Nivo znanja srednjoškolaca

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...

Da li učenika u srednjoj školi, koji ne zna sabrati, oduzeti, pomnožiti i podijeliti dva razlomka treba uputiti na ponavljanje razreda ili mu treba progledati kroz prste iz bilo kojih razloga?

1. DA
53
80%
2. NE
13
20%

Total votes: 66

DONY

Post by DONY »

Alfons Kauders wrote:treba u potpunosti ukinuti srenjoskolsko obrazovanje.

koji ce nam kurac ?

vec ima 87000 ljudi na fakultetima... koji jedva cekaju diplomu da se nakace na biro...

samo nepismena stoka nama treba, pa ko pol pot, pokupit ih, na njive da cupaju uljanu repicu...
nisam siguran da su svi ovi PISMENI,kakvi su primjeri navedeni u prethodnim postovima.. :-)
idic

Post by idic »

Samo me zanima kada će se s mrtve tačke pomjeriti ovi iz Federalnog ministarstva nauke i kulture i poukidati sve do sada izdate diplome na ovim fantomskim univerzitetima.
Ljudi moji šta se sve kod nas može i dopušta, da se visokoškolska ustanova registruje u privatnoj kući u selu Pindičići donji. :D :) :D :-)
Stvarno zaista. Možeš misliti onda znanja i obrazovanja dotičnog studenta koji se sa profesorom cijelo vrijeme dopisuje mail-om. Prolaznost na ispitima 99%, pod parolom plati pa klati. :x :x :x
Fakat nam treba jedan Čaušesku i Pinoče da ovo sve lijpo pobiju i istrijebe i posiju pšenicu i kukuruz. Možda nešto nešto i dobro i korisno izraste.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

idic wrote:Samo me zanima kada će se s mrtve tačke pomjeriti ovi iz Federalnog ministarstva nauke i kulture i poukidati sve do sada izdate diplome na ovim fantomskim univerzitetima.
Ljudi moji šta se sve kod nas može i dopušta, da se visokoškolska ustanova registruje u privatnoj kući u selu Pindičići donji. :D :) :D :-)
Stvarno zaista. Možeš misliti onda znanja i obrazovanja dotičnog studenta koji se sa profesorom cijelo vrijeme dopisuje mail-om. Prolaznost na ispitima 99%, pod parolom plati pa klati. :x :x :x
Fakat nam treba jedan Čaušesku i Pinoče da ovo sve lijpo pobiju i istrijebe i posiju pšenicu i kukuruz. Možda nešto nešto i dobro i korisno izraste.
Scena koja je mene fascinirala, a ima joj haman 5 godina...kod ministra Turkusica...ulijecem ja poslom...sekretarica me prepoznala po mami (srce moje, vidi njuske ista materina) i uredno digne slusalicu da me najavi ministru, upadam ja unutra, on razvuce kez od uha do uha (dosla mIRCi sa strancima, a stranci obicno znace "evo para guzovace") i ni manje ni vise nego dva laptopa na stolu...
ok, covjek je cini mi se zavrsio matematiku, ministar je treba mu kompjuter, ali kao pravi matematicar bi trebao znati da postoji nesto sto se zove znak jednakosti (=) i da bi bilo logicno da sekretarica umjesto OLYMPIA pisace masine ima makar stari IBM kompjuter...
Znaci idic, odgovor na pitanje je NIKAKO!

dodushe, boravkom u PRVOJ PU danas uvidjeh da ni najnovija oprema ne pomaze kad je neko informaticki nepismen...
Maksim

Post by Maksim »

To je skoro svugdje slucaj, mislim u otvorenim srednjim skolama. Ovdje u Austriji se sve uci na pamet i odma zaboravi nakon testa/kontrolnog rada/ispita itd..... koliki je nedostatak osnovnog poznavanja i interesa na poljima povijesti, geografije, filozofije i jezika npr. se najvise vidi u dezorijentaciji maturanata, kad uvide da zapravo nemaju pojma sto zele studirati. To je jednostavno zato sto nisu nikad imali nikakav interes niti ga danas imaju, zato vecina studira pravo i ekonomiju :roll:

Ja mislim da je prerano sa 18 godina maturirati i krenuti u posljednu fazu edukacije koja odlucuje cijeli zivot. Ja sa 18 godina nisam bio ni blizu mom danasnjem profilu karaktera niti sam sa 18 godina sumnjao kako neke stvari u zivotu stoje. Kratko, bio sam zelen kao krastavac :)

