Njemacka uvodi vize za BiH!

U-zap

#1 Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by U-zap »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/njemacka ... /150728053

Sta mislite koliko vremena ce proci dok ostale zemlje EU pocnu da prate primjer Njemacke nakon sto uvede vize?
Bezvizni rezim u EU za BiH je otvorio mnoga vrata mladima a i starijima da vide kako se lijepo zivi u razvijenim zemljama. Prema wikipediji, sa BiH pasosem je moguce otici u samo 95 zemalja bez vize(od 195).

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requ ... a_citizens

U slucaju uvodjenja viza, taj broj bi spao na oko 60. Poredjenja radi, razvijene zemlje zapada imaju bezvizni rezim za 160+ zemalja svijeta sto znaci da bi Bosna, po ko zna koji put se ponovo vratila u potpuni mrak.
sinuhe

#2 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by sinuhe »

Nece uvesti vize vece nece uopste razmatrati zahtjeve ljudi sa Balkana. To im je i jeftinije od uvodjenja viza.
ioannes

#3 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by ioannes »

Koliko ja ovde u Njemačkoj pratim situaciju...
Uvođenje viza nije nikakva tema rasprave, nego se planira BiH, Srbiju, Makedoniju, Kosovo i Albaniju označiti kao "sigurne" zemlje kako bi se olakšala birokratska procedura odbijanja Azila ljudi iz pomenutih zemalja.

Pozadina toga svega je kako zadnju god. dana u njemačkoj ima povećan broj potražnje Azila iz zemalja zapadnog balkana...ti ljudi se tretiraju kao ekonomske izbjeglice i njihov Azil se u skoro 100 % slučajeva odbija ali ta procedura odbijanja azila može trajati i pola god.
das auto

#4 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by das auto »

.
Last edited by das auto on 28/07/2015 14:17, edited 1 time in total.
das auto

#5 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by das auto »

ioannes wrote:Koliko ja ovde u Njemačkoj pratim situaciju...
Uvođenje viza nije nikakva tema rasprave, nego se planira BiH, Srbiju, Makedoniju, Kosovo i Albaniju označiti kao "sigurne" zemlje kako bi se olakšala birokratska procedura odbijanja Azila ljudi iz pomenutih zemalja.

Pozadina toga svega je kako zadnju god. dana u njemačkoj ima povećan broj potražnje Azila iz zemalja zapadnog balkana...ti ljudi se tretiraju kao ekonomske izbjeglice i njihov Azil se u skoro 100 % slučajeva odbija ali ta procedura odbijanja azila može trajati i pola god.
procedura traje dugo a to kosta jako puno. kriminal je u porastu, jaca desnica.
U-zap

#6 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by U-zap »

Ma nije to jedini razlog sigurno zasto oni zele opet da uvedu vize. Oni jednostavno zele da izoluju ovaj prostor.
Ci-Nick

#7 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by Ci-Nick »

Ne mogu Nijemci uvesti vize, oni mogu tražiti od Europskog parlamenta da se uvedu vize,... a onda ako to prođe onda se uvode za cijeli prostor Šengena.
Nema od tog ništa jer stvari moraju ići naprijed a ne nazad.
nosara

#8 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by nosara »

Ci-Nick wrote:Ne mogu Nijemci uvesti vize, oni mogu tražiti od Europskog parlamenta da se uvedu vize,... a onda ako to prođe onda se uvode za cijeli prostor Šengena.
Reci im to dok nije kasno, oni se izgleda zaigrali... :-)
U-zap

#9 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by U-zap »

Ci-Nick wrote:Ne mogu Nijemci uvesti vize, oni mogu tražiti od Europskog parlamenta da se uvedu vize,... a onda ako to prođe onda se uvode za cijeli prostor Šengena.
Pa Svabe su glavni u EU, ako oni hoce da ih uvedu onda ce se i uvesti. Ko kaze da stvari moraju ici naprijed, idu onako kako veliki brat odredi :D :izet:
Sanjarko

#10 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by Sanjarko »

U-zap wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/njemacka ... /150728053

Sta mislite koliko vremena ce proci dok ostale zemlje EU pocnu da prate primjer Njemacke nakon sto uvede vize?
Bezvizni rezim u EU za BiH je otvorio mnoga vrata mladima a i starijima da vide kako se lijepo zivi u razvijenim zemljama. Prema wikipediji, sa BiH pasosem je moguce otici u samo 95 zemalja bez vize(od 195).

