I agreeSherlockHolmes wrote:
Po meni je najmjerodavniji kvalitet zivota, a i to je subjektivna kategorija.
... sta spada, subjektivno gledajuci, u tvoju evaluaciju da bi odredio taj kvalitet
I agreeSherlockHolmes wrote:
Po meni je najmjerodavniji kvalitet zivota, a i to je subjektivna kategorija.
ne znam, zavisi sta hoces u zivotu, u kojoj fazi i zasto si vani. jedno vrijeme su mi bila interesantna putovanja, ali i to dosadi. auta, ali i to (jos brze) dosadi. upoznavanje novih (ne)kultura, ali i to dosadi. posao, ali i to dosadi. u ovom trenutku, nesto crkavice za pod madrac, dinamicno dosadan posao, 9-5 (evo pokusavam se natjerati), vruca, nikad smrznuta vecera, dobro vino i pokoji dobar film, knjiga ili predstava, familija. sve u svemu polupemzijafreak_with_a_laptop wrote:I agreeSherlockHolmes wrote:
Po meni je najmjerodavniji kvalitet zivota, a i to je subjektivna kategorija.![]()
... sta spada, subjektivno gledajuci, u tvoju evaluaciju da bi odredio taj kvalitet
mi kao da smo jednojajčani blizanci - imamo izgleda identican set genaSherlockHolmes wrote:ne znam, zavisi sta hoces u zivotu, u kojoj fazi i zasto si vani. jedno vrijeme su mi bila interesantna putovanja, ali i to dosadi. auta, ali i to (jos brze) dosadi. upoznavanje novih (ne)kultura, ali i to dosadi. posao, ali i to dosadi. u ovom trenutku, nesto crkavice za pod madrac, dinamicno dosadan posao, 9-5 (evo pokusavam se natjerati), vruca, nikad smrznuta vecera, dobro vino i pokoji dobar film, knjiga ili predstava, familija. sve u svemu polupemzijafreak_with_a_laptop wrote:I agreeSherlockHolmes wrote:
Po meni je najmjerodavniji kvalitet zivota, a i to je subjektivna kategorija.![]()
sve se mijenja sem kamenja.
cega?danas wrote:fali sex?freak_with_a_laptop wrote:mi kao da smo jednojajčani blizanci - imamo izgleda identican set genaSherlockHolmes wrote: ne znam, zavisi sta hoces u zivotu, u kojoj fazi i zasto si vani. jedno vrijeme su mi bila interesantna putovanja, ali i to dosadi. auta, ali i to (jos brze) dosadi. upoznavanje novih (ne)kultura, ali i to dosadi. posao, ali i to dosadi. u ovom trenutku, nesto crkavice za pod madrac, dinamicno dosadan posao, 9-5 (evo pokusavam se natjerati), vruca, nikad smrznuta vecera, dobro vino i pokoji dobar film, knjiga ili predstava, familija. sve u svemu polupemzija
sve se mijenja sem kamenja.![]()
kod mene - bas tako, kako si opisao ... pitam se, koja je slijedeca faza![]()
cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i jos cudnije kako nam to malo uvijek nedostaje![]()
![]()
![]()
Ona bar moze biratidanas wrote:fali sex?freak_with_a_laptop wrote:mi kao da smo jednojajčani blizanci - imamo izgleda identican set genaSherlockHolmes wrote: ne znam, zavisi sta hoces u zivotu, u kojoj fazi i zasto si vani. jedno vrijeme su mi bila interesantna putovanja, ali i to dosadi. auta, ali i to (jos brze) dosadi. upoznavanje novih (ne)kultura, ali i to dosadi. posao, ali i to dosadi. u ovom trenutku, nesto crkavice za pod madrac, dinamicno dosadan posao, 9-5 (evo pokusavam se natjerati), vruca, nikad smrznuta vecera, dobro vino i pokoji dobar film, knjiga ili predstava, familija. sve u svemu polupemzija
sve se mijenja sem kamenja.![]()
cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni i jos cudnije kako nam to malo uvijek nedostaje![]()
![]()
![]()
pa ona nek biraSherlockHolmes wrote:Ona bar moze biratidanas wrote:fali sex?freak_with_a_laptop wrote: mi kao da smo jednojajčani blizanci - imamo izgleda identican set gena![]()
![]()
![]()
Upre prstom a petorica srcanih lete preko tastatura
monetaer oder in Naturalienmaccarona wrote:ja sam na socijalitako da me nista ne tangira
![]()
also weiter bezahlen bitte
danke
ja ne znam u kojoj industriji / poslu radis ali da mozes uduplati godisnju zaradu sa bonusima/stock options je prica za malu djecufreak_with_a_laptop wrote:Pa vjerovatno da i to spada u ovaj prosjek. Medjutim, fakat tesko odredit neki povjerljiv prosjek plate, jer ima dosta faktora, koje je tesko uracunati. Na primjer - stock options program & bonus. Maltene svaka US kompanija ima bonus programe - koji moze cak da udupla godisnju zaradu. Ipak ... porezi u Evropi su katastrofalni (meni se plata prepolovi, bruto-neto) sto naravno utice na motivaciju sluzbenika.SherlockHolmes wrote: Ovo vec izgleda malo realnije (za sluzbenike). U Austriji, koliko se sjecam, imaju de facto 14 plata, sto moze malo promjeniti odnose. Ne znam jesu li to uzeli u obzir.
