Nizozemski političar kani poderati i spaliti Kuran na filmu

pitt

Post by pitt »

mene zanaima kako druge vjerske zajednice u zemlji lala reaguju na to? Kuran i biblija su dosta slicni u nekim stvarima i zar atak na jednu od svetih knjiga ne predstavlja uvredu za ostale? :?
pitt

Post by pitt »

venera888 wrote:
pitt wrote:mene zanaima kako druge vjerske zajednice u zemlji lala reaguju na to? Kuran i biblija su dosta slicni u nekim stvarima i zar atak na jednu od svetih knjiga ne predstavlja uvredu za ostale? :?
ne spaljuju Kuran radi sadrzaja vec da bi uvrijedili muslimane
mislim da to treba biti uvjedljivo za svakog normalnog covjeka al eto. isto kao i spaljivanje biblije ili tore, sinagoge i crkve i sl.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Sto me ovo podsjeca nekako na situacije koje su opisivane u knjigama iz Srednjeg vijeka i iz doba inkvizicije...
fole13

Post by fole13 »

Nista drugo ne zasluzuje nego metk u celo on ce nesta palit seljacina :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

Orbini wrote: Da muslimani ovakve stvari docekuju sa dostojanstvenm prezirom, sam akter bi sam od sebe ispao budala.
nema se sta dalje reci...

PS inace sam se nasekirala zestoko, otprilike ko i kad su se kojekakvi nasli uvrijedjeni filmom posljednje hristovo iskusenje, ili kad je onaj jaro stavio raspece u mokracu... zaboli me...
chinese_water

Post by chinese_water »

:lol:
danas

Post by danas »

chinese_water wrote::lol:
shega, shala, poshalica :D :P
chinese_water

Post by chinese_water »

GandalfSivi wrote:
Prozor wrote:Sloboda govora u zemlji gdje mozes slobodno pusit travu, prostituisat se i gdje pedofili imaju svoju stranku. Zapad je odavno izgubio sav respekt za osnovne vrijednosti i moral, a Holandija tu odavno prednjaci. Sad bi nesto zesce napis´o, al´ necu...
Ne diraj mi travu :-) :-) :-)
:faraon1:
chinese_water

Post by chinese_water »

danas wrote:
evo,bas se nasekirah sto ce neki Wild boy da spali Kur'an :D :D
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
bezosjecajna banda ateisticka :D:D:D:D
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

Zox wrote:
mrs. zurbrigen wrote:
Edin H. wrote:Trebalo bi ga i njemu suknuti i spaliti "Mein Kampf"
pa vecina naroda bi rado pomogla pri paljenju te knjige... :)
A on po tebi "suka muslimanima" tako sto spaljuje NJIHOV "Mein Kampf"? :oops:
ja, by the way, uopce ne vidim analogiju izmedju "mein kampf" i kur'ana. jel bi ti kur'an stvarno usporedio sa knjigom adolfa hitlera? :shock:
danas

Post by danas »

pitt wrote:
danas wrote:
evo zapalicu ja kapital ako ce nekome biti lakse :D :D
chinese_water

Post by chinese_water »

danas wrote:
pitt wrote:
danas wrote: shega, shala, poshalica :D :P
IPv6 od mene :lol:
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

danas wrote:
pitt wrote:
danas wrote: shega, shala, poshalica :D :P
moze li i komunisticki manifest? :D
bhxxl

Post by bhxxl »

taj holandjanin nije jedini ima ih i gorih sa gorim planovima pogledajte veoma zanimljiv video da djaba ne otvaram novu temu . divno je znati sta ti ljudi zele i misle pogotovo svjetske demokrate.

http://www.youtube.com/watch?v=-Dzc8PWrqi8
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

pitt wrote:ma budalu treba ignorisati....... jer to sto kani uraditi ponajvise govori o kakvom se to poremecenom umu radi. Sto je najgore, sve negativne reakcije, prijetnje, bombaske napade i sl. ce i dalje on i njemu slicni koristiti da dokazu kako su svi muslimani teroristi i barbari.
:thumbup:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Prozor wrote:Sloboda govora u zemlji gdje mozes slobodno pusit travu, prostituisat se i gdje pedofili imaju svoju stranku. Zapad je odavno izgubio sav respekt za osnovne vrijednosti i moral, a Holandija tu odavno prednjaci. Sad bi nesto zesce napis´o, al´ necu...
haj plizzzzz napiši

barem na pp
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Orbini wrote:Ako je neko u komsiluku namcor, glami djecu zbog galame,... taj je nehebao. :D Bas zato sto je osjetljiv, maksuz cemu zagorcavati zivot.

Greska je sto muslimani zestoko reaguju na ovakve stvari. U danasnjem vemenu informaticke povezanosti, ne mozes izbjeci ovakvo sto. Zapadnjaci ionako prave parodije, komedije,. i od svojih svetinja,... pa sta onda ocekivati od njih - da vise postuju tudje nego svoje.

