Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
romeomoraprezivjeti
#76 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Babin sin se vratio,emko welcome back!!!!:-D
poslano s moga sonija ze
poslano s moga sonija ze
-
ime123
#77 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
U globalu Nissan puno bolji, Hyundai je prema mom misljenju niza klasa proizvodjaca. Nissan se izdigao od takvih proizvodjaca davno sa GTR-om.
-
Eborg
#78 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Hvala svima na komentarima. Shodno većini komentara, nekako je prevagnulo ono čemu sam i sam bio bliži - isključio sam Hyundai ix35. Ne znam čemu spominjanje Q5 i sličnih automobila kada isti nisu ni u istoj kategoriji niti sam ikada i razmišljao o njima.
No, da ponovim još jednom. Imam mogućnost da po gotovo istoj cijeni (+- 1000-2000 KM) uzmem Nissan Qashqai i Audi Q3, šta je bolje rješenje - Nissan Qashqai 4X4 1.6 dCi (96 kW/130 KS, top oprema) ili Audi Q3 Quattro 2.0 TDI (103 kW/130 KS, osrednja oprema)?
Dakako da je kvalitet na strani Audija pa i motor, no je li vrijedno preuzimati toliki rizik od krađe uz slabiju opremu sa Audijem? Ili je u tom slučaju Nissan bolje rješenje?
Dakle, brine me veća mogućnost krađe Audija uz manjak opreme (recimo manjak zadnje kamere za parkiranje u problematičnoj garaži o kojoj sam već pisao). Je li bolji "osrednji" Audi ili vrhunski Nissan?
Nažalost, ni jedna ni druga opcija ne nudi automatski mjenjač (Audi je salonski model, Nissan to ne nudi u 4X4 varijanti).
No, da ponovim još jednom. Imam mogućnost da po gotovo istoj cijeni (+- 1000-2000 KM) uzmem Nissan Qashqai i Audi Q3, šta je bolje rješenje - Nissan Qashqai 4X4 1.6 dCi (96 kW/130 KS, top oprema) ili Audi Q3 Quattro 2.0 TDI (103 kW/130 KS, osrednja oprema)?
Dakako da je kvalitet na strani Audija pa i motor, no je li vrijedno preuzimati toliki rizik od krađe uz slabiju opremu sa Audijem? Ili je u tom slučaju Nissan bolje rješenje?
Dakle, brine me veća mogućnost krađe Audija uz manjak opreme (recimo manjak zadnje kamere za parkiranje u problematičnoj garaži o kojoj sam već pisao). Je li bolji "osrednji" Audi ili vrhunski Nissan?
Nažalost, ni jedna ni druga opcija ne nudi automatski mjenjač (Audi je salonski model, Nissan to ne nudi u 4X4 varijanti).
-
ime123
#79 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Audi, ne vjerujem da je bas sad ogromna razlika u opremi, al Audi sigurno ima bolji motor i performanse, puno je ljepsi i QUATTRO je. Ako ces ga kasko osigurati zasto brines o kradji, i ne vjerujem da se bas puno kradu Q3.
-
direstraits0078
#80 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Motor u Nissanu je s lancem, nema zamjenu zupčastog. To je plus za Nissan.Eborg wrote:Hvala svima na komentarima. Shodno većini komentara, nekako je prevagnulo ono čemu sam i sam bio bliži - isključio sam Hyundai ix35. Ne znam čemu spominjanje Q5 i sličnih automobila kada isti nisu ni u istoj kategoriji niti sam ikada i razmišljao o njima.
Motor 2.0 tdi u Audiju ima 140 ks, i može se naručiti s automatskim mjenjačem. Osnovna cijena je 62.000 KM za Quattro. U toj opremi nema ni dvozonsku klimu. Ali ima 4 godine garancije, ako ti to nešto znači.
- agent_zero
#81 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Ko god misli da je hyundai ili kia "niža klasa proizvođača", taj jednostavno nema pojma i piše notorne gluposti.
Pošto se otvarač teme odlučio na nissana ili audija, ja mu radi mira u kući savjetujem ipak nissana.
Pošto se otvarač teme odlučio na nissana ili audija, ja mu radi mira u kući savjetujem ipak nissana.
