Njemacka viza...procedura pred ambasadom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bez veze

#1 Njemacka viza...procedura pred ambasadom

Post by bez veze »

Znam sta treba da dobijem garanciju , papire sam isprintala sa interneta..znaci to nije problem.
Zanima me sta sada kada imam sve te papire .U koje vrijeme je nabolje doci pred ambasadu,da li dijele brojeve ili se nacekas ,postoji li mogucnost zakazivanja termina telefonom...
Nadam se da ima onih sa vecim iskustvom pa molim par savjeta :)
bez veze

Post by bez veze »

:(
*mima*

Post by *mima* »

Nemam najboljeg vremena.................uvijek isto. Zato se naoruzaj strpljenjem.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

a mi koji imamo putovnicu ne putujemo :roll:

eto prosvjedujte zbog viza :D
bez veze

Post by bez veze »

Upravo su mi javili da je bolje ici u srijedu predati papire i to oko pola 8 ujutro.Znam da ljudi po talijansku vizu stanu u red oko 5h.
Jbg. tako je kako je ,ako sada pocnem protestvovati necu stici na vrijeme u Njemacku :)..bez vize ..za par desetljeca.
Liberalism

Post by Liberalism »

Moj ti je prijedlog da ides u onaj dan kada se predavanje vize moze izvrsiti dvokratno. I prije podne (do 11 h) i poslije podne.

U slucajnu da cekas cijeli dan od pola 8 i da u 11 h ne dodjes na red (a ti skoro pred vratima), tada ti ne ostaje nista nego da ponovis sve isto naredni dan. U slucaju da si u danu u kojem se i popodne predaju vize tad imas (nakon uzasnog cekanja) bar novu sansu.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

nesto sam skepticna oko tog termina: cuj srijeda u pola 8 ujutru... ja iz vise naleta pouzdano znam, da su im najvece guzve bas u to vrijeme ujutru, jer svi nahrle da budu u 8 vec ispred (isto kao sto su redovi u 8 najveci u klinikama, domovima zdravlja, opcinama, MUP-u i ostalim relevantnim institucijama)... ja sam isla oko 10-11 sati u doticnu ambasadu, jer se zahtjevi primaju do 13h tako da svakako stignem na red predati, em se ne moram bas rano ujutru ni ustajati :D
bez veze

Post by bez veze »

Znaci moze i tako ..pa eto to me zanima..a srijedu su mi savjetovali jer taj dan rade dvokratno.Psihicki sam se vec pripremila da izgubim cijeli dan.Primaju li odredjeni broj ili svi koji su u redu mogu predati papire .Stvarno nemam pojma..do sada nisam bila u situaciji da bilo gdje cekam za vizu.
Post Reply