Da muslimani ovakve stvari docekuju sa dostojanstvenm prezirom, sam akter bi sam od sebe ispao budala.

upravo to
ja se nekad čudim kako sve to prolazi
ali ima i crkva u tome svog udjela
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

pitt wrote:
venera888 wrote:
pitt wrote:mene zanaima kako druge vjerske zajednice u zemlji lala reaguju na to? Kuran i biblija su dosta slicni u nekim stvarima i zar atak na jednu od svetih knjiga ne predstavlja uvredu za ostale? :?
ne spaljuju Kuran radi sadrzaja vec da bi uvrijedili muslimane
mislim da to treba biti uvjedljivo za svakog normalnog covjeka al eto. isto kao i spaljivanje biblije ili tore, sinagoge i crkve i sl.
upravo to
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Ovakvo miješanje baba i žaba nisam odavno pročitao.Silence,sorry,usput,jer sam greškom pomislio da si drugog pola na drugoj temi(vidjećeš moju pohvalu..).
Spetljalo se podosta sa naslovom teme,što sa kreaturom iz holandskog parlamenta nema veze.Umiješao se tip a la Jerry Springer antimusliman,koji da je ikakve vjere ,ne bi uradio to što namjerava.
Silence,vjeruj mi da imaš jednu zamjenu teza nakon priče o ovoj budali

Gdje će ti neko ,u Evropi,ako se hoćeš angažirati na visokom nivou sa dosta novaca,tražiti da si vjernik i pušiš priču o Isusu i stvaranju?
Gdje,u kojem javnom djelovanju? Književnom,kinematografskom,poslovnom posebno,možda misliš da trebaš biti kršćanin da bi postao član bilo kojeg elitnog udruženja od utjecaja u Evropi.Strašno se varaš,jer je upravo suprotno.Sad je trend baš suprotan.Pratim podosta štampe....

Sva larma koju dižu kojekakvi kardinali i patrijarsi je samo pokazatelj koliko su ONI SAMI DOPRINIJELI SVIM PROBLEMIMA VLASTITIM LICEMJERJEM.
Ono o čemu ti govoriš nije pitanje vjere u Boga,već konstantna zloupotreba i instrumentalizovanje vjere,gdje se pojedine crkve i vođe proglašavaju za jedine ovlaštene tumače i božije zastupnike na zemlji.

To je zlo i licemjerje.To ne može nositi ime kršćanstva.Za sve će odgovarati onome kome ,navodno,vjeruju.

I ko pocijepa nečiju svetinju,ne zaslužuje ni mjesto u javnoj raspravi.

Ko ga j..e!!!!!!
e_sko

Post by e_sko »

Allah DZ.Sje rekao da ce KURAN biti sacuvan do sudnjeg dana tako da ovaj i maloumnik i slicni njemu nikad to nece uspijeti jer ce biti sprijeceni u toj svojoj namjeri
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

e_sko wrote:Allah DZ.Sje rekao da ce KURAN biti sacuvan do sudnjeg dana tako da ovaj i maloumnik i slicni njemu nikad to nece uspijeti jer ce biti sprijeceni u toj svojoj namjeri
Mislis ko Theo van Gogh-a,.

Wilders je idiot, no taj idiot ima 9 mjesta u parlamantu. Znaci masa ljudi je glasala i podrzava njegovu stranku i njegova razmisljanja. Nesumljam u njegovu nakanu,. kao i da ce ga neko smaknut,. Mozda neki Ala Ala, ili pak sama politika.
zemo_online

Post by zemo_online »

SiSaJuMe wrote:
e_sko wrote:Allah DZ.Sje rekao da ce KURAN biti sacuvan do sudnjeg dana tako da ovaj i maloumnik i slicni njemu nikad to nece uspijeti jer ce biti sprijeceni u toj svojoj namjeri
Mislis ko Theo van Gogh-a,.

Wilders je idiot, no taj idiot ima 9 mjesta u parlamantu. Znaci masa ljudi je glasala i podrzava njegovu stranku i njegova razmisljanja. Nesumljam u njegovu nakanu,. kao i da ce ga neko smaknut,. Mozda neki Ala Ala, ili pak sama politika.
Kolko bi dobio da su sada izbori?Duplo ili troduplo?
nokturno

Post by nokturno »

Reagovali ili ne na ispade ovog kretena, njegov cilj ce svakako biti ispunjen. Nego problem je sto nije do njega, on je samo jedan tockic u mehanizmu koji je vec davno pokrenut a vidjet cemo sta mu je krajnji cilj.

Sukob civilizacija nismo izmislili mi i zato ga mi ne mozemo ni zaustaviti. Ko ne vidi sta se desava oko nas je budala ili se pravi budala.
zemo_online

Post by zemo_online »

nokturno wrote:Reagovali ili ne na ispade ovog kretena, njegov cilj ce svakako biti ispunjen. Nego problem je sto nije do njega, on je samo jedan tockic u mehanizmu koji je vec davno pokrenut a vidjet cemo sta mu je krajnji cilj.

Sukob civilizacija nismo izmislili mi i zato ga mi ne mozemo ni zaustaviti. Ko ne vidi sta se desava oko nas je budala ili se pravi budala.
To je teorija urote i moras to podrobnije da razjasnis!
Locked