Ja sam sa 16 godina napustio "normalnu" gimnaziju i upisao se u vecernju. Tu sam u razredu imao ljude iz raznih generacija i bio sam prepusten sam sebi. To je vec bilo neko pripremanje na studentski zivot, jer ako sam izostajao, nitko me nije zvao doma da pita gdje sam niti sam morao pisati isprike radi izostajanja sa nastave. Sve sam morao sam i tek tada sam poceo uvidjati neke stvari. U vecernjoj gimnaziji su pola profesora profesori na univerzitetu. Danas vidim kakva bi budala bio da sam maturirao u "normalnoj" gimnaziji. Ucio bi sve napamet i gledao samo da prodjem i to sve radi tog sistema u srednjim skolama koje su kokosinjac u kojima vazi samo uspjeh a ne znanje.
idic

Post by idic »

mIRCerka wrote:
idic wrote:Samo me zanima kada će se s mrtve tačke pomjeriti ovi iz Federalnog ministarstva nauke i kulture i poukidati sve do sada izdate diplome na ovim fantomskim univerzitetima.
Scena koja je mene fascinirala, a ima joj haman 5 godina...kod ministra Turkusica...ulijecem ja poslom...sekretarica me prepoznala po mami (srce moje, vidi njuske ista materina) i uredno digne slusalicu da me najavi ministru, upadam ja unutra, on razvuce kez od uha do uha (dosla mIRCi sa strancima, a stranci obicno znace "evo para guzovace") i ni manje ni vise nego dva laptopa na stolu...
ok, covjek je cini mi se zavrsio matematiku, ministar je treba mu kompjuter, ali kao pravi matematicar bi trebao znati da postoji nesto sto se zove znak jednakosti (=) i da bi bilo logicno da sekretarica umjesto OLYMPIA pisace masine ima makar stari IBM kompjuter...
Znaci idic, odgovor na pitanje je NIKAKO!

dodushe, boravkom u PRVOJ PU danas uvidjeh da ni najnovija oprema ne pomaze kad je neko informaticki nepismen...
Znam da neće biti skoro, al pusti me malo da sanjam 8-)
Šandor

Post by Šandor »

Neelix wrote:idic nisi u p ravu. danasnji srednjoskolci nisu zavrsavali osnovnu u ratu :? danasnji srednjoskolci su eventualno zavrsili prvi razred osnovne u ratu. 12 godina prodje od '95 :?

a ima tih bisera od kojih ti se stomak prevrne....kod mene u trecem razredu (znaci '99) prof geografije kaze curi da nadje spaniju na karti svijeta....i ona se satra po aziji trazeci gdje pise "spanija" :?
Nije to ništa. Cura iz mog razreda nije znala pokazat strane svijeta na velikoj karti pred cijelim razredom. Spuca joj profesorica keca. Al ova pošizila (ters). Žalila se razrednoj i direktorici....siktala i puhala od muke. A niko joj nije kriv. :D Odlična učenica. Imali smo tad 17 godina čini mi se.

Sjećam se i jednog iz sedmog razreda osnovne škole koji nije znao riješiti jednačinu:

X + 2 = 3

Skontali smo da tip nema poma i postavimo mu onu najjednostavniju. Mali pojma nije imao. :D A sedmi razred! U to vrijeme smo već radili vrlo ozbiljne i komplikovane stvari. Koliko ih je tad palo jer smo dobili nastavnicu koja nije puštala i po prvi put nas onemogućila da prepisujemo.

Ali svejedno, ne razumijem ljude koji krive učenike. Ili krive poslijeratno vrijeme.

Halo ba, budimo realni!

Profesori spavaju na času. Pričaju o vlastitim problemima i frustracijama koje nemaju veze s njihovom strukom. Umjesto da nas zainteresuju za predmet koji predaju malo nam izdiktiraju i to je to. Tako radi većina profesora u skoro svim školama. Koliko ćete naučiti zavisi od vas samih. U školi ćete naučiti samo dio onoga što bi svako trebao znati. Ostatak ovisi od toga u kakvom ste okruženju odrastali (izvan škole).

