I to sve za mizernih 500KM-ova i to dobivaju u Martu 2014. Sto se kaze ko ziv a ko mrtav...cyprus wrote:Žao mi jadnih popisivača, koji će radi par stoja vakim ______ morat kucat na vratajon_jovi wrote:Znam se i ja izjasniti. Imam za vratima sjekiru koja mi daje maksimum kompetencije pa nek mi se samo neko pomoli na vrata da me popisuje, bilo ko, ima da mu jebem milu nanu. Nisam ja ovca da ono mene popisuje i da me pita kolko puta na dan serem. Sve živo imaju o meni, sve ti žive podatke pokupe dok dobiješ usranu ličnu kartu, pa šta još hoće. Policijska država na djelu. Nabijem ih na kurac
Nismo idioti, znamo se izjasniti!
- BHCluster
#26 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
- cyprus
#27 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Opet
Nacionalnost i etnička pripadnost zavisno od konteksta može predstavljati jedno te isto... Npr. u ovom slučaju je to isto...
Nacionalnost i etnička pripadnost zavisno od konteksta može predstavljati jedno te isto... Npr. u ovom slučaju je to isto...
- cyprus
#28 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Pa jedna od definicija nacije kaže da je to narodnost... Bojim se da ću i ja jednog dana prestat ovo objašnjavat ljudimasherbett wrote:pa je, u mojoj domovnici piše državljanstvo hrvatsko, narodnost, Hrvatica...a u BiH, državljanstvo BiH, narodnost...cyprus wrote:Opet![]()
po definiciji, pojmovi nacija i narodnost nisu isto...ali ovom kontekstu ili slučaju, ja nemam više pitanja, jer nikad neću shvatiti, očito..
-
Bodkin
#29 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
da ti probam docaratisherbett wrote:bila je neka tema di smo o tome raspravljali...može narodnost biti ista kao i nacionalnost, ali ne može nacija koja po narodnosti nije homogena biti istocyprus wrote:
Pa jedna od definicija nacije kaže da je to narodnost... Bojim se da ću i ja jednog dana prestat ovo objašnjavat ljudima
al....bolje ne počinjati
-
Bodkin
#30 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
e sad vrhunac ironije je da bosanci nisu u ustavu. znaci nije dovoljno da su spojili nacionalnost i etniju nego ako si bosanac ides u ostalesherbett wrote:Bodkin wrote: da ti probam docaratizamisli da jos ima srba u hrvatskoj
i zamisli da se drzava zove drugacije nego po imenu naroda, recimo narnia. dakle ti si narnijanac po nacionalnosti ali si etnicki hrvatica. tako isto je neka etnicki srpkinja ali bi po nacionalnosti trebale obje biti narnijanke jel tako. e pa kod nas to nije slucaj i kazu hrvat i za etniju i nacionalnost. da bi sve bilo jos zanimljivije imamo jos i vjere :
![]()
![]()
znači, ipak sam shvatila![]()
džaba meni dosadašnje školovanje, ja ću na Bosni doktorirat, ne zvala se ja, kako se već zovem!
- elma89_
#31 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Kako Republika srpska pravi provokativne emisije!!! kako neofirno promoviraju BOSANSTVo,ovo mi je jos veci dokaz da je Bosanstvo protiv naseg interesa
http://www.youtube.com/watch?v=26mglGp-NbU
-
Bodkin
#32 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
jok. imas tri opcije i sve drugo ide u ostale. znaci dzedaj, eskim, bosanac, jevrej, roko sifredi...svi su ostalisherbett wrote:Bodkin wrote: e sad vrhunac ironije je da bosanci nisu u ustavu. znaci nije dovoljno da su spojili nacionalnost i etniju nego ako si bosanac ides u ostale![]()
baš sam sad na Ustavu, a našla sam i Zakon o državljanstvu...
čekaj, znači imaš "samo" te tri opcije narodnosti, i ostale?
jel ima konstitutivnih manjina? i nacionalnih?
a iznad imas primjer kako uveliko traje kampanja oko popisa. vidis, bosanstvo je protiv interesa, kaze @elma
- gnjev
#33 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Svi Srbi na popisu će biti Srbi svi Hrvat će biti hrvati jedino ce se Bošnjaci razdijeliti na osviještene i ove merhametli sto i danas razmišljaju ko i 91ve
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- elma89_
#34 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
A kako nece biti protiv interesa kada mi jedan srbin kaze "mi srbi i hrvati imamo jasan identitet,bosnjaci su podjeljeni izmedju bosanaca i bosnjaka" a onda sljedece minute neofirno propagandu protiv Bosnjaka
- P308
#35 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
ja fkt ne znam kako da se izjasnim
sve do sada se nisam ni interesovao za ovo. Sta je s nama koji smo iz "mijesanog" braka 
Muci me isto kao i ovog ciku: http://kameleon.ba/site/pismo-citatelja ... izjasniti/
Muci me isto kao i ovog ciku: http://kameleon.ba/site/pismo-citatelja ... izjasniti/
Last edited by P308 on 25/09/2013 01:18, edited 1 time in total.
- gnjev
#36 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Najviše su nas jebale persone koje bosnjastvo direktno vezu za islam!
