Njemacka : Test podobnosti za muslimane

nebi

Post by nebi »

savjest wrote:ha-ha pa gdje je ovaj lik bio do sada? Ja te prije nisam pimjecivao. Pa ti iz poruke u poruku pokazujes kakva si mizrija.

Maloprije si dobio prigovor u vezi muslimana i onda si poceo da vristis u svakoj poruci "ja sam musliman, ja sam musliman". :D

Sad sam malo skrenuo paznju na tvoje pisanje i edukaciju i pazi sta se desava.

nebi pise :
..."Jadan ti je babo"... a u poruci iza te
..."Debil ti tata"...

:D

Cemu promjena? Tata je "urbanije"? buhaha a babo to je vec "seljacki" bljak bljak... a tebi se omace... uh kako se to desi misa mu?Nije valjda ... da si..hm sa sela!!! Koja je to tragedija !!! Ali hajde reci ce mo da nismo nista vidili. Nastavi ti i dalje da igras svoju ulogu.. samo pripazi malo. :lol:
Moram priznati da sa ja tebe primjetio.Poslije svakog tvog posta su forumasi umirali od sege.
O vristanju mozemo nadugo...kako ono bjese? "svabe placaju karticama"
pa odjednom "ne smije se uplacivati kes preko 13000"
Ne znam kako moze neko sa tecajem iz mejtefa analizirati moj pravopis,ali eto,cuda se desavaju.Sa clanstvom u pravoj partiji se zacas postane ministar kulture...samo se ti potrudi,ima jos nepoljubljenih dupeta u vlasti.
Tata nije urbanije,vec knjizevni bosanski,ali eto,srecom imamo buduceg ministra kulture (gorazdanskog kantona?mogao bi sa Salkom,ko da ste iz jedne ispali) koji ce iz dijaspore da nas poduci(pa on je prvi do sefa,zar niste znali).
Apropos igra:kod tebe nije jasno ni kojeg si spola,nekako si mi sav pickast/a.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

moderator wrote:savjest & nebi,
prekinite paljbu!
:x
:roll: :-? Sto da prekinu, .... :D ... tek se pocelo zaguzvavati. Taman sam mislio da malo podrzim nebi-jevu stranu. :D
Ovaj buduci ministar gorazdanskog kantona je moja stara musterija. :oops: :zzzz:
Harrys

Post by Harrys »

:lol: :lol: Pape,pa ti uvijek podrzavas moju stranu. :lol: :lol:
maccarona

Post by maccarona »

uuuuuuu nahebala sam :D zar im nije dosta sto placam porez :D i sortiram smece :D
nebi

Post by nebi »

maccarona wrote:uuuuuuu nahebala sam :D zar im nije dosta sto placam porez :D i sortiram smece :D
Ako nisi naucila Lilly Marlen...mrko ti se pise.
BECHO

Post by BECHO »

Iz protesta bojkotujem svapske masine, automobile, njemacko ljepilo i HSV! :D
digger

Post by digger »

St.Germain wrote:zato samo i replikovao zbog tog sto si naveo USA, jer evropa ima pravila, a oni ih skoro da nemaju...ipak sam zabezeknut ovim talasom amerikanizacije njemackog pravnog sistema, jer to do sad barem ovdje nije bio slucaj.
Ameri su uzeli od Britanije bazu pravnog sistema koja se bazira na "precendentnom" pravu. To znaci da ako je prvi put nesto sudjeno i presuda je ostala pravosnazna nakon sto je bila apelovana na visi sud, onda i buduci slucajevi treba da se na isti nacin promatraju. Zato se i dogodi da za kradju u samoposluzi mozes da dobijes u pojedinim drzavama 10-20 godina robije.

Nemam pojma kako je u Njemackoj ali da oni sada mijenjaju prilaz... ne znam.
whow

Post by whow »

zzzzz wrote:
whow wrote:Njemci su potpuno u pravu . Kome se ne svidaju Njemacki zakoni " noga"
WTF . Zasto koji qurac traze drzavljanstvo ako se ne slazu sa nacinom zivota , kulturon, tradicijama i slicno. Ista je stvar sa pojednim Indijcima , Arapima i Kinezima u Kanadi I USA koji zamotavaju svoje zene i djecu a zive u Kanadi ili Americi. Po toj logici ovi crnci iz Afrike bi trebali da trce gologuzi . Oduvjek je bilo " u Rimu ponasaj se kao Rimljanin"
Koji glupi argumenti, po tome bi trebala jedna Njemica da dobije nogu sa Tajlanda jer ljubomorno cuva svoj zivotni stil deset hiljada kilometara od kuce (uz to je jos i udata za Tajlandjanina) ili zabraniti svim zapadnjacima hricanima, koji iz nekog razloga zive u zemljama sa muslimanskom, budistickom ili hindu vecinom da slave Bozic.