Kakvi su to samo kreteni ljudi moji. Skup ohrndanih usidjelica, alkoholičara, liječenih šizofreničara....ukratko...ekipa promašenih slučajeva. I oni su trebali da nas obrazuju? Nemojte me nasmijavat! :D

Primjer:

Iako ponekad i sam fulim ć i č (za dijasporu -> tj & ch) uvijek sam bio jedan od najboljih u pravopisu. Ali pravopis i gramatiku naučio sam izvan škole. Engleski sam učio izvan škole. Matematiku sam učio samo kad sam morao i to na instrukcijama (redovno sam dobivao četvorke i trojke nakon instrukcija što je za mene bilo sjajno :D ).

Radi se o tome da sam imao priliku da gore pobrojano naučim. Mnogima je jedina šansa bila škola. A to nije dovoljno ni za elementarne stvari a kamo li šta više.

Idić, malo si se preračunala. Vidim ostarilo se. :D Već su ti skrenuli pažnju da će 2007. godine u gimnazije i srednje škole krenuti djeca koja su u osnovnu školu krenula 1999. godine. Dakle, osobe koje nisu upamtile rat. Ne postoji teoretska mogućnost.

Al jebo znanje ako ne umiješ. Hiljadu puta sam se uvjerio u tačnost te tvrdnje. :( :D
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Rania wrote:
Sarafcina wrote:
Rania wrote: jednu jednacinu sa dvije nepoznate je nemoguce uraditi! :roll:

Naime potrebne su dvije jednacine.. :D

ma moguce je .. samo je besmisleno ;)
imas puno rjesenja
x+y=10

pa ti sad... :)
pa ako hoces da ti rjesenje bude skup mogucih rjesenja ali zna se sta sujednacine sa dvije nepoznate i kako se rjesavaju ;-)
Zadatak nisam ni postavio, vec govorim o jednacinama s dvije nepoznate uopcenito. U Bosni su se rjesavale vec u prvom razredu, barem ja sam, dok pojedinci velikog zapadnog svijeta to neznaju uraditi i poslije srednje skole :-) Kamoli pokazati neku zemlju na karti ili globusu.
Discball

Post by Discball »

tuzno je sto danas ima i fakultetlija na trecoj ili cetvrtoj koji neznaju popuniti obican formular, i ti ga pitas kako se bolan zoves, a on ti kaze ime, ...ti citas ime i nemozes u cudu da vjerujes da covjek nezna napisati sopstveno ime, te ga pitas jel ima neko slovo u imenu i on ti kaze ja se zovem tako i tako ali slova napisanog nigdje nema, ti ga pitas jesi li siguran a on ti kaze, ja tako se zovem ali se ime ovako pise...i sta vise da kazes na to...

danas srednju i fakultete zavrsavaju medio-KRETENI
safran

Post by safran »

zena wrote: Misljenja sam da ga treba nauciti, a ne uputiti na ponavljanje ili progledavati mu kroz prste, al to je malo bavljenje svojim poslom... :roll: a u principu oba ponuđena odgovora su laksa za onog ko ih je formulirao ovako... i sebi ostavio kao opcije. :-?

A ciji bi to posao bio u IV srednje?
safran

Post by safran »

idic wrote:
Rania wrote:
mIRCerka wrote: daj majke ti, nama iy druge gimn. na drugoj godini na faxu dosla zenska MISS KNOW IT ALL stava, i kaze JASON I ASTRONAUTI!!!

Mislim hello, Jason ide po Zlatno runo, ide brodom koji se zove ARGO, i svi njegovi saputnici su ARGONAUTI...ali jok, doticnoj gospodjici su to ASTRONAUTI... :D
WOW. Vrlo slikovit primjer.

Ja imam dva faxa i jedan magisterij i nemam pojma o cemu pises. Bice da je to zato sto sam zavrsila II gimnaziju.

PS ne moras mi objasnjavati nadjoh na interentu sve o Jasonu i argonautima...bilo bi dobro da se i limesi ili integrali mogu tako brzo savladati ;-)

U I Gimnaziji je akcenat bio na društvenim predmetima, pogotovo jezicima i književnosti i odlična je podloga za sve fakultete društvenih nauka. u II Gimnaziji se više poklanjalo pažnje matematici i informatici i drugim tehničkim naukama i odlično je predznanje za tehničke fakultete.
Mislim da nije baš prevelika sramota ne sjećati se naslova knjige ili imena autora.
Rania malo odvadi sa hvalisanjem to ako si završila završila si zbog sebe i svog znanja i prosperiteta, druge to u većini slučajeva ne interesuje niti te to čini pametnijom ni kompetentnijom za komentarisanje. :D
Imam jedan magisterij i samo jedan fakultet, zavrsila sam II gimnaziju i znam pricu o Jasonu i Argonautima, doduse znala sam je i prije gimnazije. U II gimnaziji se najvise paznje uvijek posvecivalo matematici i prirodnim naukama - i zato je najbolja.
idic