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requ ... a_citizens

U slucaju uvodjenja viza, taj broj bi spao na oko 60. Poredjenja radi, razvijene zemlje zapada imaju bezvizni rezim za 160+ zemalja svijeta sto znaci da bi Bosna, po ko zna koji put se ponovo vratila u potpuni mrak.
Najvise Romi i ostala sirotinja ide u Deutschland
i traze azile.
Romi najvise iz Srbije itd.
Last edited by Sanjarko on 28/07/2015 18:47, edited 1 time in total.
das auto

#11 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by das auto »

:roll:
fosna2014

#12 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by fosna2014 »

Mi smo vec oznaceni kao sigurna zemlja od strane Njemacke vlade. U razmatranju je opcija da nasi drzavljani uopce nemaju vise prava na potraznju azila. Isto vrijedi i za Srbiju.
PM72

#13 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by PM72 »

Jazuk.Ova vijest me pogodila isto kao kad bi mi neko rekao da mi je ministar sigurnosti Papua Nove Gvineje zabranio da tamo odem na godišnji. :D U Njemačku nisam ni mislio ići a ako nekad i odlučim biće to turistički a putničke agencije će se pobrinuti za vizu.Jedino mi žao komšije što mu žena tamo ide svako pola godine da čisti klozete (a vjerovatno primi ikoji metak od kakvog zagorjelog švabe :lol: ) pa on ovdje hadžija i kofrči se kako je švapska Nutela bolja od ove "naše".
das auto

#14 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by das auto »

PM72 wrote:Jazuk.Ova vijest me pogodila isto kao kad bi mi neko rekao da mi je ministar sigurnosti Papua Nove Gvineje zabranio da tamo odem na godišnji. :D U Njemačku nisam ni mislio ići a ako nekad i odlučim biće to turistički a putničke agencije će se pobrinuti za vizu.Jedino mi žao komšije što mu žena tamo ide svako pola godine da čisti klozete (
a vjerovatno primi ikoji metak od kakvog zagorjelog švabe
:lol: ) pa on ovdje hadžija i kofrči se kako je švapska Nutela bolja od ove "naše".

da bi zena primila ,, metak,, ne mora da ide u njemacku. moze i ovdje, do granapa i nazad dok pusko mitraljez spava. :) dakle ne mora biti komsijina moze i od komsijinog komsije komsinica :-D
Last edited by das auto on 28/07/2015 20:07, edited 2 times in total.
U-zap

#15 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by U-zap »

PM72 wrote:Jazuk.Ova vijest me pogodila isto kao kad bi mi neko rekao da mi je ministar sigurnosti Papua Nove Gvineje zabranio da tamo odem na godišnji. :D U Njemačku nisam ni mislio ići a ako nekad i odlučim biće to turistički a putničke agencije će se pobrinuti za vizu.Jedino mi žao komšije što mu žena tamo ide svako pola godine da čisti klozete (a vjerovatno primi ikoji metak od kakvog zagorjelog švabe :lol: ) pa on ovdje hadžija i kofrči se kako je švapska Nutela bolja od ove "naše".
Pa dobro, nije tebe jer ne planiras dalje od svoje mahale. Ima dosta omladine kojoj bi to otezalo putovanja, odnosno potragu za poslom. Ti ces ionako ostatak svijeta jedino vidjeti na tv-u
das auto

#16 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by das auto »

U-zap wrote:
PM72 wrote:Jazuk.Ova vijest me pogodila isto kao kad bi mi neko rekao da mi je ministar sigurnosti Papua Nove Gvineje zabranio da tamo odem na godišnji. :D U Njemačku nisam ni mislio ići a ako nekad i odlučim biće to turistički a putničke agencije će se pobrinuti za vizu.Jedino mi žao komšije što mu žena tamo ide svako pola godine da čisti klozete (a vjerovatno primi ikoji metak od kakvog zagorjelog švabe :lol: ) pa on ovdje hadžija i kofrči se kako je švapska Nutela bolja od ove "naše".
Pa dobro, nije tebe jer ne planiras dalje od svoje mahale. Ima dosta omladine kojoj bi to otezalo putovanja, odnosno potragu za poslom. Ti ces ionako ostatak svijeta jedino vidjeti na tv-u
pusti ga lupeta.Nama bez Evrope nema napretka. Pocni samo od studiranja. Njemacka je puna studenanta iz Japana , koreje, kine, Amerike, Canade ...njihovi tehnicki fakulteti su sila. Znas li sta znaci biti injzinjer sa dilopomom zemlje u kooj se proizvodi Mercedes WW , BMW , Simens, Bosh , Miele,
AEG,Opel,Krupps...Tamo je znanje, tehnologija...novac izolacija od Njemacke pravi od nas Enver Hoxinu Albaniju
PM72

