Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- alica.k
#476 Re: Njega tijela (zenska tema)
kaze uzela joj ja zadnje.
- alica.k
#477 Re: Njega tijela (zenska tema)
jojoj ja moram opet o ovom presavrsenom ljesnjakovom ulju
ne mirise ruzno! ruzno mirise samo kad se tek stavi a poslije tako lijepo mirise! a koza...tako mekana i super jaaaaao
i ocistila mi se ledja! skroz!
ne mirise ruzno! ruzno mirise samo kad se tek stavi a poslije tako lijepo mirise! a koza...tako mekana i super jaaaaao
- swirl
#478 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ko o cemu, ja o ledjimaalica.k wrote:jojoj ja moram opet o ovom presavrsenom ljesnjakovom ulju
- alica.k
#479 Re: Njega tijela (zenska tema)
znaci stavila ljesnjakovo ulje i kap lavande i to stavljala na ledja. i to samo jednom, jucer. i danas, samo od onih starih sto sam raskopala imaju traga...sve ostalo cisto.
pa sam opet isto stavila
cudo jedno kak se odma upije!
i lice sam skroz izlijecila propolisom/nevenom (sa jojobom) i vodicom od lavande
tak sam hepi!
pa sam opet isto stavila
i lice sam skroz izlijecila propolisom/nevenom (sa jojobom) i vodicom od lavande
tak sam hepi!
- swirl
#480 Re: Njega tijela (zenska tema)
Moram to i ja maloalica.k wrote:znaci stavila ljesnjakovo ulje i kap lavande i to stavljala na ledja. i to samo jednom, jucer. i danas, samo od onih starih sto sam raskopala imaju traga...sve ostalo cisto.
pa sam opet isto stavila
tak sam hepi!
- alica.k
#481 Re: Njega tijela (zenska tema)
ako ti odgovara, nastavi koristiti, nemoj eksperimentisati da jos veci haos ne napravis 
- zazana
#482 Re: Njega tijela (zenska tema)
I ja moram prijaviti dr. pasha od lavande kojeg koristim par dana i čini mi se da će biti super. Već sam pisala kako sam koristila mak i cimet koji je onako, srednja želost neka. Kupila sam i avene micelarnu za skidanje šminke pa da probam i to čudo...
- alica.k
#483 Re: Njega tijela (zenska tema)
joj ja sam se od micelarne preporodila, lice me uopste ne zateze kao poslije umivanja vodom.zazana wrote:I ja moram prijaviti dr. pasha od lavande kojeg koristim par dana i čini mi se da će biti super. Već sam pisala kako sam koristila mak i cimet koji je onako, srednja želost neka. Kupila sam i avene micelarnu za skidanje šminke pa da probam i to čudo...
zapravo jedino kad mi voda dodje sad na lice je kad se tusiram pa ne mogu da izdrzim da i po licu ne prskam onu vodu
-
Mariella
#484 Re: Njega tijela (zenska tema)
Alica.k gdje si kupila to sto si na lice stavljala? Meni se nedavno izasulo, tako da sam sve izbacila i jedino sto radim je da stavljam bademovo ulje (sminku s njim skidam), i navece stavim malo kombinacije voda + jabucni ocat, to je kao protiv bubuljica i crvenila... A htjela sam probati i nesto s jojobom, pa da vidimalica.k wrote:znaci stavila ljesnjakovo ulje i kap lavande i to stavljala na ledja. i to samo jednom, jucer. i danas, samo od onih starih sto sam raskopala imaju traga...sve ostalo cisto.
pa sam opet isto stavila
tak sam hepi!
- alica.k
#485 Re: Njega tijela (zenska tema)
uzela u apoteci, kapi se zovu dermapip od pip-a
i u njih nasula par kapi jojobinog ulja koje imam inace 
-
Mariella
#486 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala puno
I gdje cu uzeti, je li u biljnoj apoteci?
I gdje cu uzeti, je li u biljnoj apoteci?
- alica.k
#487 Re: Njega tijela (zenska tema)
je, ja sam uzela kod mame, al mislim da ima i u pravim apotekama :S
al u biljnoj ti je veca sansa da ce biti.
al u biljnoj ti je veca sansa da ce biti.
