Na osnovu cega si ti zakljucila da pljujem a ne kritikujem? Citas misli, gledas u kasike?amrino wrote:Ja se ne kunem ni u koga. Vjera mi brani. I ne kontam taj tvoj uvrijedjeni ton- nakon svega. Ako hoces da raspravljas na ovu temu- bujrum. Ocito se ne slazemo...Dohvatis se jedne stvari i ne popustas...Do sad si se kacio dzenaza i placanja hodzama bar deset puta- pa na kraju covjek- kad ti objasni stvari isto toliko puta- skonta da tebe to ustavri i ne zanima- nego ti samo sluzi kao sredstvo za pljuvanje._BosanaC wrote:Upravo tako @amrino - zivjeli dupli arsini. Ili budi kao mi - ili odjebi logika. Koja, koliko vidim, ide sve bolje i tebi, a i tim u koje se kunes.
Ja ne bjezim od kritike IVZ-a- imam ih i ja bezbroj- ali kao sto sam ranije napisala- velika je razlika izmedju konstrukivne krikike o stvarima koje zelimo da promijenimo i pljuvanja kojem je cilj pljuvanje samo.
Nismo mi obicni muslimani, nego evropski...
-
_BosanaC
-
amrino
Ne, ne. Ti rece da se SVAKO treba baviti svojim poslom. Slazem se. Posao IVZ-a je, izmedju ostalog, da stiti islamske propise i moral Bosnjaka- muslimana- pa i ovakvim "proglasima" ako smatraju da je to potrebno...a posao Jasmina Imamovica je da predstavlja i stiti SVE gradjane Tuzle- ukljucujuci i one koji imaju, kako on to suptilno kaze, "radikalne ideje"._BosanaC wrote:Pa ti rece da je zanemario, ja pitam u cemu je zanemario? To sto je muftija daje mu za pravo da bude iznad vlasti, da kritikuje ali da ne bude kritikovan? To mozda negdje i pije vode, ali u Tuzli ocigledno ne.amrino wrote:Ne vidim zasto su zanemarili tu cinjenicu? Radi se upravo o tome da nisu jer SVI gradjani ove drzave imaju pravo da pricaju sta god ima padne pamet- pa i oni...Ili si mozda tu cinjenicu zaboravio, skupa sa Jasminom?_BosanaC wrote: U cemu je to zanemario? Ili su ljudi iz IVZ zaboravili da su i oni samo gradjani i da nisu iznad ostalih, pa da su tri puta IVZ?
Tezak mu je posao...mora istovremeno da zastupa i stiti mnoooogo oprecnih interesa i ideja- ali nije ga niko tjerao da bude nacelnik, zar ne?
-
amrino
Znas li sta znaci sekularizam a sta mijesanje?_BosanaC wrote:Ma nije poenta uopste u rekordu, poenta je u tome sto se religijsko mjesa u drzavno, a drzava ko fol sekularna... Jasta je... Sekularna toliko da smijes srati i pljuvati po svemu samo nemoj po konstitutivnim religijama, jerbo onda su ugrozeniji od Srba '99. i na Kosovu skupa. Konstitutivno da se drzava ne smije (i ne treba, slazem se) mjesati u rad bilo koje vjerske zajednice, ali je eto pozeljno i potrebno da se ista mjesa u rad drzave, i to sto vise, kako navedose najglasniji branioci IZ-a na ovoj temi.
Napominjem opet - sekularne.
IVZ- nikome nista ne moze zabraniti- u tome je poenta. I hvala Bogu na tome. Niti je to pokusala. Javno se ogradjuje od stvari za koje ima potrebu da se ogradi i upucuje poruku vjernicima...Ja tu ne vidim nikakvo mijesanje...
-
amrino
Ni jedno ni drugo- to je haram_BosanaC wrote:Na osnovu cega si ti zakljucila da pljujem a ne kritikujem? Citas misli, gledas u kasike?amrino wrote:Ja se ne kunem ni u koga. Vjera mi brani. I ne kontam taj tvoj uvrijedjeni ton- nakon svega. Ako hoces da raspravljas na ovu temu- bujrum. Ocito se ne slazemo...Dohvatis se jedne stvari i ne popustas...Do sad si se kacio dzenaza i placanja hodzama bar deset puta- pa na kraju covjek- kad ti objasni stvari isto toliko puta- skonta da tebe to ustavri i ne zanima- nego ti samo sluzi kao sredstvo za pljuvanje._BosanaC wrote:Upravo tako @amrino - zivjeli dupli arsini. Ili budi kao mi - ili odjebi logika. Koja, koliko vidim, ide sve bolje i tebi, a i tim u koje se kunes.
Ja ne bjezim od kritike IVZ-a- imam ih i ja bezbroj- ali kao sto sam ranije napisala- velika je razlika izmedju konstrukivne krikike o stvarima koje zelimo da promijenimo i pljuvanja kojem je cilj pljuvanje samo.
a sta ti kontas- da ti pali ona stara "Kome ti vjerujes- meni ili svojim ocima"?
-
_BosanaC
Sad ti napisah na jednoj drugoj temiamrino wrote:Ni jedno ni drugo- to je haram_BosanaC wrote:Na osnovu cega si ti zakljucila da pljujem a ne kritikujem? Citas misli, gledas u kasike?amrino wrote: Ja se ne kunem ni u koga. Vjera mi brani. I ne kontam taj tvoj uvrijedjeni ton- nakon svega. Ako hoces da raspravljas na ovu temu- bujrum. Ocito se ne slazemo...Dohvatis se jedne stvari i ne popustas...Do sad si se kacio dzenaza i placanja hodzama bar deset puta- pa na kraju covjek- kad ti objasni stvari isto toliko puta- skonta da tebe to ustavri i ne zanima- nego ti samo sluzi kao sredstvo za pljuvanje.
Ja ne bjezim od kritike IVZ-a- imam ih i ja bezbroj- ali kao sto sam ranije napisala- velika je razlika izmedju konstrukivne krikike o stvarima koje zelimo da promijenimo i pljuvanja kojem je cilj pljuvanje samo.![]()
a sta ti kontas- da ti pali ona stara "Kome ti vjerujes- meni ili svojim ocima"?
-
amrino
_BosanaC wrote:Sad ti napisah na jednoj drugoj temiamrino wrote:Ni jedno ni drugo- to je haram_BosanaC wrote: Na osnovu cega si ti zakljucila da pljujem a ne kritikujem? Citas misli, gledas u kasike?![]()
-
luciferino
Nego, postoji li kakav zakon o slobodi ljubljenja na javnom mjestu?
-
luciferino
Evo ja ljubim sve forumaše i čitav forum. Da vas nema, prolupala bih.
Ako nekom smeta...pa tražili ste demokratiju. To je moje pravo da vas ljubim, makar na silu.