Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#26 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

locobos wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Sto me slatko nasmija .... trac,trac,trac..... znaci lose mi se pise u Njemackoj ... samo sto je jedan "bivsi" oficir ovako nesto reko

a pominjanje istjerivanja nekoga kao u ovom slučaju po naciji ili vjeri je toliko zlobno da bi te trebalo verfassungsschutz-u (zaštita ustavnog poredka) prijaviti da te odštambiljaju za sva vremena i da te na svim granicama zapadne demokratije handre do iznemoglosti :x
:thumbup:
haj sta ste se usrali, ako njemacka krene tjerat muslimane mozete se vazdi vratit majci u bosnu. :wink:
nego naj lakse je zabit glavu u pijesak ili zacepiti usi i vikati "aaaaaaaaaa", kad cujes nesto sto te plasi.
forum je za diskutovanje :wink:
Pa Turke su svakako zaustavili pod Becom, sta ce oni sad u Njemackoj. :oops: :D

I jest vala, do grla sam u govnima. :oops:

Imali ko da bi vracao moje kredite ? ;-)
Skijaš

#27 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by Skijaš »

locobos wrote:
Ženski Dr.Med wrote:haj dobro 100 miljardi.... ti,taksista i taj "bivsi" ste glavni u ovome skecu ... sta dalje sada?
nista, nije 100 miliardi nego 100 miliona, tebe nece niko tjerat iz njemacke, mozes mirno spavat, diskusija zavrsena. :D

100 miliona za vojni kompleks je ništa. Kasarna JNA u Busovači je koštala više. A to za "rješavanje" pitanja Turaka i muslimana generalno je super priča, za sijela na Ravnoj Gori.
nino90

#28 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by nino90 »

XD, sta sve ljudi vjeruju nije cudo sto nam je drzava ovakva
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#29 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

reni-90 wrote:XD, sta sve ljudi vjeruju nije cudo sto nam je drzava ovakva
Za one koji vjeruju u kalendar maja i 10 eura u takve svrhe je promasena investicija.

12.12.'12 je sve blize. :lol:
matematicar_teski

#30 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by matematicar_teski »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
locobos wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Sto me slatko nasmija .... trac,trac,trac..... znaci lose mi se pise u Njemackoj ... samo sto je jedan "bivsi" oficir ovako nesto reko

haj sta ste se usrali, ako njemacka krene tjerat muslimane mozete se vazdi vratit majci u bosnu. :wink:
nego naj lakse je zabit glavu u pijesak ili zacepiti usi i vikati "aaaaaaaaaa", kad cujes nesto sto te plasi.
forum je za diskutovanje :wink:

I jest vala, do grla sam u govnima. :oops:

Imali ko da bi vracao moje kredite ? ;-)
cuj pod becom,zar nije hrabri milos nakav opanak na kosovu zaustavio mrcke turke
Ima Bosne_Bice Bosne

#31 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

matematicar_teski wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:

cuj pod becom,zar nije hrabri milos nakav opanak na kosovu zaustavio mrcke turke
Jeste, al' se onda onaj razvratnik Bajazit zajebao sa onom od Milice pa stigli tako i do Beca. :oops: :lol:
dingosp0

#32 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by dingosp0 »

kakvi njemci i rat, nikad nisu rata dobili u svojoj historiji...
svakako su danas napravili cetvrtu reich, i to je EU
andromeda101

#33 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by andromeda101 »

Dobar neki obaveštajac, prosipa propagandu.

Ko bi njima vjerov'o.

Ako bi se zaratilo, protiv koga bi EU ratovala?

Već ratuju protiv koga?

Protiv koga bi im onda trebale pripreme?

Šta je svrha rata?

Ko raspolaže u okolini s najvećim prirodnim bogatstvima?

Ko bi im bio veći suparnik da se moraju više pripremati nego trenutno, pošto su trenutno već u ratu?

Oni se Turaka mogu lakše riješiti ako izdaju neki dekret pod vojnim stanjem, zamrznu demokratiju i istjeraju ih iz Švabije.

Što bi ih ubijali i ratovali na svojoj teritoriji protiv njih.

Mislim glup neki obaveštajac ili se pravi glup.

Da ne kažem da oni jedni drugima ne vjeruju, žive u paranoji, i milion puta dnevno jedni druge provjeravaju.

