Nismo idioti, znamo se izjasniti!
- DiplomataSaSela
#51 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Kad sam se rodio moro sam biti srbin,hrvat ili neopredjeljen...91' su mi rekli jugosloven pa sam otiso u ostale...sad ne zelim da budem ni srbin,ni hrvat,ni neopredjeljen a necu ni da budem ostali, ni sa malo ni veliko M...bicu jednom neko...Bosnjak...dok ne dodju,ako dodju,vremena da budemo svi Bosanci...ali srbi i hrvat,znamo to svi,nece to prihvatiti nikad...naravno ne mislim 100 % ali 99% nece nikad...mozda neki mjesani brakovi radi mira u kuci
...
-
ulciscorr
#52 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
A kako bi bilo da se svi Srbi i Hrvati izjasne kao Bosnjaci... sta mislis o toj strategiji?Billy Ben Dover wrote:bosnjaci i bosanci su baš u dubiozi. ne radi se niočemu drugom već o taktiziranju. s jedne strane su oni koji misle da je sistem 3 konstitutivna naroda zabetoniran i da se pravila igre neće mijenjati bez obzira na stanje na terenu pa guraju da bude sto vise bošnjaka dok su s druge strane oni koji misle da se sistem moze mijenjati i guraju da bude što vise bosanaca. i jedni i drugi bi pristali da se konstitutivnost ukine ali ih dijeli uvjerenje da je to nemoguće (bošnjaci), odnosno moguće(bosanci).
možda paradoksalno, i za jedne i za druge najbolje bi bilo da ih bude pola - pola. jer, kad bi svi ostali bošnjaci - sistem se ne bi mijenjao. kada bi se svi izjasnili kao bosanci, narod bi samo promjenio ime i ostalo bi sve isto. ali kada bi u bosni bilo jedno milion bošnjaka i milion bosanaca bošnjaci bi ostali konstitutivni a bosanci obesmislili tu istu konstitutivnost.
-
Basvod
#53 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
U kojem dijelu emisije, ne mislim sat i po to gledati.elma89_ wrote:Kako Republika srpska pravi provokativne emisije!!! kako neofirno promoviraju BOSANSTVo,ovo mi je jos veci dokaz da je Bosanstvo protiv naseg interesa![]()
http://www.youtube.com/watch?v=26mglGp-NbU
- Tvrtko II Kotromanić
#54 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
kakva je ovo glupost?Lounge Act wrote:danas cujem da su u SDP-u dobili upute da se izjasne kao bosanci. ne znam je li istina, ali valjda svi smo bosanci i hrecegovci samo se dalje dodatno dijelimo na bosnjake, srbe i hrvate
ili sam ja nesto pogresno shvatila
ja sam clan SDP-a i niko mi nije nikakve upute davao u vezi mog etnickog izjasnjavanja
-
ulciscorr
#55 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Pa vecinu glasaca SDP-a cine Bosnjaci, i Lagumdzija je Bosnjak,... zasto bi to radiliTvrtko II Kotromanić wrote:kakva je ovo glupost?Lounge Act wrote:danas cujem da su u SDP-u dobili upute da se izjasne kao bosanci. ne znam je li istina, ali valjda svi smo bosanci i hrecegovci samo se dalje dodatno dijelimo na bosnjake, srbe i hrvate
ili sam ja nesto pogresno shvatila
ja sam clan SDP-a i niko mi nije nikakve upute davao u vezi mog etnickog izjasnjavanja![]()
-
mekaba
#56 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Gotovo sve teme o Bosnjacima zapocinju ne Bosnjaci??? Tokic legenda.
- Tvrtko II Kotromanić
#57 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
i mene to zanimamekaba wrote:Gotovo sve teme o Bosnjacima zapocinju ne Bosnjaci??? Tokic legenda.
