isti slučaj..zamzija wrote:Meni koža bude super ljeti jer se tuširam mlakom vodom, gotovo hladnom, i onda nakon toga hidrantna krema, kao preporođena
Zimi mi bude suha i crvena, vjerovatno zbog te vruće vode
Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- bijela
#776 Re: Njega tijela (zenska tema)
- alica.k
#777 Re: Njega tijela (zenska tema)
pa ja. ja sam to naucila the hard way, u sred ljeta prije nekih 3-4 godine. bas bas vruce bilo. i ja se tusirala po pola sata a sigurno pet puta dnevno. i sve mi se nekakve fleke po tijelu pocele pojavljivat...odem doktoru kad ono :S isusila kozu pretjeranim tusiranjem.
i onda mi je rekao da se tushiram maksimalno 15 minuta i do tri puta dnevno ako BAS moram, dva puta je idealno.
a vodom mlakom ako ne mogu izdrzati hladnu.
samo da dodam, afrodita kamilica...u kozmu 13KM i dobijes gratis onu okoloocnu. kupila mi mama
.
i onda mi je rekao da se tushiram maksimalno 15 minuta i do tri puta dnevno ako BAS moram, dva puta je idealno.
a vodom mlakom ako ne mogu izdrzati hladnu.
samo da dodam, afrodita kamilica...u kozmu 13KM i dobijes gratis onu okoloocnu. kupila mi mama
-
saga
#778 Re: Njega tijela (zenska tema)
Joj, meni je i u po ljeta hladno kuci... Ali ziiimi, pa ja hodam sa dvoje carape, priglavke, debela trenerka, potkosulja, majica jedna, druga, dukserica, ma full oprema... (svima ostalima je inace u kuci vruce) i kad se krenem tusirat, pa skinem sve to sa sebe, hoce mi nesto bit, pa se fino ugrijem vodom... Slusala sam dosta o tome kako ne valja, i sve kao necu vise, ali prosto ne mogu izdrzat
Ljeti i nekako smanjim vodu na mlaku, al ovako jok
Ljeti i nekako smanjim vodu na mlaku, al ovako jok
- Cholina_Lokica
#779 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja se i u po' ljeta tusiram vrelom vodom
Flasica ulja mi bude 5 dana zato 
- alica.k
#780 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma ja sam sebi stavila u kupatilo onu grijalicu sto je maksuz upalis kad se ides kupat i kad se to fino fino ugrije i onda se ja kupam 
-
pocoyo
#781 Re: Njega tijela (zenska tema)
je 'l ko koristio ista od ovoga http://www.feelunique.com/brands/decleor/face-care ?? Na netu nalazim samo hvalospjeve...ama skupo ko sP kajgana, jednom sam bila pregorila za onaj jedan nocni serum, ma (srecom
) ne bi ga na lageru, kontam mora da je neki znak...
ali opet me nesto mami, zagledam ga svaki dan, samo mi treba malo podrske i moj je
alica.k, vrijedi li ovo ovih para, vidim ti si tata-mata za ove stvari
(http://www.feelunique.com/p/Decleor-Aro ... -Balm-15ml
i jos jedno pitanje, sta znaci ako mi se ulje (konkretno jojoba) smrzlo u frizideru (u onoj svojoj flasici) temp. je bilo oko +4 meni se cini
?
