Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
-
Not404found
#1 Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Iako bi se moglo smjestiti u VIJEST DANA ..to ce nasa sredstva informisanja za par dana objaviti
Naime
Definitivno , Njemacka je ukinula sve moguce zabrane i ogranicenja za one koji posjeduju hrvatsku putovnicu. Svaki onaj koji posjeduje hrvatsku putovnicu moze traziti i dobiti bilo kakav posao. Ne treba mu vise "arbeitserlaubnis". (radna dozvola)...i najvaznije NE TREBA MU VISE "Mietvertrag "- ugovor o stanovanju!
Jednostavno , odete u Einwohnermeldeamt ... i bez ikakvih osoba i garancija samo sa putovnicom se prijavite na adresu koju ste izabrali. Ne treba vam niko za prijavu!
Prijavom.....(formalno pravno) automatski dobijate pravo na zaposlenje koje ce tokom vaseg zaposlenja regulisati se vas rentenversicherung (penzino) i sve ostalo.
Osobe koje imaju djecu mladju od 18 godina.....prilikom zaposlenja automatski dobijaju kindergeld u iznosu od 168 eura po djetetu...za trece dijete malo vise...
U slucaju da vas poslodavac prijavi na neku manju svotu imate pravo od wohnungsamta traziti naknadu za nadoknadu normalnog zivota.
Zdravstveno vam je u svakom slucaju obezbjedjeno i ne placa se nista!
Za ostalo ....pitajte
Naime
Definitivno , Njemacka je ukinula sve moguce zabrane i ogranicenja za one koji posjeduju hrvatsku putovnicu. Svaki onaj koji posjeduje hrvatsku putovnicu moze traziti i dobiti bilo kakav posao. Ne treba mu vise "arbeitserlaubnis". (radna dozvola)...i najvaznije NE TREBA MU VISE "Mietvertrag "- ugovor o stanovanju!
Jednostavno , odete u Einwohnermeldeamt ... i bez ikakvih osoba i garancija samo sa putovnicom se prijavite na adresu koju ste izabrali. Ne treba vam niko za prijavu!
Prijavom.....(formalno pravno) automatski dobijate pravo na zaposlenje koje ce tokom vaseg zaposlenja regulisati se vas rentenversicherung (penzino) i sve ostalo.
Osobe koje imaju djecu mladju od 18 godina.....prilikom zaposlenja automatski dobijaju kindergeld u iznosu od 168 eura po djetetu...za trece dijete malo vise...
U slucaju da vas poslodavac prijavi na neku manju svotu imate pravo od wohnungsamta traziti naknadu za nadoknadu normalnog zivota.
Zdravstveno vam je u svakom slucaju obezbjedjeno i ne placa se nista!
Za ostalo ....pitajte
- escobar__
#2 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Srećom nemam hrvatski pasoš.
-
Not404found
#3 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Imas kanadski!escobar__ wrote:Srećom nemam hrvatski pasoš.
- jao_situacije
#4 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
odbijam da napustim domovinu zbog šake ojra

-
mudrac2
#5 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
sretan put svima. nadam se da će i hafisaga put obećane zemlje. ne mora se nikad vratiti. 
-
Not404found
#6 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
samo ti tjesi drugejao_situacije wrote:odbijam da napustim domovinu zbog šake ojra![]()
- jao_situacije
#7 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
ja sam ozbiljan i kategoričanNot404found wrote:samo ti tjesi drugejao_situacije wrote:odbijam da napustim domovinu zbog šake ojra![]()
- jao_situacije
#8 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
vidim ja nema njega, garant se počeo pakiratimudrac2 wrote:sretan put svima. nadam se da će i hafisaga put obećane zemlje. ne mora se nikad vratiti.
-
mudrac2
#9 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
obzirom na njegovu listu perverzija, siguran sam da će u evropskim zemljama naći više razumjevanja za svoje sklonosti.jao_situacije wrote:vidim ja nema njega, garant se počeo pakiratimudrac2 wrote:sretan put svima. nadam se da će i hafisaga put obećane zemlje. ne mora se nikad vratiti.
- jao_situacije
#10 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
mudrac2 wrote:obzirom na njegovu listu perverzija, siguran sam da će u evropskim zemljama naći više razumjevanja za svoje sklonosti.jao_situacije wrote:vidim ja nema njega, garant se počeo pakiratimudrac2 wrote:sretan put svima. nadam se da će i hafisaga put obećane zemlje. ne mora se nikad vratiti.
-
Not404found
#11 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
..odjebi sa teme.....i ne vrijedjaj bilo koga...imas teme Turska i Bliski Istok i razguli...mudrac2 wrote:
obzirom na njegovu listu perverzija, siguran sam da će u evropskim zemljama naći više razumjevanja za svoje sklonosti.
-
mudrac2
#12 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
ovo nosi ćaći svome i materi.Not404found wrote:..odjebi sa teme.....i ne vrijedjaj bilo koga...imas teme Turska i Bliski Istok i razguli...mudrac2 wrote:
obzirom na njegovu listu perverzija, siguran sam da će u evropskim zemljama naći više razumjevanja za svoje sklonosti.