-
emko1234
#82 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
ma ti si se izgubio druze skroz.Eborg wrote:Hvala svima na komentarima. Shodno većini komentara, nekako je prevagnulo ono čemu sam i sam bio bliži - isključio sam Hyundai ix35. Ne znam čemu spominjanje Q5 i sličnih automobila kada isti nisu ni u istoj kategoriji niti sam ikada i razmišljao o njima.
uzeo bi audi sa srednjim paketom u kojem u startu ne dobijes haman nista umjesto nekog drugog proizvođača koji sve bolje kotira, s kojim u istoj cijeni dobijes SVE al bukvalno plus automatik mjenjac koji spominjes i daleko bolji i noviji dizel motor.
Mozda ce vam biti cudno sto ne branim audi, al q3 je tesko smece koje sam razmatrao jedno vrijeme i kad sam stavio neke stvari na papir stvarno ne vrijedi tih para. model koji sam licno gledao je 2.0tdi s tronic sa 177ks i dobrom opremom koji je bio haman 90 000. s-line oprema, navigacija, panorama, pearl nappa koza, bose.
i slazem se sa zadnjom konstatacijom. ko moze reci za ovog trenutnog hyundai koji pravi odlcina auta da je sranje, taj nema veze o autima.
- johntra
#83 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Emko, gorljivi branilac Hyundaija 
-
530i
#84 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Poenta je da se ne isplati kupovati bilo kakav SUV bez 4x4 pogona. Poenta je da se ne isplati kupovati dizel od 150ks ili više sa ručnim mjenjačem. Poenta je da se ne isplati davati ozbiljne pare za omaleni Hyundai SUV...u Audiju znaš šta dobiješ, iako nisam ljubitelj Audija jer je i sam (pre)skup...
-
Eborg
#85 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Ponavljam - Audi je salonski model i nije automatik, Nissan u 4x4 varijanti jednostavno nema automatski mjenjac u ponudi kad bi pravio narudzbu. Vrlo rado bih uzeo takav prijenos ali ocito nije moguc.
Cijena Audija je 70.000 KM dok sa salonskim popustom dodje isto kao Nissan. Ima dosta opreme no fale mu kamere i ima konstantni 4x4 pogon (Nissan ima nesto slicno active driveu koji to moze i distribuirati po potrebi). Kasko jeste kasko no kad ti da digne, jebi ga, opet je covjek na gubitku. Ne kupujem auto da ga mijenjam za par godina vec na duzi period.
Dakle, vise bih volio vrhunskog Nissana kojem je i manji rizik od kradje no opet ne zelim da mi se desi da propustim jako dobru ponudu za Audi koji bolje drzi cijenu za ne daj Boze. Ostale cim covjek izvuce iz salona halalio je 10.000 KM vrijednosti.
A i popljuvaste Nissanov motor, a ja se iskreno u to ne razumijem bas previse. Cesto se posvadjam sa ljubiteljima automobila koji me kritikuju sto automobil posmatram kao ves-masinu, tj. kupljen je da najbolje obavlja ono za sto je namijenjen a performanse i testovi i ocjene su mi nebitni.
Ako kazete da to fura kako i treba sa tako velikim autom - onda nema frke.
Cijena Audija je 70.000 KM dok sa salonskim popustom dodje isto kao Nissan. Ima dosta opreme no fale mu kamere i ima konstantni 4x4 pogon (Nissan ima nesto slicno active driveu koji to moze i distribuirati po potrebi). Kasko jeste kasko no kad ti da digne, jebi ga, opet je covjek na gubitku. Ne kupujem auto da ga mijenjam za par godina vec na duzi period.
Dakle, vise bih volio vrhunskog Nissana kojem je i manji rizik od kradje no opet ne zelim da mi se desi da propustim jako dobru ponudu za Audi koji bolje drzi cijenu za ne daj Boze. Ostale cim covjek izvuce iz salona halalio je 10.000 KM vrijednosti.
A i popljuvaste Nissanov motor, a ja se iskreno u to ne razumijem bas previse. Cesto se posvadjam sa ljubiteljima automobila koji me kritikuju sto automobil posmatram kao ves-masinu, tj. kupljen je da najbolje obavlja ono za sto je namijenjen a performanse i testovi i ocjene su mi nebitni.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#86 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Raspitaj se malo za taj kasko. Nedavno je od supruge amidza uzeo polovan Q7 (2011 ili 2012) i trebao je platiti oko 8000 za full kasko. Nakon pitanja moze li se to kako umanjiti u ASA osiguranju su mu rekli da moze,ako ugradi neku zastitu. Naime,ne znam iz kojeg razloga,osiguranje najbolje priznaje Cobra zastitu,nego Hudiny ili Zeder, i sa njim je osiguranje najmanje bilo,pa je platio negdje oko 4500 KM.