A rade za isti tim.
zambaklija

#34 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by zambaklija »

andromeda101 wrote:Dobar neki obaveštajac, prosipa propagandu.
Oni se Turaka mogu lakše riješiti ako izdaju neki dekret pod vojnim stanjem, zamrznu demokratiju i istjeraju ih iz Švabije.
ovo nije moguće izvesti,moraš prvo proučiti način uređenja,USTAVNOPRAVNI POREDAK koji nije moguće mijenjati!! :D

I samo da dodam,bilo kakva izmjena ustava bez suglasnosti većine stanovnika i manjina dovodi do raspada sistema i SAVEZA DRŽAVA!Po ustavu vojsci nije dozvoljeno djelovanje unutar Države sem:odbrane zemlje od vanjskog neprijatelja i velikih katastrofa ;-) nisu švabe balkanci ba :lol: :lol: :lol: :lol:
muzicar_iz_parka

#35 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by muzicar_iz_parka »

zambaklija wrote:
ovo nije moguće izvesti,moraš prvo proučiti način uređenja,USTAVNOPRAVNI POREDAK koji nije moguće mijenjati!! :D

I samo da dodam,bilo kakva izmjena ustava bez suglasnosti većine stanovnika i manjina dovodi do raspada sistema i SAVEZA DRŽAVA!Po ustavu vojsci nije dozvoljeno djelovanje unutar Države sem:odbrane zemlje od vanjskog neprijatelja i velikih katastrofa ;-) nisu švabe balkanci ba :lol: :lol: :lol: :lol:
Bez obzira što naš zemo iz uvodnog posta lupa gluposti koje nemaju veze sa zdravim razumom, moraću te ispraviti po pitanju upotrebe njemačke vojske unutar same države. Prema novim zakonima to je ipak dozvoljeno:
http://www.zeit.de/politik/deutschland/ ... aer-inland
Ta zabrana je nastala nakon ww2, a kao i skoro svaki drugi zakon može se promjeniti, što je i učinjeno, samo se to radi po starom njemačkom običaju polako i neprimjetno zbog javnog mjenja.

Onako hipotetički sa obzirom da Njemačka nema nešto poput "Nacionalne Garde" kao USA (vojska koja je zadužena za djelovanje unutar pojedinačnih saveznih država u slučaju nereda i gubljenja kontrole od strane policijskih službi) veoma brzo bi vidio tenkove na ulicama, kao i bilo gdje drugo u svijetu.
Naravno ako je narod zadovoljan sa svojom situacijom, većina ima posao ili neka socijalna primanja od kojih mogu živjeti, onda im neće ni padat na pamet revolucije, pobune i ratovi.

Da dodam, svaka čast onima na zapadu po pitanju ekonomnije, ali opet po prosječnom razmišljanju i raznoraznim planovima nisu oni ništa bolji od "Balkanaca", Engleska je npr. kako je objavljeno proteklih sedmica planirala ubiti 15 miliona stanovnika Sovjetskog Saveza u slučaju izbijanja rata u vrijeme "Cold War", humanost na djelu nema šta.
Ljudska priroda je pokvarena bez obzira koji narod uzimali u obzir.
zambaklija

#36 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by zambaklija »

muzicar_iz_parka wrote:
zambaklija wrote:

Bez obzira što naš zemo iz uvodnog posta lupa gluposti koje nemaju veze sa zdravim razumom, moraću te ispraviti po pitanju upotrebe njemačke vojske unutar same države. Prema novim zakonima to je ipak dozvoljeno:
http://www.zeit.de/politik/deutschland/ ... aer-inland
Ta zabrana je nastala nakon ww2, a kao i skoro svaki drugi zakon može se promjeniti, što je i učinjeno, samo se to radi po starom njemačkom običaju polako i neprimjetno zbog javnog mjenja.

Onako hipotetički sa obzirom da Njemačka nema nešto poput "Nacionalne Garde" kao USA (vojska koja je zadužena za djelovanje unutar pojedinačnih saveznih država u slučaju nereda i gubljenja kontrole od strane policijskih službi) veoma brzo bi vidio tenkove na ulicama, kao i bilo gdje drugo u svijetu.
Naravno ako je narod zadovoljan sa svojom situacijom, većina ima posao ili neka socijalna primanja od kojih mogu živjeti, onda im neće ni padat na pamet revolucije, pobune i ratovi.

