Jos ne nadjoh nikadabijela wrote: hjoj, hajd ako nađeš kakav recept za bubuljice na leđima podijeli, možda će i meni valjati
Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#801 Re: Njega tijela (zenska tema)
- swirl
#802 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pasha mi je pravo pomogao, a kad sam potrosila Pashu, presla na Puzzle gel, i on je isto odlican...ladyblue18 wrote:Jos ne nadjoh nikadabijela wrote: hjoj, hajd ako nađeš kakav recept za bubuljice na leđima podijeli, možda će i meni valjatiA one su mi bas problem, ledja su mi kriza, kad mi covjek lice pogleda reko bi ova djevojka u zivotu bubuljice imala nije ali ledja i ramena..
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#803 Re: Njega tijela (zenska tema)
A eto ne djeluje svima isto nazalost. 
- alica.k
#804 Re: Njega tijela (zenska tema)
to se i meni desilo prvi put!!! sreca pa je cura u dm-u bila ok i zamijenila mi.yellow cat wrote:došla kući i skontala da sam pogrešnu kremu kupila... ista takva, samo na njoj piše hranjiva...ejs sad.alica.k wrote:manea potrebe, evo je
![]()
![]()
- because_of_you
#805 Re: Njega tijela (zenska tema)
ladyblue18 wrote:Jos ne nadjoh nikadabijela wrote: hjoj, hajd ako nađeš kakav recept za bubuljice na leđima podijeli, možda će i meni valjatiA one su mi bas problem, ledja su mi kriza, kad mi covjek lice pogleda reko bi ova djevojka u zivotu bubuljice imala nije ali ledja i ramena..
Ja sam čula da se kunu u neku kremu, ovaj Semi-kem što pravi.. Tamo navodno rade samo hemičari, i ta struka, i neke se hvale da im je sve otišlo od njihovih preparata... Sad ću naći stranicu...
http://www.semikem.com.ba/
Eto, oni nema šta ne mućkaju
Last edited by because_of_you on 05/04/2011 16:55, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#806 Re: Njega tijela (zenska tema)
bilivit or not meni se kunu u mokracu
ja sam se svojih rijesila (na licu sto jestjest) kozemticarka/tura antibiotika/i oinaj garamicin gel
i kozmeticarka svake sedmice skoro jer mi je lice bilo horor
i maske od paradajza
i germe
i acidi borici za omeksavanje
probaj na ledima ovo
ja sam se svojih rijesila (na licu sto jestjest) kozemticarka/tura antibiotika/i oinaj garamicin gel
i kozmeticarka svake sedmice skoro jer mi je lice bilo horor
i maske od paradajza
i germe
i acidi borici za omeksavanje
probaj na ledima ovo
- bez_ideje
#807 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja juce trazila dermapip u apoteci grbavica..blijedo me pogledase 
-
mimsy
#808 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja sam uzimala kremu,prejako mirise i caklila sam se od nje.Doduse lice je bilo u pitanju.Imaju radnju kod starog Titebecause_of_you wrote:ladyblue18 wrote:Jos ne nadjoh nikadabijela wrote: hjoj, hajd ako nađeš kakav recept za bubuljice na leđima podijeli, možda će i meni valjatiA one su mi bas problem, ledja su mi kriza, kad mi covjek lice pogleda reko bi ova djevojka u zivotu bubuljice imala nije ali ledja i ramena..
Ja sam čula da se kunu u neku kremu, ovaj Semi-kem što pravi.. Tamo navodno rade samo hemičari, i ta struka, i neke se hvale da im je sve otišlo od njihovih preparata... Sad ću naći stranicu...
http://www.semikem.com.ba/
Eto, oni nema šta ne mućkaju, i ovdje na forumu su hvalili njihove proizvode, lab i radnja im je na Malti..
-
Mariella
#809 Re: Njega tijela (zenska tema)
Apoteka u BBI, na -1bez_ideje wrote:Ja juce trazila dermapip u apoteci grbavica..blijedo me pogledase
- yellow cat
#810 Re: Njega tijela (zenska tema)
aha, malo sutra, ja svoju načela...haj nadam se da nije to sad neka velika razlika.alica.k wrote:to se i meni desilo prvi put!!! sreca pa je cura u dm-u bila ok i zamijenila mi.yellow cat wrote: došla kući i skontala da sam pogrešnu kremu kupila... ista takva, samo na njoj piše hranjiva...ejs sad.![]()
- bijela
#811 Re: Njega tijela (zenska tema)
sličan slučaj.ladyblue18 wrote:Jos ne nadjoh nikadabijela wrote: hjoj, hajd ako nađeš kakav recept za bubuljice na leđima podijeli, možda će i meni valjatiA one su mi bas problem, ledja su mi kriza, kad mi covjek lice pogleda reko bi ova djevojka u zivotu bubuljice imala nije ali ledja i ramena..
meni jedino što pomogne (ali to je kratkotrajno, sezonsko rješenje) jeste sunčanje i vjerovatno morska voda. par dana sunčanja leđa i ramena, malo se i ogulim
onda - počnimo ponovo ispočetkaaa..
