Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#526 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

za piling dovoljno ti je bilo kakvo ulje, ja stavim suncokretovo obzirom da je nekomedogeno, kristalni secer (jer so UJEDA. ne znas dok ne probas kako ujeda!) i medaaa! mjesto secera moze i susam, posto je secer (a i so) ostar i onda ko ima osjetljiviju kozu moze ga izgrebati.

pomjesas sve to u solji kakvoj, poneses u tush i udri :)
moze i na lice! tako bude mekano i glatko.

samo pazite: kad pocnes kupovat ova ulja ne mozes prestat.
Last edited by alica.k on 21/03/2011 14:19, edited 1 time in total.
swirl

#527 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

Wutkica wrote:hvala bas cu da probam danas :kiss: s uljem a i krenula sam da kupim ricinusovo ulje jer mi je djevojka iz Yves-a preporucila da je dobar za obrve da brze rastu :?
I da spomenula je piling za kozu koji je djelotvoran i odlican....kuhinjska sol, topla voda , maslinovo ili obicno ulje i kupka (ona koju regularno koristis) i namazati noge guzu tijelo, kaze da fantasticno utice na odumrle stanice na kozi :D
Svi pisu o ovom ricinusovom ulju, pa da kazem i ja koju. Tako sam i ja cula da se stavlja na trepavice, haman, eto do poda narastu od tog ulja. Stvarnost je puno drugacija, to ulje mozda ocvrsne trepavice i obrve, ali da nesto sad SPECIJALNO rastu, ne rastu, nemojte ocekivati cuda, jer da to tako cudesno raste od ricinusovog ulja, prve bi holivudske zvijezde stvarno imale trepavice do poda, i guste obrve.
alica.k

#528 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ma da, dobar je ricinus i za kosu i za trepavice i obrve, al ne rastu od njega trepavice...barem meni. ono, jaca, ne opadaju toliko, al...
pravila sam onaj neki buckuris s vazelinom i ricinusom, nista...
Michun

#529 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

evo nabasah na str. http://www.ikarov.eu/en/
mozes li pogledati pa mi reci sta mislis o gotovim proizvodima - ulje po tipovima koze.
ima ih na ebay...dal da kupim ovo za mjesovitu kozu ili ipak jojobu.
alica.k

#530 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

OIL FOR FATTY AND MIXED SKIN TYPE

The base oil, which is a mixture of olive phytosterols, jojoba and grape seed oils regulates the fatty secretion and tightens up pores. It forms a protective surface layer, which visibly reduces the unpleasant glistening of the skin. The procyanidine contained in the grape seed oil is the most powerful, natural 'hunter' of free radicals protecting skin cells against early aging. The lemon oil strengthens the lavender essential oil's regenerating, refreshing and toning action. The cedar and frankincense oils add their tightening, soothing and antiseptic effect.
jel to to?

kao mix je super, al nigdje ne mogu da nadjem sastav, tj bas sto pise na ambalazi. sta znas jesu oni sta jos stavljali unutra, parabene i slicne gluposti...

al nije skupo pa vrijedi probati.
Michun

#531 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Kupih...kad dodje, napisem sastav sa pakovanja.
Hvala na savjetima :)
Partizzanka

#532 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

eto od cega mi je celo kriza ... ja sam neku noc sa ociju na obrve a sa obrva i po celu razmazala ricinus

ta iz yves r. cita nasu temu garant :)
sad svi znaju za ricinus

michun - ovo za miris i ja sam jako osjetljiva i kad sam cula da se raja zale na miris ricinusovog ulja otvorila sam bocicu i pobjegla od nje i onda se polako primicala ... ali ono FAKAT odlicno mirise!
tako da ti je sve individualno :)
a ja volem miris i ljesnjaka
moglo bi se to ulje na kosu (ako je tamno) pa mozda kosa poprimi onu fiiinu boju :)
alica.k

#533 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

partizanka, mislim da sam cak i citala negdje da moze na kosu da se kosa potamni.
isto kao sto ces staviti etericno kamilice u maslinovo za svjetliju kosu.
debela

#534 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by debela »

je li probao neko od vas micci uloske? gledam u novom cm katalogu kostaju 1 km :shock:
VenomousV

#535 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

prijavljujem da sam kupila puzzle gel, pocinjem veceras koristiti
javim vam da li djeluje :D
BJB

#536 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

debela wrote:je li probao neko od vas micci uloske? gledam u novom cm katalogu kostaju 1 km :shock:
Jesam i meni nisu nesto.. Probaj pa vidi.
Last edited by BJB on 22/03/2011 23:14, edited 1 time in total.
alica.k

#537 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

libresse meni dosad naj, svi ostali su oni plasticni a ja toga ne mogu.
jesam probala one iz apoteka sto imaju...kak se ono zovu...uglavnom kao cisti pamucni, i oni su bili ok, al 7KM jedno pakovanje onih manjih 10komada...
BJB

#538 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

Ma ni Jessa nisu losi..Ja koristim Libresse i Jessa..Libresse tanki nocni-zakon. Jessa ljubicasti i svijetlo zuto pakovanje.
debela

#539 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by debela »

BJB, jesu li ovi micci plasticni? probala sam jessu ali i oni su mi plasticni pa ne bih ni ove da kupujem, bez obzira na cijenu, ako ih necu koristiti. ne znam sta bih s njima.
Nadinka

#540 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Sad cete me jos s ovim uljima zaraziti, to nisma nikad kupovala ni koristila :)
Znaci kupiti ricinus za obrve i trepuske, a sta to za lice i kosu, kod mene je suha koza da naglasim..