Da dodam, svaka čast onima na zapadu po pitanju ekonomnije, ali opet po prosječnom razmišljanju i raznoraznim planovima nisu oni ništa bolji od "Balkanaca", Engleska je npr. kako je objavljeno proteklih sedmica planirala ubiti 15 miliona stanovnika Sovjetskog Saveza u slučaju izbijanja rata u vrijeme "Cold War", humanost na djelu nema šta.
Ljudska priroda je pokvarena bez obzira koji narod uzimali u obzir.
o.k.ali ovaj zako vrijedi isključivo za borbu protiv terorista,to je promijenjeno nakon atentata u USA i odnosi se iključivo na presretanje aviona a policija nemože nikako izgubiti kontrolu jer je brojnija od same vojske,ako nađem link postavim :D ,oni imaju policijske kasarne za tkz.bereitschaft polizei-dežurnu policiju koja je kasarnirana.Imaju i oklopna vozila,pa nije se vojska borila protiv RAFa već baš policija,to su najteži trenutci BRDa i to još za vrijeme najžešćeg tkz.hladnog rata :-? A to za tomije me ništa nečudi,ako tačnije sagledamo i uporedimo njihove zločine sa njemačkim ,švabe su male mace... ;-) ali kao što je opšte poznato pobjednik diktira pravu istoriju :-? vidiš kod nas u BiH svi su pobjednici na svome i svatko piše svoju i tako imamo 3 istorije u jednoj zemlji.....švabo to nikada nije izbjegavao pa čak ni danas da kažu da su činili zlodjela i kada tako odgojiš naraštaj nikada se nešto slično nemože viuše desiti...puhhhh ša se natipka :D
udrch

#37 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by udrch »

de makar u naslovu teme promjenite ove milijarde u milione..
caulfield holden

#38 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by caulfield holden »

Rock Flock wrote:
locobos wrote:Sjedim juce u taksiju u jednom manjem njemackom gradu i slusam vijesti na radiju, kad spiker onako lezerno, tipa pravi se nova fabrika sira, procita vijest da njemacka pravi grad u Ruhrskoj oblasti za 100 Miliardi eura striktno za vojne vjezbe. Grad koji ce imati stari grad, industrisku oblast pa cak i podzemnu zeljeznicu.

Sjedim poslje te vijesti i par minuta mi se to vrti po glavi i pitam se dali sa ja ovo dobro cuo. Onda pitam taksistu jeli fakat stvarno istina da njemacka, drzava koja je u biti demilitarizovana poslje drugog svetskog rata, pravi grad za vojne vjezbe za 100 miliardi eur, i lik mi kaze da su politicari to vec odlucili i da se ta vijest vec citav dan vrti na radiju.

Poslje se nadjoh na veceri sa jednim likom koji je bio visoki oficir u obavjestanoj sluzbi u bivsoj JNA, i koji je svasta prosao za vrijeme rata, i ispricam mu to sto sam cuo. I lik mi ko iz topa kaze, kaze znas sta to znaci. Reko sta. To znachi bice rat. Njemacka se priprema da se rijesi turaka i ostalih muslimana i zato odvajaju 100 miliardi eura da naprave taj jebeni grad za vojne vjezbe.. Nema sanse da bi njemacka odvojila 100 miliardi eura za tako nesto bez razloga i bez da se nesto veliko sprema.

Ako neko ima vise informacija na ovu temu bio bih mu zahvalan da se javi sa komentarima.
:lol: :lol: :lol: A taj tvoj visoki oficir bivse JNA koji je prosao svasta u ratu ( predpostavljam da je prvo bio egzekutor i batinas u Keratremu i Manjaci pa kada je ispekao zanat otisao po oredene u Srebrenicu ) pa sada cisti klozete u Franfurtu a u slobodno vrijeme mrzi Turke i druge muslimane koje mora gledati svaki dan a od Frankfurta ne moze napraviti Srebrenicu i Focu . Stvarno je na mukama visoki oficir obavjestajne sluzbe JNA , bas mi ga zao .
S
Ne znam ko napisa vise gluposti, ti ili uvodnicar
%tacno*

#39 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by %tacno* »

haj priznaj il si lovac ili ribolovac :D
caulfield holden

#40 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe

Post by caulfield holden »

Ovaj post govori o tvojoj pameti GLUPANE !!!! Da imas imalo mozga ne bi covjeku rekao da je glup . Je li sada jasnije . Pravilo foruma glasi da komentiras post a ne onoga ko pise ! Serem ti se u srpske lazi i mitologiju iz koje crpite genocide .Sikter . Cuj Srbi u srednjem vijeku u Bosni aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Boze dragi pa to ni zvijeri poput Karadjica i Mladica nikad nisu rekle
Pa i komentirao sam post a ne onog ko je post napisao. To upravo ti radis, sto je moram priznati kvalitetna ironija.
Srbi su zivjeli u Bosni jos pocetkom 16. stoljeca, sto pise u recimo putopisu Benedikta Kuripesica. Ali ko bi takve stvari citao, lakse je slusati sta ce hodza reci.
Locked