Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zazana

#626 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zazana »

Jutro djevojke!

Alica, može li ovo ulje od lavande, ja jučer kupila http://www.denida.com/index.php?option= ... lang=bs-BA. Hvala ti!
alica.k

#627 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

zazana, blage veze nemam, posto ne pise nigdje koja je lavanda unutra da ja vidim sa slike, de mi reci pise li negdje na bocici?
Suzie Q wrote:ulje nevena ima u bolje opskrbljenim ljekarnama
haman pa svako je pomijesano sa maslinovim. nema veze. u svakom slucaju, izgleda da ova penaten krema djeluje na ove rane :) danas izgleda puno puno bolje nego jucer, osusile su se krastice manje, ove vece su na putu do susenja :)

hej, mima :) lavanda djeluje smirujuce :) super je to :)

partizanka, znam tu apoteku, super je, odma iznad katedrale kod stanice tramvajske?
zazana

#628 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zazana »

Gledala sam na bočici, čini mi se da ne piše, ali pogledaću opet kada dođem s posla pa ću napisati šta tačno piše. Stavljala sam na bubuljice, malo pecka, ali ništa toliko strašno. Prelijepo miriše, ko` lavanda :). Napraviću i tvoju lavanda vodicu danas. Ti si naš guru za prirodnu kozmetiku :) :sax:
alica.k

#629 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ma nisam ja guru za prirodnu kozmetiku, i odma da kazem, nekome ove stvari ne moraju odgovarati.

ja ne mogu ni jednu kremicu staviti a ovo mogu i zato ovo i koristim.

vec, nemoj pliz stavljat cistu lavandu na lice da ti ne spali. makar malo vode.
i ne moras destilovanu kupovati, mozes i prokuhat al meni draze da je destilovana jer je tako 100% sterilna i znam da nema nekih gadosti u njoj.
zazana

#630 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zazana »

Naravno, to se podrazumijeva da nekome nešto odgovora a nekome ne, svi smo različiti i odgovaraju nam drugačije stvari. Ti nam daješ dobre ideje, nekome će nešto pomoći, nekome neće goditi, ali i kome ne bude godilo, znaće da to ne treba koristiti i da mu škodi što je također dobro znati :).
Nisam na cijelo lice stavila, samo na bubuljice i to vrlo malo, čisto radi probe. Sljedeći puta ću s vodom, a za mješavinu ću svakako uzeti destilovanu.

Kakvo je nevenovo ulje, zna li neko je li nam ono dobro za tijelo/lice i za otprilike kakvu je kožu?
alica.k

#631 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

nevenje super za regeneraciju i smirivanje koze, dobar je i za opekotine. posebno dobar za ljude sa suhom i osjetljivom kozom. ja sam pokusavala da ga mazem na jednom mjestu gdje su mi popucali kapilari - jer kao djeluje na to, al nije mi se nista promjenilo.

mislim da zapravo i ne postoji basbas cisto ulje nevena, vec samo macerat, al ja bi da je s nekim drugim uljem a ne s maslinovim.
saga

#632 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by saga »

is, a ja mislila da lavanda sluzi da lijepo mirise :D
ima kod tate skoro cijeli dl ulja nekog od lavande, dobio na moru iz sela nekog, valjda je to ok... moram sad naci neku malu bocicu pa odvadit sebi, pa u napad na gadosti ove da ih przim :D
Nadinka

#633 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

evo sam se zadeverala oko izbora kremice za lice, kontala probati neku avene, pa sad iscitavam ovaj njihov katalog i ne znam koju bih, imam suhu kozu lica, jednom mi je neka u plazi rekla da je dehidrirana id a se to zna po tome sto puder bjezi kad se nanosi, a ja koristim uvijek kremice za hidrataciju, evo zadnjih godinu dana onu locitane rich shea butter koja je bas onako divna i poskupa.

eh sad da li uzeti ovu za suhu i osjetljivu kozu, ili ovu za dehidriranu i osjetljivu kozu ili ovu neku cold kremu ili neku od ovih antirougeurs jer mi je koza sklona crvenilu i imam osjetljive kapilare koje gledajuci mamu samo cekam kad ce poceti pucati..ima li iko iskustva s ovim kremicama?
alica.k

#634 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ja sam od njihovih hidratantnih probala samo hydrance optimale (ima legere, kao laksa, i UV riche kao hranjiva sa spf20), i one su fino hidratantne ali ja sma se osula od toga :(

imaju hidratantnu masku koju ti stavis u malo debljem sloju, koza upije kolko hoce, a ostatak pokupis (maramicom, peskirom, nebitno). ta mi SAVRSENO odgovara je sekunde ne budem masna od nje :)
baby24

#635 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by baby24 »

juce sam kupila onu Puzzle kremicu i gel za lice.... gel je ok, ali mi kremica ima neku cudnu teksturu i kad se stavi na lice, kao neki film, nekako zategne lice, ma kao maska neka... je li i vama tako ili je ova moja stara...pise da traje do 09/2011... nije bas ono tek proizvedena....
alica.k

#636 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ja se sjecam da je otprilike tako bilo...ne ko klasicna krema, vise kao neki film stvori.
baby24