-
Mariella
#488 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ok, pogledat cu. Hvala puno 
- Wutkica
#489 Re: Njega tijela (zenska tema)
......
Last edited by Wutkica on 19/03/2011 17:56, edited 1 time in total.
- lipstick
#490 Re: Njega tijela (zenska tema)
Za njegu izrazito suhe koze ,meni za ruke i stopala odlična.
Za tijelo Johanna Straub Bio Nachtkerze (u CM-u)
- alica.k
#491 Re: Njega tijela (zenska tema)
joj, kupila ja ovu tester ima par dana za laktove i koljena. savrsena!lipstick wrote:
Za njegu izrazito suhe koze ,meni za ruke i stopala odlična.
Za tijelo Johanna Straub Bio Nachtkerze (u CM-u)
btw, uzela testere cicalfate od avene-a i eryase krema za pelenski osip od a-derme.. da vidim ocel mi zalijeciti ove rane po nogama.
i OT, al sampon Klorane, isto pierre fabre, s ekstraktom koprive za masnu kosu. ruzno mirise.
- alica.k
#492 Re: Njega tijela (zenska tema)
moram se vratiti na ovo.Mariella wrote:Koliko je bademovo tu para? Ja sam uzela nedavno u apoteci, ali po forumima drugim kazu da je jedino 100% "pravo" ono od primavere koje je oko 30 KM...alica.k wrote:swirl, vidjela bademovo hladno cijedjeno u badem butiku.
i da, napokon imaju i ljesnjakovo
danas gledala kod mame u apoteci, bademovo ulje, hadno cijedjeno 100%tno, 6KM 100ml.
talijanska firma ESI.
mislim da je to neko lupio za primaveru zato sto ima koristi od toga :S.
-
Mariella
#493 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hmm vise ljudi je govorilo isto, pa ne mislim da je bas reklamiranje bilo. Ja sam ovo sad svoje isto uzela u apoteci, za neke 4 KM mozda.
Eh da, procitala sam da test kojim se moze potvrditi je li ulje mjesano sa necim, je da se kapne na maramicu ili papir valjda moze, i ako je pravo ne bi trebala ostati mrlja. S ovim mojim je ostala
(i nakon 2 dana). Iduci put cu vidjeti u bademu, ili biljnim apotekama sta jos imaju
Eh da, procitala sam da test kojim se moze potvrditi je li ulje mjesano sa necim, je da se kapne na maramicu ili papir valjda moze, i ako je pravo ne bi trebala ostati mrlja. S ovim mojim je ostala
-
mimsy
#494 Re: Njega tijela (zenska tema)
gdje ti je ta mamina apoteka?moze na pp
- alica.k
#495 Re: Njega tijela (zenska tema)
joj. ja iskreno ne znam da se ikad moze osim po mirisu reci da je neko ulje cisto ili ne. a i to prevari.Mariella wrote:Hmm vise ljudi je govorilo isto, pa ne mislim da je bas reklamiranje bilo. Ja sam ovo sad svoje isto uzela u apoteci, za neke 4 KM mozda.
Eh da, procitala sam da test kojim se moze potvrditi je li ulje mjesano sa necim, je da se kapne na maramicu ili papir valjda moze, i ako je pravo ne bi trebala ostati mrlja. S ovim mojim je ostala(i nakon 2 dana). Iduci put cu vidjeti u bademu, ili biljnim apotekama sta jos imaju
znam za jojobu da ako je cista onda se u frizideru zgusne za nekih pola sata. al to je to.
iskreno, ovo ljesnjakovo ulje nije onako cisto kao sto je bilo ono sto sam narucila s interneta. ne mislim cisto u smislu da je mijesano s necim, vec nekako ono mi je bilo skroz providno, a ovo je nekakvo mutno...il se ja ne sjecam dobro. ali boja je apsolutno ista, jako zuto ulje.
za esi, potrazi po netu to ulje, zove se olio di mandorle dolci, kosta 6KM tih 100ml. vidi pricaju li sta ljudi jel 100% (iako pise da jeste).
popricacu ja s ovom zenom iz gamehe, zvacu ih u ponedjeljak maksuz da pitam. recu da sam alergicna na maslinovo ulje
edit: sto se etericnih ulja tice, to je jednostavno.
ako ulje ima rok trajanja, nije pravo.
ako izlapi, nije pravo.
mislim da primaverina ulja imaju eobbd ali to ne znaci da sva druga ne valjaju jer nemaju. ja imam osjecaj da dosta aromatarapeuta ce najradije preporuciti oshadhi i primaveru samo zbog ovih certifikata. mislim, i ja bi najradije kupovala njihova ulja jer ulijevaju povjerenje tim certifikatima, al dok pokupujem sve sto mi treba bankrotiracu!
