Niže lige bh. fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
El_comadante

#26 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by El_comadante »

Kinaski wrote:Jebote vi raspravljate o tome sto je druga liga podjeljena u grupe , ja se pitam sto je sarajevska kantonalna podjeljena u dvije grupe ?
ovo je još i dobro jedne je sezone bila i druga liga KSa pa ovako podjelili da svi stanu u 1. ligu bez da mogu nižeispasti. a i manji su troškovi manje utakmica i tako to
antifascism

#27 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by antifascism »

nepratim nize lige
gidra

#28 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by gidra »

mistek wrote:
anonimnaosoba wrote:Ja bih volio da Radnicki udje u PL radi Siouxa...

@ mistek
I sad mogu ispasti 4 ekipe iz Prve lige FBiH + Krajisnik, vjerovatno iz PL ispada jos neki klub iz Federacije uz Gradinu i onda 5 ekipa ispada iz Prve lige, ako 1 klub ispada iz PL, 4 ispadaju iz Prve lige i ako niko iz Federacije ne ispadne, 3 ekipe ispadaju iz Prve lige... Sve u svemu, vrlo nakaradan sistem...

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Ja sam gore aludirao na moguću situaciju da ispadnu Jedinstvo Bihać, Krajina Cazin, Podgrmeč Sanski Most, uz Krajišnik Velika Kladuša - dakle 4 ekipe iz grupe "zapad" :D Ipak, Goražde i Troglav poremetiše ovaj ludi scenarij, a vjerovatno će i bivši vice šampion, Budućnost, do 2. lige :-D

No, ovo mi je i normalno kad vidim da je najviše ekipa iz USK u 1. ligi FBiH ikad. Tačno u 2. ligi zapad ima najmanje "poznatih" ekipa.
Od klubova koji su igrali prva dva ranga BH fudbala, tu je jedino Kiseljak.
U 2. ligi jug su Grude, Posušje, Brotnjo kao bivši premijerligaši, a i Sloga, Turbina ili Igman nisu bez iskustva igranja u višim rangovima.
U 2. ligi sjever je Orašje daleko najpoznatije, a u 1. ligu su se znali ranije ugurati i Mramor, Slaven, Omladinac.
U 2. ligi centar Rudar Breza, FAMOS Sašk, Radni Hadžići, TOŠK, uz Vratnik predstavljaju najzvučnija imena.
Sada je samo FAMOS Hrasnica, a Sašk se formirao ponovo i nastupaju u Kantonalnoj ligi Sarajevo, B grupa, gdje se bore za ulazak u 2. ligu.
Mustang1

#29 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Mustang1 »

antifascism wrote:nepratim nize lige
A bogami ni gramatiku :oops:
gidra

#30 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by gidra »

El_comadante wrote:
Kinaski wrote:Jebote vi raspravljate o tome sto je druga liga podjeljena u grupe , ja se pitam sto je sarajevska kantonalna podjeljena u dvije grupe ?
ovo je još i dobro jedne je sezone bila i druga liga KSa pa ovako podjelili da svi stanu u 1. ligu bez da mogu nižeispasti. a i manji su troškovi manje utakmica i tako to
Jeste zbog manjih troškova, jer treba platiti sudije i terene, a većina kantonalnih ekipa rentaju umjetne terene na Grbavici i Koševu.
Uslovi u Kantonalnoj ligi Sarajevo su sada pravo dobri, ne plaća se kotizacija a tereni umjetna trava Koševo, Grbavica, stadion Butmira, pa na Ilidži, Semizovac etc...
Arteta

#31 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Arteta »

Nize lige su beton, draze mi je njih pogledati uzivo nego utakmice Premiershipa preko TV-a.
El_comadante

#32 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by El_comadante »

gidra wrote:
El_comadante wrote:
Jeste zbog manjih troškova, jer treba platiti sudije i terene, a većina kantonalnih ekipa rentaju umjetne terene na Grbavici i Koševu.
Uslovi u Kantonalnoj ligi Sarajevo su sada pravo dobri, ne plaća se kotizacija a tereni umjetna trava Koševo, Grbavica, stadion Butmira, pa na Ilidži, Semizovac etc...
i to je razlog sto Sarajevo ima tri prmijer ligasa jer nema kvalitetnih stadiona a i u ova tri treba dosta novca treba uloziti
mistek

#33 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by mistek »

Iako će tema očito brzo da zamre, ali evo da je malo oživim za sada :D

Danas u 1. ligi FBiH Vitez dobio Slobodu i 90% obezbjedio ulazak u PLBiH. Kažu zasluženo, elem radi se o ipak najboljoj ekipi u 1. ligi. Ja ih gledah protiv Sarajeva u pripremnoj i ništa posebno. Par znalaca i to je to. Vidjeti ćemo gdje će Vitez igrati svoje domaće tekme.

