na bilo kakav nacin doci do papira ,,jer ovdje u bih nema se bas nesto puno izbora ,,a tamo na ovaj nacin dobijas godinu dana vizu ,onda je nekako produzis ,,najlakse putem skolovanja i nakon 3 godine mislim dobijes stalni boravak,,nisam sad siguran al otprilike je tako a negdje je 4 godine
Stalni boravak ne dobijas nikako sa studentskom vizom. Mozes je imati i 20 godina....
astala_vistala

#14 Re: njemacka viza?

Post by astala_vistala »

Jel moguce poslati aplikaciju putem interneta ili se mora ici u sjediste agencije da se popuni formular ??
ALDZA

#15 Re: njemacka viza?

Post by ALDZA »

pa gledao sam po stranici njihovoj i imajuu neke kontakt mailove pa zavisi zaa koju se sad vrstu prijavljujes ,imas ucenik,socijala,volontiranje itd nesto jos imaju,,pa im saljes mail ,al inace ako se sta planira na kraju se mora ici tamo al se javis njima i ugovoris sebi sve.
Post Reply