-
Lounge Act
#812 Re: Njega tijela (zenska tema)
"Hormoni su glavni razlog zašto nastaju akne i to akne na leđima, bradi, vratu i čelu. Uzroci nastanka akni treba tražiti i u svakodnevnim navikama.
Na prvom mjestu definitivno treba svrstati hormone, jer, kao što je već spomenuto, androgen potiče rad lojnih žlijezda koje potom pojačano proizvode sebum. Taj je isti hormon i dežurni krivac zašto su prosječni tinejdžeri tijekom puberteta skloni pojavi te kožne bolesti.
Nadalje, unatoč tome što se istraživanja još uvijek nisu usuglasila u tome utječe li prehrana i li ne na stvaranje prištića, potrebno je ipak naglasiti da prehrana koja obiluje slatkim, prženim i procesuiranim namirnicama ipak može pogoršati probleme s aknama. Lijekovi koji sadrže litij, bromide, kortikosteriode…, također se nalaze na crnoj listi jer dokazano utječu na pojavu akni.
Dekorativna kozmetika na bazi ulja uzroku je začepljenje pora, a to, p k, pogoršava stanje kože. Stoga se svakako treba odlučiti na onaj make-up koji je osmišljen upravo za potrebe problematičnog tena.
Oralna kontracepcija, odnosno kontracepcijske pilule imaju utjecaj na hormone, pa se može dogoditi da žene koje ih piju mogu imati problema sa stvaranjem akni. Onečišćenje, vlažnost zraka i sunčeve zrake, odnosno djelovanje okoline također negativno djeluje na stanje kože. Uz taj faktor, ne smije se zaboraviti niti na genetske predispozicije, točni je činjenicu da akne mogu biti nasljedne."
Na prvom mjestu definitivno treba svrstati hormone, jer, kao što je već spomenuto, androgen potiče rad lojnih žlijezda koje potom pojačano proizvode sebum. Taj je isti hormon i dežurni krivac zašto su prosječni tinejdžeri tijekom puberteta skloni pojavi te kožne bolesti.
Nadalje, unatoč tome što se istraživanja još uvijek nisu usuglasila u tome utječe li prehrana i li ne na stvaranje prištića, potrebno je ipak naglasiti da prehrana koja obiluje slatkim, prženim i procesuiranim namirnicama ipak može pogoršati probleme s aknama. Lijekovi koji sadrže litij, bromide, kortikosteriode…, također se nalaze na crnoj listi jer dokazano utječu na pojavu akni.
Dekorativna kozmetika na bazi ulja uzroku je začepljenje pora, a to, p k, pogoršava stanje kože. Stoga se svakako treba odlučiti na onaj make-up koji je osmišljen upravo za potrebe problematičnog tena.
Oralna kontracepcija, odnosno kontracepcijske pilule imaju utjecaj na hormone, pa se može dogoditi da žene koje ih piju mogu imati problema sa stvaranjem akni. Onečišćenje, vlažnost zraka i sunčeve zrake, odnosno djelovanje okoline također negativno djeluje na stanje kože. Uz taj faktor, ne smije se zaboraviti niti na genetske predispozicije, točni je činjenicu da akne mogu biti nasljedne."
- bez_ideje
#813 Re: Njega tijela (zenska tema)
hFalaMariella wrote:Apoteka u BBI, na -1bez_ideje wrote:Ja juce trazila dermapip u apoteci grbavica..blijedo me pogledase
-
zamzija
#814 Re: Njega tijela (zenska tema)
I meni se isto desiloyellow cat wrote:aha, malo sutra, ja svoju načela...haj nadam se da nije to sad neka velika razlika.alica.k wrote:to se i meni desilo prvi put!!! sreca pa je cura u dm-u bila ok i zamijenila mi.yellow cat wrote:došla kući i skontala da sam pogrešnu kremu kupila... ista takva, samo na njoj piše hranjiva...ejs sad.![]()
![]()
- alica.k
#815 Re: Njega tijela (zenska tema)
obje su sensitive, jedna je hranjiva a druga hidratantna.