-
Mariella
#496 Re: Njega tijela (zenska tema)
Da, i one su govorile ovaj test da je za bazna ulja.
Ma primaverina su uzasno skupa plus sto nemaju manje bocice da se kupe da covjek isproba vec one ogromne, mislim da bi mi trajale godinama
A i preporucuju sigurno najvise zbog tih certifikata. Mislim ja se ne razumijem stvarno, samo kazem sta sam citala 
Ma primaverina su uzasno skupa plus sto nemaju manje bocice da se kupe da covjek isproba vec one ogromne, mislim da bi mi trajale godinama
- alica.k
#497 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma normalno, medjutim ja to trosim jako brzo (ne toliko etericna ulja jer tu koristis kap-dvije, ali bazna...te po licu, te po tijelu, vako nako...zacas potrosim npr jojobu).
zamislis sad.
jojoba 30KM, makadamija 30KM, badem 30KM, lavanda eu 22KM, ylang ylang eu 22KM
ljesnjak nisam ni vidjela da imaju a bas sam dugo razgledala...
i to su samo OTPRILIKE cijene.
za ova sto brzo potrosim bi morala dati svako malo 100KM :S
btw, u makroviti su one zenske tolke krave.
ja dosla s namjerom da kupim primaverinu lavandu (jer mi najljepse mirishiii) i trazim eu lavandu a ona meni neko levatsko od 2KM daje. e vala...2KM da bude...cisto sumnjam!
zamislis sad.
jojoba 30KM, makadamija 30KM, badem 30KM, lavanda eu 22KM, ylang ylang eu 22KM
ljesnjak nisam ni vidjela da imaju a bas sam dugo razgledala...
i to su samo OTPRILIKE cijene.
za ova sto brzo potrosim bi morala dati svako malo 100KM :S
btw, u makroviti su one zenske tolke krave.
ja dosla s namjerom da kupim primaverinu lavandu (jer mi najljepse mirishiii) i trazim eu lavandu a ona meni neko levatsko od 2KM daje. e vala...2KM da bude...cisto sumnjam!
- kinderlada
#498 Re: Njega tijela (zenska tema)
Jeste li probale ovo? Ja sam prije koristila upravo od Vichy liniju Normaderm i bila mi je dobra, ali je u zadnje vrijeme ipak bilo sve njihovo preagresivno, iako je koza i dalje masna, necista i problematicna, pa sam onda onako presla na milion drugih proizvoda, muku mucim i dan danas, nikad kako treba da je lice
A inace sam prvi put za ovu vodicu micelarnu cula
priznajem...., pa bih zamolila one koje su probale da mi napisu iskustvo

Uploaded with ImageShack.us
A inace sam prvi put za ovu vodicu micelarnu cula

Uploaded with ImageShack.us
- alica.k
#499 Re: Njega tijela (zenska tema)
pisalo se vec o tome ja mislim
ja se vise ne umivam, koristim avene micelarnu (vichy mi je otrov za lice). samo isperem vodom oci i to je to
preporodilo se lice, poslije micelarne uopste ne zateze ni nista, ko sto poslije vode zna...
ja se vise ne umivam, koristim avene micelarnu (vichy mi je otrov za lice). samo isperem vodom oci i to je to
- kinderlada
#500 Re: Njega tijela (zenska tema)
Je li ima vise vrsta tih micelarnih od Avene da pokusam i ja s njima, jer mislim da ce mi Vichy biti prejak.
Pa ako ti nije problem da mi javis koliko kod nas kosta ta od Avene da mogu uporediti cijene.
Pa ako ti nije problem da mi javis koliko kod nas kosta ta od Avene da mogu uporediti cijene.