SherlockHolmes wrote:Ona bar moze biratidanas wrote:fali sex?freak_with_a_laptop wrote: mi kao da smo jednojajčani blizanci - imamo izgleda identican set gena![]()
![]()
![]()
Upre prstom a petorica srcanih lete pre
ko tastatura
zavisi i od industrije, ali vise od pozicije. nerijetko mozes i utrostruciti platu opcijama ili npr one-off akcijskim paketima, pod uslovom da si "faca" iliti "executive", a firmi ide relativno dobro.Vozdra_123 wrote:ja ne znam u kojoj industriji / poslu radis ali da mozes uduplati godisnju zaradu sa bonusima/stock options je prica za malu djecufreak_with_a_laptop wrote:Pa vjerovatno da i to spada u ovaj prosjek. Medjutim, fakat tesko odredit neki povjerljiv prosjek plate, jer ima dosta faktora, koje je tesko uracunati. Na primjer - stock options program & bonus. Maltene svaka US kompanija ima bonus programe - koji moze cak da udupla godisnju zaradu. Ipak ... porezi u Evropi su katastrofalni (meni se plata prepolovi, bruto-neto) sto naravno utice na motivaciju sluzbenika.SherlockHolmes wrote: Ovo vec izgleda malo realnije (za sluzbenike). U Austriji, koliko se sjecam, imaju de facto 14 plata, sto moze malo promjeniti odnose. Ne znam jesu li to uzeli u obzir.![]()
ja dobijem u dobroj godini mozda 2-3% primanja u bonusu
a stock opcije macku o rep....
jbgSherlockHolmes wrote:zavisi i od industrije, ali vise od pozicije. nerijetko mozes i utrostruciti platu opcijama ili npr one-off akcijskim paketima, pod uslovom da si "faca" iliti "executive", a firmi ide relativno dobro.Vozdra_123 wrote:ja ne znam u kojoj industriji / poslu radis ali da mozes uduplati godisnju zaradu sa bonusima/stock options je prica za malu djecufreak_with_a_laptop wrote: Pa vjerovatno da i to spada u ovaj prosjek. Medjutim, fakat tesko odredit neki povjerljiv prosjek plate, jer ima dosta faktora, koje je tesko uracunati. Na primjer - stock options program & bonus. Maltene svaka US kompanija ima bonus programe - koji moze cak da udupla godisnju zaradu. Ipak ... porezi u Evropi su katastrofalni (meni se plata prepolovi, bruto-neto) sto naravno utice na motivaciju sluzbenika.![]()
prosjecna plata corporate advokata u njemackoj koji rade za velike medjunarodne firme je oko 100.000 eura godisnje i to bruto dakle na ruke oko 55,000 mozda cak i malo manje.valterbranisarajevo wrote:Berlin -- Nemačka domaćinstva imala su u 2005. godini u proseku na raspolaganju 33.700 evra.
To je bilo godišnje neto primanje, saopštio je nemački zavod za statistiku, a to je povećanje od 30 odsto u odnosu na 1991. godinu, kada je prosečno godišnje neto-primanje bilo 26.000 evra. Međutim, procentualno, domaćinstvima zbog porasta troškova života ostaje u džepu dva odsto manje novca.
Za proteklih 15 godina se vidno povećala razlika u primanjima među različitim grupama zaposlenih.
Najveće prosečno godišnje primanje od 107.000 evra imaju domaćinstva zaposlenih u slobodnim profesijama. Pri tome treba imati u vidu da oni iz svog primanja sami moraju da izdvajaju puni iznos za penziono osiguranje.