-
nera18
#816 Re: Njega tijela (zenska tema)
krenuh nesto drugo pitati, al hajd znacit ce vam moje iskustvo mislimbijela wrote:hjoj, hajd ako nađeš kakav recept za bubuljice na leđima podijeli, možda će i meni valjatiladyblue18 wrote:Ja definitivno odustajem od koristenja Pashe. Kao sto sam vec pisala na licu su mi izlazile bubuljice od maka i cimeta pa sam prestala, pa sam ga pocela koristiti za ledja i ramena ali meni bubuljica za bubuljicom na ramenima poce iskakati, odnio vrag salu.![]()
A i lavandu sam probala na licu i opet bubuljice.
do prosle godine moja ledja su znala biti uzasna...potkozne ruzne akne, upale, nekada sam znala molit boga da po licu imam akne umjesto ovih, em je ruzno izgledalo, em je bolilo... ljeti je jedno vrijeme pomagalo sunce i slana voda... mada jesu nestajale akne, al taman dok se rijesim i oziljaka sve se vrati na staro, medjutim, kasnije ni od mora nije bilo fajde. znala sam ja otici doktoru, dermatologe obilazila bezusjesno, antibiotika se napila ko nikad
dok jednom na svoju traznju nisam prekontraolisala hormone i dok se nije utvrdilo da mi nijedan hormon nije u normali ni u jednom periodu ciklusa. eh, onda mi je najmanji problem postala sama koza, jajnici su se utvdili kao cisticni (sklini cistama) ...tralala, da bih dobila prvo terapiju, pa kontracepciju kao vid terapije, bivacin kremu za varijantu vecih akni preko dana a neku mjesavinu sa sumporom i klindamicinom za uvece ( to samo sam i ranije koristila i naravno nije pomagalo) . sada 9 mjeseci nakon toga, koza mi je cista, pojavi se na licu akna, dvije... ledja cu skroz cista... i to je recimo po tom pitanju to
medjutim, pod tom terapijom, neznajuci ja se odem suncati u solariju prije 2 mjeseca i pojave mi se nakon toga dvije flekice na obrazima oko nosa... nadjoh kasnije inf da bas i nema pomoci da se to skine, da se pod kontracepcijom ne smije kvarcati, pa htjedoh provjeriti da li je neko slucajno imao, ima slican problem?
ili ako ne, u svakom slucaju da ne rizikujete, nije prijatno
- alica.k
#817 Re: Njega tijela (zenska tema)
mah, kontracepcija je otrov...
i ovo kazem nakon sto sam godinama bila na kontracepciji, tak da ne lupam nego iz iskustva pricam. najgore sto se kasnije ne mozes sam iskljucit s toga nego se moras svaki put ubjedjivat s gyn da ti ne treba to.
meni je tek sad zadnji put rekla preko klinca...kao ok, nakon sto sam rekla da cu sama prestat uzimat, a sad prezivljavam krizu polisa bez toga (al fakat, hormoni totalno poludili, spucala me neka opicena energija ne mogu da spavam nikako, imam nepodnosljive valunge...valjda se cisti sistem od tih hormona il sta li, neam pojma).
da mi je ova pamet bila prije 5 godina odma bi rekla da necu to...al eto. sad kazem...ne isplati se.
i celulit!!!!!!! omfg. sve sam zivo probala, i tek kako se skinuh s tog sranja vidim da se povlaci pomalo.
nera18, odma da kazem, ne kazem da nisi u pravu ni nista slicno...ja vjerujem da ti pomaze kontracepcija, i meni je isto pomagala. al ostale stvari koje uz to idu...nije se s hormonima igrati. a eto, mlado, ludo.
il barem, prije nego se uzmete barkati s tim doooobro proucite.
i ovo kazem nakon sto sam godinama bila na kontracepciji, tak da ne lupam nego iz iskustva pricam. najgore sto se kasnije ne mozes sam iskljucit s toga nego se moras svaki put ubjedjivat s gyn da ti ne treba to.
meni je tek sad zadnji put rekla preko klinca...kao ok, nakon sto sam rekla da cu sama prestat uzimat, a sad prezivljavam krizu polisa bez toga (al fakat, hormoni totalno poludili, spucala me neka opicena energija ne mogu da spavam nikako, imam nepodnosljive valunge...valjda se cisti sistem od tih hormona il sta li, neam pojma).
da mi je ova pamet bila prije 5 godina odma bi rekla da necu to...al eto. sad kazem...ne isplati se.
i celulit!!!!!!! omfg. sve sam zivo probala, i tek kako se skinuh s tog sranja vidim da se povlaci pomalo.
nera18, odma da kazem, ne kazem da nisi u pravu ni nista slicno...ja vjerujem da ti pomaze kontracepcija, i meni je isto pomagala. al ostale stvari koje uz to idu...nije se s hormonima igrati. a eto, mlado, ludo.
il barem, prije nego se uzmete barkati s tim doooobro proucite.
