Njegovatelji

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Hidden_Reminder

#1 Njegovatelji

Post by Hidden_Reminder »

Zanima me , po vasem misljenju, koja je realna plata za njegovatelja koji nudi smjestaj hranu rezije, fakticki stanovanje( znaci da zivi kod osobe) za pomoc osobi u kolicima? Pomoc je u vidu osnovne higijene. Znaci od kupanja do stavljanja u krevet. Ne radi se o starijoj osobi. Kako se krecu cijene?
crveni_makovi

#2 Re: Njegovatelji

Post by crveni_makovi »

Bila sam u ulozi njegovateljice 24 sata dnevno. U mom slučaju ja bih platila bilo koju cijenu za mogućnost da njegujem osobu koju volim najviše na svijetu. Inače, nakon jednog djelimičnog i ovog iskustva potpune posvećenosti u ulozi njegovateljice smatram da nema novca kojim se to može platiti. Rečeno mi je da bih mogla zaraditi veliki novac obzirom na pokazanu posvećenost i sposobnost da njegujem smrtno bolesnu osobu (svi aspekti od medicinske usluge davanja terapije, previjanja, fizikalne terapije, presvlačenja, održavanja visokog standarda lične higijene, psihološke podrške, dovijanja s ishranom u stanju totalnog metaboličkog haosa i teške kaheksije).
Ljudi plaćaju koliko mogu. Rođaci su plaćali 700 maraka mjesečno ženi koja je bila kvalitetna i posvećena ali ipak blijeda verzija mene. Radilo se o brizi za stariju osobu nakon moždanog bez hrane i stanovanja jer je žena živjela u blizini.
Hidden_Reminder

#3 Re: Njegovatelji

.....
Last edited by Hidden_Reminder on 12/02/2022 15:08, edited 1 time in total.
Hidden_Reminder

#4 Re: Njegovatelji

crveni_makovi wrote: 12/02/2022 14:09 Bila sam u ulozi njegovateljice 24 sata dnevno. U mom slučaju ja bih platila bilo koju cijenu za mogućnost da njegujem osobu koju volim najviše na svijetu. Inače, nakon jednog djelimičnog i ovog iskustva potpune posvećenosti u ulozi njegovateljice smatram da nema novca kojim se to može platiti. Rečeno mi je da bih mogla zaraditi veliki novac obzirom na pokazanu posvećenost i sposobnost da njegujem smrtno bolesnu osobu (svi aspekti od medicinske usluge davanja terapije, previjanja, fizikalne terapije, presvlačenja, održavanja visokog standarda lične higijene, psihološke podrške, dovijanja s ishranom u stanju totalnog metaboličkog haosa i teške kaheksije).
Ljudi plaćaju koliko mogu. Rođaci su plaćali 700 maraka mjesečno ženi koja je bila kvalitetna i posvećena ali ipak blijeda verzija mene. Radilo se o brizi za stariju osobu nakon moždanog bez hrane i stanovanja jer je žena živjela u blizini.

Ja se u potpunosti slazem sa vama. I vjerujem da kolicina obaveza diktira cjenu, tj tezina slucaja pacijenta.. Ali ovdje se radi o mladjoj osobi koja treba fizicku pomoc. Osoba niti ima terapiju niti koristi pelene, kad je na kolicima ona je koliko tolko samostalna. Ovdje se vise radi o osobi koja treba nekog uz sebe. I zaista ne znam koliko nekome ponuditi zato sam pitala ovdje mozda ljudi znaju nekog ko je u istoj situaciji.
moonca

#5 Re: Njegovatelji

Post by moonca »

Nemoj nuditi.. ako se jave zainteresovane.. pitaj koja suma bi ih zadovoljila.....
. poznajem slucaj .. gdje su dvije zene u smjenama od 12 sati, radile za 600 KM .. jos obradjivale bastu....
black_adrian
Vozim: vjetar

#6 Re: Njegovatelji

Post by black_adrian »

moonca wrote: 12/02/2022 19:38 poznajem slucaj .. gdje su dvije zene u smjenama od 12 sati, radile za 600 KM .. jos obradjivale bastu....
ma to je podcjenjivanje nečijeg rada, mene bi bilo stid toliko ponuditi za to vrijeme i količinu rada... ne znam ko pristaje na to...
moonca

#7 Re: Njegovatelji

Post by moonca »

black_adrian wrote: 13/02/2022 09:57
moonca wrote: 12/02/2022 19:38 poznajem slucaj .. gdje su dvije zene u smjenama od 12 sati, radile za 600 KM .. jos obradjivale bastu....
ma to je podcjenjivanje nečijeg rada, mene bi bilo stid toliko ponuditi za to vrijeme i količinu rada... ne znam ko pristaje na to...
Ne mislim da su svih 12 sati . bile u nekom poslu. ... nije to rad kao u bolnicama, vec, rad kao i sve zene u svojoj kuci.. odrade neophodno. vjerujem da su se i odmarale. kao i nocu spavale..
Post Reply