Na drugoj strani, najniže prosečno godišnje neto-primanje od 30.000 evra imaju domaćinstva radnika. Domaćinstva državnih nameštenika na raspolaganju godišnje imaju neto-sumu od 43.00 evra, a službenici imaju oko 38.000 godišnje.
B 92
VozdraVozdra_123 wrote:
ja ne znam u kojoj industriji / poslu radis ali da mozes uduplati godisnju zaradu sa bonusima/stock options je prica za malu djecu![]()
du schmarozer,geh doch mal arbeiten!!!!maccarona wrote:ja sam na socijalitako da me nista ne tangira
![]()
danke
tisu misuMurat Sabanovic wrote:du schmarozer,geh doch mal arbeiten!!!!maccarona wrote:ja sam na socijalitako da me nista ne tangira
![]()
danke
entsculdige,ich bin nur ein ausslaender...freak_with_a_laptop wrote:tisu misuMurat Sabanovic wrote:du schmarozer,geh doch mal arbeiten!!!!maccarona wrote:ja sam na socijalitako da me nista ne tangira
![]()
dankepusti maccu na miru, ona je nas maji catki parazit
![]()
btw ... schmaroTzer
aha, jedno H i jedno R .. za ono fi...Murat Sabanovic wrote:sad "H" ubaci
ich hab die hosen voll,fickice...freak_with_a_laptop wrote:aha, jedno H i jedno R .. za ono fi...Murat Sabanovic wrote:sad "H" ubaci![]()
dobit ces ti batina
ne fali nista MuHrate, ima viska - tuH tuH tuHMurat Sabanovic wrote:ich hab die hosen voll,fickice...freak_with_a_laptop wrote:aha, jedno H i jedno R .. za ono fi...Murat Sabanovic wrote:sad "H" ubaci![]()
dobit ces ti batina
bitte nicht, tuh mir nicht weh.........
was hab ich jetzt vergessen????
btw musko samfreak_with_a_laptop wrote:VozdraVozdra_123 wrote:
ja ne znam u kojoj industriji / poslu radis ali da mozes uduplati godisnju zaradu sa bonusima/stock options je prica za malu djecu![]()
a stock opcije macku o rep....vjeruj da je moguce, naravno ovisno o industriji i poziciji.
2-3% - cega? Bonus ili povisica na platu? Ta cifra fakat "smijesna"to ti maltene dodje kao tarifna povisica, koja ti je zagarantovana. Vrijeme dot.com boom-a su nazalost proslost, tako da je atraktivnost options-programa opala - medjutim, ima pokoji izuzetak. Problem je, sto vecina daje i suvise veliko znacenje sigurnosti radnog mjesta. Prati trziste i prilagodi se promjenama industrije, budi flexibilna po pitanju radnog mjesta, pozicije pa cak i lokacije.
Infinion sindromVozdra_123 wrote:
btw musko sam![]()
2-3% je bonus kao sto sam rekao
ti to zoves smijesnim a ja znam da u mojoj industriji (semiconductors) "manja" raja mozda dobiju max 5% bonusa
ovo uvezi trzista, industrije, radnog mjesta, i lokacije - nemoj mi molim te pricu pricati
ja sam dosta fleksibilna osoba, ali mi je puna neka stvar seljakanja radi nekog hebenog posla... radio sam svugdje, nagledao se svega, iseljakao i sebe i svoje roditelje i DOSTA vise...
a o sigurnosti radnog mjesta necu ni pricati - TO NE POSTOJI!
po razmisljanju vidim da si mladja osoba... vjeruj mi kad dodjes u neke starije godine vise ti se nigdje ne ide.
djecu kad budes imala, hoces li ih povlaciti iz skole svakih par godina da se preselis zbog posla... sta kad se udas... a muz ti radi u nekoj drugoj industriji... ostane jedno od vas bez posla (zbog trzista). odselite u neki drugi grad gdje ti ne mozes dobiti svoj posao - samo mi nemoj sada suplju moras biti fleksibilan... ja jesam ali poslodavci nisu fleksibilni. kad provedes odredjeni dio godina u nekoj industriji ili specijalizaciji, vrata za druge poslove ti se zauvijek zatvore. mozes ti kumiti i moliti da si super pametan da ces nauciti i raditi - ali boli njih za tobom.... radije ce uzeti nekog balavca iz skole i njega nauciti i dati mu sansu, naravno jer je poslodavcu jeftinije njega da placa nego tebe sa nekim iskustvom....