-
Bodkin
#37 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
moje misljenje da je to jos jedan spin koji traje godinu dana i koji stranke koriste da skrenu fokus i zbiju redove. nije ni prvi ni zadnji put. kako drugacije objasniti toliku histeriju iako su ljudi x puta objasnili da nista ne znaci pa sve i da je po 10% srba i hrvata u drzavi. imace isto vlasti.sherbett wrote:Pa da, svugdje je popis čista statistika, samo u BiH, političko pitanje, pogledat ću, baš me zanima! Vidim kako se kampanja provodi kod nas..iako ću biti na strani svog naroda, ne mogu da budem blentava pa da se ne pitam...koji je smisao tih pozivanja da se do početka listopada svi koji imaju pravo na BiH državljanstvo prijave da bi sudjelovali u popisu?Bodkin wrote:
jok. imas tri opcije i sve drugo ide u ostale. znaci dzedaj, eskim, bosanac, jevrej, roko sifredi...svi su ostali
a iznad imas primjer kako uveliko traje kampanja oko popisa. vidis, bosanstvo je protiv interesa, kaze @elma
da li se to ikako regulira, mislim, znam da će svi to koristiti, sva tri naroda...al kome služi ta nerealna slika? čemu popis...u tom slučaju
- elma89_
#38 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Zaista zanimljiva tema,i ako je ispalo hrvati,srbi vs bosnjaci,muslimani
ali to je danas realno stanje u drzavi
-
Bodkin
#39 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
naravno, on je politicarsherbett wrote:ako sam ja dobro shvatila, Dragan Čović misli drugačijeBodkin wrote:
moje misljenje da je to jos jedan spin koji traje godinu dana i koji stranke koriste da skrenu fokus i zbiju redove. nije ni prvi ni zadnji put. kako drugacije objasniti toliku histeriju iako su ljudi x puta objasnili da nista ne znaci pa sve i da je po 10% srba i hrvata u drzavi. imace isto vlasti.
-
Bodkin
#40 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
welcome to 2013 B&H 
-
muzicar_iz_parka
#41 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ako neki popisivač nastrada zbog gostoprimstva pojedinačnih stanovnika BiH poput izvjesnog forumaša koji za doček ima sjekiru, hoće li onda familija imati pravo na mirovinu, invaldininu ili neku drugu pomoć toga tipa?
- Havatar
#42 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti
chupacabra wrote:Oni to rade zato bas zato sto i jesmo idioti koji se ne znaju izjasniti pa nas treba nauciti.
- Havatar
#43 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
ulciscorr wrote:Interesatno da se na ove kampanje "izjasni se kao Bosnjak" i sl. najvise pale oni koji ni ne planiraju da se izjasne kao Bosnjaci.
Valjda se osjecaju prozvani pa im kompleksi prorade...
- Havatar
#44 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
I u Srbiji , Hrvatskoj , Kosovu , Crnoj Gori, Makedoniji , Sloveniji je popis politika.sherbett wrote:Pa da, svugdje je popis čista statistika, samo u BiH, političko pitanje, pogledat ću, baš me zanima! Vidim kako se kampanja provodi kod nas..iako ću biti na strani svog naroda, ne mogu da budem blentava pa da se ne pitam...koji je smisao tih pozivanja da se do početka listopada svi koji imaju pravo na BiH državljanstvo prijave da bi sudjelovali u popisu?Bodkin wrote:
jok. imas tri opcije i sve drugo ide u ostale. znaci dzedaj, eskim, bosanac, jevrej, roko sifredi...svi su ostali
da li se to ikako regulira, mislim, znam da će svi to koristiti, sva tri naroda...al kome služi ta nerealna slika? čemu popis...u tom slučaju
-
muzicar_iz_parka
#45 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
U Sloveniji nema više sveukupnog popisa, koristi se kombiacija popisa uzorka X stanovnika i podataka koje imaju službe za prijavu boravka.
-
Mustang1
#46 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Ja sam dugo razmisljao i odlucio sam da cu se izjasniti kao Nindja Kornjaca ! Mozda poslije ovog svega dobijem neka prava jer cu valjda biti manjina 
-
Billy Ben Dover
#47 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
bosnjaci i bosanci su baš u dubiozi. ne radi se niočemu drugom već o taktiziranju. s jedne strane su oni koji misle da je sistem 3 konstitutivna naroda zabetoniran i da se pravila igre neće mijenjati bez obzira na stanje na terenu pa guraju da bude sto vise bošnjaka dok su s druge strane oni koji misle da se sistem moze mijenjati i guraju da bude što vise bosanaca. i jedni i drugi bi pristali da se konstitutivnost ukine ali ih dijeli uvjerenje da je to nemoguće (bošnjaci), odnosno moguće(bosanci).
možda paradoksalno, i za jedne i za druge najbolje bi bilo da ih bude pola - pola. jer, kad bi svi ostali bošnjaci - sistem se ne bi mijenjao. kada bi se svi izjasnili kao bosanci, narod bi samo promjenio ime i ostalo bi sve isto. ali kada bi u bosni bilo jedno milion bošnjaka i milion bosanaca bošnjaci bi ostali konstitutivni a bosanci obesmislili tu istu konstitutivnost.
možda paradoksalno, i za jedne i za druge najbolje bi bilo da ih bude pola - pola. jer, kad bi svi ostali bošnjaci - sistem se ne bi mijenjao. kada bi se svi izjasnili kao bosanci, narod bi samo promjenio ime i ostalo bi sve isto. ali kada bi u bosni bilo jedno milion bošnjaka i milion bosanaca bošnjaci bi ostali konstitutivni a bosanci obesmislili tu istu konstitutivnost.
-
Billy Ben Dover
#48 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti
Platformas wrote:Sta ti znas, nemas ti pojma. Sejfudin Tokić zna bolje ko si ti od tebe samog.
- klaki
#49 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
Morel se kako izjasniti kao Japanac pa da me onda deportuju tamo, da nadjem finu zenicu i da zivim lijepo do kraja zivota?
-
kakavdanakneiskustvu
#50 Re: Nismo idioti, znamo se izjasniti!
zna li ko šta sa ljudima koji rade,kako će njih popisati,hoće li popisivači dolaziti i raditi i poslije 16 sati?