- Država
#58 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
gnjev wrote:Svi Srbi na popisu će biti Srbi svi Hrvat će biti hrvati jedino ce se Bošnjaci razdijeliti na osviještene i ove merhametli sto i danas razmišljaju ko i 91ve
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- Mister Yes
- jon_jovi
#60 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
cyprus wrote:Žao mi jadnih popisivača, koji će radi par stoja vakim ______ morat kucat na vratajon_jovi wrote:Znam se i ja izjasniti. Imam za vratima sjekiru koja mi daje maksimum kompetencije pa nek mi se samo neko pomoli na vrata da me popisuje, bilo ko, ima da mu jebem milu nanu. Nisam ja ovca da ono mene popisuje i da me pita kolko puta na dan serem. Sve živo imaju o meni, sve ti žive podatke pokupe dok dobiješ usranu ličnu kartu, pa šta još hoće. Policijska država na djelu. Nabijem ih na kurac

-
talić
#61 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Pregledao popisnicu i malo se iznenadio da nema pitanja o znanju stranih jezika, zdravstvenom stanju i hroničnim bolestima, aktivnom i rekreativnom bavljenju sportovima,...
Sve se svelo na nacionalnost i socijalnu sliku što ne daje predstavu o potencijalima.
Ima još jedno pitanje koje je pomalo smiješno.
Kaže: Da li ste neprekidno boravili duže od godinu dana u inostranstvu ? Ako jeste: " Razlog dolaska u BiH ?"
Valjda bi trebalo da pitanje glasi: Razlog povratka a ne dolaska.
Sve se svelo na nacionalnost i socijalnu sliku što ne daje predstavu o potencijalima.
Ima još jedno pitanje koje je pomalo smiješno.
Kaže: Da li ste neprekidno boravili duže od godinu dana u inostranstvu ? Ako jeste: " Razlog dolaska u BiH ?"
Valjda bi trebalo da pitanje glasi: Razlog povratka a ne dolaska.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#62 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
da, i na proslom popisu se narod znao izjasnitikosmpolita wrote:Zasto se vise ne zaustave, ili barem dovedu u razumnu mjeru agresivne price, pritisci i maltretiranja o tome kako ce se gradjani/gradjanke izjasnjavati na predstojecem popisu stanovnistva.
Prestanite nas vise tretirati kao idiote koji ne znaju ko su i sta su.
Svakakvi kvazistrucnjaci i zivopisni likovi svakodnevno nam drze lekcije i vrijedjaju inteligenciju na demagosko-populisticki nacin.

- Zovem se Zelena
#63 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Može li se ovaj popis ikako izbjeći? Ono, nema me kući, neću da otvorim vrata i tako to?
- dustaban
#64 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti
Kad ga pomenu... ne znam jeste li ge gledali prije par dana na RTRS.Billy Ben Dover wrote:
Platformas wrote:Sta ti znas, nemas ti pojma. Sejfudin Tokić zna bolje ko si ti od tebe samog.
Majko moja koja bitanga. Volio bih znati koliko ce on bosanaca ubjediti da su bosnjaci, akoliko ce ih rastjerati!
I ovakvi idoti sebi dali u zadatak da nam objasnjavaju...
- karanana
#65 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
pito sam na drugoj temi ali mi niko ne odgovara. za to pitanje 24, sta bi trebo napisati ako hocu da se izjasnim kao bosanac i hercegovac?
da li da upisem "bosanac i hercegovac", "bosanskohercegovacka"....ili nesto trece? jer kolko sam skonto govna ce dijeliti i ova dva odgovora koja sam ja napisao i smatrat ce ih razlicitima.
da li da upisem "bosanac i hercegovac", "bosanskohercegovacka"....ili nesto trece? jer kolko sam skonto govna ce dijeliti i ova dva odgovora koja sam ja napisao i smatrat ce ih razlicitima.
-
talić
#66 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
ja ću samo kratko i jasno: " Bosanac ".karanana wrote:pito sam na drugoj temi ali mi niko ne odgovara. za to pitanje 24, sta bi trebo napisati ako hocu da se izjasnim kao bosanac i hercegovac?
- karanana
#67 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
e to je opet treca opcija. i onda ce za rezultate reci ima, bubam, 5% bosanaca, 5% bosanaca i hercegovaca i 5% bosanskohercogovacke nacionalnosti.talić wrote:ja ću samo kratko i jasno: " Bosanac ".karanana wrote:pito sam na drugoj temi ali mi niko ne odgovara. za to pitanje 24, sta bi trebo napisati ako hocu da se izjasnim kao bosanac i hercegovac?
