Njega lica

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
azRRyx3

#1 Njega lica

Post by azRRyx3 »

Zdravo, imam veoma problematicnu kozu tako da je zelim vratiti u normalu.
Ako neko od vas ima iskustva sa njegom koze odnosno plan ciscenja koze, npr. koliko cesto treba raditi piling,parenje lica,maske itd. da mi da neke savjete.
blesava

#2 Re: Njega lica

Post by blesava »

na koji nacin ti je problematicna koza? suha? masna? skolna aknama?
azRRyx3

#3 Re: Njega lica

Post by azRRyx3 »

masna i skloa aknama ugl na T zoni,jos imam problema sa crvenilom lica.takodjer mi je koza osjetiljva i na sunce :\
melisash

#4 Re: Njega lica

Post by melisash »

azRRyx3 wrote:Zdravo, imam veoma problematicnu kozu tako da je zelim vratiti u normalu.
Ako neko od vas ima iskustva sa njegom koze odnosno plan ciscenja koze, npr. koliko cesto treba raditi piling,parenje lica,maske itd. da mi da neke savjete.
I ja imam problematičnu kožu, navečer kad skidam šminku - skidam je Dove sapunom, obrišem, poslije toga se umijem sapunom od kozijeg mlijeka, to je prava stvar jer je na prirodnoj bazi i nikako ti ne može naštetiti. Probala sam također nove neutrogenine proizvode za lice, imaš kupiti u cm-u, dm-u, protiv bubuljica, masnog lica i tako:)
poslije kozijeg mlijeka stavim zlatni melem na problematično područje, radim to poslednjih 7-10 dana pa ćemo vidjeti kako će djelovati :D
Dr.Brennan

#5 Re: Njega lica

Post by Dr.Brennan »

azRRyx3 wrote:Zdravo, imam veoma problematicnu kozu tako da je zelim vratiti u normalu.
Ja s tim imam problem jos od puberteta :sad: i probala sam razne kreme, losione, pilinge, maske itd. i slabo mi je sta pomagalo. Imam jako masnu kozu, ssa aknama i mitiserima i jos je pored tog svega i gruba na dodir. Prije par godina sam probala Neutogena Acne Stress Control tonik i krema i bili su mi dobri dok sam ih koristila, al kad sam prestala sve se vratilo na staro. Sad koristim Avene Triacneal kremu, Cleanance losion i sindet od Eucerina (jer mi on smanjuje "zapaljenje" lica a odlicno ocisti kozu). To je sve po preporuci dermatologa. Mogu reci samo da sam odusevljena ovom kremom koja ima efekat pilinga (i naravno nema potrebe da koristim piling gel), uklanja akne, smanjuje crvenilo i smanjuje izlicuvanje sebuma . Na njoj pise da su najbolji rezultati nakon 3mj. upotrebe, ali ja sam vidjela nakon 7 dana. To sam koristila samo 1x dnevno i nisam stavljala puder na lice.
Jednom sedmicno koristim masku od Garniera self heating mask za dubinsko ciscenje, i poslije svakog skidanja sminke koristim Nivea Thermo- pure effect gel za umivanje.
Ovom kombinacijom sam prezadovoljna jer mi lice po prvi put izgleda normalno :) i lijepo.
Moj ti je savjet da sapun ne koristis nikako nego samo sindet za pranje. Jer se meni lice samo "zapali" od sapuna. To su moja iskustva, nadam se da sam malo pomogla :)
iza_tebe_sam

#6 Re: Njega lica

Post by iza_tebe_sam »

Smanji masnu hranu , koristi filter od kamilice.
Da li si išla dermatologu?
DANAE

#7 Re: Njega lica

Post by DANAE »

Kod problematične kože s aknama cink se pokazao kao djelotvoran jer je odličan regulator masnoće kože.
azRRyx3

#8 Re: Njega lica

Post by azRRyx3 »

iza_tebe_sam wrote:Smanji masnu hranu , koristi filter od kamilice.
Da li si išla dermatologu?
Pazim na ishranu,tako da ne unosim puno masnu hranu.Da isla sam i dermatologu medjutim nisam dobila nista efikasno.Samo mi je prijateljica rekla da navecer kada zavrsim sa ciscenjem koze i nakon stavljanja kreme,koristim baby puder.Pomaze malo
Ambrozija

#9 Re: Njega lica

Post by Ambrozija »

Nikada nisam imala velikih problema sa kozom, tu i tamo mi se znala akna pojaviti, nista strasno, pokrila bih to puderom ali me nerviralo. I prijateljica mi preporuci Pasha sapune. Vjeruj od kako ih koristim, ne pamtim kad mi se zadnji put pojavila akna. Ja koristim dva, od maka i cimeta i od kukuruza i eukaliptusa, jedan ujutro drugi navecer, i da kucnem u drvo, pomaze. Mozda je tvoj problem veci, pa ne znam hoce li pomoci, ali probaj.
Post Reply