Sto se tice Q3,ne znam sta bih ti rekao. Salonski model,mozda je vec star godinu. Izgleda lijepo i mocno,kasnija prodaja bi isla lakse,ali izmedzu full Nissana i skoro nikako opremljenog Q3,ja bih izabrao Nissan.
Sto se tice Q3,ne znam sta bih ti rekao. Salonski model,mozda je vec star godinu. Izgleda lijepo i mocno,kasnija prodaja bi isla lakse,ali izmedzu full Nissana i skoro nikako opremljenog Q3,ja bih izabrao Nissan.
Last edited by mali_milojica on 16/05/2014 11:12, edited 1 time in total.
-
Eborg
#87 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Ma raspitao sam se. Ponude su od 2000 KM do 2700 KM. Ali Sarajevo Osiguranje je najveci sampion sa 5000 KM ili koliko vec. 
- _mufljuz_
#88 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
gledaj koji je visociji - sad je to najveca referenca vozilu
-
Eborg
#89 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Donja ili gornja granica? Po gornjoj su isti.
-
emko1234
#90 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
dakle po tebi suv, obavezno 4x4 iako covjek mozda zivi u Neumu, dizel s automatikom, minimalno 150 konja i po mogucnosti audi, merc, lexus,bmw i slicni?530i wrote:Poenta je da se ne isplati kupovati bilo kakav SUV bez 4x4 pogona. Poenta je da se ne isplati kupovati dizel od 150ks ili više sa ručnim mjenjačem. Poenta je da se ne isplati davati ozbiljne pare za omaleni Hyundai SUV...u Audiju znaš šta dobiješ, iako nisam ljubitelj Audija jer je i sam (pre)skup...
što se kaska tice, ide po kataloskoj cijeni auta, pa onda nasi nehljebi mole da im se uzme cijena slicnog drugog (jeftinijeg) modela po katalogu kako bi rata bila manja 30-40 maraka.
za auto od 60-65k maraka kataloske vrijednosti, full kasko bez franšize bi trebao biti oko 2000 maraka top.
- agent_zero
#91 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Ništa bolje od ove makine ti ne treba:

Definitivno edan od najudobnijih krosovera u kojima sam se vozio. I usput, 7 godina garancije.

Definitivno edan od najudobnijih krosovera u kojima sam se vozio. I usput, 7 godina garancije.
-
530i
#92 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Bilo gdje da živi, SUV/terensko vozilo bez 4x4 pogona naprosto nema smisla.emko1234 wrote: dakle po tebi suv, obavezno 4x4 iako covjek mozda zivi u Neumu
Da, jer je auta sa puno obrtnog momenta mnogo lakše voziti sa automatskim mjenjačem, a i više konja je bolje.emko1234 wrote: dizel s automatikom, minimalno 150 konja
Ne nužno ti, ali svakako ne i Hyundaji od 65 milja maraka.emko1234 wrote:i po mogucnosti audi, merc, lexus,bmw i slicni?![]()
![]()
- mali_milojica
-
ime123
#94 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
RAV4 nije u istoj klasi i skuplji je od ovih ja mislim.mali_milojica wrote:RAV4?
- mali_milojica
#95 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
RAV4 sa 4x4 krece od 55 000,a covjek gleda Q3 koji kosta 70 000 KM.
-
Eborg
#96 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Kao sto rekoh, imam ponudu jednog salona za Q3 nesto ispod 60.000 KM iako je originalno bio 70.000 KM. Dakle ista cijena kao Qashqai, mozda cak malo i jeftiniji od napucane verzije Qashqaia.
- drndalo
#97 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Izvini, treba li ti napucan Qashqai ? Ja sve nesto ne kontam >45.000 KM za njega, a bogami i za iX35... Bez da ti se petljam i u finansije i u ukus...
- Industrialyzer
#98 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Imao sam ix35, uzmi Nissana 
- Better Man
#99 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Mani se tog Audia Q3 i uzmi Nissana sa full opremom, jer dobijes vise, a i mirniji si od kradje.
- mayab
#100 Re: Nissan Qashqai vs. Hyundai ix35
Mislim da bih isto uradio, ali za te novce definitivno ne bih kupio auto bez probne voznje od barem nekoliko kilometara, pa onda sta srce odlučiBetter Man wrote:Mani se tog Audia Q3 i uzmi Nissana sa full opremom, jer dobijes vise, a i mirniji si od kradje.