@ medda
Koliko ti je vec dugo tako nizak pritisak? Znam super kako se osjecas, ali bih ti savjetovala da odes doktoru i provjeris da tvoj nizak pritisak nije uzrokovan nekim poremecajem, recimo onim stitnjace. Inace, za normalizaciju pritiska je vrlo bitan unos tekucine, dovoljan unos soli ( Ne mozes potpuno izbjegavati sol. Ako ti je pritisak vec toliko nizak, onda je bitno da pijes slanu tekucinu dok se pritisak ne vrati u normalu . Ne brini se, neces se zbog toga udebljati

)
Kad je kod mene nizak pritisak, ljeti na primjer, onda je prvo sto ucinim popiti blago zasoljenu vodu ili cedevitu - dok mi ne bude bolje. Nakon toga - blaga juha / supa

.Takodjer se istusiram mlakom vodom . Izracim sobu, ustanem i krecem se - radi cirkulacije. Izbjegavam tesku hranu, ne opterecujem zeludac ,uvijek pijem mineralnu vodu i uzimam dosta povrca.
Ljudi potcjenjuju nizak pritisak jer misle da nije toliko opasan poput visokog. Mozda i nije, ali je strasno neugodan, uzrokuje manjak koncentracije, tezak umor, iscrpljenost, sve do nesvjestice, a da ne govorimo koliko moze biti opasan za na primjer rad bubrega, ukoliko je prenizak.