Post by idic »

Sinoć javiše na vijestima da je zabranjen rad privatnog fakulteta u Gradišci i njegove ispostave Bugojno. Znači krenulo je i u FBiH sa čišćenjem i sređivanjem stanje.

Da ne pojašnjavam ponovo, u ranijem postu sam napisala da je nivo znanja i opadanje kriterija u ocjenjivanju počelo stagnirati od djece ratnih generacija koji su osnovnu školu završavali po podrumima i djece koja su škole završavali u inostranstvu. Taj trend je nastavljen dalje i čini mi se da kriteriji opadaju iz godine u godinu. :(

Vrlo je bitno okruženje i porodica na prvom mjestu, ako naučiš dijete da pravilno govori i piše, da je odgovorno i savjesno u životu takvo će i ostati. Za one roditelje koji ne postignu taj uspjeh, škola i nastavnici su tu da to poprave i dopune.
Nažalost odrasli su opterećeni životnim i prije svega egzistencijalnim problemima tako da su djeca u većini slučajeva prepuštena sama sebi. Još ako upadne u loše društvo, onda je to pravi horor. :(
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:36, edited 1 time in total.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

safran wrote:
zena wrote: Misljenja sam da ga treba nauciti, a ne uputiti na ponavljanje ili progledavati mu kroz prste, al to je malo bavljenje svojim poslom... :roll: a u principu oba ponuđena odgovora su laksa za onog ko ih je formulirao ovako... i sebi ostavio kao opcije. :-?

A ciji bi to posao bio u IV srednje?
majka mu stara koliko vremena treba da se izdvoji da se dijete nauci koje ima makar 17 godina razlomcima? ...ako je samo to problem...naravno.

koliko je to radnih sati?
i kolika je njegova godina?

dijete je to josh... :roll:
safran

Post by safran »

Govorim sa pozicije osobe koja je godinama izdvajala vrijeme da nauci studente II godine mnozenje i dijeljenje decimalnih brojeva. Vjeruj da uzme vremena a istovremeno te ne absolvira drugih radnih obaveza.

Ne kazem da ne treba probati da se rijesi problem. Reagovala sam na dio - "al to je malo bavljenje svojim poslom".
labrusca

Post by labrusca »

idic wrote:Sinoć javiše na vijestima da je zabranjen rad privatnog fakulteta u Gradišci i njegove ispostave Bugojno. Znači krenulo je i u FBiH sa čišćenjem i sređivanjem stanje.

Da ne pojašnjavam ponovo, u ranijem postu sam napisala da je nivo znanja i opadanje kriterija u ocjenjivanju počelo stagnirati od djece ratnih generacija koji su osnovnu školu završavali po podrumima i djece koja su škole završavali u inostranstvu. Taj trend je nastavljen dalje i čini mi se da kriteriji opadaju iz godine u godinu. :(

Vrlo je bitno okruženje i porodica na prvom mjestu, ako naučiš dijete da pravilno govori i piše, da je odgovorno i savjesno u životu takvo će i ostati. Za one roditelje koji ne postignu taj uspjeh, škola i nastavnici su tu da to poprave i dopune.
Nažalost odrasli su opterećeni životnim i prije svega egzistencijalnim problemima tako da su djeca u većini slučajeva prepuštena sama sebi. Još ako upadne u loše društvo, onda je to pravi horor. :(
Da li je neko cuo one vrle studente kako govore da je samo bilo potrebno platiti ili predati seminarski da se poloze ispiti, i kako onda da ocekujemo da ti ljudi imaju ikakvo znanje... Tada im nije na pamet padalo da se zale i to sto su guzovache polagali-pardon my French- im nije smetalo. Pitanje je samo koliko je jos takvih "ispostava" i koliki je kvalitet nastave tamo.
Jos malo pa ce biti sasvim normalno da te neko upita kako se preziva Vucko, jer srednjoskolci koji pojma nemaju o osnovnoj kulturi da o znanju ne govorimo, dolaze na fakultete gdje od njih prave jos vece debile.
Kako sam samo ljuta :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

labrusca wrote:
idic wrote:Sinoć javiše na vijestima da je zabranjen rad privatnog fakulteta u Gradišci i njegove ispostave Bugojno. Znači krenulo je i u FBiH sa čišćenjem i sređivanjem stanje.