#17 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by PM72 »

U-zap wrote:
:thumbup: Za mene je Kanton Sarajevo kraj svijeta.Jednom sam bio u Brčkom i dva puta u Doboju.Svjetski čovjek. :D
insomnia78

#18 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by insomnia78 »

:lol:
ioannes

#19 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by ioannes »

fosna2014 wrote:

Mi smo vec oznaceni kao sigurna zemlja od strane Njemacke vlade. U razmatranju je opcija da nasi drzavljani uopce nemaju vise prava na potraznju azila. Isto vrijedi i za Srbiju.

Pravo ima svako.... Radi se samo o tome da se ti slučajevi po brzom postupku odbiju
limeni

#20 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by limeni »

ogromna vecina azilanta sa balkana su pripadnici romske populacije..iako im je sansa da ce dobiti azil manja od 1% isplati im se ostati u njemackoj nekoliko sedmica jer svakako nikada nista ne zele rade (cast izuzecima). ali o toj populaciji se ne smije nista ruzno reci dok muslimane moze hraknuti gdje ko stigne
KUZNETSOV

#21 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by KUZNETSOV »

limeni wrote:ogromna vecina azilanta sa balkana su pripadnici romske populacije..iako im je sansa da ce dobiti azil manja od 1% isplati im se ostati u njemackoj nekoliko sedmica jer svakako nikada nista ne zele rade (cast izuzecima). ali o toj populaciji se ne smije nista ruzno reci dok muslimane moze hraknuti gdje ko stigne
koja je razlika izmedju sirijskog muslimana i naseg domaceg roma? nikakva, cigani su jos i nomadi sto im je jedan veliki + :lol:
Ci-Nick

#22 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by Ci-Nick »

Maloprije na vijestima na ARD-a.
Kažu problem izbjeglice sa Kosova i iz Albanije i žele da se i Albanija, Kosovo i Crna Gora proglase sigurnim zemljama kao što su već BiH, Srbija i Makedonija. Neki političari se protive ali su sve bliže dogovoru.
Nigdje ni spomena o uvođenju viza.
Istina naši novinari su od ukidanja bar 20 puta pokretali temu ponovnog uvođenja viza. :-)
das auto

#23 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by das auto »

Ci-Nick wrote:Maloprije na vijestima na ARD-a.
Kažu problem izbjeglice sa Kosova i iz Albanije i žele da se i Albanija, Kosovo i Crna Gora proglase sigurnim zemljama kao što su već BiH, Srbija i Makedonija. Neki političari se protive ali su sve bliže dogovoru.
Nigdje ni spomena o uvođenju viza.
Istina naši novinari su od ukidanja bar 20 puta pokretali temu ponovnog uvođenja viza. :-)
slusam vijesti svaki dan na svim kanalima.
ARD, ZDF, RTL, PRO 7, arte, Vox, Kabel 1, WDR...pratim novine, portale , u autu slusam radio ....nigdje ama bas nigdje se ne spominje BiH.i nema rijeci o vizama za Bosance. ni rijeci jedine .ali oprez!
Srbija, Kosovo, Albanija su tema vijesti kada su u pitanju lazni azilanti.Svi slkucajevi ce biti rijeseni u roku 3 mjeseca dok je to prije puno duze trajalo.
Last edited by das auto on 29/07/2015 21:36, edited 2 times in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#24 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by Matijevic_Vlado »

Jes jes jos vele 140€ je ta socijalna pomoc osobama koje traze azil, pa se prema tome isplati dolaziti onima iz Srbije i Kosova jer je to njihova prosjecna plata. Vele bolje u Njemackoj lezati nego vele ledja u svojim drzavama za te pare lomiti. Tako vele
155_mm

#25 Re: Njemacka uvodi vize za BiH!

Post by 155_mm »

prvo procitajte vjest iza linka. tamo stoji da vlada bavarske kao trazi uvodjenje viza. a cijelo vrijeme se pominju zemlje zapadnog balkana. znaci vize puse BiH, SRB, CG, KOSOVO, ALB, MKD. mislim ako dodje do toga.
s tim sto se vlada bavarske pita za vize ko i entitet zvani republjik po pitanju suda BiH.

a mogli bi ovi u bavarskoj i jedan referendum o vizama udariti. :D
Post Reply