Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa ovo je cirkus na nivou medjuopstinskog podsaveza...
Na ovom prvenstvu sudije su direktno namjestile barem 20 utakmica...
Ovaj pomocni coro mase ofsajd Defou koji ne postoji, a ne mase prelazak lopte preko cize od 70 cm...
Fuj! Fuj! Fuj!
Inace, ovako su svabendure pokradene na finalu '66. godine jer je Englezima priznat nepostojeci gol... ali za dlaku, a ne za pola metra u eri informacionih tehnologija... Mislim da ce se coro ubit kad se vrati kuci, zbog zajebancije na njegov racun...
Engleska ima dobre sanse da pobjedi 3:2, ako se budu probudili u drugom poluvremenu i ja mislim da ce biti pakleno u drugom, ali njemci ako zabiju jos jedan onda zbogom Engleska...
Ja mislim da ce se vec na evropskom 2012 igrati sa monitorima. Ovo je prevelika greska, protiv velike reprezentacije i ako Englezi ispadnu mislim da FIFA nece imati izbora nego dozvoliti monitore.
Better Man wrote:Nakon sramote FIFE i UEFE koja je podrzala Henrya i njegovo igranje rukom i pogurala Francusku na SP izbacivsi Irce, evo jos jedna kradja u reziji mafije zvane FIFA i UEFA.
Potpuno se slazem, .... oni jednostavno nece da ovu igru pokusaju napraviti postenijom, a to se vrlo lako moze postici. Pred cetvrtog sudiju postaviti monitor i zaduziti ga da ovako drasticne greske glavnog sudije mora signalizirati.
Tada na SP ne bi sramno otisla Francuska umjesto Irske, ... ne bi Kaka bez razloga bio iskljucen, .... sada bi rezultat bio 2:2 i mnostvo sremnih sudijskih odluka bi padalo u vodu. Bilo bi ljepse gledati ovu igru.
Ali bi fudbal izgubio svu svoju draž koju ima,postao bi dosadan k'o i američki fudbal(ragbi),gdje ima milion prekida i gledanja u nekakve monitore,a samim tim što bi postojali ti monitori,svi bi se,i kad su u pravu i kad nisu bunili,i tražili da sudija provjeri na monitoru datu situaciju,onda bi utakmice trajale vječnost.Bolje bi bilo npr. staviti neki senzor u loptu,pa da se zna jel' prešla liniju ili nije....
ak81 wrote:Engleska ima dobre sanse da pobjedi 3:2, ako se budu probudili u drugom poluvremenu i ja mislim da ce biti pakleno u drugom, ali njemci ako zabiju jos jedan onda zbogom Engleska...
Gandalf wrote:Za sada sudijska sadaka prati Njemačku - kao što sam i ranije rekao, ovaj duel će odlučiti sudije
Da, sudijska sadaka prati Njemacku. Imas posjed lopte ubjedljivo u svoju korist i uspijes stici zaostatak, ali sudija ti ne prizna cist gol, a tu je i jedna precka. precka manje boli od nepriznatog cistog gola. Da ima pravde glavni i odgovorni u FIFI i UEFI bi prije pocetka drugog poluvremena izricito priznale gresku sudaca i priznale gol i rezultat bi bio 2:2, a nakon utakmice sudije koje su sudile utakmicu bi bile trajno suspendovane.
Definitivno trebaju jos dvojica sudija, a po mogucnosti i senzori u loptama i okvirima gola (zivimo u informatickom dobu ) da se moze pravilno registrovati je li ili nije go...
Kako se neki napalise oko gola, mada je i meni krivo al onda razmisljam da je Bosna vodila 2:0 i da su Portugalci onakav go dali a da je sudija ponistio, svi bi mi ovdje pricali drugacije. Sudbina je bila da im nije priznat go, ako Englezi pobjede e onda su zasluzeno pobjedili, al ako nastave da spavaju onda goodbye...
Better Man wrote:Nakon sramote FIFE i UEFE koja je podrzala Henrya i njegovo igranje rukom i pogurala Francusku na SP izbacivsi Irce, evo jos jedna kradja u reziji mafije zvane FIFA i UEFA.
Potpuno se slazem, .... oni jednostavno nece da ovu igru pokusaju napraviti postenijom, a to se vrlo lako moze postici. Pred cetvrtog sudiju postaviti monitor i zaduziti ga da ovako drasticne greske glavnog sudije mora signalizirati.
Tada na SP ne bi sramno otisla Francuska umjesto Irske, ... ne bi Kaka bez razloga bio iskljucen, .... sada bi rezultat bio 2:2 i mnostvo sremnih sudijskih odluka bi padalo u vodu. Bilo bi ljepse gledati ovu igru.
Ali bi fudbal izgubio svu svoju draž koju ima,postao bi dosadan k'o i američki fudbal(ragbi),gdje ima milion prekida i gledanja u nekakve monitore,a samim tim što bi postojali ti monitori,svi bi se,i kad su u pravu i kad nisu bunili,i tražili da sudija provjeri na monitoru datu situaciju,onda bi utakmice trajale vječnost.Bolje bi bilo npr. staviti neki senzor u loptu,pa da se zna jel' prešla liniju ili nije....
Ogranicis broj zalbi po timu pa nece ih koristiti za svaku glupost. Taj senzor za loptu preko linije postoji vec u hokeju za pak dakle sasvim dobra ideja i prihvatljivo
Treba uvesti senzore da se oglase kad lopta predje gol crtu i to da budu toliko glasni da polude svi od buke, tada se ne bi desavale ovakve kradje i propusti.
Better Man wrote:Treba uvesti senzore da se oglase kad lopta predje gol crtu i to da budu toliko glasni da polude svi od buke, tada se ne bi desavale ovakve kradje i propusti.
ak81 wrote:Kako se neki napalise oko gola, mada je i meni krivo al onda razmisljam da je Bosna vodila 2:0 i da su Portugalci onakav go dali a da je sudija ponistio, svi bi mi ovdje pricali drugacije. Sudbina je bila da im nije priznat go, ako Englezi pobjede e onda su zasluzeno pobjedili, al ako nastave da spavaju onda goodbye...
Pa bi bila druga prica jer su emocije u pitanju ali meni licno nebi bilo bas pravo. Jeb..s taj sport gdje moras varati da bi pobjedio.