A spominjala se micelarna od avene za skidanje sminke, jel odgovara suhoj kozi?? Kakva je njihova krema za suhu kozu,jel neko oprobao?
zazana

#541 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zazana »

Ja imam suhu kožu i uzela sam micelarnu od Avene. Sasvim mi odgovara, uopće nema onog neugodnog zatezanja niti perutanja. Našpricam poslije lice termalnom vodom i stvarno bude mekano i fino.
Wutkica

#542 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Wutkica »

Nigdje ulja od jojobe :-) :-) ostala mi je samo na raspolaganju online narudzba :D
alica.k

#543 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Wutkica wrote:Nigdje ulja od jojobe :-) :-) ostala mi je samo na raspolaganju online narudzba :D
pa imaju kod moje mame 2, narucila meni jedno al ga nisam preuzela i 1 da ima...al je ovo biofarm a to navodno ne valja (meni vala valja :S:S:S). a imas i u makroviti sigurno, samo sto kosta 30KM. bilo ga je prosle sedmice

nadinka za suhu kozu ne znam ulja :( al ima na netu o tome sigurno. mada sam sigurna da jojoba odgovara za oba tipa, nesto mi vuce da sam citala to negdje. evo citam sad, haman sve isto: makadamija, jojoba, badem i plus jos maslinovo i kokosovo.

avene micelarna mi je otkrice decenije :) hvala karen sto me ubjedila da uzmem :)
Wutkica

#544 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Wutkica »

alica.k wrote:
Wutkica wrote:Nigdje ulja od jojobe :-) :-) ostala mi je samo na raspolaganju online narudzba :D
pa imaju kod moje mame 2, narucila meni jedno al ga nisam preuzela i 1 da ima...al je ovo biofarm a to navodno ne valja (meni vala valja :S:S:S). a imas i u makroviti sigurno, samo sto kosta 30KM. bilo ga je prosle sedmice

nadinka za suhu kozu ne znam ulja :( al ima na netu o tome sigurno. mada sam sigurna da jojoba odgovara za oba tipa, nesto mi vuce da sam citala to negdje. evo citam sad, haman sve isto: makadamija, jojoba, badem i plus jos maslinovo i kokosovo.

avene micelarna mi je otkrice decenije :) hvala karen sto me ubjedila da uzmem :)

:D :D a gdje se mama nalazi :wink: mozes i na pp :D
alica.k

#545 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

hajde evo poslacu ti da ne reklamiram
Nadinka

#546 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

alica.k wrote:

Znaci micelarna za skidanje sminke, a preko kremica regulrano? Zazana, a zasto koristis i termalnu vodu? Umjesto tonika? Preko nanosis kremu?
Inace nisma nikad kupovala ove termalne vode za spricanej, nikad mi nije bila psove jasna njihova namjena :D
alica.k

#547 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

termalna voda je meni super, na more je uvijek nosim zato sto me lice zateze od one tamo vode :) i onda cim se umijem il nest naprskam termalne i onda se to smiri.
a cure je dosta koriste umjesto umivanja.

ja sam se prestala umivati vodom sa cesme skroz, samo micelarnom pobrisem, i onda naprskam onim mojim mixom lavanda+destilovana voda, ne znam jel imalo udjela al bas mi je sad lice i cisto i dobar ten :) jutros sam se cudila :).

sminku s ociju skidaj necim drugim, posto ces brzo potrosit micelarnu ak budes skidala maskaru s njom.

poslije mos normala radit sta god radis, krema, serum, sta god oces :)
Nadinka

#548 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Alice, nisma nikad koristila ulja, mozel jos malo pomoci, nesto sma citala sad ovdje tvoje postove, znaci kupujes bazno ulje koje vec odgovara i onda njime mazes lice umjesto kremice navece? a budel to masno ili se upije brzo? a zasta koristis etericna ulja?
kako spravljas sebi tu vodicu sa lavandom i za sta konkretno nju koristis? Sorry ako se ponavljam na temu koju ste vec istabirile :)
Nadinka

#549 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

alica.k wrote:termalna voda je meni super, na more je uvijek nosim zato sto me lice zateze od one tamo vode :) i onda cim se umijem il nest naprskam termalne i onda se to smiri.
a cure je dosta koriste umjesto umivanja.

ja sam se prestala umivati vodom sa cesme skroz, samo micelarnom pobrisem, i onda naprskam onim mojim mixom lavanda+destilovana voda, ne znam jel imalo udjela al bas mi je sad lice i cisto i dobar ten :) jutros sam se cudila :).

sminku s ociju skidaj necim drugim, posto ces brzo potrosit micelarnu ak budes skidala maskaru s njom.

poslije mos normala radit sta god radis, krema, serum, sta god oces :)
a moze li ona i za skidanje s ociju, pegla mi je odvojeno to raditi, a inace koristim onaj locitane za skidanje sminke, pa ne vjerujem da je ova nesto ksuplja od njega, kolko kosta micelarna?

Znas li kakve su im kremice? Ja kontam ovu rich hidratantnu
zazana

#550 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zazana »

Nadinka wrote:
alica.k wrote:

Znaci micelarna za skidanje sminke, a preko kremica regulrano? Zazana, a zasto koristis i termalnu vodu? Umjesto tonika? Preko nanosis kremu?
Inace nisma nikad kupovala ove termalne vode za spricanej, nikad mi nije bila psove jasna njihova namjena :D
Da, micelarnom lijepo skinem šminku i očistim lice, malo našpricam termalnom vodom koja me osvježi i malo pustim da se sve smiri a nakon toga nanesem kremicu isto laganu. Prije šminkanja isto koristim termalnu vodu, čini mi se da šminka bude dugotrajnija. Ne koristim tonik :)
Post Reply