- Opetja033
#68 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Mozde jedino ukupno da bude 5% za te tri opcije.karanana wrote:e to je opet treca opcija. i onda ce za rezultate reci ima, bubam, 5% bosanaca, 5% bosanaca i hercegovaca i 5% bosanskohercogovacke nacionalnosti.talić wrote:ja ću samo kratko i jasno: " Bosanac ".karanana wrote:pito sam na drugoj temi ali mi niko ne odgovara. za to pitanje 24, sta bi trebo napisati ako hocu da se izjasnim kao bosanac i hercegovac?
- kako to
#69 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Izjasnis se onako kako se izjasnjavaju oni iz ViK 
-
GaRGa
#70 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
vidjeces poslije popisa...
- Havatar
#71 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
DiplomataSaSela wrote:Kad sam se rodio moro sam biti srbin,hrvat ili neopredjeljen...91' su mi rekli jugosloven pa sam otiso u ostale...sad ne zelim da budem ni srbin,ni hrvat,ni neopredjeljen a necu ni da budem ostali, ni sa malo ni veliko M...bicu jednom neko...Bosnjak...dok ne dodju,ako dodju,vremena da budemo svi Bosanci...ali srbi i hrvat,znamo to svi,nece to prihvatiti nikad...naravno ne mislim 100 % ali 99% nece nikad...mozda neki mjesani brakovi radi mira u kuci...
- Havatar
#72 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
To bi bilo najboljeulciscorr wrote:A kako bi bilo da se svi Srbi i Hrvati izjasne kao Bosnjaci... sta mislis o toj strategiji?Billy Ben Dover wrote:bosnjaci i bosanci su baš u dubiozi. ne radi se niočemu drugom već o taktiziranju. s jedne strane su oni koji misle da je sistem 3 konstitutivna naroda zabetoniran i da se pravila igre neće mijenjati bez obzira na stanje na terenu pa guraju da bude sto vise bošnjaka dok su s druge strane oni koji misle da se sistem moze mijenjati i guraju da bude što vise bosanaca. i jedni i drugi bi pristali da se konstitutivnost ukine ali ih dijeli uvjerenje da je to nemoguće (bošnjaci), odnosno moguće(bosanci).
možda paradoksalno, i za jedne i za druge najbolje bi bilo da ih bude pola - pola. jer, kad bi svi ostali bošnjaci - sistem se ne bi mijenjao. kada bi se svi izjasnili kao bosanci, narod bi samo promjenio ime i ostalo bi sve isto. ali kada bi u bosni bilo jedno milion bošnjaka i milion bosanaca bošnjaci bi ostali konstitutivni a bosanci obesmislili tu istu konstitutivnost.
- MOSALJOZE
#73 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Upravo toHavatar wrote:DiplomataSaSela wrote:Kad sam se rodio moro sam biti srbin,hrvat ili neopredjeljen...91' su mi rekli jugosloven pa sam otiso u ostale...sad ne zelim da budem ni srbin,ni hrvat,ni neopredjeljen a necu ni da budem ostali, ni sa malo ni veliko M...bicu jednom neko...Bosnjak...dok ne dodju,ako dodju,vremena da budemo svi Bosanci...ali srbi i hrvat,znamo to svi,nece to prihvatiti nikad...naravno ne mislim 100 % ali 99% nece nikad...mozda neki mjesani brakovi radi mira u kuci...
- Havatar
#74 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ja cu kratko i jasno Bosnjaktalić wrote:ja ću samo kratko i jasno: " Bosanac ".karanana wrote:pito sam na drugoj temi ali mi niko ne odgovara. za to pitanje 24, sta bi trebo napisati ako hocu da se izjasnim kao bosanac i hercegovac?
- sema911s
#75 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
kazu neka kazna ti slijedi,. ako te 3 puta nesto nenadju kuci onda si duzan da se javis negdje njima da te ostembiljaju, i ja bi isti preskocio ovo torovanje,.,al eto ko nemozeZovem se Zelena wrote:Može li se ovaj popis ikako izbjeći? Ono, nema me kući, neću da otvorim vrata i tako to?