alica.k, vrijedi li ovo ovih para, vidim ti si tata-mata za ove stvari
i jos jedno pitanje, sta znaci ako mi se ulje (konkretno jojoba) smrzlo u frizideru (u onoj svojoj flasici) temp. je bilo oko +4 meni se cini
- alica.k
#782 Re: Njega tijela (zenska tema)
jel se bas smrzlo il stvrdnulo? jojoba se na niskim temperaturama stvrdne samo ako je cista 
a za decleor ja sam cula dobre stvari al nije me nikad povuklo da kupim i probam, bas bas skupo :S
konkretno ovaj nocni serum ima fin sastav, sve haman protiv bora i hidratizira
a sad kakvo je...to ti ne znam reci
. od nerolija koza bljesne, barem meni 
a za decleor ja sam cula dobre stvari al nije me nikad povuklo da kupim i probam, bas bas skupo :S
konkretno ovaj nocni serum ima fin sastav, sve haman protiv bora i hidratizira
- Komšinica
#783 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ovu temu i make up ću početi izbjegavati... čitam i samo zapisujem šta da kupim da probam, šta bi moglo i meni odgovarati, imam čitav spisak i samo još čekam da plata legne...
Svaki put kad dođem pročitam za još neki super preparat i samo dodajem...

Ali teme su
Svaki put kad dođem pročitam za još neki super preparat i samo dodajem...
Ali teme su
-
zamzija
#784 Re: Njega tijela (zenska tema)
jao carice, hvalaalica.k wrote: samo da dodam, afrodita kamilica...u kozmu 13KM i dobijes gratis onu okoloocnu. kupila mi mama.
- bijela
#785 Re: Njega tijela (zenska tema)
hjoj, da prijavim da sam i ja jutros kupila ono što se spominjali na ovim stranicama:
afroditin litarski šampon od koprive
, ricinusovo ulje, puzzle sapun i kremu...
sljedeće na spisku (da, imam spisak stvari o kojima ovdje pričate
) je jojobino ulje, bršljan i ona magična lavandna voda od @alica
btw. žena u apoteci mi reče ako uzimam za sebe puzzle da to ne radim, jer je vidjela da po licu nemam akne.
kaže može mi bezveze proširiti pore (a već imam šire pore u T-zoni). je li to istina?
i funkcioniše li puzzle protiv mitesera jer njih imam
.
ako ništra trackat ću se puzzlama po leđima koja su mi
afroditin litarski šampon od koprive
sljedeće na spisku (da, imam spisak stvari o kojima ovdje pričate
btw. žena u apoteci mi reče ako uzimam za sebe puzzle da to ne radim, jer je vidjela da po licu nemam akne.
kaže može mi bezveze proširiti pore (a već imam šire pore u T-zoni). je li to istina?
i funkcioniše li puzzle protiv mitesera jer njih imam
ako ništra trackat ću se puzzlama po leđima koja su mi
- alica.k
#786 Re: Njega tijela (zenska tema)
pazi, glavni sastojci kolko se sjecam puzzle su triklosan i sumpor (ispravi me ako grijesim, ne kupujem to vise ali nesto mi vuce na to).
e sad, sumpor bas isusuje - zato i je dobar za akne. ali pretjerano isusivanje moze dovesti do popucalih kapilara.
puzzle je namjenjen za mladenacke akne, ja ga nisam koristila od srednje skole, tak da neam pojma sta bi mi sad radio. al kontam po tijelu da je ok koristiti?
e sad, sumpor bas isusuje - zato i je dobar za akne. ali pretjerano isusivanje moze dovesti do popucalih kapilara.
puzzle je namjenjen za mladenacke akne, ja ga nisam koristila od srednje skole, tak da neam pojma sta bi mi sad radio. al kontam po tijelu da je ok koristiti?
- VenomousV
#787 Re: Njega tijela (zenska tema)
meni je teta u apoteci rekla da puzzle sapun ima bas puno sumpora i da bas bas bas isusuje i da mi je bolje da uzmem gel. i uzeh gel 
-
pocoyo
#789 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala, alica. Ne znam jel se stvrdlo ili smrzlo sjecam se da sam okrenula flasicu naglavacke nista iz nje, kontam gdje ispari ulje, prvo sam pomislila mama ga greskom u nesto stavila
povirim u flasu kad vidim bijelo nesto u njoj, ostavila malo na sobnu temp i za par min se moglo nakapati.
trackala sam se ja poslije nije mi nista bilo, somo mi je to ostala zagonetka, jer sam i neka druga ulja drzala na istom mjestu i nisu mijenjala agregatno stanje
a za decleor, ma skupo jeste vidjela sam na cheapsmells ima jeftinije ama oni mi nece vratiti troskove carine ko sto feelunique radi. Pa mi je opet isplativije kupiti kod feelunique.