-
Not404found
#13 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
mudrac2 wrote:ovo nosi ćaći svome i materi.Not404found wrote:..odjebi sa teme.....i ne vrijedjaj bilo koga...imas teme Turska i Bliski Istok i razguli...mudrac2 wrote:
...hoces li mi kamilu posuditi?
..temu sam otvorio da upoznam sve one sa HR putovnicom, a ti beduine idi jos koju godinu u mekteb i naucices razliku izmedju magarca i konja.
...veliki broj bosnjaka a i ostalih imaju putovnicu i tebi sada smeta jedan Hafis koji je imao putovnicu prije nego si se rodio.
Ovo je vijest za one koji od takvih mamluza ne zele zivjeti u rodjenoj drzavi!
Nek te je sramota!
Last edited by Not404found on 25/06/2015 08:37, edited 1 time in total.
-
mudrac2
#14 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
mogu ti samo k.tu posuditi, ako si žensko, u svakom drugom slučaju nek ti haisaga posudi.Not404found wrote:[
-
Not404found
#15 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
..de sjasi sa teme....mudrac2 wrote:mogu ti samo k.tu posuditi, ako si žensko, u svakom drugom slučaju nek ti haisaga posudi.Not404found wrote:[
-
mudrac2
#16 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
samo da ostane pribilježena kultura naših vrlih susjeda sa putovnicama.Not404found wrote:
..temu sam otvorio da upoznam sve one sa HR putovnicom, a ti beduine idi jos koju godinu u mekteb i naucices razliku izmedju magarca i konja.
...veliki broj bosnjaka a i ostalih imaju putovnicu i tebi sada smeta jedan Hafis koji je imao putovnicu prije nego si se rodio.
Nek te je sramota!
-
Not404found
#17 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
..odjebi...nadji nekoga drugog za provociranjemudrac2 wrote:samo da ostane pribilježena kultura naših vrlih susjeda sa putovnicama.Not404found wrote:
Nek te je sramota!
nadam se da ce moderatori adekvatno reagovati
-
mudrac2
#18 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
da, i ja se isto nadam.Not404found wrote:..odjebi...nadji nekoga drugog za provociranjemudrac2 wrote:samo da ostane pribilježena kultura naših vrlih susjeda sa putovnicama.Not404found wrote:
Nek te je sramota!
nadam se da ce moderatori adekvatno reagovati
nego, kad ćeš ti put njemačke?
-
Not404found
#19 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
...cekam da mi dzemat iz turske posalje koji ojro! valjda sam zasluzio---bio sam najbolji u tumacenju kurana i ima posla tamo u iraku i Sirijimudrac2 wrote:
da, i ja se isto nadam.
puno cura u dzehenemu...
-
mudrac2
#20 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
evo ja ću ti poslati smo idi.Not404found wrote:...cekam da mi dzemat iz turske posalje koji ojro! valjda sam zasluzio---bio sam najbolji u tumacenju kurana i ima posla tamo u iraku i Sirijimudrac2 wrote:
da, i ja se isto nadam.
puno cura u dzehenemu...
-
Not404found
#21 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
koga ? sestru , mater, ..pa bolje je onu drolju Eminu iz sandzaka naguziti nego cijelu tvoju familijumudrac2 wrote:evo ja ću ti poslati smo idi.Not404found wrote:...cekam da mi dzemat iz turske posalje koji ojro! valjda sam zasluzio---bio sam najbolji u tumacenju kurana i ima posla tamo u iraku i Sirijimudrac2 wrote:
da, i ja se isto nadam.
puno cura u dzehenemu...
-
mudrac2
#22 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
ti si izgleda dobro zagorio, ko meksička tava. samo ti te stvari na pameti. slabo vam te vaše daju izgleda.Not404found wrote:[q
koga ? sestru , mater, ..pa bolje je onu drolju Eminu iz sandzaka naguziti nego cijelu tvoju familiju
-
burger_pasa
#23 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
A zasto je to Svabo uradio? Zato da bi mogao pokupit jeftinu radnu snagu iz Hrvatske... Prvo im se preko EU-a plasiraju programi obuke za njegovatreljice, pedagoge itd... A onda kad se skoluju, najbolji se pokupe u Njemacku... to je vec vidjeni I dobro uhodani system Njemacke I drugih EU zemalja... Na gubitku je Hrvatska kao drzava...
-
mudrac2
#24 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
i Bosna kao država, ali eto, meni ne smeta.burger_pasa wrote:A zasto je to Svabo uradio? Zato da bi mogao pokupit jeftinu radnu snagu iz Hrvatske... Prvo im se preko EU-a plasiraju programi obuke za njegovatreljice, pedagoge itd... A onda kad se skoluju, najbolji se pokupe u Njemacku... to je vec vidjeni I dobro uhodani system Njemacke I drugih EU zemalja... Na gubitku je Hrvatska kao drzava...
- karanana
#25 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
sjo rasprave sviju mi.....
pa naravno da je hrvatska na gubitku, ali jebaji ga....ima li posla? nema. ako ga ima, kako je placen? nikako.
aufwiedersen kroatien. ili bilo koja druga smijesna zemljo bivse jugoslavije.
i treba ici.
pa naravno da je hrvatska na gubitku, ali jebaji ga....ima li posla? nema. ako ga ima, kako je placen? nikako.
aufwiedersen kroatien. ili bilo koja druga smijesna zemljo bivse jugoslavije.
i treba ici.