TouringBiker wrote:exliberal-ex wrote:nista jarane skupljaj pare za novu masinu, nema ti druge
djelimicno vezano za temu...
ja sam sinoc kod jarana bio na slavi kad drugi poznanik dosao i zove me da idemo na road trip, cuo da sam kupio triumph pa kaze ajmo...ako hoces mozemo u colorado, arizonu...posaljemo motore avionom a mi za njima ali i na aljasku ako si bas raspolozen, on se zapalio za taj dio pa trazi nekog jer nemozes sam tamo...moze biti opasno ali ono bez zajebancije...da te grizli doslovno zamezi
od vozi bmw rs1200 ( uzeo ga polovnog godinu star sa 2000 km za 22 000 $ na cestu)
lako je njemu kod mene naked bike, jos nizak unistio bi ga na makadamu
Kod mene nije pitanje para, već dizajna... Vozim samo BMW-e - a sve što su im dizajneri na teškim drogama izdizajnirali nakon kraja 1990ih mi je toliko gadno da ih ne bih uzeo ni da ih džabe dijele po ulicama, a kamoli da još i plaćam za to. Razni 11xx i 12xx GSovi, K1300Rovi, 650, 800 i slično - ni nalik prijašnjim solidnim modelima "with both feet on the ground", kakve su tradicionalno proizvodili
Znaci, svi budale, ukljucujuci i mene

Nova R serija BMW motora su vec godinama najprodavaniji motori u Evropi, posebno GS model.
Po tebi ispada da su ljudi budale, imaju fetis na ruzno, nova tehnologija koja cini motore boljim i sigurnijim je glupost, a ti mudar sto se drzis starog (da ne kazem - zastarjelog)

Postujem ukuse, pa i tvoj, ali budi malo i realan.
Meni je npr tvoj motor izrazito ruzan, lici mi na plakar na tockovima, koncepcija horizontalnog postavljanja 4 cil masine prevazidjena (zato i ukinuta), konkretno tvoj motor smatram prilicno neispravnim (vidjam te po gradu, cujem "zvukove" masine i vidim dimove koje ostavljas iza sebe), da ne kazem da si donedavno vozao kitovan i flekovan motor. Smijesno mi je da se neko sa takvim motorom buni na ovu odluku francuza. Vise smisla bi imalo da je ovu temu otvorio vlasnik nekog starog, pazenog i mazenog, utegnutog motora, da ne kazem - pravog oldtimera/youngtimera
Tehnologija napreduje, kako po performansama, tako i u sigurnosti i vjerujem da si do sada masu puta imao priliku da se uvjeris da sa svojim motorom ne mozes ni priblizno parirati niti jednom novijem BMW modelu, ni po performansama na cesti, ni u sigurnosti