Ma ja sam izvela neke kalkulacije u glavi koje opravdavaju trosak, jos ako ti kazes da od ovog nekog sastojka koza bljesne
ma ima da bljesti
…ovo moze trajati dugo iako je samo 15ml. cure kazu da im bude i po pola godine.
60 KM na pola godine je sitnica ( to je ca 0,30 Km dnevno).
eh sad kontam sta da pusim, przila bih dnevno puno vise od 30 feninga.

a za decleor, ma skupo jeste vidjela sam na cheapsmells ima jeftinije ama oni mi nece vratiti troskove carine ko sto feelunique radi. Pa mi je opet isplativije kupiti kod feelunique.
Ma ja sam izvela neke kalkulacije u glavi koje opravdavaju trosak, jos ako ti kazes da od ovog nekog sastojka koza bljesne
60 KM na pola godine je sitnica ( to je ca 0,30 Km dnevno).
- alica.k
#790 Re: Njega tijela (zenska tema)
pa u pravu si za pusenje i to
tako i ja sebi opravdavam sve troskove. ajde, posto ne pusim, moze kremica ova moze fazon onaj 
pogledaj na jagodi imajul decleor, i oni vracaju troskove carine
a jojoba je ustvari vosak a ne ulje
zato se stvrdne. zovu ga ulje jer na sobnoj temperaturi bude tecno 
pogledaj na jagodi imajul decleor, i oni vracaju troskove carine
a jojoba je ustvari vosak a ne ulje
- alica.k
#791 Re: Njega tijela (zenska tema)
eh, imal ko savjet ili iskustvo sa anticelulitnim kremicama fazonima?
haman sam potrosila somatoline, i kak sam se skinula s pill i ukrala mami relax&tone onaj masazer ja zapravo vidim razliku!!!
al reko da nema neka provjerena krema koja je jos nekom djelovala mejbi?
haman sam potrosila somatoline, i kak sam se skinula s pill i ukrala mami relax&tone onaj masazer ja zapravo vidim razliku!!!
al reko da nema neka provjerena krema koja je jos nekom djelovala mejbi?
-
*mima*
#792 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja toplo preporucujem COLLISTAR........njihova kozmetika za tijelo je odlicna......imas sad i neke akcije...
- alica.k
#793 Re: Njega tijela (zenska tema)
collistar sam i kontala uzeti al ima ih toliko.
ima onaj nekakav nocni koncentrat, i onaj neki serum, pa onda cryo gel, termalni gel, termalna krema, previse je izbora
collistar ne testira na zivotinjama ako koga interesuje
.
il da se prebacim na afroditu? jel neko probao njihove proizvode? ja nisam nikad :S
ima onaj nekakav nocni koncentrat, i onaj neki serum, pa onda cryo gel, termalni gel, termalna krema, previse je izbora
collistar ne testira na zivotinjama ako koga interesuje
il da se prebacim na afroditu? jel neko probao njihove proizvode? ja nisam nikad :S
- alica.k
#795 Re: Njega tijela (zenska tema)
a toliko ih imaju ovih gelova i krema :S:S:S garcinija, guarana, pitaya...