U RS, Mladost Velika Obarska nastavila s pobjedama. Dobila je i Sloga Doboj i ostala najozbiljniji pratilac sa 4 boda zaostatka. U narednom kolu Mladost gostuje u Janji, u komšijskom derbiju, i ukoliko dobiju, mislim da su i oni premijerligaši.

Što se tiče ispadanja iz ovih liga, u RS će to, gotovo je izvjesno, biti Ljubić. Borac Šamac i Rudar Ugljevik još uvijek su u opasnosti, ali iznad crte. Sreća za njih je što samo jedna ekipa ispada.
U Federaciji, Goražde pakuje kofere za niži rang. Krajina, Troglav i Budućnost su također u nezavidnoj poziciji. Mislim da će upravo ove ekipe i ispasti, ukoliko Podgrmeč nešto ne zasere.
luckylaka

#34 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by luckylaka »

mistek wrote:Iako će tema očito brzo da zamre, ali evo da je malo oživim za sada :D

Danas u 1. ligi FBiH Vitez dobio Slobodu i 90% obezbjedio ulazak u PLBiH. Kažu zasluženo, elem radi se o ipak najboljoj ekipi u 1. ligi. Ja ih gledah protiv Sarajeva u pripremnoj i ništa posebno. Par znalaca i to je to. Vidjeti ćemo gdje će Vitez igrati svoje domaće tekme.

U RS, Mladost Velika Obarska nastavila s pobjedama. Dobila je i Sloga Doboj i ostala najozbiljniji pratilac sa 4 boda zaostatka. U narednom kolu Mladost gostuje u Janji, u komšijskom derbiju, i ukoliko dobiju, mislim da su i oni premijerligaši.

Što se tiče ispadanja iz ovih liga, u RS će to, gotovo je izvjesno, biti Ljubić. Borac Šamac i Rudar Ugljevik još uvijek su u opasnosti, ali iznad crte. Sreća za njih je što samo jedna ekipa ispada.
U Federaciji, Goražde pakuje kofere za niži rang. Krajina, Troglav i Budućnost su također u nezavidnoj poziciji. Mislim da će upravo ove ekipe i ispasti, ukoliko Podgrmeč nešto ne zasere.
Jezik pregrizi kakav Podgrmec momci se tek razigrali iako realno gledajuci njihove uslove oni nisu ni za nekadasnje opstinske lige
Eborg

#35 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Eborg »

Teško da se TOŠK može prebaciti u sjever kada oko Tešnja ima užasno puno klubova, onda bi ZDK davao samo klubove iz Zenice, Kaknja i Visokog. U toj regiji su TOŠK, Pobjeda Tešanjka, Napredak Šije, Borac Jelah, Usora, Gradina Doboj - Jug, Proleter Makljenovac itd.
Obuca9

#36 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Obuca9 »

http://en.wikipedia.org/wiki/FK_Mladost_Velika_Obarska

Neće valjda ovi u Premijer ligu :shock:

Image

Svašta sam vidio, ali da neko u grb kluba stavi grb saveza, e to još nisam :lol: :lol: :lol:
Eborg

#37 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Eborg »

Negdje pročitah da oni u suštini nisu toliko dobri koliko ovi ostali iz 1. lige RS ne žele u PLBiH pa puštaju prednost. Sad je li istina ne znam ali će zajebati i Laktaše, Čitluk i Veliku Kladušu koji su nekada bili premijerligaški centri.
Herr Flick

#38 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Herr Flick »

U 1 ligi RS-a niko nece u PL pa igrom slucaja je to selo na 1 mjestu.ipak mislim da ce Sloga iz Doboja u PL pa cak i ako budu drugi :D
El_comadante

#39 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by El_comadante »