#637 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by baby24 »

e bas tako, i onda nakon par sati, ja na ogledalo, vidim nos mi se sjaji :( a obrazi cak malo i suhi :(
VenomousV

#638 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

ja sam samo gel uzela... nekako mi sterilno mirise :lol:

tek ga 2 dana koristim a cini mi se ok :D
baby24

#639 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by baby24 »

ja sam juce probala i ono sa soda bikarbonom, diiiivno:-)) samo ne znam koliko cesto ono smije da se radi??? a tako je lice poslije bilo meko i glatko...
alica.k

#640 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

semlaca, ja sam vec pisala, lavanda u makroviti, trazi pravu od roinga :) 8KM il tak nes. ja nekad veceras odoh da kupim novu jer sam potrosila!!!
baby24

#641 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by baby24 »

semlaca wrote:Šta, šta sa sodom bikarbonom?
Meni je draga maska/piling od aspirina.
Gdje da kupim ulje lavande, al' da valja?
pa ono, morku blazinicu umocis u sobu bikarbonu i s tim istrljas lice, sacekas 2-3 min. i onda isperes vodom.. meni bilo super glatko lice nakon toga :)
Nadinka

#642 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Kako vi deverate s dezodoransima?? Ja sam kupovala sve nivee, garnier,ne znam vise sta ne, ali nekad se u sekundi oznojim i da izvinte usmrdim, ono frisko okupana i depilirana maltene.

Na Michunkinu preporuku uzeh Vichy danas, al ne znam jesam li se zeznula sto sam uzela ovaj neki stress resist, onako je u tubi roll on, pa trenutno mi djeluje kao da se malo teze nanosi,vidjecemo hoce li propraditi i hoce li valjati..jel iko ga koristio?
Partizzanka

#643 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

ja koristim onaj garnier mineral
dok alice ne kaze neko ulje ili koji drugi prirodni preparat :)

nisam koristila vichy pa ne znam

ali po meni su bolji oni dezodorasi koji ne zaustavljaju znojenje ...
LaCici

#644 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LaCici »

Nadinka wrote:Kako vi deverate s dezodoransima?? Ja sam kupovala sve nivee, garnier,ne znam vise sta ne, ali nekad se u sekundi oznojim i da izvinte usmrdim, ono frisko okupana i depilirana maltene.

Na Michunkinu preporuku uzeh Vichy danas, al ne znam jesam li se zeznula sto sam uzela ovaj neki stress resist, onako je u tubi roll on, pa trenutno mi djeluje kao da se malo teze nanosi,vidjecemo hoce li propraditi i hoce li valjati..jel iko ga koristio?
Vec sam pisala negdje da sam prezadovoljna Vichy dezodoransom. Moj je sa bijelim poklopcem, nema mirisa ali je super protiv znojenja i nakon brijanja. Meni regularno radi kuglica, probaj malo jace prstom pokrenuti, mozda se samo zaljepilo.
Nadinka

#645 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

LaCici wrote:
Nadinka wrote:Kako vi deverate s dezodoransima?? Ja sam kupovala sve nivee, garnier,ne znam vise sta ne, ali nekad se u sekundi oznojim i da izvinte usmrdim, ono frisko okupana i depilirana maltene.

Vec sam pisala negdje da sam prezadovoljna Vichy dezodoransom. Moj je sa bijelim poklopcem, nema mirisa ali je super protiv znojenja i nakon brijanja. Meni regularno radi kuglica, probaj malo jace prstom pokrenuti, mozda se samo zaljepilo.
Ma nisma ga jos fino ni probala, tek sma kupila, bijeli je poklopac ali je kao tuba od kreme nije ona bocica, 30 ml, pa nadam se da ce biti dobar bas me mrzi kad u sekundi se preznojim, npr kad udejs negdje da probas nesto u radnjama ili u autu usljed guzve neke i trke
zamzija

#646 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

LaCici wrote:

Meni se isto dešava, u sekundi se preznojim i sve mi se ocrtava na majicama, to mi strašno smeta, i prošlog ljeta počela sam upotrebljavati Vichy za osjetljivu kožu i stvarno mi je pomoglo :)
Nadinka

#647 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

sad kad vas 'cujem' drago mi je sto ga kupih, napisem svoje utiske cim ih steknem :D

zamzija, probavala sma naci usknju kakvu imas, nije mi bas uspjelo, moze li kombinacija sa bijelom ili sivom pa ti odatle izvuci ideju
alica.k

#648 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ma sto se tice dezodoransa ja opet svoju lavandu prskam
al posto sam ovisnik o garnierovom onom mineralnom action...nesto, action control? e njega koristim religiozno.

kad ljeto dodje i lideru koristim, mada to ono kako mi naidje. slabo se ja znojim, pogotovo otkad sam pocela epilirati pazuhe.
Nadinka

#649 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

meni onaj garnier nikako ne odgovara, eno ga skoro citav kuci, stavim ga npr i dodjem na taeboo u roku par minuta on ima tako jak miris -ili smrad da mi nekako bude grozno
alica.k

#650 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

a eto, meni niti jedan drugi ne valja.
prije sam koristila onaj predobri dove talc. najbolja stvar ikad. i povukose ga dusmani.
Post Reply