-
mimoza
#796 Re: Njega tijela (zenska tema)
alice probala sam ja Collistar termalni gel, i meni je djelovao. uz to sam pila puno vode i 2x sedmicno idem na aerobik. tekstura koze se promijenila, postala je vise glatka, i celulit je postao manje vidljiv, ja ga nisam imala previse, sada je "pod kontrolom", ali ga je jos ostalo i meni smeta, i upravo se spremam kupiti ovaj gel ponovo i nocni serum.
rodica moja se kune u nocni serum, kod nje je vidljiva promjena, pa hocu i ja da probam iskorjeniti ga skroz, a shvatila sam da se mora mazati stalno i voditi kontinuirana bitka
, tako da sam se oboruzala strpljenjem za cijeli zivot u toj groznoj borbi
alice evo i izvjestaj za tvoje savjete: onaj dermapip mi je djelovao, povukle su mi se crveni oziljci najvecim dijelom, jos je ponesto ostalo ali treba vremena kozi za oporavak, tako da mi se poprilicno celo smirilo, a siske su i dalje tu, thx za savjet.
2-3 bubuljice PMS-ne sam isusila lavandom, a trenutno sam u fazi testiranja loreal hidratantne triple active (kupila onaj set sa maskarom gratis
) i, imam i avene testere pa cu to testirati nakon loreala i vidjeti ima li razlike, jer sa ovom loreal mi je super koza, mekana, glatka i nema vise perutanja po celu, ali kad vec imam testere hocu da probam 
jos cu nekad onu garnier minerals probati, cisto eksperimenta radi, ali najbitnije je meni da sam pocela rjesavati onih sitnih bubuljicica po celu
rodica moja se kune u nocni serum, kod nje je vidljiva promjena, pa hocu i ja da probam iskorjeniti ga skroz, a shvatila sam da se mora mazati stalno i voditi kontinuirana bitka
alice evo i izvjestaj za tvoje savjete: onaj dermapip mi je djelovao, povukle su mi se crveni oziljci najvecim dijelom, jos je ponesto ostalo ali treba vremena kozi za oporavak, tako da mi se poprilicno celo smirilo, a siske su i dalje tu, thx za savjet.
2-3 bubuljice PMS-ne sam isusila lavandom, a trenutno sam u fazi testiranja loreal hidratantne triple active (kupila onaj set sa maskarom gratis
jos cu nekad onu garnier minerals probati, cisto eksperimenta radi, ali najbitnije je meni da sam pocela rjesavati onih sitnih bubuljicica po celu
- alica.k
#797 Re: Njega tijela (zenska tema)
bas mi je drago da dermapip djeluje
meni je to otkrice zivota.
imala sam prije jednu kremu od propolisa i onda su je iz cista mira prestali proizvoditi...mislila sam da nikada necu naci nesto slicno.
i da, kupujem collistar, probacu veceras ako stignem a ako ne onda tek iza cetvrtka.
imala sam prije jednu kremu od propolisa i onda su je iz cista mira prestali proizvoditi...mislila sam da nikada necu naci nesto slicno.
i da, kupujem collistar, probacu veceras ako stignem a ako ne onda tek iza cetvrtka.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#798 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja definitivno odustajem od koristenja Pashe. Kao sto sam vec pisala na licu su mi izlazile bubuljice od maka i cimeta pa sam prestala, pa sam ga pocela koristiti za ledja i ramena ali meni bubuljica za bubuljicom na ramenima poce iskakati, odnio vrag salu.
A i lavandu sam probala na licu i opet bubuljice.
- bijela
#799 Re: Njega tijela (zenska tema)
hjoj, hajd ako nađeš kakav recept za bubuljice na leđima podijeli, možda će i meni valjatiladyblue18 wrote:Ja definitivno odustajem od koristenja Pashe. Kao sto sam vec pisala na licu su mi izlazile bubuljice od maka i cimeta pa sam prestala, pa sam ga pocela koristiti za ledja i ramena ali meni bubuljica za bubuljicom na ramenima poce iskakati, odnio vrag salu.![]()
- yellow cat
#800 Re: Njega tijela (zenska tema)
došla kući i skontala da sam pogrešnu kremu kupila... ista takva, samo na njoj piše hranjiva...ejs sad.alica.k wrote:manea potrebe, evo je
![]()