Ali neeee to su univerzalne vrijednosti, pa ce vas "zapadnjak" u sred Sarajeva cudno pogledati kad uzmete slobodno za Bajram a on serbes ode petnest dana u svoju domovinu za Bozicne praznike.

Ja ne volim psece meso i ako u kojem slucaju odselim na Tajland ne pada mi na pamet da potpisem da ga moram jesti
(a ne pada mi na pamet ni da ih ubjedjujem kako su divljaci i kako treba da se mjenjaju, jer su moja poimanja zivota i moja kultura "univerzalne")
Sto je tvoj problem ? ADHD ili tako nesto ? Prvo procitaj sto sam napisao pa onda raspravljaj. Da li ti je poznato znacenje fraze "U Rimu..." Dakle istom analogijom u Tajlandu kao Tajlandanim " Je li sada malo jasnije :-) Hallo , anybody there ? Ja uopce nisam iskljuciv naprotiv . Pa kako bih to izgedalo da ja dodzem u tvoju kucu pa ti onda pametujem kako bih ti tvoja zena i djeca trebali zivjeti .Slozit cemo se da bi ovakav pristup bio krajnje primitivan. E to tocno sto cine pojedini doseljenici iz Arapskih zemalja kada zele da mjenjaju zemlju koja ih je prihvatila otvorenih ruku. Sto se tice Bajrama i ostalih praznika u mojoj kuci se slave i Bajrami i Bozici ali to je privatna stvar i od toga ne pravimo senzacije , ja dobro znam ko sam i sto sam i to ne trebam nikome da dokazujem posebno tebi. Sto se tice onoga Sieg Heil , whatever.
array

Post by array »

1234 wrote:
St.Germain wrote:
whow wrote:Njemci su potpuno u pravu . Kome se ne svidaju Njemacki zakoni " noga"
WTF . Zasto koji qurac traze drzavljanstvo ako se ne slazu sa nacinom zivota , kulturon, tradicijama i slicno. Ista je stvar sa pojednim Indijcima , Arapima i Kinezima u Kanadi I USA koji zamotavaju svoje zene i djecu a zive u Kanadi ili Americi. Po toj logici ovi crnci iz Afrike bi trebali da trce gologuzi . Oduvjek je bilo " u Rimu ponasaj se kao Rimljanin"
:lol:

FAKAT

odlican komentar
SLAZEM SE U POTPUNOSTI usvim ovim komentarima Bosancima svako smeta ako nece po njihovom sto znaci da je apsolutno isto kao sto i Njemci traze
Gledaj samo nacionalista sto su se nasli, jedan za drugim. A sta bi sad sa demokratijom? I Njemacka i Amerika se kunu u postivanje ljudskih prava. Ako neko uzima njihovo drzavljanstvo treba da se obaveze na postivanje zakona te zemlje a ne da im neko govori sta da oblace i kojem bogu da se mole.

Hodati gologuz je zabranjeno po zakonu u tim drzavama ali zamotavanje glave i nacin oblacenja nije. Prema tome, ne pricajte gluposti.
vesela

Post by vesela »

Ode tema u HELAC!

A bas je bila dobra, da se iznesu licna dozivljanja, da se komentarise sta je demokratsko i ne-demokratsko i naprave uporedbe. Bas se moglo lijepo diskutovati.

Steta!
hamza1

Post by hamza1 »

Da li Bosnjaci prave iste ispade u Njemackoj poput Arapa i Turaka?

Da li Bosnjaci trebaju da ispunjavaju taj formular samo zato sto su islamske vjeroispovjesti????
1234

Post by 1234 »

Ja se ponosim drzavljanstvom ove zemlje sto sam je uzeo-la Prvo vise nemam moje zemlje jer je nestala Ne postoji vise. Sve sto je ostalo meni nista ne znaci kao ni Albanija.Ova zemlja mi nudi i daje sve sto mi treba za egzistenciju.Vidis samo jedan primjer Glasa se svi idu na glasanje Kad zavrse svako ide svojim putem i ni rijeci da se komentarise to je kod nas ovde privatna stvar i o njoj se ne diskutuje Zna se da ce pobjediti onaj za kog se najvise glasalo. Radim vec godinama i nikad niko na poslu nije komentarisao politiku.Zar to nije fantasticno.Narod na prostorima bovse zemlje je opsjednut politikom vrijedanjem. I zasto ne bi uzeli Njemacko drzavljanstvo ako tamo zivite Ono ce vam uvjek vise pomoci u svijetu i nece vam pokazivati kako se pale TV ako kazete da ste Njem drzavljaninAli nije to poenta Ne vidim sta je lose uzeti drzavljanstvo zemlje u kojoj zivis Jer to je onda u stvari tvoja zemlja
Post Reply