Herr Flick wrote:U 1 ligi RS-a niko nece u PL pa igrom slucaja je to selo na 1 mjestu.ipak mislim da ce Sloga iz Doboja u PL pa cak i ako budu drugi :D
sloga neče koliko sam ja čuo jer se slabo ulaže u doboju u sport i samim tim nemaju uvjete za PLBiH i trebale bi im fine pare da to skocakju a iste nemaju. bili bi nešto slično kao Gradina ove sezone. zato neče.
Herr Flick

#40 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Herr Flick »

El_comadante wrote:
Herr Flick wrote:U 1 ligi RS-a niko nece u PL pa igrom slucaja je to selo na 1 mjestu.ipak mislim da ce Sloga iz Doboja u PL pa cak i ako budu drugi :D
sloga neče koliko sam ja čuo jer se slabo ulaže u doboju u sport i samim tim nemaju uvjete za PLBiH i trebale bi im fine pare da to skocakju a iste nemaju. bili bi nešto slično kao Gradina ove sezone. zato neče.
Pa nema niko uvjete iz 1 lige RS-a,neznam uopste ko ce uci :-) :-)
El_comadante

#41 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by El_comadante »

Herr Flick wrote:
El_comadante wrote:
Pa nema niko uvjete iz 1 lige RS-a,neznam uopste ko ce uci :-) :-)
koliko sam ja čuo imaju V. obarska, M. grad i n. grad uz male korekcija stadiona u doboju trebaju veče korekcije. dakle ovi imaju haman sve uvjete odnosno imat če do početka takmičenja jer općina Bjeljina ulaže u sport. dakle imaju bolje uvjete nego sloga
Lakat Jebić

#42 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Lakat Jebić »

Eborg wrote:Negdje pročitah da oni u suštini nisu toliko dobri koliko ovi ostali iz 1. lige RS ne žele u PLBiH pa puštaju prednost. Sad je li istina ne znam ali će zajebati i Laktaše, Čitluk i Veliku Kladušu koji su nekada bili premijerligaški centri.
nemoj zajebavat, citluk je i prvaka imao :D
Andreja Kežman

#43 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Andreja Kežman »

Ima li šanse da Iskra iz Bugojna ponovo zaigra Premijer ligu u nekoj od narednih sezona?
Arteta

#44 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Arteta »

Andreja Kežman wrote:Ima li šanse da Iskra iz Bugojna ponovo zaigra Premijer ligu u nekoj od narednih sezona?
vece su sanse da zaigraju u drugoj ligi FBIH.
groove

#45 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by groove »

Obuca9 wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/FK_Mladost_Velika_Obarska

Neće valjda ovi u Premijer ligu :shock:

Image

Svašta sam vidio, ali da neko u grb kluba stavi grb saveza, e to još nisam :lol: :lol: :lol:
morali su zbog zelene boje :D
Herr Flick

#46 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Herr Flick »

Bogami ova Mladost Obarska ce zavrsit 1 na tabeli.Imaju 4 boda vise od druge Sloge a 3 kola do kraja.Pitanje je imaju li uslove,inace dok doddjes do sela treba da prodjes kroz kilometar kukuruza :lol: :lol:
Arteta

#47 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Arteta »

Herr Flick wrote:Bogami ova Mladost Obarska ce zavrsit 1 na tabeli.Imaju 4 boda vise od druge Sloge a 3 kola do kraja.Pitanje je imaju li uslove,inace dok doddjes do sela treba da prodjes kroz kilometar kukuruza :lol: :lol:
Semberija je citava takva, oko grada Bijeljina se obradjuje zemlja, traktori i kombajni.
antifascism

#48 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by antifascism »

Eborg wrote:Negdje pročitah da oni u suštini nisu toliko dobri koliko ovi ostali iz 1. lige RS ne žele u PLBiH pa puštaju prednost. Sad je li istina ne znam ali će zajebati i Laktaše, Čitluk i Veliku Kladušu koji su nekada bili premijerligaški centri.
Sto nece u PLBiH? Imal ko sliku stadiona? :D
Herr Flick

#49 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Herr Flick »

antifascism wrote:
Image

Imaju haman tribine samo sa jedne strane

Andreja Kežman

#50 Re: Niže lige bh. fudbala

Post by Andreja Kežman »

Herr Flick wrote:
antifascism wrote:
Image

Imaju haman tribine samo sa jedne strane

Joj kakvi čobani, pola ih u Partizanovim dresovima na tribinama.
Post Reply