Njemačka - Argentina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
madner

#51 Re: Njemačka - Argentina

Post by madner »

Sjajno sjajno, samo ovo za Svabe mi ne odgovara nikako.

Idemo na sigurno, samo ova prva 4 velemajstorska tipa, pa mozemo i lapo lapo :D
Vernes_AMG

#52 Re: Njemačka - Argentina

Post by Vernes_AMG »

Maradona ne zeli stati , cijelu Argentinu je uhvatila euforija i mislim da ce dati 110% od sebe da pobijede , a ako Messi proradi , mislim da su svabe jebale jeza :-D
cyprus

#53 Re: Njemačka - Argentina

Post by cyprus »

simonese wrote:
cyprus wrote:Prvi put u životu navijam u jednoj utakmici za Argentinu...
nije mi jasno zasto toliko mrzis Shwabe
Smatram da u timu imaju hrpu kloceva i prognozirah im ispadanje u grupi. A s obzirom da su me demantirali i da su ih nakon toga sudije pogurale, moja antipatija prema njima se kvadrirala u najmanju ruku :-D
vox-populi

#54 Re: Njemačka - Argentina

Post by vox-populi »

cyprus wrote: Smatram da u timu imaju hrpu kloceva
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cyprus wrote: i prognozirah im ispadanje u grupi.
cyprus wrote: A s obzirom da su me demantirali
:thumbup: :thumbup:
cyprus wrote: i da su ih nakon toga sudije pogurale,
Obuca9

#55 Re: Njemačka - Argentina

Post by Obuca9 »

Al' ti jel' tako ne navijaš za Švabe, samo ih sasvim slučajno u svakom svom postu hvališ :D :D
LSD

#56 Re: Njemačka - Argentina

Post by LSD »

Vernes_AMG wrote:Maradona ne zeli stati , cijelu Argentinu je uhvatila euforija i mislim da ce dati 110% od sebe da pobijede , a ako Messi proradi , mislim da su svabe jebale jeza :-D
Kad se vec koristi to AKO i ako ce argentinci igrati sa 110% kapaciteta, onda ce švabe poslovicno igrati sa 120% u tom slucaju :mrgreen:
Ako Ozil ,Miler,Klose i Podolski budu igrali kao protiv engleza onda se Argentini ne piše dobro.
north_1987

#57 Re: Njemačka - Argentina

Post by north_1987 »

Deutschland über alles
Adi_vp

#58 Re: Njemačka - Argentina

Post by Adi_vp »

Odbrana Argentine prilicno skripi,a tu su Njemci puno jaci.Ako tome dodam disciplinu i trkacku nadmoc,u konacnici to daje Svabe u polufinalu :D
Deutschland, Deutschland :mrgreen:
-Paja

#59 Re: Njemačka - Argentina

Post by -Paja »

Mrzim obje reprezentacije ko god prodje steta je za fudbal jer to su dvije reprezentacije koje gaje klasican antifudbal kojeg pomazu sudije!

Holandija i Brazil dominiraju!
cyprus

#60 Re: Njemačka - Argentina

Post by cyprus »

Realno, razbiće ih Maradonini ... al' eto, nemojte vjerovat :D :D
north_1987

#61 Re: Njemačka - Argentina

Post by north_1987 »

-Paja wrote:Mrzim obje reprezentacije ko god prodje steta je za fudbal jer to su dvije reprezentacije koje gaje klasican antifudbal kojeg pomazu sudije!

[/b]
:lol:

uplatit cu cvaju na svabe pa sta bude .. 8-)
sumirprimus

#62 Re: Njemačka - Argentina

Post by sumirprimus »

-Paja wrote:Mrzim obje reprezentacije ko god prodje steta je za fudbal jer to su dvije reprezentacije koje gaje klasican antifudbal kojeg pomazu sudije!

Holandija i Brazil dominiraju!
al zato englezi van konkurencije :lol: :lol: :D
..varijanta b,c,d,e,f,g... :)
Vernes_AMG

#63 Re: Njemačka - Argentina

Post by Vernes_AMG »

LSD wrote:
Vernes_AMG wrote:Maradona ne zeli stati , cijelu Argentinu je uhvatila euforija i mislim da ce dati 110% od sebe da pobijede , a ako Messi proradi , mislim da su svabe jebale jeza :-D
Kad se vec koristi to AKO i ako ce argentinci igrati sa 110% kapaciteta, onda ce švabe poslovicno igrati sa 120% u tom slucaju :mrgreen:
Ako Ozil ,Miler,Klose i Podolski budu igrali kao protiv engleza onda se Argentini ne piše dobro.

realno , nijedan od ovih se ne moze porediti sa Messijem ;-)
-Paja

#64 Re: Njemačka - Argentina

Post by -Paja »

Messi to je onaj sto je zabio cijelih 0 golova :lol: :lol: :lol: znaci nije nista bolji od najveceg razocarenja prvestva Rooneya :lol:
Šibicar

#65 Re: Njemačka - Argentina

Post by Šibicar »