Da li je neko cuo one vrle studente kako govore da je samo bilo potrebno platiti ili predati seminarski da se poloze ispiti, i kako onda da ocekujemo da ti ljudi imaju ikakvo znanje... Tada im nije na pamet padalo da se zale i to sto su guzovache polagali-pardon my French- im nije smetalo. Pitanje je samo koliko je jos takvih "ispostava" i koliki je kvalitet nastave tamo.
Jos malo pa ce biti sasvim normalno da te neko upita kako se preziva Vucko, jer srednjoskolci koji pojma nemaju o osnovnoj kulturi da o znanju ne govorimo, dolaze na fakultete gdje od njih prave jos vece debile.
Kako sam samo ljuta :x
Mislim da vec jeste to normalno

divi ovo...
http://www.youtube.com/watch?v=aHXqA9ggSVs

:( :( :( :(
Anka

Post by Anka »

Nikada mi nije bilo jasno zašto se znanje iz matematike postavlja kao neki kriterijum za određivanje nečije inteligencije i obrazovanja? Ako neko ne zna matematiku to ne znači da ne zna ostale predmete te da mu maltene treba zabraniti da ide u školu jer je glup za matematiku....
Naravno, ako učenik ima pozitivne ocene iz ostalih predmeta, pašće na popravni iz matematike, pa ako i tada ne nauči razlomke,onda će ponavljati razred. Mnogo je veći problem što srednjoškolci ne razmišljaju.
Biseri iz biologije:
Seme pasulja je pasuljastog oblika,
učenica: Jajna ćelija je veličine kokošjeg jajeta
prof: A koje veličine su jajnici kod žena?
učenica: Pa mali su.
prof: Pa kako je u taj mali jajnik stalo to "kokošje jaje"?
učenica: Ne znam, i ja se pitam...
-Čovek može da umre od trbušastog krvarenja, on se ne kreće ali odlično pliva, korali formiraju mostove (pogrešno je napisala na času, umesto ostrva zapisala je mostove),
Fotosinteza je proces kada biljke jedu ugljendioksid pomoću listova, crv je zmija bez kičme, u lišajevima su alge i gljive u sintaksi (simbiozi), muva cece je veoma opasan komarac, virusi liče na paukove, delfin je riba koja je u super odnosima sa ljudima,
prof: Gde se nalaze testisi?
učenik: U stomaku.
prof: Imaš li ti testise?
učenik: Imam.
prof: Pa gde su ti?
učenik: U pantalonama.
prof: Pa zašto si onda rekao da su u stomaku?
učenik: Zbunio sam se.
Devojčice baš poznaju svoje telo:materica je kruška u donjem delu stomaka, ovulacija je kada žena zatrudni.
učenica: Zahvaljući bakterijama dobijamo kiselo mleko.
prof: Da li to znači da kada popiješ mleko u stomaku ti se ono pretvori u kiselo mleko?
učenica: Da.
prof. U kom delu crevnog sistema?
učenica: Nisam sigurna, mislim u dvanaestopalačnom...a možda u tankom...nisam sigurna...
-prof: Ajde,probaj da se setiš...možda i nije kiselo mleko...
-učenica: Ajoooj, u stomaku ne nastaje kiselo mleko već jogurt!
Učenik odgovara endokrine žlezde:
prof:Šta je adrenalin?
učenik: To je hrabrost.
prof: Kako hrabrost?
učenik: Pa kukavice nemaju adrenalin.
Blago nama sa budućim naraštajima.... :-)
Anka

Post by Anka »

Ej mala, eto me, ponekad svratim, mnogo radim, nemam vremena... a ovaj zoki mi se ne sviđa...a človeka nema pa nema.... :kiss:
pitt

Post by pitt »

sta se sa zoo-om desava anka? :?
bibliotekar

Post by bibliotekar »

amarella wrote:U vezi s znanjem koje učenici ponesu iz sarajevskih gimnazija je manje-vise tu negdje.
I,II,III gimnazija i Katolička su u istom rangu (vrijede kao najkvalitetnije u našem gradu)... nešto manje slabija je Bošnjačka gimnazija.
Najlošije su definitivno Dobrinjska gimnazija, IV, te V...
Ovo je moje mišljenje na osnovu ljudi koje ja znam da su zavrsili ove škole, njihovih upisa na fakulteta i završavanja istih.

