moze sve, samo nemoj regala i goblena sa zlatnim ramom
Regal...o njemu bi se moglo dugo i nasiroko, gotovo svaka bosanska kuca (stan) ima regal koji zauzima polovinu sobe, obicno je do visine stropa, na njemu su poredane razne dzidzi midzice i skoro uvijek kristal, porculan itd...
Hvala Bogu pa u ovo novije doba (vecinom, mladi bracni parovi) ne vide njegovu blagonaklonost i svrsishodnost u stanovima...
Slike, gobleni, rucKi rad...uh
Kada je u pitanju nizak budzet kojim se raspoloze za preuredjenje, uredjenje, stana onda posao nije nimalo lagan. To ti je ista stvar kao i sa stilom za odijevanje, vazno je biti originalan i imati, kako bi mi rekli, "dar, smisao za to nesto", ali upravo ta originalnost trazi kvalitet, kvalitet za sobom povlaci visoku cijenu...a s malo para tesko da se sve to moze uklopit...
Ne kazem ja da se ne moze, ali drzim se one, "Nisam dovoljno bogat, da kupujem jeftino"...znaci jednom jednom odrijesit kesu, posebno kada su ovakve stvari u pitanju...
Nije da ja nemam ideja, gledam na netu dosta tih stranica o uredjenju zivotnog prostora, Italijani su nadmasili neke ostale, kod njih sada sve odise visokim luksuzom u koji je uklopljen ekstremni minimalizam, sto meni i ne odgovara bas...ideje su tu, a do njihove realizacije je teze doci iz razloga sto mi i nemamo neku "strasno dobru" ponudu stvari koje bi se mogle obradjivati po principu "uradi sam",(npr. jedno vrijeme sam trazio tapete da prekrijem samo jedan zid sobe, i ne nadjoh nista zanimljivo) a drugi i najbitniji faktor u svemu je lova...posebno sad u vremenu ovih poskupljenja i velike besparice, ljudi i ne pomisljaju da mijenjaju, preuredjuju prostor u kojem zive, svako se o svom jadu zabavio i sav novac koji se zaradi ode na snabdjevanje hranom i otplacivanje kreditnih rata...to se zove prezivljavanje...