-
surajaa
#818 Re: Njega tijela (zenska tema)
Prije par dana sam kupila hidratantno ulje za lice, proizvodjac je Olivela, u sastavu pise da sadrzi cisto maslinovo djevicansko ulje, i mjesavinu razlicitih ulja, bez dodanih konzervasna ili neceg slicnog, pise da je za sve tipove koze, nije testiran na zivotinjama...probala sam ga par puta na licu, lijepo se upija... koza bude mekana, ali sad me strah nastaviti ga koristiti da mi ne zacepi pore, jer sam vec otprije cula da maslinovo ulje ima komedogena svojstva...ako neko nesto zna neka kaze sada ili zauvijek suti
ovako izgleda...

ovako izgleda...

- alica.k
#819 Re: Njega tijela (zenska tema)
pa zavisi ti kakvu kozu imas vecinom.
da, maslinovo ulje je komedogeno, ali suhoj kozi moze goditi, masnu ce skoro pa sigurno zacepiti
- necu nista da tvrdim 100% jer sve to zavisi od jos mnogo stvari.
de mi samo reci sta pise ako ista pise? sto se upotrebe tice.
i cime je razblazeno? imaju li procenti?
veceras sam u nocnoj, ucim
da, maslinovo ulje je komedogeno, ali suhoj kozi moze goditi, masnu ce skoro pa sigurno zacepiti
-
surajaa
#820 Re: Njega tijela (zenska tema)
Moja koza je mjesovita, skona mascenju T zone, obrazi su pomalo suhnjikavi, pa sam ga zato i uzela, mirise mi na "prirodu"...alica.k wrote:pa zavisi ti kakvu kozu imas vecinom.
da, maslinovo ulje je komedogeno, ali suhoj kozi moze goditi, masnu ce skoro pa sigurno zacepiti- necu nista da tvrdim 100% jer sve to zavisi od jos mnogo stvari.
U sastavu sadrzi ovo:
OLEA EUROPAEA / OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL,
SQUALENE, CITRUS DULCIS / CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE)
OIL, klix PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, LAVANDULA
ANGUSTIFOLIA / LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, YLANG
YLANG / CANANGA ODORATA FLOWER OIL
Ne pise nista o procentima ostalih ulja, pise da je za sve tipove koze, potpuno priroddno, sadrzi cisto djevicansko maslinovo ulje, nije testirano na zivotinjama, to je ono sto pise...
Alica, hvala ti, drago mi je da imamo na forumu nekog ko se razumije u sve ovo, s tobom je lakse kupovati
-
*mima*
#821 Re: Njega tijela (zenska tema)
koke.....za sta je taj ...dermapip......nisam upratila..... 
- alica.k
#822 Re: Njega tijela (zenska tema)
hej, sastav je PRAVO dobar. retinol je sinteticki vitamin A, tocopheryl je vitamin E i ima i squalene da hidratizira. i to je sve od hemije, ostalo prirodno. ali ako promjeni boju il nesto, prestani koristiti. za svaki slucaj.surajaa wrote:Moja koza je mjesovita, skona mascenju T zone, obrazi su pomalo suhnjikavi, pa sam ga zato i uzela, mirise mi na "prirodu"...
U sastavu sadrzi ovo:
OLEA EUROPAEA / OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL,
SQUALENE, CITRUS DULCIS / CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE)
OIL, klix PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, LAVANDULA
ANGUSTIFOLIA / LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, YLANG
YLANG / CANANGA ODORATA FLOWER OIL
Ne pise nista o procentima ostalih ulja, pise da je za sve tipove koze, potpuno priroddno, sadrzi cisto djevicansko maslinovo ulje, nije testirano na zivotinjama, to je ono sto pise...
Alica, hvala ti, drago mi je da imamo na forumu nekog ko se razumije u sve ovo, s tobom je lakse kupovati
ako nisi prije imala problema sa maslinovim uljem, onda ce ti biti super. ako vidis da ti se stvaraju miteseri prestani koristiti i ne diraj ni za zivu glavu
odma da se zastitim, ja se ne razumijem u to toliko, tako da sve sto napisem mozda i da proguglate
- alica.k
#823 Re: Njega tijela (zenska tema)
dermapip je propolis i neven, proizvodi ga pip.*mima* wrote:koke.....za sta je taj ...dermapip......nisam upratila.....
meni super rjesava bObuljice
-
mimsy
#825 Re: Njega tijela (zenska tema)
kupila sam i zelenu glinu
sad sve imam osim dermapipa,al mislim da mi nece ni trebati.Piknice se vec prepale i pobjegle sa lica...