Poredak nidje veze...
Vako to ide
1. Druga gimnazija
2. Treca gimnazija
3. Bošnjačka gimnazija
4.Katolički školski centar
5. Turski koledž
6.Prva gimnazija
7. Gimnazija Obala
8.Peta gimnazija
9. Dobrinjska gimnazija

dakle Prva gimnazija nije u rangu sa drugom i trecom nego u rangu sa petom, dobrinjskom i sl (mozda maaalo bolja)...
Bošnjačka, turski koledž i katolički su uvijek tu negdje
Ove ostale - no coment
bibliotekar

Post by bibliotekar »

znanje kod srednjoškolaca ne da je slabo, nego je očajno...

al nisu krivi samo srednjoškolci... najveci krivci su uprave skola i "profesori"

Evo par primjer (mjesto desavanja Prva gimnazija):

Cas je matematike... U razredu opsti haos... svak radi nesta svoje... jedni igraju saha, drugi gradova, treci se zabavili oko slusanja muzike i diskusija o smijesnim klipovima sa youtube-a... Uglavnom dva od 26 ucenika nesta kofol prepisuju sa table... Okrece se profesorica razredu i kaze: "Samo vi pricajte, izdrzacu ja jos ova tri mjeseca, mozete vi radit na casu sta god hocete al vidicemo ko ce imat dobre ocjene" Tisina traje jos dvije sekunde i onda se sve vraca na staro... (inace prosjek ocjena je 4.2)

Evo jos jedan primjer:

Fizika... pripreme za kantonalno takmicenje... kaze profesor: "Nemojte se vi nista trudit, nama je cilj da budemo cetvrti (iza druge, trece, bosnjacke i turskog koledza)"..... (inace pripreme za dato takmicenje se vrse jedan do dva dana pred isto)...

I jos jedan:
informatika... nekoliko dana pred takmicenje... kaze profesor: "Necemo mi nista ovdje postic bit cemo sesti kao i obicno. Bili smo samo jednom prvi i to kad sam ja sastavljo zadatke za takmicenje, al i tad jedva"
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Rania wrote:
mIRCerka wrote:
Rania wrote: WOW. Vrlo slikovit primjer.

Ja imam dva faxa i jedan magisterij i nemam pojma o cemu pises. Bice da je to zato sto sam zavrsila II gimnaziju.

PS ne moras mi objasnjavati nadjoh na interentu sve o Jasonu i argonautima...bilo bi dobro da se i limesi ili integrali mogu tako brzo savladati ;-)
Jason i Argonauti se rade na faksu iz knjizevnosti.
Radi se o tome da doticna gospodjica nije mogla staviti Zlatno Ruho u daleku vec u vrlo blisku proslost...osnovna orijentacija...pride, limesi i integrali nisu toliko teski koliko ih ljudi prave baukom, pa sami sebe dignu :D
jos nesto, vidjela si kako odleti 100njak magisterija prije 10ak dana...dzaba se hvalis :D
:) :) :)

ne brini se ti za mene...kod mene je britanski - cist kao suza ;-)
de ba rania...ja sam zavrsio gimnaziju u pizdicima, pa sam do'so na faks i razvalio sve ove tvoje iz prve, druge i trece gimnazije. Gledali me u ledja stalno...

a da ne govorim dalje...btw ako cemo se tako odvratno gadjat usranim magisterijima - moje je americki, Columbia Law School baby ;) :roll:
pitt

Post by pitt »

ja sam zavrsio petu.....jesam li glup? :roll: :D :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

pitt wrote:ja sam zavrsio petu.....jesam li glup? :roll: :D :D
jesi, kako rania kaze, samo su pametni oni sto su zavrsili prvu, drugu i trecu i oni koji su u britaniji zavrsili na University of Isle of Man :D :D
forUMASH

Post by forUMASH »

pitt wrote:ja sam zavrsio petu.....jesam li glup? :roll: :D :D
....ja sam zavrsavao na dernecima, a glup sam bio ujutru...... :D
Post Reply