Švabe nisu uvijek u redu favorita zbog kvaliteta igrača,već zbog svog čuvenog pristupa igri,mada ni Argentina na ovom SP ne kaska puno za njima u tom segmentu,ipak blagu prednost dajem Njemcima.
ultima_palabra

#66 Re: Njemačka - Argentina

Post by ultima_palabra »

Vernes_AMG wrote:realno , nijedan od ovih se ne moze porediti sa Messijem
Realno, Messi je na 40% Messija iz Barcelone... a ove Švabe su duplo bolje nego u svojim klubovima :)
vox-populi

#67 Re: Njemačka - Argentina

Post by vox-populi »

hz__semir wrote:Al' ti jel' tako ne navijaš za Švabe, samo ih sasvim slučajno u svakom svom postu hvališ :D :D
Navijam za Argentinu. Od 1986. Cak sam za Argentinu navijao 1990 kad su nas uzeli na penale.

A Svabe mi nisu mrski. Sta vise, napravili su smjenu generacije, doveli djecurliju od 20-tak godina i razmontirali jednu Englesku. To je za svaki respekt. Volio bih da ispadnu od Argentine ali ako prodju dalje, navijacu za njih.
LSD

#68 Re: Njemačka - Argentina

Post by LSD »

Vernes_AMG wrote:
LSD wrote:

realno , nijedan od ovih se ne moze porediti sa Messijem ;-)
A ko se može porediti sa njim danas :?
Ali to ne znaci da ce Argentina sigurno pobjediti jer ce igrati protiv 11 njemaca koji ce trcati ko drogirani svih 90 minuta....može Messi zabiti 2 gola, ali nece ni švabe cekati da ih ovi samo trpaju...valjda ce se i oni nešto pitati na terenu.
vox-populi

#69 Re: Njemačka - Argentina

Post by vox-populi »

-Paja wrote:Messi to je onaj sto je zabio cijelih 0 golova :lol: :lol: :lol: znaci nije nista bolji od najveceg razocarenja prvestva Rooneya :lol:
Argentina ima dovoljno napadaca da zabijaju golove, tako da Messi to ne mora raditi. 4 utakmice, 4 pobjede, 10 golova. Kako je ono Engleska prosla? Ah da, 4 utakmice, jedna pobjeda (na guzove), dva nerjesena (jedva) i jedan potop. Koliko su ono golova dali? Ah da, 3. I koliko je Rooney dao, kao klasicni napadac? Ah da, 0.
Vernes_AMG

#70 Re: Njemačka - Argentina

Post by Vernes_AMG »

svi se drze toga da Messi nije dao gola , sta bi radili Tevez i Higuain da Messi mora i golove davati. Da je Maradona zvao Zanetija da popravi prosjek u odbrani , mislim da bi Njemci bili bez ikakve sanse ali ovako , i dalje stoji ta losa odbrana Argentine , tesko da ce proci bez primnjenog gola protiv svaba
vox-populi

#71 Re: Njemačka - Argentina

Post by vox-populi »

Vernes_AMG wrote:svi se drze toga da Messi nije dao gola , sta bi radili Tevez i Higuain da Messi mora i golove davati. Da je Maradona zvao Zanetija da popravi prosjek u odbrani , mislim da bi Njemci bili bez ikakve sanse ali ovako , i dalje stoji ta losa odbrana Argentine , tesko da ce proci bez primnjenog gola protiv svaba
Ni njemacka odbrana nije nesto posebno bolja. Friedrich je ok, ali ostatak.... Obje ekipe igraju napadacki i ocekujem bruku golova.
Vernes_AMG

#72 Re: Njemačka - Argentina

Post by Vernes_AMG »

makar jedan vise u golu Njemacke :-D
vox-populi

#73 Re: Njemačka - Argentina

Post by vox-populi »

Vernes_AMG wrote:makar jedan vise u golu Njemacke :-D
5-4 za Argentinu i svi zadovoljni.
Romanista 101%

#74 Re: Njemačka - Argentina

Post by Romanista 101% »

zadnji susret ove dvije reprezentacije - 3.03.10 prijateljska, Nje-Arg 0:1 (Higuain)

ratata

#75 Re: Njemačka - Argentina

Post by ratata »

-Paja wrote:Messi to je onaj sto je zabio cijelih 0 golova :lol: :lol: :lol: znaci nije nista bolji od najveceg razocarenja prvestva Rooneya :lol:
Argentina ima 6 klasicnih napadaca i Messijev zadatak uopste nije da daje golove, kada bi to radio ne bi bio profesionalac, odnosno bio bi poput tebe.

Zatim, porediti Rooney-ja sa njim je apsurd, jer je Rooney prvo na drugoj poziciji u odnosu na Messija, drugo nema zadatke kao on terenu, a trece u repki ima potpuno drukciju ulogu nego u Man Unitedu, s tim da je igrao cijelu sezonu i to briljantno u Engleskoj tako da ne znam sta si ocekivao od Rooneyja pa to su ljudi, zamara se to znas...

Iako sam zakleti hejter Messija ne mogu da predjem preko tvojih nepromisljenih komentara koji se samo svode na medjuklupska prepucavanja kao da na SP igraju Arsenal, Real , Barca itd. umjesto repki.
Locked