Njemacka uvodi placanje TV pretplate i za racunala

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The_Fluid

#1 Njemacka uvodi placanje TV pretplate i za racunala

Post by The_Fluid »

Njemacke televizijske kuce u vlasnistvu drzave (ARD i ZDF) financiraju se djelomicno od pretplate, koju placa svaka obitelj u cijem je posjedu - TV prijemnik.
No sada su uvjeti za doticnu pretplatu prosireni, tako da ce od travnja 2005. godine 18 Eura mjesecno morati placati i svako kucanstvo koje ima racunalo s kojim se moguce spojiti na Internet. Promjena ce, naravno, zahvatiti samo ona kucanstva koja ne placaju jer ne posjeduju TV prijemnik, a imaju racunalo.
Zanimljivo je kako ce i tvrtke morati placati doticnu pretplatu uz iste uvjete, no tek od 2007. godine.
(source: bug.hr)
Pooll

Post by Pooll »

Jaoooooooo... morat ce i kompice sakrivat :P

Dobro im je ovo da se placa samo za kompjutere na internet spojive... pa takvi su skoro svi :P
CuraDrugogSistema

Post by CuraDrugogSistema »

kontala sam pocet placat pretplatu samo za radio da me ne bi uhvatili, ali nikako da nadem onaj listic.

jedva cekam da takvo nesto i domacima padne na pamet pa mi dodu na vrata i traze da placam zbog kompa. :-), lude, naj-:-)
bosnjo

#4 PC pretplata u Njemackoj?

Post by bosnjo »

Izgleda da je to netacno. Evo drugog citata:

"It was actually discussed in Germany to impose this fee only on PCs with a TV tuner. In the end, they didn't do it this way for the following reasons:

* Even if it doesn't have a TV tuner, it's easy to hook up a satellite receiver or VCR to the computer via video-in. With digital VCRs becoming popular, it's even easier to do so via FireWire.
* You can watch ARD and ZDF broadcasts over the Internet.
Lisac

Post by Lisac »

u njemachkoj je upravo izmjenjen zakon o radio/tv pretplati koji ce stupiti na snagu 01.04.2005. zakonom je predvidjeno povecanje cijene pretplate na 17,03 €. prema vec ranije utvrdjenom roku (koji izmjenom zakona nije promijenjen) pretplatu za rachunala sa internet konekcijom ce pretplatnici morati plachati tek od 01.01.2007.

pretplata za rachunara sa tv/radio-karticom je prema vec vazhecem zakonu obavezna. buduci da se u njemachkoj za posjed bilo kojeg úredjaja koji mozhe primati radio/tv signale mora placati pretplata. ukljucujuci i auto-radio :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Znaju Nijemci. :)
livadic

Post by livadic »

vec cetvrta godina ... :(

ni centa im nisam platio ... :shock: :shock: :shock:

:D

nikako da se odviknem ... :(

... od ex*yu navika ... :roll:

;)

Lisac

Post by Lisac »

livadicu nije problem shto se ti ne odvikavash od ex-yu navika, vec je problem shto sve vishe njemaca iste poprima :D

ujedinjena (ost)€uropa :D :D

livadicu, a jesu li ti GEZhe na vrata dolazili, djecu maltretirali, uznemiravali zhenu i tako to :D
livadic

Post by livadic »

livadicu nije problem shto se ti ne odvikavash od ex-yu navika, vec je problem shto sve vishe njemaca iste poprima

------------------

ne zovem ja bez veze njemacku ... :(

... yuga '88 ... :shock: :shock: :shock:

;)

neodoljivo me podsjecaju ... :(

;)

livadicu, a jesu li ti GEZhe na vrata dolazili, djecu maltretirali, uznemiravali zhenu i tako to

-----------------

ukucanima izdao sam befel ... :oops:

... da vicu :: *nix fersten ... :-) + :-) *

kad god se na vratima pojavi nepoznata osoba ... :cry:

... sa crnom aktovkom ... :shock: :shock: :shock:

i auslenderski status ima komparativnih prednosti ... :oops:

;)
Lisac

Post by Lisac »

livadic wrote:

ukucanima izdao sam befel ... :oops:

... da vicu :: *nix fersten ... :-) + :-) *

kad god se na vratima pojavi nepoznata osoba ... :cry:

... sa crnom aktovkom ... :shock: :shock: :shock:

i auslenderski status ima komparativnih prednosti ... :oops:

;)
drago mi je chuti da radish na ochuvanju reputacij ekoju ex-yugovici imaju u schwabenlandu :D
livadic

Post by livadic »

drago mi je chuti da radish na ochuvanju reputacij ekoju ex-yugovici imaju u schwabenlandu

----------------------

ako sam ovdje ista naucio ... :oops:

... naucio sam da je *nix fersten* ... :-)

... zlatan odgovor ... :D :D :D

;)

;)
artzy

#12 Re: Njemacka uvodi placanje TV pretplate i za racunala

Post by artzy »

The_Fluid wrote:Njemacke televizijske kuce u vlasnistvu drzave (ARD i ZDF) financiraju se djelomicno od pretplate, koju placa svaka obitelj u cijem je posjedu - TV prijemnik.
No sada su uvjeti za doticnu pretplatu prosireni, tako da ce od travnja 2005. godine 18 Eura mjesecno morati placati i svako kucanstvo koje ima racunalo s kojim se moguce spojiti na Internet. Promjena ce, naravno, zahvatiti samo ona kucanstva koja ne placaju jer ne posjeduju TV prijemnik, a imaju racunalo.
Zanimljivo je kako ce i tvrtke morati placati doticnu pretplatu uz iste uvjete, no tek od 2007. godine.
(source: bug.hr)
VAljda kompjutere koji imaju TV tuner??? :-?
scott

Post by scott »

najbolje se napraviti kao ovaj achmet :D

http://www.jokeworld.de/5_audio/top.asp

Platz: 3

Der Strom ist weg!
Achmed aus Stuttgart ruft bei der Stromversorgung an. Lustiges Hörspiel in türkisch-deutsch.
Post Reply